ΜΑΘΗΤΕΣ

Κ. Μητσοτάκης για τον 11χρονο στις Σέρρες: H συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης

Ο εισαγγελέας Σερρών ζήτησε να διερευνηθούν, άμεσα, οι ευθύνες για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
Δημοσίευση: 05/12/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού και να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι, παρά το γεγονός πως η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να υποστηρίξουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες

Στο μεταξύ την διερεύνηση των ευθυνών  για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών, ζήτησε ο    εισαγγελέας Σερρών 

Σχόλια (23)

 
Γιάννης
07 Δεκ 2022 11:21

Για όλα φταίει ο Πούτιν ! ! !

 
ypakon
06 Δεκ 2022 22:11

...και για τα πρόστιμα επειδή μιλούσαμε στο πεζοδρόμιο με τους φίλους μας ,φταίνε οι ''ειδικοί '' και οι αστυνομικοί ... και για τις υποκλοπές φταίει ο λαός που έχει φορητό τηλέφωνο ... και για την ακρίβεια φταίει ο Ρούτιν ... και για την κλιματική αλλαγή φταίνε οι κοπριές των αγελάδων ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ , ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ !!!

 
Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς
06 Δεκ 2022 19:04

"H συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης"
Αυτή η φράση ήταν μέσα στις πρώτες σου δηλώσεις, Μητσοτάκη; ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ;;;

 
Μου έχει πέσει το σαγόνι.....
06 Δεκ 2022 16:13

Αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ , σε τι έχετε αναλάβει την ευθύνη τόσα χρόνια που είστε σε αυτή την θέση;;;
Συμπεριφέρεστε μονίμως σαν να είσαστε ακόμη αντιπολίτευση.

 
κωστας
06 Δεκ 2022 15:44

δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από εναν άριστο...

 
Εκπαιδευτικός
06 Δεκ 2022 12:54

Τελικά οι διαδραστικοί πίνακες δεν απέτρεψαν την έκρηξη!!!! Είναι ντροπη να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να κάνει αυτό το σχόλιο. Θα έπρεπε η κεραμεως να έχει παραιτηθεί χθες.

 
CHRIS
06 Δεκ 2022 12:44

"H συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης"

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΤΑΙΕΙ .....

 
Aleister
06 Δεκ 2022 12:30

Τάχα τι εμπίπτει στις "αρμοδιότητες της κυβέρνησης"? Η εξωτερική πολιτική? Η εσωτερική? Η οικονομική πολιτική? Η νομισματική? Η ενεργειακή? Ένα δίκιο το έχει ο... "πρωθυπουργός".

 
Μάλιστα.....
06 Δεκ 2022 11:43

@Ανώνυμος05, Για όλα αυτά αρμόδιος είναι ο Διευθυντής του σχολείου τον οποίο όρισε το κράτος!

 
l
06 Δεκ 2022 11:36

Να υποθέσω η υπέροχη αυτή κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί το γεγονός να φέρει και με τη βούλα τα σχολεία στους δήμους, ε;

 
Διαπίστωση
06 Δεκ 2022 11:04

Ο συγκεκριμένος (πάντα χαμογελαστός) κύριος στη φωτογραφία δεν έχει ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει εδώ και 3,5 χρόνια στην Ελλάδα. Γιατί να σκοτίσει τώρα το μυαλό του με αυτό το περιστατικό;

 
Καμία ευθύνη στην Κυβέρνηση?
06 Δεκ 2022 09:37

Ούτε η συντήρηση πχ των Δημοτικών οχημάτων, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης.... εάν όμως η κυβέρνηση δίνει στους Δήμους, χρήματα που φτάνουν μόνο για ένα κατσαβίδι και τρεις βίδες, τότε δεν θα έχουμε ατυχήματα με ευθύνη της κυβέρνησης?....

 
@@
06 Δεκ 2022 06:09

Αυτό βρήκες να πεις σχολιαστή για το συμβάν; Θυμήθηκες το πορτοφόλι σου; Μετά από αυτό που συνέβη;

 
Ανώνυμος
05 Δεκ 2022 23:31

"...η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης", αλλά η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των σχολείων είναι και παραείναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης. Αν σε ώρα λειτουργίας διαβαίνει την πόρτα ο κάθε άσχετος τεχνικός εργολάβου, χωρίς διαδικασίες, χωρίς επίβλεψη, χωρίς τεχνικούς ασφαλείας, χωρίς... χωρίς... χωρίς... αυτό αφορά άμεσα και την λειτουργία του σχολείου.

 
Αριστεία, όχι αστεία
05 Δεκ 2022 23:08

Αριστεία ψήφισες, αριστεία έλαβες.

 
Τωρα καταλαβαμε ολοί
05 Δεκ 2022 22:56

τωρα καταλαβαμε ολοι γιατι το πεδιο υλικοτεχνικες υποδομες απουσιαζει απο την αξιολογηση

 
Maria
05 Δεκ 2022 22:44

Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι.....

 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
05 Δεκ 2022 22:43

Τεράστια ανακρίβεια ..Φυσικά έχει ευθύνη η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση τόσα χρόνια με την ελλιπή χρηματοδότηση. Οι δήμοι διαχειρίζονται αυτά που τους δίνει το κράτος συν ότι μπορούν και καταλήγουν σε πατέντες - ελληνικές λύσεις όπως το λεβητοστάσιο- κοτέτσι που έκαναν στο συγκεκριμένο σχολείο.
Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παραιτηθεί κανείς, αναφέρομαι στον Δήμο και θα αναζητηθούν λέει οι ευθύνες. .αυτόφωρο δεν υπάρχει? πέθανε ένα παιδί. Ευθιξία μηδέν υπευθυνότητα μηδέν. Το υποτιθέμενο λεβητοστάσιο μόνο από την φωτογραφία φαίνεται ότι δεν είχε καμία προστασία. Φυσικά οι εργασίες έπρεπε να γίνονται Σ.Κ. η απόγευμα ή το καλοκαίρι όπως και οι σχετικές δοκιμές.. Αυτή είναι ή χώρα του ..έλα μωρέ..
Στην οικογένεια δεν μπορώ να πω κάτι...τι να πεις σε μια οικογένεια που στέλνει το παιδί της σχολείο και το βρίσκει στο νεκροτομείο?
Στον συνάδελφο δ/ντη την συμπαράστασή μου.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
Δ/ΝΤΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ

 
ντροπή
05 Δεκ 2022 22:21

"... το γεγονός πως η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης...", Μα δεν ντρέπεται να το ξεστομίζει αυτό? Είναι δυνατόν να μιλά έτσι ενας ΠΘ σε μια τέτοια περίσταση? Ντροπή και μόνο ντροπή.

 
Κώστας
05 Δεκ 2022 22:19

Η συντήρηση των σχολείων σχετίζεται κ. Μητσοτάκη με την χρηματοδότηση του κράτους στις σχολικές επιτροπές. Αν δεν δώσετε χρήματα, συντήρηση γιοκ. Ακόμα περιμένουμε χρήματα για τα στεγαστρα στο σχολείο μας που είναι γκρεμισμενα, αλλά δυστυχώς στις Σέρρες χάθηκε ανθρώπινη ζωή. Ελπίζω να μην χαθεί και αλλού.

 
ΓΙΏΡΓΟΣ
05 Δεκ 2022 21:49

Ναι αλλά διαδραστικό πίνακα είχανε!!!Σωστά;;

 
gogo
05 Δεκ 2022 21:43

Αν δεν υπήρχαν οι ακραίες περικοπές εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής στους προϋπολογισμούς των σχολείων, και γινόντουσαν σωστά οι συντηρήσεις και όχι στο πόδι (με μο΄νο κριτήριο το τι είναι πιο οικονομικό), πιθανά να μην θρηνούσαμε σήμερα αυτήν την ψυχούλα!! Από "κροκοδείλια δάκρυα" χορτάσαμε!

 
@
05 Δεκ 2022 21:10

Να μην ξεχάσουμε να ψηφίσουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί και με τα δυο τα χέρια νέα δημοκρατία. 600 ευρώ οι αστυνομικοί ΜΗΔΕΝ ΕΜΕΙΣ. Αξιολόγηση εμείς, αξιολογημένοι και με συγχαρητήρια οι αστυνομικοί. Είναι που εμείς δεν έχουμε πτυχία, εξετάσεις, ΑΣΕΠ, μεταπτυχιακά, ενώ αυτοί έχουν θα μου πεις. Το ότι πάντως κάποιοι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ψηφίζουν ακόμη νδ με ξεπερνά.. Τι σου είναι να μάθεις κάτι... ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ