ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Αυτοβελτίωση και Διεκδικητική Συμπεριφορά» από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 16/01/2023
Δημοσίευση: 06/12/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) προσφέρει αυτό το διάστημα τη δυνατότητα αίτησης στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης «Αυτοβελτίωση και Διεκδικητική Συμπεριφορά».

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί στις 16/01/2023.

Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται αδιάκοπα από πληροφορίες, η ικανότητα του ατόμου να δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας και αμοιβαίας κατανόησης με τους άλλους, γίνεται ολοένα και πιο ουσιαστική, αλλά και συνάμα ολοένα και πιο δύσκολη. Με βασικό εργαλείο τον ίδιο τον εαυτό, καθίσταται απαραίτητη η κατανόηση των ενεργών δυναμικών του καθενός, αλλά και των δυσκολιών που επιδρούν καθοριστικά στην επίτευξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών στόχων.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αυτοβελτίωση και Διεκδικητική Συμπεριφορά» σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων που ενισχύουν την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση, αλλά και την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε ειδικές τεχνικές επικοινωνίας και κατάκτησης στόχων. Επιπλέον, το πρόγραμμα αποβλέπει στην εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τεχνικές διαπραγματεύσεων και οργάνωσης πλάνων δράσης για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους στους διάφορους τομείς της ζωής τους.

Το πρόγραμμα αυτό συνδυάζει επιστημονικές θεωρητικές προσεγγίσεις από τους χώρους της ψυχολογίας, όπως είναι η γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, η θετική ψυχολογία, αλλά και η εργασιακή ψυχολογία, καθώς και του ευρύτερου κλάδου των πωλήσεων και του marketing και συμπληρώνεται από έρευνες της εφαρμοσμένης συμπεριφορικής και κοινωνικής ψυχολογίας.

Χρησιμοποιώντας τη θεωρία, τις ασκήσεις και τα εργαλεία όλων αυτών των προσεγγίσεων, δημιουργήθηκε η κατάλληλη εκπαιδευτική συνθήκη, όπου οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να τις εφαρμόσουν στην πράξη, να ενισχύσουν την αυτογνωσία τους και να κινητοποιηθούν, ώστε να πραγματοποιήσουν αλλαγές που θα βελτιώσουν την επαγγελματική και την κοινωνική τους ζωή.

Κατά τη διάρκεια του 4μηνου Προγράμματος παρέχεται συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη, βασιζόμενη στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Σιδηροπούλου - Δημακάκου Δέσποινα, Καθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, επισκεφθείτε τη σελίδα: https://elearningekpa.gr/courses/autobeltiwsh-kai-diekdikhtikh-sumperifora

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.