ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η εγκύκλιος για τις θέσεις Διευθυντών Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 και λήγει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση: 09/12/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας  η  Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων με επιλογή Διευθυντών Προτύπων και πειραματικών Σχολείων.

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 και λήγει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr, ΕΨΠ) στη διαδρομή

Αρχική / Εκπαίδευση / Επαγγελματίες εκπαίδευσης / Επιλογή Διευθυντών και Προισταμένων Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων

Δικαίωμα υποβολής έχουν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  οι οποίοι διαθέτουν τα προσόντα άσκησης καθηκόντων διευθυντή στα λοιπά σχολεία της αντίστοιχης βαθμίδας και  επιπλέον να έχουν διανύσει 12 μήνες  υπηρεσίας ως διευθυντές ή εκπαιδευτικοί με θητεία ή οργανική θέση ή απόσπαση ή διάθεση σε σχολείο που λειτουργεί για το σχολικό έτος 2022-2023 ως Πρότυπο ή Πειραματικό.

Οι υποψήφιοι επιλέγουν  μια (1) Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και αξιολογούνται από την Περιφερειακή Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Π.Ε.Π.Π.Σ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) που έχουν επιλέξει.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστική ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του.

 

Σχόλια (5)

 
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
11 Δεκ 2022 19:33

ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΓΙΑ Δ/ΝΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 12ΜΗΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΡΥΘΕΝΤΑ ΤΟ 2021.

 
Πολίτης Ν
11 Δεκ 2022 10:36

Για να γίνει κανείς διευθυντής σε Πειραματικό πρέπει ήδη να υπηρετεί σε πειραματικό.

Η διάταξη που προέβλεπε ανώτατο χρονικό όριο στην υπηρεσία ενός καθηγητή σε πρότυπο πήγε άκλαφτη στις καλένδες.

Αν υπάρχει κάποιος με περισσότερα προσόντα που δεν πρόλαβε "να τρυπώσει" αστον να περιμένει.

Αριστεία, τόσο όσο αποδέχεται η συντεχνία.

 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
09 Δεκ 2022 20:20

ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΤΟ 2021 ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΔΙΕΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ.ΑΡΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ.ΑΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.

 
Ελενη
09 Δεκ 2022 18:48

Το επιπλέον που αναφέρει είναι υποχρεωτικό ή προαιρετικό; δηλαδή μόνο οι έχοντες σχέση με τα πειραματικά μπορούν;

 
Γεωργία
09 Δεκ 2022 16:11

Καλησπέρα! Γνωρίζετε αν θα υπαρξουν και νέοι υποδιευθυντές στα σχολεία? Στο δικό μας τοποθετήθηκε κάποιος υποδιευθυντής τον Ιούνιο. Θα υπάρξει αλλαγή ΚΑΙ σε υποδιευθυντή; Ευχαριστώ!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.