ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: Ο ΟΜΕΔ κάλεσε σε συνάντηση υπ. Παιδείας και ΠΟΣΥΠ για την απεργία -αποχή

Δημοσίευση: 09/12/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Οργανισμός  Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ). κάλεσε  στα γραφεία του, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και στις 13:00 την ΠΟΣΥΠ και το Υπουργείο Παιδείας, σε Δημόσιο Διάλογο για τα ζητήματα της απεργίας – αποχής που κήρυξε η ΠΟΣΥΠ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ

Η ΠΟΣΥΠ κήρυξε  πανελλήνια απεργία για όλα τα φυσικά μέλη των Συλλόγων της που εμπλέκονται  ή θα τους ζητηθεί να εμπλακούν διοικητικά στην διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, απέχοντας από κάθε διοικητική πράξη που θα μπορούσε να συνδράμει στην υλοποίηση της διαδικασίας αυτής, με ημερομηνία έναρξης της απεργίας-αποχής μετά την πάροδο τεσσάρων (4) ημερών από την κοινοποίηση της, σύμφωνα με την κείμενη συνδικαλιστική νομοθεσία και δη των σχετικών διατάξεων του Ν. 1264/1982, ήτοι από την Τρίτη 13.12.2022 και με ημερομηνία λήξης της απεργίας-αποχής να συμπίπτει με την ημερομηνία περάτωσης της διαδικασίας επιλογής, ήτοι έως την 28η Δεκεμβρίου 2022.

Η ΠΟΣΥΠ ταυτοχρόνως με την επίδοση και την γνωστοποίηση της προκηρυχθείσας απεργίας- αποχής, κατέθεσε το προβλεπόμενο εκ του Νόμου σχετικό αίτημα Δημοσίου Διαλόγου, κατ’ άρθρο 3 του Ν. 2224/1994, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 94 του Ν. 4808/2021, ενώπιον του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ).

Ο Ο.ΜΕ.Δ. ανταποκρινόμενος άμεσα κάλεσε  στα Γραφεία του, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και στις 13:00 την ΠΟΣΥΠ και το Υπουργείο Παιδείας, σε Δημόσιο Διάλογο για τα ζητήματα της απεργίας – αποχής που κήρυξε η ΠΟΣΥΠ.

Ευελπιστούμε η Υπουργός κ. Κεραμέως και ο Γ. Γραμματέας κ. Κόπτσης, σεβόμενοι τις θεσμικές διαδικασίες που προβλέπονται εκ του Νόμου να προσέλθουν στην συνάντηση Δημοσίου Διαλόγου, στην  οποία  προσκλήθηκαν από τον Ο.ΜΕ.Δ. και να μην επιδείξουν για ακόμη μία φορά την πάγια περιφρόνηση και αποστροφή τους από κάθε διαδικασία διαλόγου και συνεννόησης.

Για  το  ΔΣ της ΠΟΣΥΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                             ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Σχόλια (1)

 
Στράτος
09 Δεκ 2022 22:33

Το Υπουργείο αποφεύγει μέχρι στιγμής να ανακοινώσει κάτι γύρω από το θέμα. Εικάζουμε ότι τη Δευτέρα εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ θα πάει στα γραφεία του Ο.ΜΕ.Δ. όπως και ότι εάν η συνάντηση αυτή δεν έχει αποτέλεσμα, θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη για να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.