ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Α.Π.ΚΥ.)

Δημοσίευση: 10/12/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Α.Π.ΚΥ.) υπεγράφη εκ νέου από τον Πρόεδρο του ΕΑΠ, Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, και τον Πρύτανη του Α.Π.ΚΥ., Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή, στο Παράρτημα του Ε.Α.Π. στην Αθήνα, στις 08/12/2022, παρουσία του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή Ιωάννη Συμπέθερου, του Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητή Αυγουστίνου Δημητρά και του Εκπροσώπου των Μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος και Διευθυντή/Ακαδημαϊκού Υπευθύνου του Π.Μ.Σ «MSc in Enterprise Risk Management», Καθηγητή Αθανάσιου Μιχιώτη.

Στους στόχους του Μνημονίου Συνεργασίας περιλαμβάνονται ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και προσφορά από κοινού νέων Προγραμμάτων Σπουδών με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η συν-διοργάνωση ερευνητικών και  εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (ημερίδες, διαλέξεις, συνέδρια, σεμινάρια, θερινά σχολεία), οι ανταλλαγές και αμοιβαίες επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΣΕΠ, διοικητικών), φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, υποψήφιων διδακτόρων), αλλά και μεταδιδακτορικών ερευνητών για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της βέλτιστης διοικητικής οργάνωσης, η ενίσχυση της ερευνητικής συνεργασίας, μέσω της δικτύωσης εργαστηρίων και ερευνητικών ομάδων, της αξιοποίησης υπαρχουσών υποδομών, μεταφοράς τεχνογνωσίας, ανταλλαγής εκπαιδευτικού υλικού, τηρουμένων των κανόνων που αφορούν στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και η υποβολή κοινών ερευνητικών προτάσεων και δημοσιεύσεων.

Επίσης, σημαντική κρίνεται η συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης επιστημονικού έργου προς όφελος της κοινωνίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών στρατηγικής συνεργασιών με τοπικές κοινότητες, περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς.

Επισημαίνεται ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας δεν περιορίζεται χρονικά και επομένως η συνέργεια των δύο φορέων θα είναι συνεχής και διαχρονική.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι, στις 8/12/2022, υπογράφηκε, επίσης, η ανανέωση του Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων για τη συνέχιση της προσφοράς του Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «MSc in Enterprise Risk Management».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.