Δεκτά τα πτυχία Κολλεγίων για την επιλογή Διευθυντών Εκκλησιαστικών Σχολείων

Τι αλλάζει στα κριτήρια

30/12/2022

Ενημερώθηκε: 24/01/2023, 07:48

Άκουσε το άρθρο

Δεκτά γίνονται πλέον τα πτυχία Κολλεγίων για την επιλογή Διευθυντών  Εκκλησιαστικών Σχολείων, με τροποποιητική απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα:

Η πρώτη αλλαγή για τα πτυχία των Κολεγίων 

«Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.).ή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π./Α.Τ.Ε.Ε.Ν)».

Τι ίσχυε

Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.). Ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα πρέπει να έχουν μεταφραστεί επίσημα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλο αρμόδιο κατά το νόμο όργανο.

Η δεύτερη αλλαγή στα κριτήρια

το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 10 ως εξής: «Σε περίπτωση συγκέντρωσης, συνολικά, ίσου αριθμού μονάδων, στον τελικό αξιολογικό πίνακα κατατάσσεται υψηλότερα ο υποψήφιος που συγκεντρώνει περισσότερες μονάδες στο υποκριτήριο της περ. ε’ της παρ. 3 του άρθρου 3 και στο υποκριτήριο της περ. γ’ της παρ. 3 του ίδιου άρθρου της παρούσας.».

Τι ίσχυε

Σε περίπτωση συγκέντρωσης, συνολικά, ίσου αριθμού μονάδων, στον τελικό αξιολογικό πίνακα κατατάσσεται υψηλότερα ο υποψήφιος που συγκεντρώνει περισσότερες μονάδες στο υποκριτήριο της περ. ε’ της παρ. 4 του άρθρου 3 και στο υποκριτήριο της περ. γ’ της παρ. 3 του ίδιου άρθρου της παρούσας. 

Σχόλια (6)

Μπανανία
|

Ποιός αποζημιώνει όλους αυτούς που περίμεναν από το 2005; Μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος δε σέβεται την εξουσία και τη κυβέρνηση και τους θεσμούς....

Μάλιστα@
|

Ευθύνεται η κεραμεως 100% δεν έκανε 1μερα υπουργός

Μάλιστα...
|

@φτασαμε εν ετει 2022, ναι από το 2005 που δεν αναγνωρίστηκαν , η Κεραμεως ήταν Υπουργός και ευθύνεται.....Άντε να πάει μπροστά αυτή η χώρα....Καλή χρονιά!

ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ
|

Δεκτά τα κολέγια οι απόφοιτοι 5ετών δημόσιων Πανεπιστημίων ΜΗ ΔΕΚΤΟΙ και αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας!!!!!
Έως πότε θα κάνουμε υπομονή και ως πού μπορεί να φτάσει η αναλγησία των πολιτικών;

Ανώνυμη
|

Θέλω να παρατηρήσω πως ενώ στη συγκεκριμένη προκήρυξη τα μεταπτυχιακά αλλοδαπής γίνονται αποδεκτά , εφόσον έχουν αναγνώριση από το Συμβούλιο Επαγγελματικών προσόντων , το ίδιο δεν συνέβη με την προκήρυξη των Διευθυντών Εκπαίδευσης , με αποτέλεσμα συνάδελφοι να έχουν ακολουθήσει τη νομική οδό . Θεωρώ πως και εκεί έπρεπε να είχε συμβεί αυτή η αναγνώριση . Σας ευχαριστώ .

φτασαμε εν ετει 2022
|

να λεμε οτι πτυχία Γθμιας γινονται δεκτ΄΄α ενω ειναι υποχρεωση μας απο το 2005 Αυτα μονο στο Ελλας της Κεραμεως

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ