ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Η Ν. Κεραμέως για τις εκλογές παραμονές των Πανελλαδικών και τις αυξήσεις μισθών των εκπαιδευτικών

"Θα είναι όλα έτοιμα προ των εκλογών όλες οι διαδικασίες , ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις"
Δημοσίευση: 05/01/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι εκλογές μπορούν να διεξαχθούν στις 28 Μαΐου και την 1η Ιουνίου να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές,καθώς θα είναι όλα έτοιμα δήλωσε σήμερα η υπουργός Ν. Κεραμέως , μιλώντας στο mega, ενώ στο αίτημα των εκπαιδευτικών για αυξήσεις στις αποδοχές τους είπε ότι "η προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός είναι ο εξορθολογισμός των μισθών στην  επόμενη τετραετία".

Ειδικότερα:

Δημοσιογράφος: Με τους μισθούς των εκπαιδευτικών θα γίνει κάτι;

Ν. Κεραμέως: Όπως θα έχετε ακούσει  τον πρωθυπουργό η επόμενη τετραετία θα επικεντρωθεί πάρα πολύ στους καλούς μισθούς εν γένει. Η προσπάθεια που γίνεται είναι για έναν εξορθολογισμό των μισθών γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων, για δύο λόγους:

Πρώτα απ΄όλα για να έχουμε καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες και
Δεύτερον για να προσελκύσουμε περισσότερο ποιοτικό κόσμο στο δημόσιο.

Η αρχή έγινε  με τους υγειονομικούς.

Η προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός είναι ο εξορθολογισμός των μισθών στην  επόμενη τετραετία.

Εκλογές Πανελλαδικές

Δημοσιογράφος: Εάν προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές 28 Μαΐου θα επηρεαστούν  οι Πανελλαδικές;

Ν. Κεραμέως: Οχι.Οι ημερομηνίες των Πανελλαδικών έχουν ανακοινωθεί από πέρσι τον Σεπτέμβρη. Οι Πανελλαδικές ξεκινούν 1η Ιουνίου. Θα διαρκέσουν το μήνα Ιούνιο. Ο πρώτες δώδεκα ημέρες είναι τα γενικά μαθήματα και μετά ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα.
Έχει ξαναγίνει αυτό. Εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει ότι η προεκλογική αναμέτρηση θα γίνει πριν τις Πανελλαδικές  θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν κανονικά οι εξετάσεις.

Δημοσιογράφος: Τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα στις 28 Μαΐου  και μετά να μπουν οι υποψήφιοι στις αίθουσες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις;

Ν. Κεραμέως: Αυτό θέλει δυο ημέρες. Δεν είναι τίποτα. Μια ημέρα δεν είναι τίποτα.

Δημοσιογράφος: Και θα μπουν τα παιδιά στις αίθουσες 1η Ιουνίου για να γράψουν;

Ν. Κεραμέως: Αυτό έχει ξαναγίνει. Άρα θα είναι όλα έτοιμα προ των εκλογών  όλες οι διαδικασίες , ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις.

Σχόλια (32)

 
Δημήτρης
13 Ιαν 2023 17:59

Ας προσφέρουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας και γιατί όχι να τους κερνάμε κιόλας όλους... οι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζονται αυξήσεις... τρώνε και αέρα αν χρειαστεί...

 
Ευχαριστούμε αλλά δώσαμε..... και ΔΕΝ θα πάρουμε
08 Ιαν 2023 11:41

@Τασουλα
Είπε ή έγραψε πουθενά η κα Υπουργός τέτοιο πράγμα.... και ΔΕΝ το θυμάμαι?
Κάτι για "μόρια" θυμάμαι ότι είπε μόνο.... και μετά προέκυψαν τα κουπόνια-voucher-pass(με τα οποία πουθενά δεν πας).
Οι αγαπητοί αστυνομικοί μας αλήθεια, με ποια ακριβώς αξιολόγηση έλαβαν το 600αρι στις γιορτές? Μάλλον προσφέρουν περισσότερα από τους εκπαιδευτικούς και τους πανεπιστημιακούς, αφού επικρατεί τέτοια τάξη και ασφάλεια στη χώρα....

 
@
08 Ιαν 2023 11:20

Αύξηση με ... αξιολόγηση για να πάρουν "όσοι πρέπει"
Αλήθεια... αλλού που δίνει δίνει δίνει γιατί δεν δίνει με αξιολόγηση;
και κυρίως...
γιατί η κάθε "Τασούλα" δεν απορεί γιατί εκεί δεν δίνει με αξιολόγηση;
Ρητορικές ερωτήσεις...

 
Τασουλα
07 Ιαν 2023 21:56

Αύξηση με αξιολόγηση. Και καλά θα κάνει.

 
@
07 Ιαν 2023 14:11

Έχουν δώσει το στίγμα συγκεκριμένες εφημερίδες ήδη.
Αυξήσεις θα δώσει:
α) Στους γιατρούς
β) Στους ένστολους (ναι, πέρα από αυτά που έδωσε)
γ) Στους διευθυντές
δ) Στους νεοδιόριστους για να μην έχει συνταγματικό θέμα με τον κατώτατο.
Όσοι είστε στη μέση δηλαδή η πλειοψηφία, θα πάρετε εξορθολογισμένα ένα 20άρικο και θα πείτε κι ευχαριστώ.
ΤΡΕΞΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!

 
Δούλεμα
06 Ιαν 2023 19:22

Εμείς ζητάμε αύξηση κι αυτή μιλάει για εξορθολογισμό!!!
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε;

 
DEP
06 Ιαν 2023 10:39

είναι το γνωστό "ψηφίστε μας, και στα επόμενα 4 χρόνια θα κάνουμε 'κάτι' και για σας". Να δούμε όλοι ξανά την υπέροχη ταινία "Υπάρχει και Φιλότιμο", με τον αείμνηστο Κωνσταντάρα.

 
Μήτσος
06 Ιαν 2023 03:15

Τι κάνεις Γιάννη ; ''Κουκιά σπέρνω'' . Σαφέστατη όπως πάντα , όταν την ρωτάνε για τους μισθούς των εκπαιδευτικών. Εξορθολογισμός !!! Παίζουν δυνατά για την νίκη ( την εκλογική) .

 
Μάκης
06 Ιαν 2023 00:27

Δεν θέλουμε "εξορθολογισμό" μισθών. Θέλουμε αύξηση.

 
Σάκης
05 Ιαν 2023 23:56

«Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.» - Όττο φον Μπίσμαρκ.

 
pakis
05 Ιαν 2023 18:54

@ @ pakis 05 Ιαν 2023 12:1205 Ιαν 2023 13:09
Αγαπητέ, είναι ευχή για αρχή και όπως λέει ο παρακάτω σχολιαστής θα γίνει και πράξη, διαβάζοντας σχόλια όπως @Ήταν δίκαιο έγινε πράξη 05 Ιαν 2023 14:01 νιώθω ότι μάλλον δε ζούμε στην ίδια χώρα, δλδ τι πρέπει να κάνουν για να μη γίνουν κυβέρνηση;
αυταρχική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, πελατειακό κράτος , παρακολουθήσεις, αναξιοπιστία στη δικαιοσύνη, ελευθερία τύπου, ακρίβεια σε σχέση με άλλες χώρες ...
δλδ τι σωστό έκαναν ; επειδή διόρισε εκπαιδευτικούς δόκιμους (με απειλή απόλυσης, ανάλογα με τα γούστα του αξιολογητή) που θα γινόταν με οποιαδήποτε κυβέρνηση...

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
05 Ιαν 2023 17:43

Να συμπληρώσω ότι δεν έκανε καμμιά χάρη που διόρισε! Υποχρέωση ήταν. Και να θυμηθούμε ποιοι είχαν παγώσει τους διορισμούς αρχικά.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
05 Ιαν 2023 17:37

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες συναδέλφους, και ας μην ξεχνάμε και τις ενδοσχολικές! Πριν και από τις ενδοσχολικές!

 
Δισκοβόλος
05 Ιαν 2023 17:32

@Ήταν δίκαιο έγινε πράξη
Μέσα στην εύλογη χαρά σας παρασυρθήκατε κι αρχίσατε να αραδιάζετε ψέματα με άγαρμπο τρόπο. Γιατί δεν μπορεί να μη γνωρίζετε ότι για ολόκληρη την προηγούμενη δεκαετία ήταν απαγορευμένοι οι διορισμοί από τους δανειστές. Μήπως ξέρετε ποιοι μας οδήγησαν στους δανειστές; Και βέβαια μέσα στον ενθουσιασμό σας ξεχάσατε κάτι που ως τυχερό (ή τυχερή) δε φαίνεται να σας πολυενδιαφέρει: Με 25.000 διορισμούς τα κενά παραδόξως αυξήθηκαν κι έφτασαν στις 45.000, ενώ στα χρόνια της αδιοριστίας ήταν μόλις 8.000! Μαντέψτε πότε ήταν καλύτερη η κατάσταση! Ή αλλιώς: Σκεφτείτε πόσο αμελητέοι ουσιαστικά είναι οι διορισμοί Κεραμέως σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες που έχουν ξεπεράσει πια κάθε όριο λογικής! Για να το πω πιο λαϊκά, οι διορισμοί Κεραμέως είναι απλώς μια τρύπα στο νερό...

 
TASOS
05 Ιαν 2023 17:30

Ουδέν κακόν ραδίως απόλλυται.

 
Άρχισαν τα ψέμματα
05 Ιαν 2023 15:54

Επιτέλους

 
Αριστεία, όχι αστεία
05 Ιαν 2023 15:33

Στους εκπαιδευτικούς εξορθολογισμός- όχι αυξήσεις- στους ΟΠΠΙ 600 ευρώ δώρο. Αριστεία.

 
Kitsos
05 Ιαν 2023 15:11

Ψηφίστε μας να σας αυξήσουμε το μισθό. Πιο παλαιοκομματική συμπεριφορά από αυτή δε μπορώ να φανταστώ.

 
@dimitris
05 Ιαν 2023 15:11

Οποίος νομίζει ότι θα πληρωθεί καλύτερα στην ιδιωτικη εκπαίδευση δεν έχει παρά να δοκιμάσει. Οι γονείς που επιλέγουν ιδιωτικά ζουν τους λόγους τους. Εμείς πιστεύουμε στο δημόσιο σχολείο και γινόμαστε καλύτεροι συνεχώς. Οποίος θέλει δηλ

 
Νίκος
05 Ιαν 2023 14:11

Είναι αλήθεια ότι υπαρχει ασφάλεια και ειλικρίνεια. Θυμάμαι προεκλογικά το 15 ότι με ένα νομο και ένα άρθρο θα είχαμε αύξηση του κατώτατου μισθού άμεσα. Περιμέναμε αλλά δυστυχώς τίποτε. Όταν λες την αλήθεια δεν αρέσει. Θα μείνει στην ιστορία με τις μεγάλες αλλαγές και την αλλαγή ΄πλεύσης στην εκπαίδευση. Θα βρισκόματαν στο μαυροπίνακα. Είναι φοβερή.

 
Ήταν δίκαιο έγινε πράξη
05 Ιαν 2023 14:01

Ελπίζω να ξαναγίνει υπουργός και όπως μας διόρισε όλους τους 25.000 δηλαδή να κάνει και τις αυξήσεις. Η μόνη που έκανε διορισμούς και όχι μόνο θααααα όπως άλλοι. Μπράβο της.

 
Αναπληρωτης
05 Ιαν 2023 13:59

Διορισμοι εκπαιδευτικων δεν θα γίνουν λόγω εκλογών... διορισμοί στην δημοτική αστυνομία πως θα γίνουν δηλαδη ??? Μας κοροϊδεύει ...

 
Εκπαιδευτικός
05 Ιαν 2023 13:53

αντί για δώρο Χριστουγέννων και κάποιο αντίδοτο για το πληθωρισμό (αφού έχουν παγώσει οι μισθοί ε΄δω και 10 χρόνια) παρέλαβα τα τέλη κυκλοφορίας να τα πληρώσω!

Ευχαριστώ Υπουργείο!

 
dimitris
05 Ιαν 2023 13:28

Δεν χρειάζονται παραπάνω χρήματα οι εκπαιδευτικοί, και αυτά που παίρνουν ειναι πολλά. Δεν χρειάζονται καλύτερες παροχές στην εκπαίδευση γιατί ο πολίτης ξυπνάει. Όποιος έχει χρήματα και θέλει παραπάνω εκπαίδευση ακολουθεί την ιδιωτική εκπαίδευση. Εφαρμόζεται το σύστημα των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης το κράτος κάνει πως πληρώνει και οι εκπαιδευτικοί κάνουν πως δουλεύουν.

 
Νίκος
05 Ιαν 2023 13:24

Δημοσιογράφος: Τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα στις 28 Μαΐου και μετά να μπουν οι υποψήφιοι στις αίθουσες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις;
Ν. Κεραμέως: Αυτό θέλει δυο ημέρες. Δεν είναι τίποτα. Μια ημέρα δεν είναι τίποτα.
Δημοσιογράφος: Και θα μπουν τα παιδιά στις αίθουσες 1η Ιουνίου για να γράψουν;
Ν. Κεραμέως: Αυτό έχει ξαναγίνει. Άρα θα είναι όλα έτοιμα προ των εκλογών όλες οι διαδικασίες , ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις.

Έχει ξαναγίνει... Κι επειδή έχει ξαναγίνει (ίσως και με άλλη κυβέρνηση ή άλλους αυτοδιοικητικούς-δημάρχους κλπ.), θα κυλήσει ομαλά και φέτος. Κάποιο λάθος, κάποιο σφάλμα να γίνει δηλ. τελευταία στιγμή, θα τρέχουμε ξαφνικά και θα αγχώνουμε τα παιδιά... Και γιατί θα πρέπει τα παιδιά μέχρι την τελευταία ημέρα να προετοιμάζονται μέσα σε αυτό το εκλογικό κλίμα εκείνων των ημερών... Λίγο προνοητικότητα πια δε βλάπτει.! Οι εκλογές θα πρέπει να τελειώσουν οπωσδήποτε 21/5 ή αλλιώς μετά τις Πανελλαδικές (και των ειδικών μαθημάτων). Σας βγαινουν δε σας βγαίνουν τα κουκιά... το μαύρισμα στις εκλογές δεν το γλιτώνετε, έτσι όπως πάτε!

 
PAT
05 Ιαν 2023 13:17

Άκου, κυρ - Στέφανε, βάλε και τρία μπουκάλια κρασί και 6 μπουκάλια μπύρα…
Ναι, κυρ - Στέφανε, επιβεβαιώθηκε θα θα θα έχουμε την επόμενη τετραετία – δωδεκαετία εξορθολογισμό των μισθών γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων... εν γένει …. ναι βάλε μπόλικο κρασί και 8 μπουκάλια μπύρα, θα το κάψουμε απόψε κυρ - Στέφανε, ναι θα το κάψουμε!

 
@ pakis 05 Ιαν 2023 12:12
05 Ιαν 2023 13:09

είστε σίγουρος ή εκφράζετε ευχή;

 
Dim
05 Ιαν 2023 12:43

Κυρ- Στέφανε, βάλε και μια σοκολάτα...

 
Πιτσιφλής
05 Ιαν 2023 12:32

Τι θέλει ο δάσκαλος; Ένα '' εν γένει '' κι έναν '' εξορθολογισμό των μισθών γενικότερα'' !...
Μανώλη, κέρασέ τους όλους!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ