Χρυσή Ετικέτα για την Ψηφιακή Ασφάλεια στο 3ο Γυμνάσιο Υμηττού

05/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Μια πολύ σημαντική διάκριση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέκτησε  το 3ο Γυμνάσιο Υμηττού,  που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, στο θέμα της πιστοποίησης σχολείων με ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας.

Πρόκειται για την Χρυσή Πιστοποίηση e-Safety  (μετά από τη Χάλκινη και Ασημένια που έχει ήδη κατακτήσει), τοποθετώντας το σχολείο στις πρώτες θέσεις των Ελληνικών αλλά και των Ευρωπαϊκών σχολείων στον τομέα της Ψηφιακής Ασφάλειας.

Η Χρυσή Ετικέτα για την Ψηφιακή Ασφάλεια απονεμήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Υμηττού από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European Schoolnet) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eSafety Label, το οποίο αξιολογεί σχολικές μονάδες στην Ευρώπη, σχετικά με την Υποδομή, την Πολιτική και την Πρακτική που ακολουθούν στα θέματα της υπεύθυνης χρήσης του Διαδικτύου.

Η σημαντική αυτή βράβευση αποτελεί αναγνώριση της συστηματικής ενασχόλησης με θέματα που αφορούν στην ψηφιακή ασφάλεια, τη δημιουργική και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου ως μέρους της διδασκαλίας και της μαθησιακής διαδικασίας στο 3ο Γυμνάσιο Υμηττού, το οποίο σταθερά διοργανώνει δράσεις, συμμετέχει σε ημερίδες, εργαστήρια και διαγωνισμούς με στόχο να εκπαιδεύει και να ενημερώνει τους μαθητές του για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Ο ψηφιακός γραμματισμός δεν υπήρξε ποτέ τόσο σημαντικός όσο στον σημερινό ολοένα και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο. Το ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της πληροφόρησης, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό διαδικτυακών πλατφορμών και πηγών πληροφόρησης, απαιτεί οι πολίτες όχι μόνο να κινούνται με αυτοπεποίθηση στον ψηφιακό κόσμο, αλλά και να είναι ενημερωμένοι, να ασκούν κριτική και να πλοηγούνται με ασφάλεια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ