Αναβαθμισμένο απολυτήριο ΓΕΛ : Με 4,5 Μαθηματικά, 7,5 Πληροφορική και 6,6 Οικονομία ο μαθητής απολύεται με βαθμό 11,7

Με 7 μαθήματα από 5,5 έως 8,4  ο μαθητής προάγεται  με βαθμό 11,8

08/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Τον περασμένο Ιούνιο, όπως είχε επισημάνει το esos με ρεπορτάζ του, οι καθηγητές και οι Διευθυντές των Λυκείων δεν πίστευαν αυτό που αντίκριζαν με τον αλγόριθμο υπολογισμού του  Μέσου Όρου προαγωγής των μαθητών στα Γενικά Λύκεια.

Μαθητές με κάτω από τη βάση σχεδόν σε όλα τα βασικά μαθήματα προάγονται στην επόμενη τάξη.

Αυτό το "ελληνικό" φαινόμενο θα επαναληφθεί και φέτος, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση.

Πρόκειται για  απαξίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των βασικών μαθημάτων, στηριγμένη στο   πολυδιαφημιζόμενο  «αναβαθμισμένο  απολυτήριο  ΓΕΛ».

Αυτό το φαινόμενο διαπιστώθηκε πέρσι τον Ιούνιο, με την εφαρμογή των τροποποιητικών διατάξεων του 2019 της νυν υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, επειδή δεν έγιναν οι γραπτές εξετάσεις και η προαγωγή των μαθητών έγινε με τις προφορικές βαθμολογίες, το φαινόμενο αυτό δεν είχε εντοπιστεί.

Ωστόσο, πέρσι, με τη διεξαγωγή των εξετάσεων, οι προφορικοί βαθμοί "παρασύρθηκαν"   προ τα κάτω  από τις  βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών στις εξετάσεις, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί το μεγάλο πρόβλημα με την προαγωγή και απόλυση των μαθητών στα Λύκεια.

Ενδεικτικά παραδείγματα

Μαθητής της Γ Λυκείου απολύεται και λαμβάνει Απολυτήριο με βαθμό 11,7 έχοντας τις ακόλουθες βαθμολογίες:


Εαν κάποιος μαθητής έχει 08 σε κάθε ένα από τα: άλγεβρα, γεωμετρία, φυσική, χημεία, βιολογία, αρχαία, λογοτεχνία κι έκθεση, καθώς επίσης 12 σε γυμναστική, αγγλικά και θρησκευτικά,
βγάζει μέσο όρο 10 και περνά στην επόμενη τάξη.  

Με 12 μαθήματα με βαθμούς από 5,  έως 9 και 8 μαθήματα από 10 έως 12, 3 και ένα 18άρι στη Φυσική Αγωγής μαθητής της Α Λυκείου προάγεται με βαθμό 10.

Δείτε τον ενδεικτικό  πίνακα

Με 7 μαθήματα από 5,5 έως 8,4  ο μαθητής προάγεται  με βαθμό 11,8

 

 

 

Σχόλια (34)

@Μαρια
|

Το σχολείο δεν είναι σουπερ μάρκετ να διαλέγουμε ότι θέλει ο καθένας. Τα μαθήματα και η ύλη είναι συγκεκριμένα, καλώς ή κακώς. Όσο για τα χωρια που δεν έχουν σχολεία και πας με το λεωφορείο στις 6 αυτό τι σχέση έχει με το αν πρέπει να είσαι καλός στα μαθήματα για να περάσεις;
Όταν πάτε στο γιατρό (χτυπα ξύλο) θα δεχόσασταν να μην ξέρει καλά τη χειρουργική αλλά να τον πέρασαν γιατί δυσκολευόταν να ξυπνάει νωρίς να πάει στα μαθήματα;

Μαρια
|

Ωραία όλα αυτά που λέτε. Αλλά κάνεις δεν νοιαστηκε για τα παιδιά αυτά. Στο λύκειο θα έπρεπε να κάνουν μαθήματα σε αυτά τα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν Δηλαδή. Ο μαθητής που ενδιαφέρεται για θετική να κάνει μαθήματα θετικής και οχι αρχαία και φιλοσοφία το ίδιο αντίστοιχα και ο μαθητής που ειναι για θεωρητική. Όχι να ταλαιρεπουνται και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Υπάρχουν και παιδιά σε χωριά που ξυπνάνε 6 η ώρα το πρωί για να πσνε σχολείο και μετά το μεσημέρι άλλο λεωφορείο για να πανε στην πόλη για φροντιστήρια κσι έρχονται 8 η ωρα το βράδυ σπίτι τους. Εχει ρωτήσει κανεις αν μπορει αυτο το παιδι να διαβάσει για την επόμενη μέρα? ΟΧΙ μόνο να κρίνουμε τους άλλους. Εισιτήρια πιο εύκολο αυτο.

Ε.Ρ.
|

Γράφω αυτό το σχόλιο για να κάνω μία μικρή διόρθωση (άνευ ουσιαστικής σημασίας για το πνεύμα του άρθρου) στον αρθρογράφο:
Τα μαθήματα της Α Λυκείου είναι 14. Ο συγκεκριμένος μαθητής έχει απαλλαγή από τα Θρησκευτικά, άρα έχει 13 μαθήματα. Από αυτά έχει σε 6 μαθήματα (και όχι σε 12) βαθμό από 5-9 και σε 6 μαθήματα από 10-12,3. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον μαθητή της Β Λυκείου. Για όσους γνωρίζουν, τα ενιαία μαθήματα προκύπτουν από τους μέσους όρους των μαθημάτων-κλάδων. Οπότε ή για τα επιμέρους (κλαδικά μαθήματα) θα μιλάμε ή για τα ενιαία. Απλώς, για να είναι πιο σωστά τα δεδομένα.
Έχοντας δουλέψει 30 χρόνια (φροντιστηριακά και σε σχολείο) σε Λύκειο, νομίζω ότι οι πραγματικοί γνωστικοί στόχοι των μαθημάτων του εληνικού Λυκείου (τουλαχιστον του κλάδου ΠΕ04 τα οποία έχω δουλέψει όλα) είναι αρκετά απαιτητικοί για να θεωρούμε ότι αντιστοιχούν σε επίπεδο απολυτηρίου Λυκείου. Όλοι μαζί (πολιτεία, οικογένεια, εκπαιδευτικοί, μαθητές κ.λ.π.) έχουμε καταφέρει να ρίξουμε τόσο πολύ τον πήχη όπου μαθητής με δεξιότητες-γνώσεις μέχρι Γ Δημοτικού να παίρνει απολυτήριο Λυκείου. Ουσιαστικά έχουμε κάνει το Λύκειο ένα απέραντο νηπιαγωγείο.
Υπάρχει καμία ελπίδα να αντιπροσωπεύει κάτι το απολυτήριο Λυκείου (και του Γυμνασίου επίσης);
Όπως έγραψε και ο Γιώργος (8/1 18.38) σε άλλη χώρα δεν πιστεύουν ότι κάποιοι μαθητές έχουν απολυτήριο Λυκείου. Και άλλοι μαθητές διαπρέπουν σε δουλειές και πανεπιστήμια εξωτερικού (και εσωτερικού) γιατί είχαν φιλότιμο κάποιοι καθηγητές σχολείου, έδωσαν ένα σωρό λεφτά οι γονείς σε φροντιστήρια (και δούλεψαν και οι εκεί καθηγητές) και δούλεψε και ο μαθητής. Μόνο τα άκρα έχουμε, οι μεσαίοι μαθητές χάθηκαν.

@Εκπαιδευτικός
|

Αγαπητέ εκπαιδευτικέ, το ενδεχόμενο να μην προσπαθεί ο μαθητής περνάει από το μυαλό σας; Για τον Α ή Β λόγο; Η να μην έχει την ικανότητα; Ο εκπαιδευτικός είναι εκεί για να μεταδώσει γνώσεις, να καθοδηγήσει. ΔΕΝ είναι γονιός, ΔΕΝ είναι ψυχολόγος.
Από που προκύπτει ότι όλοι οι μαθητές έχουν τις ικανότητες και την κλίση να τελειώσουν με επιτυχία το Λύκειο; Εσείς θεωρείτε ότι αν κάποιοι μείνουν στην ίδια τάξη, είναι "κακό", και την "ευθύνη" για αυτό την έχει ο εκπαιδευτικός;

Ελλάδα 3.0
|

Ξεφτίλα. Πως γίνεται να περνάει ο μαθητής στην επόμενη τάξη ή να παίρνει απολυτήριο με τέτοιους βαθμούς κάτω από τη βάση; Ελληνικές πατέντες του χειρίστου είδους.

Εκπαιδευτικός
|

Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να απορρίπτονται μαθητές, με ταυτόχρονο όμως ουσιαστικό έλεγχο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του τρόπου διδασκαλίας και λειτουργίας των εκπαιδευτικών στο εν λόγω σχολείο. Είναι τουλάχιστον προς διερεύνηση, όταν μαθητής, που δεν απορρίπτεται από απουσίες, να μένει την ίδια τάξη, όταν το σχολείο και ο εκπαιδευτικός, έπειτα από τόσες ΄πολλές ώρες παρουσίας του μαθητή εκεί , δεν είναι σε θέση να του διασφαλίσει το ελάχιστο των γνώσεων που αντιστοιχεί σε προβιβάσιμο ( όχι αριστείας) βαθμό.

kozani
|

Μία είναι η λύση! Εξετάσεις από το Γυμνάσιο στο Λύκειο σε δύο μαθήματα. Για το Γενικό Λύκειο στα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά. Για το ΕΠΑΛ στην Τεχνολογία και τα Μαθηματικά. Οι αποτυχόντες σε δημόσιες ή ιδιωτικές τεχνικές σχολές. Απλά, καθαρά και ξάστερα!!!

Σπύρος
|

Σωστά όλα αυτά που γράφονται...εμείς τι κάνουμε μπροστά στη γελοιότητα; με τις επιστημονικές μας ενώσεις, με την Ομοσπονδία συνδικαλιστικά;...μετέχουμε σε αυτό το πανηγύρι με τις υπογραφές μας στα απολυτήρια και πρέπει να ορθώσουμε λόγο προς την κοινωνία.
"Πάρκινγκ μαθητών" είναι το σχολείο..τους κρατάμε μέσα από τα κάγκελα και ό,τι κάνουν.
Αυτός είναι ο ρόλος μας;

Δημήτρης Τ.
|

Γεια σας,

Είχα την εντυπωση ότι αν καποιος μαθητής βγάλει μεσο ορο στην Γλωσσα ή στα Μαθηματικά κάτω απο 10, ανεξαρτήτως Γενικού Μέσου Όρου κρινεται μεταξεταστεος.
Το ιδιο αν βγάλει στα υπολοιπα κάτω απο 8.
Δεν ισχυει κάτι τέτοιο?
Ευχαριστώ.

tselios theodoros
|

Όλες οι κυβερνησεις θέλουν μαθητές αγράμματος ώστε να μπορούν να τους περνάνε την προπαγανδα τους εύκολα. Γι αυτο αποδομουν την εκπαιδευση κάθε χρόνο και μετατρεπουν τα σχολεία σε χώρο φύλαξης μόνο των παιδιών.
Ο,τι απόμεινε απ τα Αναλυτικά Προγρα
ματα που ίσχυαν μέχρι την μεταπολιτευ
ση το αφελληνισαν και το αποχριστιανο
ποιησαν.

ΕκπαιδευτικόςΧ
|

Εκεί έξω και πάνω, κανέναν δεν ενδιαφέρει το ζήτημα.
Όσο πιο αμόρφωτος, τοσο πιο εύκολο θύμα, άρα κατάλληλο "κρέας" για την αρύθμιστη αγορά.
Δεν θα αλλάξει τίποτε, η βία θα διογκωθεί στα σχολεία, θα ψάχνουμε να βρούμε μια σταθερά και δεν θα υπάρχει.
Η παιδεία χρειάζεται εθνική συναίνεση και θα πρέπει να υπάρχει ένα διακοματικό -υπερκοματικό όργανο για να την κατευθύνει.

gp
|

Κρίμα στους μαθητές που οι πολιτικές σκοπιμότητες συνεχίζουν να καταστρέφουν γενιές ολόκληρες μαθητών. Οι Άγγλοι αποφάσισαν ότι μέχρι τα 18 όλοι οι μαθητές θα διδάσκονται μαθηματικά, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορε΄σουν οι νέοι άνθρωποι να κατανοήσουν την νέα κοινωνική πραγματικότητα.
Η γελοιότητα της βαθμολογίας με ξεπερνάει. Φταίνε όλα τα κόμματα. Διάβασα την παρέμβαση ενός μαθητή που στο κείμενό του δεν είχε ούτε μία τελεία. Ένα κείμενο χωρίς ειρμό όπως και πολλά άλλα. Κρίμα, κρίμα..

@ν τους έβαζαν την πραγματική βαθμολογία
|

...θα είχαν βαθμό κάτω από 10:

φοβερή ανάλυση το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ , ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΓΚ !

@pakis
|

Πλάκα έχετε αγαπητέ. Πριν την κυβέρνηση των "αρίστων" επί κυβέρνησης σωτηρίας κόπηκε ποτέ κανείς μαθητής ή επανέλαβε την τάξη;

Σίμος Π
|

Αγράμματοι και αναλώσιμοι ρίχνονται βορρά στις ορέξεις της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας γενικότερα. Εύγε στις κυβερνήσεις των αρίστων!

GM
|

Το να επαναλαμβάνει κάποιος μαθητής Γυμνασίου/Λυκείου την τάξη δεν είναι κάτι απλό. Σκεφτείτε απλά τα συναισθήματα του παιδιού αυτού και με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί το Bulling που θα δεχθεί από τους συμμαθητές του για αυτή την αποτυχία του. Ένα είναι σίγουρο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα με την επανάληψη της τάξης αλλά αντίθετα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σπρώξεις ένα μαθητή σε πιο παραβατικές συμπεριφορές.
Η λύση θα μπορούσε να ήταν, αν ο μαθητής δεν μπορεί μαθησιακά να παρακολουθήσει την επόμενη τάξη, να κατευθύνεται σε πιο τεχνικές σχολές (αυτό που λέγαμε στο παρελθόν να μάθει μια τέχνη) με τη βοήθεια συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού ή αν για κάποιο λόγο δεν δεχθεί την αλλαγή αυτή να παίρνει απολυτήριο με το βαθμό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πχ απολυτήριο με 4,3 μέσο όρο!!!
Είναι σε όλους γνωστό πως μαθητές με απολυτήριο 10,11 ή και 12 αν τους έβαζαν την πραγματική βαθμολογία θα είχαν βαθμό κάτω από 10.
Αν λοιπόν κάποιος μαθητής δεν έχει πρόβλημα να έχει βαθμούς 1,2,3,4... τότε ναι ας πάρει απολυτήριο με μέσο όρο κάτω από τη βάση ή και κάτω από 5. Όταν μελλοντικά θα αναζητήσει εργασία, θα πρέπει απλά να δώσει το απολυτήριο αυτό. Έτσι θα αναλάβουν οι μαθητές την ευθύνη των πράξεων τους, πολύ καλύτερο από το να παίρνουν απολυτήριο με 11-12 και να είναι τουρίστες στο σχολείο!!!

@Νικος
|

Αγαπητέ μου, το γεγονός ότι δε γνωρίζετε τα σημεία στίξης (άρα το κείμενο σας είναι το λιγότερο δυσνόητο) επιβεβαιώνει γιατί είναι λάθος να προάγονται μαθητές χωρίς τις στοιχειώδεις γνώσεις γραφής και ανάγνωσης.

Πτυχή
|

Αυτό που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ακόμη είναι ότι το απολυτήριο Λυκείου είναι πρακτικά μέρος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Γιατί θα ρωτήσει κάποιος.

Γιατί απλούστατα οι περισσότερες, αν όχι όλες οι δουλειές απαιτούν να έχει κανείς απολυτήριο λυκείου, ακόμα και οι χειρωνακτικές.

Τώρα γιατί κάποιος που θα δουλέψει ως οδηγός απορριματοφόρου στον δήμο κάτω αγουλινίτσας πρέπει να ξέρει να λύνει ανισώσεις με απόλυτες τιμές και ολοκληρώματα είναι ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ του παραλόγου του νεοελληνικού κράτους.

Ευαγγελία
|

Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια μεγάλο ποσοστό μαθητών που αποφοιτούν από τα Λύκεια της χώρας ειναι αγράμματοι (δεν γνωρίζουν να γράφουν, να διαβάζουν ή να κάνουν πράξεις αριθμητικής, για να μη μιλήσω για απλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).

Ακόμη και το επίπεδο των φοιτητών στα πανεπιστήμια έχει πέσει δραματικά.

Ο, τι γίνεται στη χώρα γίνεται για το θεαθήναι. Για την ουσία των πραγμάτων δεν ενδιαφέρεται κανείς, με αποτέλεσμα τα χάλια που ζούμε σήμερα...

Nikos
|

Συγνώμη ως μαθητής έχω να πω πως είναι αστείο αυτό που λέτε εκτός του γεγονότος ότι είναι τραγικό να μένουν παιδιά στις τάξεις που ουσιαστικά απλά τους κόβουμε τα φτερά τι δηλαδή όλοι αυτοί που έχουν βγάλει απολυτήρια ξέρουν πχ άμα τους ρωτήσω τι είναι το θεώρημα Bolzano το πρόβλημα δεν έγκειται στους μαθητές που αδυνατούν να παρακολουθήσουν λόγο μαθησιακών δυσκολιών ή διαφόρων δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζουν από το περιβάλλον φυσικά αυτά τα παιδιά πρέπει να περνάνε τάξεις δεν έγινε κάνει καλός άνθρωπος επειδή ήξερε χημεία το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός γιατί αυτά τα παιδιά φτάνουν στο σημείο να μην συμμετέχουν φταει η κοινωνία,το εκπαιδευτικό σύστημα,το περιβάλλον πιθανόν όλα αλλά πώς μπορεί να φταίει ένας συμμαθητής μου που πιθανόν κάνεις να μην του έδειξε τον δρόμο στην ηλικία των 15-17 και όπως λέτε εδώ έπρεπε μόνος του να βρει λύσεις (λες και όλοι αυτοί που γράφουν στα σχόλια εδώ έβγαζαν παραπάνω από 14

pakis
|

Μάλλον οι μαθητές μας διαβάζουν esos και ενημερώνονται ...

Δυστυχώς δεν συμορφώνονται ούτε με φωνές ούτε με την απειλή χαμηλής βαθμολογίας δεν υπάρχει τρόπος να τους ελέγξεις, αφού ξέρουν ότι θα περάσουν την τάξη τι να ασχοληθούν.

... και αυτό το κατάφερε η κυβέρνηση των αρίστων όχι τουρλού

Κιμ
|

Μου αρέσει που στο τέλος του ελέγχου έχει μείνει το βλακώδες "Μόνο τα μαθήματα με * υπολογίζονται στην εξαγωγή του Γ.Μ.Ο."

@Πιτσιφλής
|

Συμφωνούμε μόνο εν μέρει αγαπητέ κ. Πιτσιφλή. Φυσικά και πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια, γιατί εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι. Αν εκεί εκτροχιαστεί το τρένο, τότε...
Ωστόσο, το να επαναλάβει ένα παιδί την τάξη απαιτεί ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: Αν πχ μιλάμε για παιδί της Α Δημοτικού, τότε έχει νόημα, με την αυστηρή προϋπόθεση να υπάρχουν δομές να το υποστηρίξουν, ειδικά στην περίπτωση που ο γονιός δεν μπορεί ή/και δεν θέλει να βοηθήσει.
Ανεβαίνοντας όμως τα σκαλοπάτια, Γ-ΣΤ Δημοτικού, έχουμε κάθε 2-3 εβδομάδες παιδιά που γράφονται στα σχολεία και δεν ξέρουν ούτε μια λέξη στα ελληνικά. Σε τέτοιες πχ περιπτώσεις, ποια είναι η πρότασή σας; Φαντάζομαι δεν αγνοείτε ότι οι Τ.Υ, δεν αρκούν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Η γνώμη σας με ενδιαφέρει πολύ.
ΥΓ Οι ανωτέρω περιπτώσεις είναι φυσικά ενδεικτικές. Θα μπορούσα να αναφέρω πλήθος άλλων, για τις οποίες δεν είναι καθόλου απίθανο να έχετε και προσωπική εμπειρία.

Χουρδάκης Μιχαήλ
|

Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχετε όλοι. ΑΚΡΙΒΩΣ τετοιους θέλω στην αγορά εργασίας.

Αποφασίστε
|

Όταν είναι υψηλά οι προϋποθέσεις είναι αυστηροί όταν είναι χαμηλή η βαθμολογία είναι υποβιβασμός.

Φώτης
|

Παλαιότερα σε ΕΠΑΛ μαθητής με μέσο όρο 9.46 πέρασε την τάξη με στρογγυλοποίηση στο 9.5. Λόγω του νόμου Αρσένη έμεινε το 9.5 αλλά έφυγαν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

alex
|

Οταν λέω οτι υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι Λυκείου που δεν γνωρίζουν γραφή ,ανάγνωση και ούτε καν πρόσθεση ,μην πω για πολλαπλασιασμο και διαίρεση,μου λένε ότι λέω υπερβολές. ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ .Το Υπουργείο το γνωρίζει αυτό που συμβαίνει ,όταν στέλνει τις διατάξεις για την δικαιολόγηση απουσιών ώστε να προάγονται όλοι , και για το τρόπο που προάγεται κάποιος ενω η βαθμολογία του άλλα αποδεικνύει.

Πλατάρος Γιάννης
|

έτσι όπως έχει καταντήσει η πραγματικότητα επί δεκαετίες που είναι αντεθνική , αντιπολιτική, ενάντια στο γενικό συμφέρον, το δημόσιο συμφέρον σε συνδιασμό με την κρατούσα νοοτροπία τους δείκτες της ΕΕ, τα βαρίδια της πολιτικής , το πολιτικό κόστος, έχοντας σκεφθεί 100 φορές στο θέμα, έχοντας συζητήσει άλλες τόσες με συναδέλφους, έχω καταλήξει σε κάτι σαν τα παρακάτω:
1. Προάγονται όλοι με την βάση 10 , σε όλα και όχι κάτω από 8 σε μάθημα. Μέχρι 4 μαθήματα κάτω από 8 πάμε Σεπτέμβρη, με 5 μαθήματα επανάληψη τάξης.
Μέχρι εδώ, σαν το Γυμνάσιο περίπου ....
2. Κάθε τρίμηνο σε όλες τις τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, γίνεται ένα γενικό, καθολικό, υποχρεωτικό τεστ παρεμφερούς επιπέδου. Μην φανταστεί κάποιος κάτι δύσκολο ή κάτι που να θέλει το παραμικρό διάβασμα. Αυτή η προϋπόθεση είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη. για να καταλάβει ο αναγνώστης τι προτείνω αναφέρω διδακτικούς στόχους:
Α' ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ :
Να ξέρει να μετρά έως το δέκα λεκτικά και γραπτά
Να ξέρει να γράφει πεζά και κεφαλαία, τα μισά τουλάχιστον γράμματα της αλφαβήτας.
Μόνο αυτά.
========
ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ
========
========
ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Να ξέρουν να μετράνε και να γράφουν μέχρι το 100
Να ξέρουν να γράφουν σε 1-2 αράδες τι βλέπουν σε μια φωτογραφία.
Να ξέρουν να απαριθμούν δύο -δύο μέχρι το 20
Να ξέρουν να μετράνε πεντε -πέντε μέχρι το 100
Να γράφουν αντιγραφή μισή σελίδα.
Να γράφουν υπαγορευόμενη ορθογραφία μιας παραγράφου με επιτυχία σε λιγότερα από 20 λάθη.
Να πετυχαίνουν από μνήμης είτε υπολογισμό 20 πολλαπλασιασμούς μονοψήφιο με μοναψήφιο. (Προπαίδεια)
Να διαβάζουν συλλαβιστά μια παράγραφο.
=============================================
Όσοι δεν τα καταφέρνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ , χωρίς συναίνεση γονέων, κάνουν δύο ώρες ειδικό πρόγραμμα μετά τις 2.00 μ.μ κάθε μέρα για ένα τρίμηνο, έως επιτυχίας στο επόμενο τεστ τριμήνου.
΄Όσοι δεν τα καταφέρουν στο τρίτο τεστ Θα κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον Αύγουστο πρόγραμμα.
Τα προβλήματα είναι οι μετακινήσεις από τα Χωριά.
Όποιος δεν φοιτά στα υποχρεωτικά φροντιστήρια, επαναλαμβάνει την τάξη.
Όποιος τα καταφέρνει στα τεστ ενσωματώνεται στην τάξη.
Στ ομητρώο μαθητή αναγράφεται η επιτυχής περάτωση τεστ και το ονοματεπώνυμο του εξεταστή για μελλοντική λογοδοσία.
Δεν μας φτάνουν δηλαδή οι ψεκασμένοι, θα φτιάξουμε κάτι χειρότερο; Πρέπει να σταματήσει αυτό....

Το μεγαλείο
|

της ελληνικής παιδείας. Πάρε κόσμε!
Μαθητές που είναι αδιάφοροι στα μαθήματα ή και δεν μπορούν να ανταποκριθούν με τη συμβολή όλων (ΥΠΑΙΘ, συμβούλων βεβαίως-βεβαίως, συλλόγου) φθάνουν στη Γ Λυκείου και έχουν αξιώσεις να μπούν και σε Πανεπισ΄τημιο!!!!!
Από την άλλη δεν υπάρχουν εργάτες γής ή ειδικοτήτων (ξυλουργοί, υδραυλικοί κλπ).. αφού όλοι μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει διασπορά στην αγορά εργασίας....
Ελλάδα--> μαθητής άλαλος/αμέτοχος --> Πανεπιστήμιο--> διεκδικεί θέση στο Δημόσιο!! με το πτυχίο του!

Ήρθε η ανάπτυξη
|

Αυτό θα πει αναβάθμιση του ΓΕΛ! Να το βάλει η υποψήφια στο προεκλογικό της φυλλάδιο μαζί με τις υπόλοιπες επιτυχίες της...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ