Στην εισαγγελία όλοι οι Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων (Έγγραφο)

Έγγραφο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Άρτας

11/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας καλεί τους Διευθυντές  όλων των Γυμνασίων κα Λυκείων του Νομού να βρίσκονται τη Δευτλερα 23 Ιανουαρίου , στις 11 το πρωί στο κτήριο της εισαγγελίας , σε συνάντηση με την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μικρού ακροατηρίου της Εισαγγελέως.

Τα παραπάνω αναφέρει έγγραφο της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Άρτας Δρ. Παρασκευής Χαμπηλομάτη.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν αναφέρει τους λόγος γι αυτή την "πρόσκληση" κι  επικαλείται το από 22-12-22 έγγραφο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Άρτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η "πρόσκληση" της εισαγγελέως αφορά την παραβατικότητα στα σχολεία.

Ακολουθεί το έγγραφο

Σχόλια (14)

απορίας άξιος
|

12552 είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της ΔΔΕ Άρτας στις 5 Ιανουαρίου...;

Ένας διευθυντής σχολείου
|

Συνάδελφοι από το έγγραφο της Εισαγγελίας (9172/22-12-2022) εκτιμώ ότι πρόκειται για μια καλοπροαίρετη ενέργεια της Εισαγγελικής αρχής προς τους διευθυντές σχολείων.
Το φαινόμενο της βίας αγγίζει όλους μας, μαθητές εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και τις εισαγγελικές αρχές.
Η προσπάθεια αυτή έχει να κάνει με την αγαστή συνεργασία των αρχών, τη γνωριμία, την επίλυση σε απορίες και ερωτήματα.
Στο έγγραφο της Δ/νσης, όπως διαβάζω παρακαλούνται και δεν υποχρεώνονται να παρευρεθούν οι διευθυντές.
Στις 23 θα είναι μια εποικοδομητική για όλους συνάντηση.

ΥΣ. αντίστοιχη ενέργεια έγινε σε άλλο νομό και είχε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στους σχολικούς χώρους αγαπητοί..
|

Δεν υπάρχει το προσωπικό που πρέπει να υπάρχει!! Αν θέλει το κράτος εκπαιδευτικούς με χρέη επιστατών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και φυλάκων, να πληρώσει τα τετραπλά χρήματα για τα περαιτέρω καθήκοντα!!! Ή να κάνει προσλήψεις!!!
Τ'αυγά βάφονται μόνο με ..βαφές!!

Άμα είσαι εισαγγελέας...
|

Σύμφωνοι ο κ. Εισαγγελέας μπορεί να φωνάξει Διευθυντές σχολείων, Διευθυντές νοσοκομείων η πάσης φύσεως δημοσίους λειτουργούς. Το ερώτημα είναι ως τι τους φωνάζει. Ως υποψηφίους κατηγορούμενους ή ως προϊστάμενός τους;

Αντώνης
|

Η διευθύντρια θα μπορούσε η ίδια να συναντηθεί με την εισαγγελέα και στη συνέχεια να μεταφέρει η ίδια τις νουθεσίες της εισαγγελέως προς τους διευθυντές. Επιπρόσθετα είναι απαράδεκτο στο έγγραφο να μην αναγράφεται ο σκοπός της επίσκεψης. Κανόνες δημόσιας διοίκησης δεν γνωρίζουν εκεί στην Άρτα; Επιπρόσθετα δημιουργούνται αρνητικοί συνειρμοί μετά από το έγγραφο της αστυνομίας στην Κόρινθο. Μπορεί ο σκοπός της εισαγγελέως και της διευθύντριας να είναι καλός αλλά ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα η διευθύντρια ; . Το έγγραφο πρέπει να αποσυρθεί και να υπάρξει συνάντηση της διευθύντριας με την εισαγγελέα και μετά ενημέρωση των διευθυντών . Διαφορετικά δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις και κάποιοι θα το εκλάβουν όλο αυτό ως απόπειρα εκφοβισμού και ποινικοποίησης της σχολικής ζωής.

Προφέσορας συνεκπαίδευσης
|

Καλύτερα να πάνε τώρα για ενημέρωση, γιατί αν συνεχιστούν να συμβαίνουν διάφορα σε σχολικούς χώρους, την επόμενη φορά ίσως να μην είναι για ενημέρωση.

οτι να ναι
|

η έλλειψη αναγραφής σκοπού και θέματος στην …πρόσκληση, δείχνει διάθεση αιφνιδιασμού.

ΠΣΚ
|

να συναντηθεί η ίδια με την εισαγγελέα και να μεταφέρει στους διευθυντές ό,τι κρίνει απαραίτητο...

Dora
|

@ Πλατάρος Γιάννης

Γιάννη, οι συναντήσεις[όπως στην Άρτα] οι οδηγίες/νουθεσίες, με τη μορφή εγγράφων, όπως στην Κόρινθο, αλλά και ότι άλλο ειπωθεί, πώς μπορεί να θεωρηθεί υπηρεσιακά, "συνάντηση συνεργασίας" ; Όχι βέβαια, δεν διαβάζουμε άλλο έγγραφο ο κάθε ένας, ούτε βέβαια καταλαβαίνουμε άλλα πράγματα. Επειδή έχουμε υπηρετήσει εγώ κι εσύ στο ίδιο χρονικό διάστημα σε θέση ευθύνης, θέλω να σου θυμίσω, ότι διοικητικά, για παράδειγμα, μπορεί να κάνουν συνάντηση ο εισαγγελέας ή ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και αυτός με τη σειρά του, στα πλαίσια της "καλής" συνεργασίας να μεταφέρει κάποιες οδηγίες απαραίτητες ίσως στους Διευθυντές του, ως διοικητικός προϊστάμενος, αφού βέβαια ενημερώσει και αυτός με τη σειρά του, τον Περιφερειακό Διευθυντή... Τέλος πάντων, ας μη λέμε πολλά γιατί κουράζουμε τον κόσμο που δε γνωρίζει... Εγώ θεωρώ ότι όλα αυτά , καλλιεργούν στον εκπαιδευτικό κόσμο, το αίσθημα της ποινικοποίησης της σχολικής ζωής, λαμβάνοντας υπόψη και άλλα γεγονότα με γονείς και μηνύσεις στα μεγάλα σχολεία, καθώς και ακραίες συμπεριφορές ορισμένων, τις οδηγίες του αστυνομικού εκπροσώπου σχεδόν κάθε μέρα σε κανάλια της τηλεόρασης, όπου συνεχώς σχολιάζει τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα ... Όποιος δε θέλει να δει την πραγματικότητα, δυστυχώς για μένα, εθελοτυφλεί... Μιλάμε για ένα άλλο Σχολείο... για μια άλλη εκπαίδευση... αν εσύ Γιάννη, τα βλέπεις όλα σωστά, δικαίωμά σου, όμως να σέβεσαι και τη γνώμη των άλλων και να μη την κριτικάρεις σε παρακαλώ.

Υποστέλεχος
|

Η εκπαίδευση βάσει του Συντάγματος οφείλει να διαμορφώνει ελεύθερες δημοκρατικές προσωπικότητες. Με τα κυβερνητικά αυταρχικά νομοθετήματα αλλοιώνεται ο ελεύθερος δημοκρατικός χαρακτήρας της δημόσιας εκπαίδευσης

Πλατάρος Γιάννης
|

@ Dora
Μια «καλή ιδέα» θα ήταν η τοπική ΕΛΜΕ Άρτας να κάνει παράσταση για την «ποινικοποίηση» που είδατε... (Διάβασα 3 φορές την πρόσκληση, δεν είδα τίποτα για ποινικοποίηση. Διαβάζουμε το ίδιο κείμενο;)
(Μήπως όμως ΔΕΝ είναι καλή ιδέα να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον Εισαγγελέα αν δεν ξέρουμε την «ποινικοποίηση;»
Υ.Γ. Μόνο οι με διοικητική εμπειρία ξέρουν ότι το πρωτόκολλο είναι «ημερολογιακού έτους» και όχι «Σχολικού έτους» όπως τα περισσότερα βιβλία διοίκησης...

Αλέξανδρος
|

Ντροπή και πάλι ντροπή. Είναι η πρώτη φορά όπου διοικήσεις και προσωπικό σχολείων καλούνται σε συναντήσεις με Εισαγγελείς και στα αστυνομικά τμήματα.

Νίκος
|

Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη.

Αυτό

Dora
|

...Απίστευτο... έχει ποινικοποιηθεί το σχολικό περιβάλλον και διοικητικοί προϊστάμενοι τώρα, από ότι φαίνεται, μήπως θα είναι οι εισαγγελείς και οι αστυνομικές διευθύνσεις;
Επίσης, [θα μου πείτε τώρα, αυτό είναι το τελευταίο.....], το πρωτόκολλο κυρία Διευθύντρια Άρτας, με όλο το σεβασμό, κλείνει 31 Δεκεμβρίου και στις 1 Ιανουαρίου ξεκινάμε με τον αριθμό 1 κτλ. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.... Σας δικαιολογώ όμως με τόση αναστάτωση, το ξέχασαν και οι υπάλληλοι της διεύθυνσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ