Το είπε ο Κοσμήτορας του ΕΜΠ στο esos, μετά τη επίθεση που δέχθηκε στη Σχολή του

Eπικεφαλής αστυνομικής δύναμης μου είπε: «Εμείς τη δουλειά μας την κάναμε και θα αποχωρήσουμε, αλλά δεν θα ήθελα να είμαι αύριο στη θέση σας»

12/01/2023

Ενημερώθηκε: 12/01/2023, 21:39

Άκουσε το άρθρο

Εξοργισμένος  είναι  ο    Κοσμήτορας της Σχολής ΕΜΦΕ του ΕΜΠ Σταύρος Κουρκουλής, μετά την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ατόμων  μεταξύ των οποίων και ελάχιστοι σπουδαστές της Σχολής, επειδή στη μοναδική από τις εννέα Σχολές του Ιδρύματος έγιναν εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών.

Οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά με τη συμμετοχή 277 φοιτητών , έναντι 226 που συμμετείχαν στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές.

"Η Σχολή μου εξουσιοδότησε  να προβώ σε όλες τις εκ μέρους του προβλεπόμενες από το νομικό πλαίσιο ενέργειες και θα το κάνω", δήλωσε στο esos ο Σταύρος Κουρκουλής, και σημείωσε τα εξής: ,

Το νομικό πλαίσιο: Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δίνει στον Κοσμήτορα (και στον Πρύτανη) τη δυνατότητα (κατ’ ανώτατο) να επιβάλει την ποινή της στέρησης της δυνατότητας συμμετοχής σε εξέταση ενός ή περισσοτέρων μαθημάτων.

Δεν νομίζετε ότι θα ήταν αστείο για παραπτώματα αυτού του μεγέθους να στερήσω τη δυνατότητα συμμετοχής σε φοιτητή  με υπερ-δεκαετή φοιτητική ζωής .Έχω δεσμευτεί ότι θα το κάνω. Πιστεύετε, όμως, ότι θα τον αποτρέψει από το να επαναλάβει τη «δράση» του;

Παραθέτω το άρθρο του νόμου:

Άρθρο 199

 Πειθαρχικά όργανα

 1. Πειθαρχικά όργανα είναι ο Πρύτανης, ο αρμόδιος Αντιπρύτανης, ο Πρόεδρος του Τμήματος, ο Κοσμήτορας της Σχολής σε περίπτωση Μονοτμηματικής Σχολής, οι αναπληρωτές τους και το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών.

 2. Ο Πρόεδρος του Τμήματος και ο Κοσμήτορας της Σχολής σε περίπτωση Μονοτμηματικής Σχολής είναι αρμόδιοι και για την επιβολή των πειθαρχικών ποινών της έγγραφης επίπληξης και του αποκλεισμού από τη συμμετοχή στις εξετάσεις ενός (1) ή περισσότερων μαθημάτων σε μία (1) εξεταστική περίοδο. Οι ίδιες ποινές επιβάλλονται και από τον Πρύτανη ή τον αρμόδιο ανά περίπτωση Αντιπρύτανη ή τον νόμιμο αναπληρωτή του, αν λάβουν γνώση ή έχουν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος και δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον Πρόεδρο του Τμήματος ή τον Κοσμήτορα της Σχολής. Αν η βαρύτητα του παραπτώματος δικαιολογεί την επιβολή βαρύτερης ποινής, τα όργανα των προηγούμενων εδαφίων παραπέμπουν την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών, το οποίο έχει την αρμοδιότητα για την επιβολή και κάθε άλλης πειθαρχικής ποινής.

Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών: Για αυστηρότερες ποινές αρμόδιο είναι το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών, που όπως γνωρίζετε δεν έχει λειτουργήσει σε κανένα ΑΕΙ της χώρας, γιατί στη συνέχεια οι λειτουργοί του θα πρέπει να μεταναστεύσουν σε εξωτικούς προορισμούς, αν θέλουν να ζήσουν.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Και βέβαια δεν πιστεύετε ότι θα τους προστατεύσει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η οποία όπως καλά ξέρετε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, και δεν τόλμησε να εμφανιστεί σε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας (αν θυμάστε έκαναν κάποιους υγιεινούς περιπάτους έξω από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ, υπό την προστασία των ΜΑΤ, και όταν κουράστηκαν από τη γυμναστική τοποθετήθηκαν σε Αστυνομικά Τμήματα).

Δεν θα ήθελα να είμαι αύριο στη θέση σας: Προ έτους με δική μου ευθύνη τα όργανα του Κράτους εκλήθησαν στο «άβατο» του ασύλου,  όταν οι ίδιοι τύποι έχτιζαν αυθαίρετο. Και για πρώτη στο ΕΜΠ ανταποκρίθηκαν και το αυθαίρετο κατεδαφίστηκε. Όπως όμως είπε και ο επικεφαλής της δύναμης που επενέβη «Εμείς τη δουλειά μας την κάναμε και θα αποχωρήσουμε, αλλά δεν θα ήθελα να είμαι αύριο στη θέση σας». Είχε δίκιο, θα χρειαζόταν πολύ κείμενο για να σας διεκτραγωδήσω τα όσα έζησα (και ζω) έκτοτε.

Πολιτική βούληση: Η επίλυση του προβλήματος απαιτεί ισχυρή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, και απόφαση ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΓΑ αλλά και διάθεση να ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ (που ευλόγως θα υπάρξει). Και κατά την ταπεινή άποψή μου τέτοια βούληση δεν έχει επιδείξει καμμιά κυβέρνηση, μη εξαιρούμενης της παρούσης.

Σχόλια (8)

Ελεος!
|

Αυτό το απόστημα πότε θα σπάσει άραγε; Η τρέχουσα κυβέρνηση (μαζί με ΟΛΕΣ τις προηγούμενες) έδειξε ότι δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί. Σε ποιά άλλη δουλειά είναι ΟΚ να τρως ξύλο, να σε κρατάνε όμηρο στο γραφείο σου, να σε προπηλακίζουν, να σου κρεμάνε ταμπέλα στο λαιμό, και την άλλη μέρα όλα να συνεχίζουν όπως πριν; Γιατί στη δουλειά του καθηγητή πανεπιστημίου, αυτά συμβαίνουν.

Κουράγιο και καλή δύναμη στον κ. Κοσμήτορα. Το νομικό πλαίσιο είναι για τα πανηγύρια, το αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου αυτοί οι τύποι θα είχαν φύγει σηκωτοί από το Πανεπιστήμιο και δε θα μπορούσαν να ξαναπατήσουν (όταν τελείωνε μαζί τους η δικαιοσύνη). Εδώ....τα ίδια και τα ίδια.

Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά αν συνεχίσει αυτό, η μόνη ελπίδα είναι η ιδιωτική παιδεία. Εν καιρώ. Εκεί ποτέ δεν ακούσατε για καταλήψεις, ζημίες, τζάμπα μαγκιές, τραμπουκισμούς φοιτητών και καθηγητών.

@αλλαγή
|

Ναι ναι παιδιά είναι. Δύο καρπαζιές, λίγους προπηλακισμούς, 3 κλωτσιές..... παιδάκια ακόμη ε;

@Γιατί δεν ήθελαν την πανεπιστημιακή αστυνομία;
|

θα τον προστα΄τευε;;;; αχαχαχαχ

@Πολίτες 12 Ιαν 2023 23:49
|

Πόσο δίκιο έχετε.

Δεν υπάρχει θέμα
|

Γιατί δεν ήθελαν την πανεπιστημιακή αστυνομία; Τώρα το πληρώνουν. Ας αφήσουν άλλους να κάνουν ο,τι θέλουν.

Κωστας
|

Όταν οι ποινές είναι χάδι αυτό γίνεται.

Πολίτες
|

Δυστυχώς όσο υπάρχουν πολιτικοί......και πολιτικές δυνάμεις......για δικούς τους σκοπούς .......και στηρίζουν την παραβατικότητα εντός των ΑΕΙ δεν πρόκειται να λυθεί αυτό το πρόβλημα.
Το περίεργο είναι ότι όσοι στηρίζουν αυτή τη κατάσταση διδάσκουν σε ξένα ΑΕΙ ή στέλνουν σε αυτά τα παιδιά τους να σπουδάζουν..... και δεν μας έχουν πει ποτέ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΊΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Η ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΑΕΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Η ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΙ;

Αλλαγή
|

Έεε... κι εσείς τώρα!...
Τι πάθατε;
Παιδιά είναι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ