Θετικός ο πρωθυπουργός στην απορρόφηση των τμημάτων Καβάλας και Δράμας του ΔΙΠΑΕ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Τι εισηγήθηκε ο Πρύτανης του ΔΠΘ στον πρωθυπουργό

14/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Λογικό χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το σχέδιο απορρόφησης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης των τμημάτων στην Καβάλα και Δράμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στη χθεσινή "κεκλεισμένων των θυρών" σύσκεψη με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως και του νέου Πρύτανη του Ιδρύματος Φώτη Μάρη.

Από τη συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, προέκυψε ότι ο πρωθυπουργός είναι θετικός ως προς αυτό το σχέδιο, για το οποίο θα υπάρξει άμεσα σχετική γνωμοδότηση από την ΕΘΑΑΕ (πρήν ΑΔΙΠ).

Το Δημοκρίτειο , σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προχωρά στην έκδοση μελέτης σκοπιμότητας, προκειμένου να τεκμηριωθούν τα ακαδημαϊκά και γεωγραφικά οφέλη , καθώς να αποτυπωθούν τα επόμενα βήματα τα οποία απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε:

  • Το ΔΠΘ ως το πρώτο πολυεδρικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας πρέπει να είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην ΠΑΜΘ, ενσωματώνοντας τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ, με έδρα τις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας. 
  • Η προσπάθεια αυτή θα προσδώσει ώθηση αρχικά επειδή το ΔΠΘ θα είναι πλέον ένα ολοκληρωμένο και μεγάλο Πανεπιστήμιο.
  • Το εγχείρημα θα απαιτήσει σε δεύτερο χρόνο μικρής κλίμακας αναδιάρθρωση σε μια προσπάθεια κάλυψης νέων γνωστικών αντικειμένων και βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών. 
  • Σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του ίδιου του Πανεπιστημίου απαραίτητη κρίνεται η ενίσχυσή του με την ίδρυση Τμήματος Νοσηλευτικής (Σχολή Επιστημών Υγείας) στην Αλεξανδρούπολη, Τμήματος Εργοθεραπείας (ΣΕΦΑΑ) στην Κομοτηνή και Τμήματος Ψυχολογίας (Σχολή Επιστημών Αγωγής) στο Διδυμότειχο.

Το σχέδιο για το ΔΙΠΑΕ

Το Σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων του ΔΙΠΑΕ , του προέδρου  κ. Καïση,  βρίσκεται στα χέρια της υπουργού Παιδείας , από πέρσι τον Απρίλιο,.

Η όποια απόφαση επ΄ αυτού μεταφέρεται για μετά τις εθνικές εκλογές.

Σχόλια (28)

@Ο σωστός σχαδιασμός
|

Στην Κρήτη τότε, πόσα πανεπιστήμια πρέπει να υπάρχουν?
Δεν βγαίνουνε, δεν βγαίνουνε
τα έρμα τα κατσίκια μας!

Ο σωστός σχεδιασμός.
|

Για λόγους Εθνικούς (ευαίσθητες περιοχές: Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Νησιά, Κρήτη), Χωροταξικούς (Γεωγραφία, Διοικητική διαίρεση), Πληθυσμιακούς ( περίπου 10.000.000 κάτοικοι διαμένοντες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος) και Εκπαιδευτικούς (καθορισμένος αριθμός ΑΕΙ, σήμερα υπάρχουν 25) θα πρέπει στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης να υπάρχουν 6 ΑΕΙ ( περίπου 1 ΑΕΙ ανά 400000 κατοίκους με βάση ότι θα πρέπει να υπάρχουν 25 ΑΕΙ στην Ελλάδα). Συγκεκριμένα 1 ΑΕΙ στην Θράκη (το Δημοκρίτειο), 1 ΑΕΙ στην Ανατολική Μακεδονία (Σέρρες, Καβάλα Δράμα) που μπορεί να ονομαστεί Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μακεδονίας, ή Αλεξάνδρειο, 3 ΑΕΙ στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο, Μακεδονίας και Διεθνές) και 1 ΑΕΙ στη Δυτική Μακεδονία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας). Για την υπόλοιπη Ελλάδα θα πρέπει να ισχύει (ή ισχύσει) κάτι αντίστοιχο. Αν για κάποιους λόγους η πολιτεία θέλει να διαφοροποιήσει κάποια ΑΕΙ αυτό μπορεί να το κάνει όχι με τη μείωση ή αύξηση του αριθμού των ΑΕΙ, αλλά με την ενίσχυση και γενικώς διαφοροποίηση των τμημάτων και των σχολών στα ενυπάρχοντα ΑΕΙ.

Κωνσταντίνος
|

Οι λόγοι της διοικητικής διαίρεσης της χώρας είναι γνωστοί. Τους έχουν αποδεχθεί όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος που η εκπαιδευτική διαδικασία ακολουθεί άλλη διαίρεση είναι ένα ακόμα από τα πολλά παράλογα αυτής της χώρας...

@Κωνσταντίνος Παπακώστας
|

Η μεταρρύθμιση Γαβρόγλου έγινε πολύ σωστά στην Αθήνα μεταξύ των 2 εκεί ΤΕΙ. Από εκεί και πέρα για να προλάβει τις εκλογές έγινε κυριολεκτικά στο πόδι και πιο πολλά προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε...
Το κείμενο σας έχει κάποια θετικά στοιχεία και ενδιαφέρουσες απόψεις αλλά και κάποια εντελώς εκτός λογικής...
Το ΔΙ.ΠΑ.Ε. ή θα διαλυθεί ή θα μεταφερθεί, αργά ή γρήγορα, ολόκληρο στη Θεσσαλονίκη με κάτι "απόνερα" σε Σέρρες και Καβάλα... Είναι από τη φύση του δύσκολο να διατηρηθεί με πολλά ομοειδή τμήματα που απλά αλλάζει το όνομά τους, πχ έχει στην ουσία 3 τμήματα πληροφορικής με άλλο όνομα.
Το Δ.Π.Θ. δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαλυθεί καθαρά για εθνικούς λόγους. Η τοποθέτηση των τμημάτων που διοικητικά ανήκουν στην περιφέρεια ΑΜΘ αλλά εκπαιδευτικά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι κάτι που πραγματικά δεν έχει καμμία λογική. Αυτό προφανώς το κατάλαβε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Το γιατί αυτό συνέβη στο τέλος της θητείας του είναι πράγματι άξιο απορίας.
Λόγω του δημογραφικού προβλήματος σύντομα θα γίνει αναγκαστικά συγχώνευση μεταξύ τμημάτων και ιδρυμάτων. Αυτό είναι κάτι που, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Καλύτερα λοιπόν να γίνει με σχεδιασμό και οργανωμένα και όχι εν μια νυκτί.
Το να δημιουργηθούν νέες σχολές και τμήματα είναι κάτι επίσης χωρίς λογική. Αν το υπουργείο θέλει πραγματικά να βοηθήσει τη Θράκη θα μπορούσε κάλλιστα, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε στα εδώ σχόλια, να μεταφέρει κάποιες από τις στρατιωτικές σχολές στη Θράκη.

Κωνσταντίνος Παπακώστας
|

Ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας πρέπει να έχει υπόδειγμα την αναδιάρθρωση- συγχώνευση που έγινε επί Γαβρόγλου, όχι γιά το πώς εφαρμόστηκε και τί επικράτησε τελικά, αλλά γιά την τόλμη και το θάρρος να συνεργαστούν κάποια ιδρύματά μας και τα μέλη τους, αντί γιά την απραξία και την ατολμία που διαχέεται στην κοινωνία μέσα από το αυτοδιοίκητό τους.
Εφόσον λοιπόν άνοιξε ο διάλογος γιά το μέχρι που΄ πρέπει να φτάνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, πρέπει να συνεχιστεί και γιά άλλα Πανεπιστήμια στα οποία η συγχώνευση και η απορρόφηση τμημάτων παραμένει εδώ και δεκαετίες ανενεργή. Μία απ' αυτές τις Σχολές είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ, γιά την οποία υπάρχει σχέδιο, αλλά και διάθεση ένταξης στο ΕΚΠΑ ως μονοτμηματική σχολή.
Από εκεί και πέρα, το Δημοκρίτειο πρέπει να μετονομαστεί σε "Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας" και σ' αυτό το πλαίσιο να συμπεριλάβει τα τμήματα της Καβάλας και της Δράμας που σήμερα ανήκουν στο ΔΙΠΑΕ. Επειδή όμως η μεταφορά 8 τμημάτων από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο θα δημιουργήσει αντιδράσεις, πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες κινήσεις που θα τις μετριάσουν.
1.Η συμπερίληψη των δύο τμημάτων της Δράμας στη σχολή Γεωπονίας και Δασολογίας που σήμερα εδρεύει στην Ορεστιάδα, θα έχει ως συνέπεια του κλεισίματος του τμήματος Δασολογίας-Φυσικού Περιβάλλοντος με έδρα τη Δράμα. Αυτό προκύπτει κι από τα σημερινά στοιχεία όπου το τμήμα είναι πολύ κοντά στο ομώνυμο της Θεσσαλονίκης, εισάγονται σ' αυτό πολύ λίγοι φοιτητές και μάλλον δεν το αντέχει η ελληνική αγορά. Όμως, γιά ν' αντισταθμιστεί αυτή η απώλεια γιά τη Δράμα, προτείνεται η μετακίνηση του τμήματος Γεωπονίας από τη Θεσσαλονίκη του ΔΙΠΑΕ στη Δράμα. Κι αυτό, γιατί ήδη λειτουργεί άλλο τμήμα Γεωπονίας στη Θεσσαλονίκη στο ΑΠΘ. Δηλαδή μέσα απ' αυτήν την απορρόφηση να πετύχουμε και την κατάργηση ή τη μεταφορά ομοειδών τμημάτων στην ίδια πόλη. Σε μία τέτοια περίπτωση, η έδρα της Σχολής θα παραμείνει στην Ορεστιάδα ή θα πάει στη Δράμα σύμφωνα με την πολιτική απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης.
2. Το τμήμα Νοσηλευτικής που σήμερα εδρεύει στο Διδυμότειχο, σύμφωνα με τις επιθυμίες και το σχέδιο του πρυτανικού συμβουλίου να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη γιά να ενισχύσει την εκεί Σχολή Επιστημών Υγείας.
3. Αντίστοιχα πάλι σύμφωνα με το σχέδιο και το πρόγραμμα του Δ. Π. Θράκης και της κυβέρνησης, να γίνει τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.
4. Στη Σχολή Θετικών Επιστημών Καβάλας να μην καταργηθεί το τμήμα Φυσικής όπως εισηγούνταν πέρυσι το ΔΙΠΑΕ, αλλά να μετονομαστεί σε τμήμα Γεωφυσικής και Φυσικής.
5. Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών της Κομοτηνής να συναποτελέσει μαζί με το τμήμα Νομικής διαφορετική σχολή με έδρα την Κομοτηνή.
6. Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Κομοτηνής να συναποτελέσει μαζί με τα τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τη νέα Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης με έδρα την Καβάλα.
7. Τα 2 τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δ. Π. Θράκης μετακινούνται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη γιά λόγους καλύτερης ανάπτυξης και προσέλκυσης καθηγητών, όπως και γιά αντιστάθμισμα στο ΔΙΠΑΕ γιά όλες αυτές τις μετακινή΄σεις τμημάτων.
8. Γιά να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες στην Κομοτηνή και σύμφωνα με το σχέδιο του Δ. Π. Θράκης και του υπουργείου Παιδείας, ιδρύεται τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.
9. Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Καβάλας μετακινείται στις Σέρρες στο ΔΙΠΑΕ και αντίστοιχα το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Σερρών μετακινείται στην Καβάλα γιά να μη γειτνιάζουν ομοειδή τμήματα(το άλλο είναι στο ΠΑΜΑΚ)
10. Τα Τμήματα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών της Θεσσαλονίκης του ΔΙΠΑΕ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών Σερρών μετακινούνται στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, όπως και το Δ. Π. Θράκης ΄έχει ζητήσει από αρκετά χρόνια σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει υποβάλει.
11. Αντίστοιχα, γιά να μην αποδυναμωθεί το ΔΙΠΑΕ, α)το τμήμα ΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ μεταφέρεται στο ΔΙΠΑΕ
β)Διασπάται το τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του ΔΙΠΑΕ σε Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Οργανισμών και Μάρκετινγκ και Τουρισμού
γ)Ιδρύονται τα 2 τμήματα που πρότεινε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, δηλαδή το τμήμα Μουσειολογίας στην Έδεσσα επειδή το ομώνυμο τμήμα στον Πύργο καταργήθηκε και απελευθερώθηκε χώρος και το τμήμα Ανατολικών Σπουδών και Πολιτισμών στη Θεσσαλονίκη.
δ)Να επαναλειτουργήσει στο ΔΙ.ΠΑ.Ε η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης ως σχολή του. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας έκανε έγκλημα καταργώντας την αφού το τμήμα της Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων υπάρχει στην αντίστοιχη Ακαδημία των Αθηνών ενώ πάλι στο λεκανοπέδιο λειτουργεί και το παραπλήσιου αντικειμένου τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Δηλαδή πάλι έχουμε 2 τμήματα της ίδιας κατεύθυνσης στον ίδιο χώρο. Προτείνεται λοιπόν η μεταφορά της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών στη Θεσσαλονίκη αφού ήδη παρατηρούνται προβλήματα αδυναμίας των φοιτητών και των καθηγητών από το Βόλο και πάνω να πάνε στην Αθήνα και το Ηράκλειο όπου λειτουργούν αυτές οι σχολές. Δηλαδή να μείνουν στην Ελλάδα 2 Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, 1 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Κρήτη, όπως είναι και το σωστό.
ε)Να απορροφηθεί από το ΔΙΠΑΕ η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Θερμαϊκού και να ιδρυθεί στη Σχολή Μηχανικών της, τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πλοίων που δε διαθέτει η Βόρεια Ελλάδα.
στ)Να περιληφθεί στο ΔΙΠΑΕ και να ανωτατοποιηθεί η Ανώτερη Σχολή Δραματικών Σπουδών και Σκηνοθεσίας του ΚΘΒΕ.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών των αλλαγών, μετακινήσεων και συμπεριλήψεων θα είναι να έχει το Δ. Π. Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας 9 σχολές και 30 τμήματα και το ΔΙ.ΠΑ.Ε 12 σχολές και 30 τμήματα. Μ' αυτές, το ΔΙΠΑΕ περιορίζεται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δ. Π. Θράκης απλώνεται εξίσου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Έτσι και το Δ. Π. Θράκης θα μεγαλώσει και το ΔΙ.ΠΑ.Ε δε θα διαλυθεί. Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτή η ατολμία και απραξία που κυριαρχεί στο χώρο λόγω του αυτοδιοίκητου θα ταράξει τα νερά και γιά ανταλλαγές τμημάτων και συγχωνεύσεις σε άλλα ιδρύματα.

@   @ @ ΚΠ
|

Όχι βέβαια, αν και δεν είναι τι βολεύει εμένα ή κάποιους άλλους, αλλά θέμα εθνικής στρατηγικής κι πολιτικής.
Θα περίμενα για παράδειγμα να δω τις Στρατιωτικές Σχολές (ΣΣΕ, κ.ά.) να εδρεύουν σε παραμεθώριες περιοχές και ειδικότερα στον Έβρο. Τι καλύτερο;
Εκεί δηλαδή όπου πρόκειτε να επιτελέσουν οι απόφοιτοι τους το έργο τους.
Ωστόσο, είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι η ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ανάπτυξη των πανεπιστημίων προυποθέτει τη λειτουργία τους σε campus και όχι σε διάσπαρτες περιοχές. Τι πιο λογικό;

@ @ ΚΠ
|

Το οποίο φαντάζομαι σας βολεύει να είναι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Όπως και τα στρατόπεδα... Να μη πηγαίνετε πέρα από τη Χαλκιδική στη Βόρεια Ελλάδα ή την Αράχοβα στη Νότια...
Δεν είμαι από τη Θράκη αλλά ζώντας πολλά χρόνια εδώ έχω να πω ότι οι άνθρωποι έχουν απόλυτο δίκιο που γκρινιάζουν. Δυστυχώς Ελλάδα είναι η Αθήνα και λίγο η Θεσσαλονίκη και τα νησιά, τα υπόλοιπα στον καιάδα...

@ ΚΠ
|

"Και οι τοπικές κοινωνίες Δράμας και Καβάλας θέλουν να κρατήσουν το πανεπιστήμιο τους "

Ποιο πανεπιστήμιό τους;
Υπάρχει Παν. Δράμας ή Καβάλας και δεν το ξέρουμε;
Το που θα υπάγονται διοικητικά τα τμήματα που υπάρχουν σε αυτές τις πόλεις είναι κάτι διαφορετικό.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, Τμήματα ενός Πανεπιστημίου (οποιουδήποτε) διάσπαρτα σε διάφορες πόλεις, είναι μη βιώσιμα και χωρίς περιθώρια ανάπτυξης. Θα πρέπει ΟΛΑ τα Τμήματα να είναι συγκεντρωμένα σε ένα campus.
Τα πανεπιστημιακά τμήματα ΔΕΝ θα πρέπει να είναι μοχλός οικονομικής ανάπτυξης τοπικών κοινωνιών, εκεί που αποτυγχάνουν άλλοι τρόποι.

@Για τα Τεφαα του ΑΠΘ?
|

Ε θα γυμνάζονται πολύ εκεί φαίνεται....

ΚΠ
|

Σε πρώτη ανάγνωση αυτό που λέει ο πρύτανης είναι πραγματικά το λογικό και αυτό που θέλει όλη η τοπική κοινωνία. Θα πρέπει βέβαια να δούμε και ποιο είναι αυτό το σχέδιο γιατί υπάρχουν αγκάθια βλέπε το παράρτημα τμήματος στο Διδυμότειχο...
Και οι τοπικές κοινωνίες Δράμας και Καβάλας θέλουν να κρατήσουν το πανεπιστήμιο τους και όχι αυτό να απορροφηθεί από το ένα ή το άλλο ίδρυμα. Αν όντως υπάρχει πρόθεση του πρωθυπουργού και όχι προεκλογική υπόσχεση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Για τα Τεφαα του ΑΠΘ?
|

Θα μας εξηγήσει κάποιος υπεύθυνος γιατί να υπάρχουν 2 ίδια τμήματα σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο? Τι συμβαίνει?

ΔΘ
|

Για το Παράρτημα Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο δε γίνεται λόγος. Ο πρύτανης μιλάει για ίδρυση Τμήματος Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη. Τι θα γίνει με το Παράρτημα; Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία. Παράρτημα Τμήματος όχι Ιδρύματος. Τι θα γίνουν οι φοιτητές του παραρτήματος που ταλαιπωρούνται εξαιτίας αυτής της ιδιοτυπίας; Ποιος αποφάσισε ένα τμήμα στην καρδιά του Έβρου να είναι παράρτημα ενός τμήματος της Θεσσαλονίκης; Και να διορθώσω σχόλιο προηγουμένου το Διεθνές έχει πάρει απόφαση για το Παράρτημα όχι η Σύγκλητος του ΔΠ

Δημήτρης
|

Μεταφορά που δεν κοστίζει τίποτα και δυναμώνει την περιοχή... Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό... Αν το εννοεί ο πρωθυπουργός ή το είπε λόγω εκλογών δεν το γνωρίζω, θα το διαπιστώσουμε.
Απαιτούνται κίνητρα για να μείνει ο κόσμος στα ακριτικά μέρη...

@Νέος
|

Η σύγκλητος του ΤΕΙ είχε αποφασίσει να αρχίσει τις συζητήσεις με το ΔΠΘ πρώτα (συζητήσεις που ήταν σε πολύ καλό κλίμα). Δυστυχώς η απόφαση της συγκλήτου δεν προχώρησε εξαιτίας της κόντρας του τότε πρύτανη του ΔΠΘ με τον τότε υπουργό Παιδείας (κο Γαβρόγλου) ο οποίος επέβαλλε τη συνένωση του Καβάλας με το ΤΕΙ Σερρών και το ΔΙ.ΠΑ.Ε.. Ενώ ολοκληρώθηκαν πολύ ωραία όλες οι συζητήσεις με το ΤΕΙ Σερρών όταν το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν τα βρήκε ούτε με το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ούτε με το ΑΠΘ ούτε με το πανεπιστήμιο Αιγαίου ο υπουργός το έβαλε και αυτό εν μία νυκτί στο ίδιο σχήμα... Το ίδιο βέβαια δεν το έκανε ποτέ στην Κρήτη η οποία κατάφερε να έχει 3 διαφορετικά ιδρύματα... Άλλο βέβαια η Κρήτη και άλλο η Θράκη...

Λογικό
|

και πρέπει να γίνει άμεσα και πριν τις εκλογές...
Τι σχέση έχει η Καβάλα και η Δράμα που ανήκουν στην ΑΜΘ με τη Θεσσαλονίκη;;;;
Η ενσωμάττωση των Σχολών της Καβάλας και της Δράμας, όντως θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο και μεγάλο πανεπιστήμιο ... μόνο κέρδος βλέπω .....

Νοσηλευτική Διδυμοτείχου
|

Με την Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο θα προχωρήσει το σχέδιο για ένταξη από το ΔΙΠΑΕ- όπου είναι το μόνο πανεπιστημιακό τμήμα στη Ελλάδα παράρτημα(!) ενός άλλου (νοσηλευτική Θεσ/νικης) - στο ΔΠΘ, στην Αλεξανδρούπολη όπου υπάρχει Ιατρική σχολή και μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο;
Άλλωστε το είχε δηλώσει ο κ. Διγαλάκης από το βήμα της Βουλής και είχε γνωμοδοτήσει θετικά η Σύγκλητος του ΔΠΘ ή σκοπεύετε να συνεχίσετε τον εμπαιγμό εκατοντάδων φοιτητών και των οικογενειών τους που λόγω των τραγικών ελλείψεων σε εξοπλισμό και σε καθηγητές στο Διδυμότειχο χάνουν εξάμηνα, ενώ θα κληθούν αύριο να επανδρώσουν μονάδες υγείας με ελλιπέστατη εκπαίδευση.

2 ΤΕΦΑΑ στο ΑΠΘ
|

Με αυτά τι θα γίνει, θα συγχωνευτούν ποτέ?

Νεος
|

Τωρα ξυπνησατε; μπαλάκι είναι οι σχολες της Καβαλας; πέτα τες στο ΔΙΠΑΕ μετά στο ΔΠΘ (ΔΗΜΟΚΡΊΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΘΡΆΚΗΣ παρεμπιπτόντως και ουχί Ανατολικής Μακεδονίας θρακης). Όταν παρακαλούσαν να ενταχθούν στο ΔΠΘ τι έγινε και τις άφησαν στο κενο; πως βρέθηκαν στο ΔΙΠΑΕ; ΓΙΑΤΙ τόσα χρόνια κάνεις δεν το ανακοίνωσε και το θυμήθηκαν παραμονές εκλογων;

Άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς
|

Χάντρες και καθρεφτάκια για τους "άγριους" της μεθορίου. Ε ρε γλέντια!
Νά τος, νά τος ο πρωθυπουργός.

Δημήτρης
|

Η πρόταση του πρύτανη πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα. Τώρα αν τα λόγια του πρωθυπουργού είναι ή όχι προεκλογικά θα φανεί πολύ σύντομα.

Επιτέλους
|

Από την αρχή αυτή ήταν η επιθυμία όλων, μόνο κάποιοι λίγοι εργαζόμενοι δεν το ήθελαν με την ελπίδα να κλείσει το παλιό ΤΕΙ και να πάνε στη Θεσσαλονίκη... Εδώ στη Θράκη έχουμε ένα ρητό
Η Ελλάδα αρχίζει από τη Θράκη
Μακάρι να το καταλάβουν αυτό και οι πολιτικοί στην Αθήνα...

Μπράβο στον Πρύτανη
|

Αυτό που είπε ο πρύτανης είναι απόλυτα λογικό, απλά το είπε σε μια χώρα που η λογική δεν ακολουθείτε. Για εθνικούς και όχι μόνο λόγους θα πρέπει να γίνει εχθές...

Ιωάννης
|

Το σχέδιο αυτό έπρεπε να είχε υλοποιηθεί χρόνια πριν. Η περιοχή εδώ δεν είναι μόνο για να έρχονται κάποιοι φαντάροι...

ΔΔ
|

Όλοι λογικό το βλέπουν αλλά όταν είχε ζητηθεί από τη Σύγκλητο δεν έγινε πράξη... Άιντε να δούμε τώρα

Αμήν
|

Όλοι λογικό το βλέπαμε και τότε αλλά όχι ο κος Γαβρόγλου...

Επίτελους
|

Επιτέλους ένας λογικός άνθρωπος κατάλαβε που θα έπρεπε να ανήκουν... Το 80% των εργαζομένων και το 99% των κατοίκων της περιοχής αυτό θέλουν...

3της φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
|

Πραγματικα με ανησυχει η σιωπη ιχθυος για την ΑΣΠΑΙΤΕ απο πλευρας διοικουσας και υπουργειου.Δεν ακουστηκε τιποτα εδω και πολυ καιρο ουτε ασχολειθηκε κανενας για την αναβαθμιση της σχολης ενω αντιθετως για την υποβαθμιση πολλοι εβαλαν το χερακι τους.Εαν καποιος γνωριζει κατι ας μας ενημερωσει κι εμας τους κακομοιρους φοιτητες που το μεγαλυτερο ποσοστο μας να ξερετε μετανιωσαμε την επιλογη μας γι αυτη την σχολη.

Με τη νικη
|

Καλά , τρέχουν με χίλια. Δεν τους προλαβαίνουν. Γι αυτό το χαμογελο απέραντο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ