Στρατιωτικές Σχολές: Ανώτατο όριο ηλικίας για την πρόσληψη ωρομίσθιου διδακτικού προσωπικού

15/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Με το άρθρο 72   του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή:

Καθορίζεται ανώτατο όριο ηλικίας για την πρόσληψη ωρομίσθιου διδακτικού προσωπικού στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), στα Κέντρα Εκπαίδευσης (ΚΕ) και στις λοιπές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η θέσπιση ειδικής διάταξης για το ωρομίσθιο διδακτικό προσωπικό των ανωτέρω Σχολών και Κέντρων Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία διότι το άρθρο 66 του π.δ. 410/1988 (Α ́ 488) αποτελεί κωδικοποίηση του άρθρου 13 του ν. 1735/1987 (Α ́ 195), το οποίο, όμως, καταργήθηκε στη συνέχεια με το άρθρο 31 του ν. 1943/1991 (Α ́ 50).

Έκτοτε, το συγκεκριμένο θέμα παραμένει αρρύθμιστο, με αποτέλεσμα κατά την προκήρυξη των σχετικών θέσεων να προκύπτουν ζητήματα αναφορικά με το ανώτατο ηλικιακό όριο. Επιπλέον, η εν λόγω ρύθμιση κρίνεται σκόπιμη για την ύπαρξη ομοιογένειας ως προς την αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος από όλες τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, πλην των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), τα οποία, σύμφωνα με τον ν. 3187/2003 (Α ́ 233), έχουν μόνιμο διδακτικό ερευνητικό προσωπικό.

Ακολουθεί η διάταξη

Άρθρο 72
Ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ωρομίσθιου διδακτικού προσωπικού στις Σχολές και τα Κέντρα Εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ανώτατο όριο ηλικίας του ωρομίσθιου διδακτικού προσωπικού που δύναται να προσλαμβάνεται στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), στα Κέντρα Εκπαίδευσης (ΚΕ) και στις λοιπές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το
εξηκοστό έβδομο (67ο) έτος.
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ