ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Παραίτηση στο "παρά πέντε" του Αναπληρωτή προέδρου από το Α Συμβούλιο Επιλογής ΠΕ

Μία ακόμη παραίτηση από το Α Συμβούλιο Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαμε στις 5 Ιανουαρίου
Δημοσίευση: 16/01/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μία ακόμη παραίτηση από το Α Συμβούλιο Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαμε στις 5 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τον αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου.

Έτσι  σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου το υπουργείο Παιδείας προχώρησε  στην ανασυγκρότησή του τοποθετώντας στην θέση του αναπληρωτή προέδρου ένα αναπληρωματικό μέλος ενώ ο παρατηθείς  αναπληρωτής πρόεδρος ορίστηκε αναπληρωματικό μέλος.

Το συγκεκριμένο Συμβούλιο, λόγω και άλλων παραιτήσεων , χρειάστηκε να ανασυγκροτηθεί άλλες τέσσερις φορές και συγκεκριμένα με τις αριθμ.

  • Φ.350/39/55236/Ε3/16-5-2022 (ΑΔΑ:Ρ43Ι46ΜΤΛΗ-7ΞΜ),
  • Φ.350/46/80389/Ε3/30-6-2022 (ΑΔΑ:Ψ0ΞΜ46ΜΤΛΗ-Ω7Η),
  • Φ.350/81/103395/Ε3/25-8-2022 (ΑΔΑ:6ΠΕΚ46ΜΤΛΗ-ΛΜΠ) και
  • Φ.350/127/154939/Ε3/ 14-12-2022 (ΑΔΑ: ΩΜ7Ρ46ΜΤΛΗ-ΙΑΗ)

Ετσι     το Α ́ Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης, μετά την ανασυγκρότησή τους, έχει ως εξής:

  • Κομνηνού Ιωάννα, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α., ως πρόεδρος, με αναπληρωτή της τον Γεωργακόπουλο Σπυρίδωνα, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Θεοδωρίδης Αλέξανδρος, μέλος Δ.Ε.Π. του Δ.Π.Θ., ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Ανδρειωμένο Γεώργιο, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • Αρβανιτογεώργος Ανδρέας, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Κοκκόση Αντώνιο, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Μ.Π.
  • Γιαννίκας Αθανάσιος, Σύμβουλος Α ́ του Ι.Ε.Π., ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Μπενιάτα Ελένη, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
  • Διονάτος Χαράλαμπος, εκπρόσωπος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Ντίνου Ελένη-Γεωργία, εκπρόσωπο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Το ανωτέρω Συμβούλιο έχει έδρα την Αθήνα και συγκεκριμένα το κεντρικό κτήριο του Υ.ΠΑΙ.Θ. και αρμοδιότητα για τις θέσεις των Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας.

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος έχει κώλυμα συμμετοχής, προεδρεύει ο αναπληρωτής του και αν και αυτός έχει κώλυμα συμμετοχής, προεδρεύει το υπ’ αριθμ. 2 μέλος του συμβουλίου που έχει την ιδιότητα μέλους Δ.Ε.Π. ή ομότιμου καθηγητή Α.Ε.Ι.

Η θητεία του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου αρχίζει με τη συγκρότηση του Συμβουλίου επιλογής και είναι τετραετής.

 

Σχόλια (5)

 
Δεν άλλαξε τίποτα
17 Ιαν 2023 09:24

Οι συνεντεύξεις χτες έγιναν κανονικά και για τα α και για το β συμβούλιο. Δεν έχει κανένα νόημα η αναφορά των σχολιαστών σε παρατάσεις

 
Νίκος
16 Ιαν 2023 11:39

Όλοι αυτοί οι ανυπόμονοι που από την πρεμούρα τους αρθρογραφούσαν-απειλούσαν γνωρίζουν ότι τώρα που έγιναν οι αιτήσεις για ΔΣΜ και γνωρίζοντας ποιοι συνάδελφοι έχουν κάνει αιτήσεις ,ΟΤΙ σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι σχολικοί σύμβουλοι έχουν κάνει αίτηση και για ΔΣΜ ; ; ; Μπορούν να φανταστούν τι ντόμινο θα ακολουθήσει εάν γίνουν πρώτα οι ΔΣΜ ; ; ;Το υπουργείο δεν το νοιάζει για την αναστάτωση , ψηφουλάκια θέλει ! ! !

 
Σσσσσ
16 Ιαν 2023 11:04

Νέα παράταση..... Ουαοο

 
Αριστεία, όχι αστεία
16 Ιαν 2023 10:18

"Ἂ δὲ στοιχειώσετε ἄνθρωπο, γιοφῦρι δὲ στεριώνει·
καὶ μὴ στοιχειώσετε ὀρφανό, μὴ ξένο, μὴ διαβάτη,
παρὰ τοῦ πρωτοµάστορα τὴν ὅμορφη γυναῖκα,.."

Το πουλάκι τα έχει πει 'Αριστα. Αναμένουμε πλέον την κρίση του Πρωτομάστορα ελληνικού λαού.

 
Alexandros
16 Ιαν 2023 09:47

Ολημερίς το χτίζανε....το βράδυ γκρεμιζόταν......

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ