ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αντικαθιστούν π τον Κώστα Βαλιάντζα, Προϊστάμενο ΕΣΠΑ του υπ. Παιδείας

Η επιστολή του Κώστα Βαλιάντζα
Δημοσίευση: 16/01/2023
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε   αντικατάσταση του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας  Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  Κώστα Βαλιάντζα,προχώρησε η πολιτική ηγεσία.

Η θητεία  του έληγε στις 30 Ιουνίου.

Στη θέση του Κ. Βαλιάτζα τοποθετείται ο Παύλος Πασχάλης   ( πρώην  Διευθυντής   του ΙΕΠ και στέλεχος του ΕΣΠΑ για 11 χρόνια).

Ο Κώστας Βαλιάντζας απέστειλε στους συνεργάτες του την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητοί συνεργάτες,

Λόγω της αντικατάστασής μου από Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας  Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΠΑΙΘ εν μέσω της μεταβατικής περιόδου μέχρι 30-06-2023, όπου σύμφωνα με τον Νόμο του ΕΣΠΑ 2021-2027, ολοκληρώνονται οι νέες αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής όλων των Προϊσταμένων των Ειδικών Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ, αισθάνομαι την ανάγκη να σας αποχαιρετήσω.

Εργάζομαι στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ πάνω από 20 χρόνια και το 2011 ανέλαβα ως Προϊστάμενος της ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΑΙΘ (πρώην ΕΥΕ).

Στα 12 χρόνια της θητείας μου, η Υπηρεσία υλοποίησε με επιτυχία μέσω ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων   270 Έργα με δαπάνες 3,7 δις ευρώ.

Έργα που υποστήριξαν καθοριστικά με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας και ειδικότερα τους μαθητές ΑΜΕΑ, τους μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, καθώς και μαθητές Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων.

Έργα που αποτελούν σημαντικές καινοτομίες στο εκπαιδευτικό σύστημα, όπως μεταξύ άλλων, τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, η παράλληλη στήριξη μαθητών ΑΜΕΑ/ΕΑΕ, η υποστήριξη των ΕΠΑΛ με ψυχολόγους, η μαθητεία αποφοίτων των ΕΠΑΛ η οποία και βραβεύτηκε 2 φορές από την Ε.Ε. ως καλή πρακτική Έργων ΕΣΠΑ πανευρωπαϊκά.

Μας ανατέθηκε να υλοποιήσουμε σημαντικά και πολύπλοκα Έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) προϋπολογισμού 990 εκ. ευρώ, όπου αρκετά από αυτά έχουν ήδη προκηρυχθεί και στα υπόλοιπα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την προκήρυξή τους.

Νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί:

Στη δύσκολη περίοδο των μνημονίων για τη χώρα μας, η Υπηρεσία μας έχει συμβάλει σημαντικά τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος όσο και στην ουσιαστική υποστήριξη χιλιάδων οικογενειών εκπαιδευτικών.

Η Υπηρεσία μας έχει καταφέρει να πληρώνει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς χωρίς κανένα πρόβλημα και να επιλύει καθημερινά προβλήματά τους, ακόμη και όταν δεν την αφορούν.

Καταφέραμε να απλοποιήσουμε και να τυποποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο τις πολύπλοκες και γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΕΣΠΑ.

Έχουμε δεχτεί  δεκάδες ελέγχους από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και δεν έχει καταλογιστεί ούτε ένα ευρώ ως μη νόμιμη δαπάνη.

Συνεργαστήκαμε αποτελεσματικά και μεθοδικά με όλες τις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και

Συμβάλαμε καθοριστικά ώστε να εγκριθούν έγκαιρα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027.

Καταφέραμε στο ΕΣΠΑ 2021-2027 να εξασφαλίσουμε 0,5 δις ευρώ πρόσθετους πόρους μέσω της ΠΑΝ (πέραν των 1,2 δις ευρώ για την Εκπαίδευση) ειδικά για την υποστήριξη αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπως την υποστήριξη των ΔΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ, την Πρακτική Άσκηση σπουδαστών των ΙΕΚ, καθώς και τη Μαθητεία στα ΕΠΑΛ.

Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πόρους  0,6 δις ευρώ στο ΕΣΠΑ 2021-2027,  μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ), για την υποστήριξη της Εκπαίδευσης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά:

Τα Στελέχη και τους Προϊσταμένους της ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΑΙΘ που εργάστηκαν μεθοδικά, αποτελεσματικά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης ώστε να καταφέρουμε να λειτουργεί η Υπηρεσία υποδειγματικά, επιτυγχάνοντας με τον καλύτερο τρόπο όλους τους δύσκολους στόχους που αναλάβαμε.

Τους Καταχωριστές των ΠΔΕ, ΔΠΕ και ΔΔΕ, όπου αυτά τα 12 χρόνια αποτελούν τους βασικούς συνεργάτες μας και με υπερβάλλοντα ζήλο ανταποκρίνονται στα δύσκολα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Τους Υπαλλήλους και Προϊσταμένους των Υπηρεσιών, της Κ.Υ. του ΥΠΑΙΘ, τους Υπαλλήλους και Προϊσταμένους των ΠΔΕ, ΔΠΕ και ΔΔΕ, τα Στελέχη και τους Προϊσταμένους των Ειδικών Υπηρεσιών ΕΣΠΑ, τους Υπαλλήλους και Προϊσταμένους των Εποπτευόμενων Φορέων του ΥΠΑΙΘ καθώς και των Κοινωνικών Εταίρων, με τις οποίες συνεργαστήκαμε άψογα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των Έργων ΕΣΠΑ και έχουν συμβάλει σημαντικά στην ορθή και έγκαιρη υλοποίησή τους.

Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους.
Με εκτίμηση,
Κώστας Δ. Βαλιάντζας

Σχόλια (3)

 
Ύποπτα πράματα...
17 Ιαν 2023 07:29

Ύποπτα πράματα...

 
Ενεργός πολίτης
16 Ιαν 2023 22:10

Έτσι όπως είναι γραμμένο το ρεπορτάζ είναι σαν να υποχρεώθηκε σε αντικατάσταση.
Πού είναι η απόφαση για κρίνουμε;

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
16 Ιαν 2023 20:22

Τι; Δεν ευχαριστεί την Υπουργό;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ