ΠΑΔΑ: Συνεργασία Ερευνητικού Εργαστηρίου της Σχολής Μηχανικών με το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Columbia

16/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Tο Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων και Ενεργειακών Συστημάτων (ΕΥΤΕΣ) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προχώρησε σε υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Earth Engineering Center (EEC) του Τμήματος Earth and Environmental Engineering του αμερικανικού Πανεπιστημίου Columbia της Ν. Υόρκης.

Το εν λόγω Πρωτόκολλο Συνεργασίας είναι αποτέλεσμα της πολυετούς πετυχημένης ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ του Καθηγητή και Διευθυντή του ΕΥΤΕΣ Κωνσταντίνου  Ψωμόπουλου, με τον Καθηγητή Νικόλαο Θέμελη Διευθυντή του EEC και τον Δρ. Αθανάσιο Μπουρτσάλα, Acting Director του EEC και των συνεργατών τους, όπως έχει αποτυπωθεί σε κοινές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, από το 2007.

Στόχος του σχετικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η περαιτέρω συνεργασία στην τεχνολογική έρευνα, ανάπτυξη, επίδειξη, διάδοση και εκμετάλλευση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, με επίκεντρο τον επιστημονικό τομέα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Απώτερος στόχος είναι η υποστήριξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από την Εξοικονόμηση Πόρων, τη Διαχείριση των Αποβλήτων, την Κυκλική Οικονομία, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον Μετριασμό και Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας αυτό, αφορά στην από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων έρευνας και ανάπτυξης, συμβουλευτικής αλλά και κατάρτισης/εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των προσκεκλημένων διαλέξεων επιλεγμένων εμπειρογνωμόνων από τα δύο Τμήματα. Περιλαμβάνει τη δέσμευση για συντονισμένη δράση στο πλαίσιο των στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης, όπως αυτοί έχουν υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ. Επίσης η συμμετοχή Καθηγητών και των δύο Τμημάτων στη συμβουλευτική επιτροπή μελλοντικών μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών καθώς και η από κοινού υλοποίηση θερινών/χειμερινών σχολείων αλλά και η συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Προγραμμάτων Σπουδών για φοιτητές (από όλο τον κόσμο) στους επιστημονικούς τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αποδοτικότητας των Πόρων και του Μετριασμού και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής εξήρε τη συγκεκριμένη συνεργασία που ενδυναμώνει το ρόλο του ΠΑΔΑ ως «πράσινου πανεπιστημίου» και δίνει νέες δυνατότητες βελτίωσης και ανάδειξης του έργου του αξιοποιώντας υψηλής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία όπως αυτή του Πανεπιστημίου Columbia. Επίσης, συγχαίρει τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Ψωμόπουλο για την εξαιρετική πρωτοβουλία του, η οποία και προσδίδει ιδιαίτερο επιστημονικό κύρος και καταξίωση τόσο στο Εργαστήριο που διευθύνει, όσο και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου.

Σχόλια (5)

Δημήτρης ΠΑΔΑ
|

Μακάρι να είναι έτσι, γιατί όλα δείχνουν πως το πράγμα θα αφεθεί για την επόμενη κυβέρνηση...

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων
|

Από τους καθηγητές του παδα ενημερωνόμαστε ότι το θέμα προχωράει και ειδικά για το τμήμα ηλεκτρολόγων, το ποιο πιθανό είναι η πολυτεχνειοποίηση να γίνει και πριν τις εκλογές. Μάλιστα η κίνηση αυτή της συνεργασίας με το Κολούμπια φάνηκε να τράβηξε βλέμματα εντός του Υπουργείου παιδείας καινά δώσει νέα ώθηση στο όλο θέμα

Μάλλον θα αργήσουν...
|

Αφού βγουν οι πρώτοι πτυχιούχοι τους, μαζευτούν αρκετοί (κρίσιμη μάζα), η παρουσία τους πιέσει τους αρμοδίους, μετά αυτοί για κάποια συζήτηση περί επαγγελματικών δικαιωμάτων και εκεί ό,τι συμφωνηθεί... έτσι γίνεται συνήθως!

(οι πτυχιούχοι με το συνδυασμό 4 έτη ΤΕΙ και 1 έτος τμήμα ένταξης δεν "μετράνε" για αυτά, από ό,τι φαίνεται, γιατί δεν εφαρμόστηκε το πανεπιστημιακό πρόγραμμα πλήρως... το τι θα γίνει με αυτούς, κανείς δεν ξέρει).

ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΠΑΔΑ
|

Με τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών ακόμη τίποτα ,λίγο μαύρο στην κάλπη καλό κάνει έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Δημήτρης ΠΑΔΑ
|

Για να δούμε που θα φτάσει η σχολή!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ