ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος για τη χορήγηση άδειας εξετάσεων

Δημοσίευση: 17/01/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο για τη  χορήγηση άδειας εξετάσεων, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ύστερα από σχετικά ερωτήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

  • Η άδεια εξετάσεων χορηγείται σε υπαλλήλους που παρακολουθούν πρόγραμμα που υλοποιείται από Ίδρυμα που ανήκει σε μια από τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης, δηλαδή παρακολουθούν κύκλους σπουδών, η επιτυχής ολοκλήρωση των οποίων οδηγεί στην απονομή πτυχίου ή μεταπτυχιακού διπλώματος.
  • Περαιτέρω, με την αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/51/οικ.34813/27-12-2013 (ΑΔΑ: ΒΛΓΔΧ-ΠΨΦ) εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας διευκρινίστηκε ότι η άδεια εξετάσεων χορηγείται και στην περίπτωση παράδοσης γραπτής εργασίας με την προϋπόθεση ότι η εργασία επέχει τη θέση εξέτασης ή αποτελεί μέρος της εξεταστικής διαδικασίας.
  • Κατόπιν των ανωτέρω, η άδεια εξετάσεων του άρθρου 60 του Υ.Κ. δύναται να χορηγηθεί στους μεταπτυχιακούς φοιτητές κατά την ημέρα υποστήριξης της διπλωματικής τους εργασίας για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, εφόσον αυτή συμπίπτει με το ωράριο εργασίας τους.
  • Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι διδάκτορες δεν συμμετέχουν σε εξετάσεις, η άδεια εξετάσεων του άρθρου 60 του Υ.Κ. δύναται να χορηγηθεί και στους υπαλλήλους που εκπονούν διδακτορική διατριβή μόνο κατά την ημέρα υποστήριξης αυτής, εφόσον συμπίπτει με το ωράριο εργασίας τους.

Σχόλια (4)

 
sto_zoumi
18 Ιαν 2023 11:01

Η συμπεριφορά προς τους υποψήφιους διδάκτορες αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της αριστείας.

 
εξωτερικου
17 Ιαν 2023 22:02

Σε ορισμενα διδακτορικα προγραμματα του εξωτερικου οι διδακτορικοι φοιτητες δινουν και εξετασεις σε μαθηματα. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?

 
ούτε άδεια μία με΄ρα οι υποψήφιοι διδάκτορες !
17 Ιαν 2023 11:38

και παλιά α΄δεια μετ' αποδοχών για χρόνια ! μητσοτάκης μέχρι να δύσει ο ήλιος να διαλυθεί κάθε δικαιοσύνη. μόνο η εμπάθεια ! ντροπή ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

 
Υποψ. Διδακτ.
17 Ιαν 2023 09:38

Δηλαδή οι υποψ. Διδ. δεν θα μπορούν πλέον να παίρνουν άδεια για να συναντηθούν με τον επιβλέποντα τους κλπ;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.