Σε ΦΕΚ οι διατάξεις για άμεση έναρξη της ατομικής αξιολόγησης, Συμβούλους Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και Πρότυπα Σχολεία (νόμος 5014/2023)

22/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι νέες διατάξεις , οι οποίες ψηφίστηκαν στη Βουλή, κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για  την άμεση έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και  τα Πρότυπα  Σχολεία,.  

Οι Βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25 καταψήφισαν την τροπολογία.

Ειδικότερα :

Με το άρθρο 55 της πολυτροπολογίας αυξάνονται τα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις εισαγωγής, από ένα (1) σύμφωνα με την ισχύουσα ρύθμιση, σε δύο (2).

Μέ το άρθρο 56 τροποποιείται το άρθρο 80 του ν. 4823/2021 (Α’ 136), περί εξουσιοδοτικών διατάξεων για την αξιολόγηση του έργου των εκπαιδευτικών και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), με στόχο τη συμπλήρωση και την περαιτέρω εξειδίκευση της νομοθετικής εξουσιοδότησης που εμπεριέχεται στο άρθρο αυτό.

Με το άρθρο 57  προβλέπεται ότι κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα κατά το  οποίο  εξακολουθεί η λειτουργία των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) που καταργήθηκαν με τον ν. 4823/2021 (Α 136) οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, των οποίων αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, θα ασκούν αρμοδιότητες και εν γένει θα συμπράττουν ή συμβάλλουν στην άσκηση των αρμοδιοτήτων και τη λειτουργία των κέντρων αυτών, σε αντικατάσταση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου, οι Θέσεις των οποίων επίσης καταργήθηκαν με τον ίδιο νόμο.

Με το άρθρο 58 ορίζεται   ότι κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών, η αποτίμηση της αξιολογικής κρίσης από τον αξιολογητή γίνεται με έγγραφη τεκμηρίωση, η οποία γνωστοποιείται με κάθε πρόσφορο τρόπο επί αποδείξει στον αξιολογούμενο, προκειμένου να αρχίσει η πενθήμερη Προθεσμία που προβλέπεται νια την υποβολή της έκθεσης με τις παρατηρήσεις εκ μέρους του αξιολογούμενου, σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία.

Τέλος με το άρθρο 59 αυξάνεται το ανώτατο όριο θητειών του προέδρου και των λοιπών μελών του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.), από δύο (2) σε τρεις (3) θητείες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ