Διευθυντές Σχολείων: Αντικατέστησαν τον δόκιμο εκπαιδευτικό τον οποίο είχαν τοποθεσήσει σε Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής, χωρίς να έχει συμπληρώσει  τουλάχιστον δύο έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας

Μετά το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του esos

23/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Αντικαταστάθηκε ο δόκιμος εκπαιδευτικός , ο οποίος είχε τοποθετηθεί  ως τακτικό μέλος σε Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής  της Αττικής, χωρίς να έχει συμπληρώσει  τουλάχιστον δύο έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, όπως ορίζει η πρόσφατη τροπολογία "Κεραμέως".

Η ΠΔΕ Αττικής προχώρησε υποχρεωτικά σε αυτή την αντικατάσταση , μετά το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του esos,καθώς θεωρούνταν βέβαιο ότι με αυτή τη σύνθεση οι επιλογές θα ακυρώνονταν  , εάν κάποιος από τους έχοντες έννομο συμφέρον , θα προσέφευγε  στα διοικητικά δικαστήρια.

Οπως είχε αποκαλείψει  το esos για την ίδια θέση που τοποθέτησαν τον δόκιμο εκπαιδευτικό, είχε   υποβάλει αίτηση εκπαιδευτικός με 15ετή υπηρεσία, ως στέλεχος εκπαίδευσης, αλλά απορρίφθηκε.

Επίσης τη θέση διεκδικούσε δεύτερος  εκπαιδευτικός με 20ετή προϋπηρεσία ως στέλεχος εκπαίδευσης, αλλά ορίστηκε Αναπληρωματικός του δόκιμου εκπαιδευτικού.

Τι προβλέπει ο νόμος "Κεραμέως

Νόμος 4997 (Α΄ 219) Άρθρο 78

Ρυθμίσεις για τα στελέχη της εκπαίδευσης – Μεταβατικές διατάξεις – Προσθήκη παρ. 5Α και τροποποίηση παρ. 12 στο άρθρο 232 του ν. 4823/2021

1. Στο άρθρο 232 του ν. 4823/2021 (Α’ 136), περί μεταβατικών διατάξεων, προστίθεται παρ. 5Α, ως εξής:

«5Α. Οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που διορίστηκαν τα έτη 2019 έως και 2021 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή στα Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. και, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο (2) έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, ακόμα και αν δεν υλοποιήθηκε η διαδικασία αξιολόγησής τους του Κεφαλαίου Γ΄ του Μέρους Γ, η οποία απαιτείται για τη μονιμοποίησή τους σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α΄ 13) και τις παρ. 7 του άρθρου 66 και 3 του άρθρου 78 του παρόντος, μπορούν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης και να τοποθετούνται σε αυτές, εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις συμμετοχής τους στη σχετική διαδικασία και επιλεγούν.».
 

Σχόλια (14)

@Ο κ. Γιάννης
|

εκπαιδεύεται.... κατά το "Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται" με τον αξέχαστο Διονύση Παπαγιαννόπουλο ως φτωχού πλην τίμιου ταβερνιάρη....

Ευτυχώς συνταξιουχος
|

Δεν είναι πρόβλημα να μας πείτε ποια ΔΔΕ αφορούσε η επιλογή του δόκιμου στο συμβούλιο επιλογής!!!

Ευτυχώς συνταξιουχος
|

Η υπουργός της παράτασης και καθυστέρησης γιατί δεν παίρνει το κεφάλι του/της ΔΔΕ που τον έβαλε στο συμβούλιο επιλογής;;; Μόνο για συνεντεύξεις είναι!!!!!

Γιάννης
|

Ποιος (νεοτοποθετηθείς) ΔΔΕ τον πρότεινε;;; ποιος ΠΔΕ τον ενέκρινε;;; Κυρώσεις υπάρχουν;;;

Ο κ. Γιάννης
|

πού είναι να μας δώσει τα φώτα του, επιχειρηματολογώντας υπέρ του καλυτερότερου νόμου; Ανέλαβε καθήκοντα επιθεωρητή ή ακόμα;

εκπαιδευτικός δημοσίου
|

Εάν δεν σας επιτρέπεται να δώσετε ονόματα, δώστε τουλάχιστον το όνομα της ΔΠΕ ή ΔΔΕ της Αττικής όπου σημειώθηκε το γεγονός.
Επίσης: είναι καλό να καταγγέλλονται αυτά για να μην επαναλαμβάνονται.
Υποτίθεται ότι κάναμε όλοι υπομονή για να περιμένουμε τόσα χρόνια (μια τετραετία σχεδόν) τον νόμο της αξιοκρατίας και της Αριστείας....
Υποτίθεται ότι ο νόμος σχεδιάστηκε με στόχο να πατάξει αυτού του είδους τις ατασθαλίες....

Θα τα πούμε στις εκλογές
|

Εδώ γίνεται της ανομίας , στον δόκιμο θα κολλήσουμε!
Θα τα πούμε όμως, όπως πάντα.

Κάτια
|

Ποιος ΔΔΕ τον πρότεινε;;; ποιος ΠΔΕ τον ενέκρινε;;; Κυρώσεις υπάρχουν;;; ή απλώς συνεχίζουμε και δεν έγινε τίποτε;;

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
|

Οπωσδήποτε ποινή σε αυτόν που παρανόμησε και τον όρισε έχοντας άγνοια? νομου.

Ηλιοφάνεια
|

Προχειρότητες . Προχειρότητες.
΄Έπρεπε πρώτα να σε ρωτήσουν τι να κάνουν.

loyk
|

Ο Δ/ντής εκπ/σης που τον πρότεινε θα ελεχθεί; και ο ΠΔΕ πως υπέγραψε:

Ntinos
|

Υπάρχουν συνάδελφοι που ασχολούνται με τις επιλογές ΔΣΜ ; ; ;Έχουν καταλάβει που πάνε να μπλέξουν ; ; ; Όλα τα σχολεία είναι στα τάρταρα οικονομικά, σήμερα μου ήρθε λογαριασμός ΔΕΗ-Φ.Αέριο πάνω από 5,000 ευρώ. ΟΙ καλές εποχές της καρέκλας ανήκουν στο παρελθόν ..Αυτά πρέπει να σκέφτονται οι ανυπομονούντες για αυτήν και όχι πότε λήγουν οι ενστάσεις ! ! !

Καλαματιανός παραγωγός ελαιολάδου
|

Μα γιατί???..... Αφού θυμάμαι κάποιον που είπε, ότι στον καλυτερότερο δεν γράφει πουθενά ότι απαγορεύεται να είναι δόκιμος.....

Δάσκαλος
|

Συνέπειες θα υπάρξουν;
Ή απλά κάνουμε ό,τι κάνουμε κι αν πιάσει...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ