ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρωτοβουλία του ΓΠΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σιτάρκειας

Με τις Πρυτανικές Αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συναντήθηκε η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων
Δημοσίευση: 23/01/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με  τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ)   Σπ. Κίντζιο , συναντήθηκε ο Προέδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ)    Παναγιώτης Σαχινίδης , παρουσία του Γ.Γ.    της Συντεχνίας   Γρ. Στρατής και το μέλος   Γρ. Ρεμούνδο, καθώς επίσης του  Αντιπρύτανη  Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Θεμάτων, Διά Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας,   Εμμανουήλ Φλεμετάκη ,   το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΓΠΑ    Δημ. Τσιτσιγιάννης,   του Αντιπροέδρου  του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής   Δημ.Μπιλάλη,   και του  Πέτρου Σολδάτος, Ομότιμου Καθηγητή  του ΓΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ένα εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν προτάσεις για κοινές δράσεις σχετικά με την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της σιτάρκειας και της αντιμετώπισης του κόστους των πρώτων υλών στον κλάδο της αρτοποιίας.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η αποδοχή εκ μέρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών της πρότασης της Συντεχνίας Αρτοποιών στην επέκταση της συμβολαιογραφικής γεωργίας που αφορά στην παραγωγή των μαλακών σιτηρών με τη συνεισφορά εκ μέρους του Γ.Π.Α. σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς και στην ενίσχυση της καλλιέργειας εγχώρια προσαρμοσμένων ποικιλιών, ως στόχο την ανάδειξη άρτου με εθνική ταυτότητα.

Τέλος, ορίστηκε από κοινού συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων   Γεώργιο Γεωργαντά για τη διεκδίκηση της θεσμικής προώθησης των δράσεων αυτών, οι οποίες εντάσσονται στο γενικό πλαίσιο του νέου Κοινωνικού Συμβολαίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχόλια (2)

 
Πότε
23 Ιαν 2023 16:27

Θα μου πεις αγαπημένε Πιτσιφλή ποιο είναι επιτέλους αυτό το χωριό;

 
Πιτσιφλής
23 Ιαν 2023 15:30

Το ψωμί που τρώμε σήμερα είναι πολύ ακριβό, με πολύ αλάτι και δεν τρώγεται. Είναι για τον κάδο...
Το ψωμί που έφτιαχναν οι γυναίκες στο χωριό τη δεκαετία του 60 ήταν νόστιμο, ειδικά το σταρένιο. Ακόμη και το παξιμάδι, το έβρεχες λίγο και είχε ουσία. Τα Σάββατα που άναβαν συνήθως οι ξυλόφουρνοι μοσχομύριζε όλο το χωριό. Τα άλευρα βέβαια ήταν δικά μας, έσπερνε ο πατέρας και ο παππούς κρητικό σπόρο. Με την Αλλαγή ήρθαν οι ευρωπαϊκοί που ήταν λέει καλύτεροι!...
Κάτι σαν τα μόρια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ