ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δεκτά τα πτυχία Κολλεγίων για την επιλογή εκπαιδευτικών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία

Δείτε τη νέα τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 24/01/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεκτά γίνονται πλέον τα πτυχία Κολλεγίων για την κατάταξη  και επιλογή  υποψηφίων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των Εκκλησιαστικών Σχολείων , με τροποποιητική απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα η τροποποιητική απόφαση ορίζει τα εξής

«Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.).ή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π./Α.Τ.Ε.Ε.Ν)».

Τι ίσχυε

Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.). Ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα πρέπει να έχουν μεταφραστεί επίσημα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλο αρμόδιο κατά το νόμο όργανο.

Σχόλια (5)

 
ΑΤΕΕΝ
24 Ιαν 2023 19:59

Από πότε η αναγνώριση από το ΑΤΕΕΝ γίνεται σε 3 μήνες;

 
@Απογοήτευση
24 Ιαν 2023 16:38

Επειδή αποφοιτήσαμε από δημόσιο πανεπιστήμιο σημαίνει ότι πρέπει να ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ από την αγορά εργασίας όποιον πήγε σε ιδιωτικό; Πάμε καλά; Εσύ ήξερες, ή έπρεπε να ξέρεις, τι δικαιώματα επαγγελματικά σου δίνει το πτυχίο του τμήματος στο οποίο ΕΠΕΛΕΞΕΣ να φοιτήσεις. Όποιος φοιτεί σε Κολλέγιο στην Ελλάδα ή στην Κίνα ή στην Αμερική, και το πτυχίο του είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και ισότιμο με άλλο που δίνει δικαιώματα Χ, γιατί να του στερούμε τα δικαιώματα Χ;
Η λογική της κατσίκας του γείτονα πάλι.

 
ΠΡΟΣ ΑΤΕΕΝ
24 Ιαν 2023 13:04

Η αναγνώριση γίνεται σε 3 μήνες πλέον!

 
ΑΤΕΕΝ
24 Ιαν 2023 12:09

Με τροποποιητική απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δεκτά γίνονται πλέον τα πτυχία Κολλεγίων για την κατάταξη και επιλογή υποψηφίων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των Εκκλησιαστικών Σχολείων… ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΕΕΝ… Τόσο το Προεδρικό Διάταγμα 38/2010 - ΦΕΚ 78/Α/25-5-2010 όσο και η Κοινοτική Οδηγία Άρθρο 51 της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ ορίζει ότι… η διαδικασία εξέτασης αίτησης αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων πρέπει να ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν και οπωσδήποτε εντός τριών μηνών από τη συμπλήρωση του φακέλου του αιτούντος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά… και ΟΧΙ 8 ΜΗΝΕΣ που χρειάζεται το ΑΤΕΕΝ…

 
Απογοήτευση
24 Ιαν 2023 11:45

Όλα για τα κολέγια...
Για μας που αποφοιτήσαμε από δημόσια πανεπιστήμια κανένα ενδιαφέρον για τη σύνδεση μας με την αγορά εργασίας. Το αντίθετο! Κάνετε τα πάντα προκειμένου να μας έχετε αποκλεισμένους από αυτή.
Γιατί να σας ψηφίσω λοιπόν; (απόφοιτος 5ετους γεωπονικού τμήματος δημοσίου πανεπιστημίου).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ