Επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Αποτελέσματα Κλήρωσης Α' Φάσης και Έναρξη Β' Φάσης Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής

Ταυτόχρονα, ξεκινά η Β’ φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων, με στόχο τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν

26/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης της Α’ φάσης υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ ανακοινώθηκαν  σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν σχετικά με το αποτέλεσμα της αίτησής τους, με χρήση των κωδικών τους, επιλέγοντας «Αίτηση Επιμόρφωσης -> Προβολή Αίτησης - Α Φάση» ή/και «Αίτηση Επιμόρφωσης -> Προβολή Αποτελεσμάτων Κλήρωσης» από το περιβάλλον του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-pimorfosi.cti.gr/mis.

Ταυτόχρονα, ξεκινά η Β’ φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων, με στόχο τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, καλούνται:

  • οι εκπαιδευτικοί που δεν κληρώθηκαν ή είναι επιλαχόντες σε προγράμματα (ιδίως, εκείνοι που είναι σε θέσεις του καταλόγου επιλαχόντων με μικρή πιθανότητα επιλογής), καθώς και
  • άλλοι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, όπως για παράδειγμα, όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση κατά την Α' φάση,

έως και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 στις 5:00 μ.μ., να ενημερωθούν για τα προγράμματα αυτά και να καταλάβουν (με σειρά χρονικής προτεραιότητας) μία από τις διαθέσιμες, κενές θέσεις, επικαιροποιώντας την αίτησή τους ή υποβάλλοντας νέα αίτηση.

Επισημαίνεται ότι, τα προγράμματα υλοποιούνται με το βάση το μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, ενώ στις περισσότερες συστάδες πολλά από τα διαθέσιμα προγράμματα που μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι στη φάση αυτή περιλαμβάνουν μόνο σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες και ασύγχρονες εξ αποστάσεως δράσεις, που λαμβάνουν χώρα μέσω ειδικής πλατφόρμας. Στα προγράμματα αυτά (κατηγορίας IIb), οι επιμορφούμενοι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εξ αποστάσεως (από το χώρο τους, μέσω του υπολογιστή τους), χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ), το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε άλλη γεωγραφική περιοχή, οπουδήποτε στη Ελλάδα.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στη Β’ φάση, θα βρείτε ΕΔΩ (σελ 30, Ενότητα 6 "Αίτηση Επιμόρφωσης – Β’ Φάση").

Η υποβολή αίτησης συμμετοχής πραγματοποιείται ΕΔΩ.

Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης αιτήσεων επιμόρφωσης, με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθούν τα ΚΣΕ σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν υποβάλει και τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των μαθημάτων (εγγραφές επιμορφούμενων κλπ.), καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τη συμμετοχή τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

Για τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστείτε, μπορείτε να ανατρέξετε στις «Συχνές Ερωτήσεις» της παρούσας πύλης https://e-pimorfosi.cti.gr και συγκεκριμένα εδώ ή να χρησιμοποιήσετε το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Help Desk») για να υποβάλετε ηλεκτρονικά το ερώτημά σας στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β’ κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σχόλια (10)

Άννα
|

ΣΕ κάποιες ειδικότητες (όπως ΠΕ06) έκαναν "κλήρωση" για τους αξιολογητές με αποτέλεσμα περισσότερα γραπτά να μοιραστούν σε λιγότερους ενώ υπάρχουν 8 επιλαχόντες.

Γιε-Yes
|

@ Επιμορφωτής Β' επιπέδου
Τα να απαντήσει; Δε χρειάζεται. Σιγά μη δώσουν λογαριασμό οι «Άριστοι»...

Θέμις
|

Το 2022 όπως και το 2023 είναι γνωστό τοις πάσι ότι εξελίχθηκαν σε χρονιές κρίσεων πολλών θέσεων στελεχών εκπαίδευσης, δεοντολογικά έπρεπε όλοι οι φορείς να δρουν αμεσότερα σε σχέση με πιστοποιήσεις. Ευχαριστώ

Γεράσιμος 2000
|

Κατά τ άλλα θέλουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών...όταν αυτοί οι ίδιοι είναι εκτός προγραμματισμού και οργάνωσης και συντονισμου

Επιμορφωτής Β' επιπέδου
|

Για την αξιολόγηση των γραπ΄των των συναδέλφων στη δική μου τουλάχιστον ειδικότητα, επελέγησαν 11 συνάδελφοι (από πολλούς υποψηφίους) για να αξιολογγήσουν τα 700 περίπου γραπτά. Είναι λογικό να υπάρχει καθυστέρηση για να γίνει τουλάχιστον ορθά. Γιατί τώρα το ΙΕΠ περιόρισε τον αριθμό των αξιολογητών και με αυτό τον τρόπο, εκ των πραγμάτων, υπάρχει καθυστέρηση, μόνο αυτό μπορεί να απαντήσει.

ΣΤΕΛΛΑ
|

Υπομονή συνάδελφοι. Και εγώ που έδωσα το Β επίπεδο το 2014 ( με παρακολούθηση ένα χρόνο το 2013 ) τα αποτελέσματα βγήκαν ένα χρόνο μετά το 2015 μαζί με αυτούς που έδωσαν το 2015!!!! ( αυτοί περίμεναν μόνο 3 μήνες...!!! )

Το απόλυτο αισχος
|

Ένα χρόνο μετά και ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα οδών έδωσαν τετράωρες εξετάσεις πέρυσι.Ντροπή και μόνο ντροπή.Αυτά πραγματικά μόνο στη μπανανία που ζουμε μπορούν να συμβούν.Πουθενά μα πουθενά άλλου.Υπουργείο ακούει;

Γιε-Yes
|

B2 λέει... αποτελέσματα λέει... Να! Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων είπα.
Μπαααα... Έχουμε καιρό ακόμα...

Κίμωνας
|

Έκανα αίτηση σε ένα μόνο τμήμα (δε μου έδινε την επιλογή για άλλο) και όπως ήταν αναμενόμενο δεν με πήραν. Μου αρέσει πολύ που δίνονται ίσες ευκαιρίες για όλους... εύγε στους υπεύθυνους...

MΑΡΙΝΑ
|

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗ ΑΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΜΕΡΟΥΣ(ΣΕΝΑΡΙΟ)ΤΟΥ Β2;;;;;;ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 22 ΔΩΣΑΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΑΣΕ!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ