Ν. Κεραμέως προς ΣΥΡΙΖΑ: Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε

"Δεν έχετε αλλάξει τίποτα από όσα πρεσβεύατε, δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη σας. Μόνο τολμάτε να ζητάτε δεύτερη φορά αριστερά. Δεύτερη φορά στη συμφορά! "

26/01/2023

Άκουσε το άρθρο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνώνυμος της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της αναποτελεσματικότητας, της ανεπάρκειας», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή της ομιλία στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στην Κυβέρνηση, την οποία  κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και σημείωσε τα εξής:

  • Δεν έχετε αλλάξει τίποτα από όσα πρεσβεύατε, δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη σας. Μόνο τολμάτε να ζητάτε δεύτερη φορά αριστερά. Δεύτερη φορά στη συμφορά! Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό. Η σύγκριση, δε, με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αμείλικτη και η διαφορά φάνηκε από την πρώτη μέρα.
  • Αισθανθήκαμε όλοι ότι ξαναζούμε σε ένα κανονικό, δυτικό κράτος. Ακόμη και εν μέσω μίας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, είδαμε μείωση της φορολογίας, ανάπτυξη σε όλη τη χώρα, αποκατάσταση -και με το παραπάνω- της διεθνούς μας αξιοπιστίας, εθνική υπερηφάνεια, ασφάλεια στα σύνορά μας, μία πιο ποιοτική δημόσια παιδεία προσβάσιμη από όλους, ένα κράτος φιλικό, λιγότερο γραφειοκρατικό, με πλήθος ψηφιοποιημένων υπηρεσιών, με προσέλκυση επενδύσεων και εξωστρέφεια. Ζούμε πια σε μία σύγχρονη Ελλάδα, αυτή που μας αξίζει. Και μπορούμε, με την ψήφο μας, να συνεχίσουμε στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την ανέλιξη.
  • Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, και πραγματικά είναι να απορεί κανείς. Πραγματικά απαιτείται θράσος αλλά και υποτίμηση της μνήμης και της λογικής όλων μας, να καταθέτετε στη Βουλή ένα τέτοιο όνειδος, με αυτή τη διχαστική, παραπλανητική, άκρως πολωτική ρητορική. Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της υπουργού Παιδείας

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Θα πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να ευχαριστήσουμε ειλικρινά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του για αυτή την πραγματική ευκαιρία που μας δίνει για μία εκτεταμένη, δημόσια παρουσίαση των πεπραγμένων των δύο διαδοχικών μας Κυβερνήσεων: του ΣΥΡΙΖΑ τη δραματική 4ετία 2015-2019 και της Νέας Δημοκρατίας, την ελπιδοφόρα επόμενη, 2019-2023. Πρώτης τάξης ευκαιρία για να αντιπαραθέσουμε τα επιχειρήματά μας ενώπιον του ελληνικού λαού, που σε λίγους μήνες θα κληθεί να αποφανθεί για το παρόν και το μέλλον του, στην κομβική εκλογική αναμέτρηση που είναι προ των πυλών.

Και είναι τρίτη φορά, κυρίες και κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που καταθέτετε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ή μέλους της στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας μας. Ένα καθαρά επικοινωνιακό σας τέχνασμα, αφού είναι σαφές ότι  η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι αρραγής και στηρίζει σθεναρά το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, και πραγματικά είναι να απορεί κανείς. Πραγματικά απαιτείται θράσος αλλά και υποτίμηση της μνήμης και της λογικής όλων μας, να καταθέτετε στη Βουλή ένα τέτοιο όνειδος, με αυτή τη διχαστική, παραπλανητική, άκρως πολωτική ρητορική. Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε.

  • Μιλάτε για σκάνδαλα, εσείς που τα υφαίνετε, όπως στην υπόθεση Novartis.
  • Μιλάτε για συγκάλυψη, τη στιγμή των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για την υπόθεση Καλογρίτσα.
  • Μιλάτε για απαξίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, εσείς που προσπαθήσατε με κάθε μέσο να ελέγξετε το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.
  • Μιλάτε για ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές, εσείς, που εν γνώσει και κατ’ επιλογήν σας, διαλύσατε τη μεσαία τάξη και αφήσατε τους πολίτες να κλαίνε στα πεζοδρόμια έξω από τις τράπεζες για 60 ευρώ. [Πρόκειται για μια εικόνα που θα μας στοιχειώνει για πάντα].
  • Μιλάτε για καθεστωτισμό, εσείς που θέλατε να ελέγξετε τους «αρμούς της εξουσίας».
  • Μιλάτε για απομάκρυνση της χώρας από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, εσείς που μας σύρατε στην καταστροφή και παρ’ ολίγον εκτός Ευρώπης.

Η θέση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, της Κυβέρνησης είναι σαφής και ξεκάθαρη για το θέμα των επισυνδέσεων και έχει διατυπωθεί και εφαρμοστεί εξ αρχής: αποδώσαμε αμέσως πολιτικές ευθύνες, αναλάβαμε πρωτοβουλίες θεσμικής θωράκισης της ΕΥΠ, στηρίζουμε απροϋπόθετα και συνδράμουμε ενεργά, μέσω των δημοσίων Αρχών, την ελληνική Δικαιοσύνη στο έργο που έχει αναλάβει για την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης.

Αν και χαώδεις οι διαφορές μας, θα προσπαθήσω να συνοψίσω τη σύγκριση μεταξύ των δύο Κυβερνήσεών μας, της δικής σας και της δικής μας, σε 5 θεματικές διελκυστίνδες: η πρώτη σε οικονομία-ανάπτυξη, η δεύτερη σε κράτος δικαίου και θεσμούς, η τρίτη ως προς τη διεθνή θέση της χώρας, η τέταρτη στο κοινωνικό κράτος, η πέμπτη στον τομέα της παιδείας και των αξιών. Έτσι, ενδεικτικά:

Πρώτον, Οικονομία και ανάπτυξη – εργασία και ανεργία

Με ΣΥΡΙΖΑ: επιβολή 29 φόρων, χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης και υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, αύξηση ιδιωτικού και δημόσιου χρέους, αύξηση εισφορών και ΦΠΑ, αύξηση φόρου εισοδήματος, μείωση αφορολόγητου ορίου, μείωση συντάξεων, αποεπένδυση και υποχώρηση της Ελλάδας στους δείκτες ανταγωνιστικότητας.

Με Νέα Δημοκρατία: περισσότερες από 50 μειώσεις φόρων και φορολογικών συντελεστών, η Ελλάδα αποτελεί πλέον ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, η ανεργία μειώθηκε, υπερδιπλάσιος από τον αναμενόμενο ρυθμός ανάπτυξης που κατέγραψε την τρίτη υψηλότερη τιμή στην ευρωζώνη, μείωση πρωτογενούς ελλείμματος και πρόβλεψη για πλεόνασμα το 2023, αύξηση εξαγωγών.

Δεύτερον, Κράτος δικαίου-θεσμοί

Με ΣΥΡΙΖΑ: Απαξίωση των Ανεξάρτητων Αρχών, εμπλοκή στο έργο της δικαιοσύνης, αποφυλάκιση βαρυποινιτών, καταγγελίες για σακούλες με «μαύρα χρήματα» στην Κουμουνδούρου, εκπεφρασμένη άποψη του ίδιου του αρχηγού σας για επιδίωξη ελέγχου των «αρμών της εξουσίας», απόπειρα χειραγώγησης του τοπίου των ΜΜΕ.

Με Νέα Δημοκρατία: διαφάνεια διαδικασιών, η χώρα απέκτησε νέο Σύνταγμα, οι απόδημοι το δικαίωμα να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους, η Δικαιοσύνη Ποινικό Κώδικα αυστηρότερο αλλά πιο δίκαιο, το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται κάθε μήνα, η Βουλή έχει ήδη ψηφίσει 400 νέους νόμους, οι Θεσμοί αποκαταστάθηκαν και λειτουργούν.

Τρίτον, Διεθνής θέση της χώρας

Με ΣΥΡΙΖΑ: 17 ώρες διαπραγμάτευση με τα γνωστά αποτελέσματα, ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές, εθνικές υποχωρήσεις, χαμηλού επιπέδου εκπροσώπηση σε διεθνή fora, η Ελλάδα παρίας της ευρωπαϊκής οικογένειας και του σύγχρονου κόσμου.

Με Νέα Δημοκρατία: η Ελλάδα ανακτά το γεωστρατηγικό της ρόλο, θωράκιση της χώρας με εξοπλιστικά προγράμματα και αμυντικές συμφωνίες, σοβαρή παρουσία στις διεθνείς συνόδους, μοναδική ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, φύλαξη των συνόρων μας, σοβαρές προτάσεις από τη χώρα μας που υιοθετούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο (ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID, Ταμείο Ανάκαμψης), αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε αξιόπιστο συνομιλητή, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε το όφελος των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών.

Τέταρτον, Κοινωνικό κράτος

Με ΣΥΡΙΖΑ: ιδεοληπτικός αφανισμός της μεσαίας τάξης, καταστροφική πολιτική απέναντι στους συνταξιούχους, αδυναμία διαχείρισης φυσικών καταστροφών και ανακούφισης πληγέντων, φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Με Νέα Δημοκρατία: αποκατάσταση της μεσαίας τάξης με μείωση φόρων, συντελεστών και εισφορών και στήριξη του εισοδήματος, στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, απορρόφηση μεγάλου μέρους των κραδασμών που προκάλεσαν διεθνείς κρίσεις όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για αποτελεσματικότερη πολιτική, παροχή κινήτρων και αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στο Κράτος, που γίνεται πιο φιλικό, πιο προσιτό, με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες, αύξηση συντάξεων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πέμπτον, Παιδεία-αξίες.

Με ΣΥΡΙΖΑ: «Η αριστεία είναι ρετσινιά», εξίσωση όλων προς τα κάτω, σχεδόν απόλυτη εξαφάνιση των Προτύπων Σχολείων, καμία αξιολόγηση, υπακοή σε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, εισαγωγή στα ΑΕΙ με 1 και 2 στα 20 με αποτέλεσμα χαμηλό ρυθμό αποφοίτησης, επαγγελματικά αδιέξοδα, απαξιωμένη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, κανένας μόνιμος διορισμός παρά τις εξαγγελίες, ανοχή στη βία και τους μπαχαλάκηδες, εσωστρέφεια, βαριοπούλες.

Με Νέα Δημοκρατία: Αναβαθμισμένο νηπιαγωγείο από τα 4, με νέες θεματικές και αγγλικά, επέκταση ολοήμερου ως τις 5:30 για να στηρίξουμε και τα παιδιά μας και τους γονείς, αξιολόγηση για βελτίωση και σχεδιασμό πολιτικής βάσει δεδομένων, 25.000 μόνιμοι διορισμοί, διπλασιασμός Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, περισσότερες και πιο ποιοτικές επιλογές για τους νέους μας, νέα προγράμματα σπουδών, σύγχρονος εξοπλισμός για όλους και αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων, διαδραστικοί πίνακες και σετ ρομποτικής, εργαστήρια δεξιοτήτων, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, ψηφιακός εξοπλισμός για όλους τους εκπαιδευτικούς, εξωστρέφεια για τα ΑΕΙ μας, συμπράξεις με κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου. Μόλις τους περασμένους μήνες ήρθαν 30 κορυφαία Αμερικανικά Πανεπιστήμια στη χώρα μας. Η χώρα μας γίνεται φάρος εκπαίδευσης που προσελκύει φοιτητές, καθηγητές ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα πράγματα είναι απλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνώνυμος της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της αναποτελεσματικότητας, της ανεπάρκειας. Σε μια διεθνώς ευνοϊκή συγκυρία, κυρίες και κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κοντέψατε να μας βγάλετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπερχρεώσατε όλες τις επόμενες γενιές, υποθηκεύσατε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα! Κλονίσατε τους θεσμούς και την εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος. Μας διασύρατε διεθνώς. Τα κάνατε θάλασσα, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πούμε; Κανένας μας δεν περίμενε ότι θα ζούσε στην Ελλάδα του 21ου αιώνα τα όσα βιώσαμε με τη συγκυβέρνησή σας. Και δεν έχετε αλλάξει τίποτα από όσα πρεσβεύατε, δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη σας. Μόνο τολμάτε να ζητάτε δεύτερη φορά αριστερά. Δεύτερη φορά στη συμφορά! Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό.

Η σύγκριση, δε, με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αμείλικτη και η διαφορά φάνηκε από την πρώτη μέρα. Αισθανθήκαμε όλοι ότι ξαναζούμε σε ένα κανονικό, δυτικό κράτος. Ακόμη και εν μέσω μίας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, είδαμε μείωση της φορολογίας, ανάπτυξη σε όλη τη χώρα, αποκατάσταση -και με το παραπάνω- της διεθνούς μας αξιοπιστίας, εθνική υπερηφάνεια, ασφάλεια στα σύνορά μας, μία πιο ποιοτική δημόσια παιδεία προσβάσιμη από όλους, ένα κράτος φιλικό, λιγότερο γραφειοκρατικό, με πλήθος ψηφιοποιημένων υπηρεσιών, με προσέλκυση επενδύσεων και εξωστρέφεια. Ζούμε πια σε μία σύγχρονη Ελλάδα, αυτή που μας αξίζει. Και μπορούμε, με την ψήφο μας, να συνεχίσουμε στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την ανέλιξη.

Σας ευχαριστώ.

Σχόλια (39)

Ιάκωβος
|

Μπράβο της! Εσένα θελουμε .

ΠΕ 86
|

Αυτό το ( sic) ή (sic!) μας το έμαθαν στο σχολείο; Δεν το θυμάμαι. Έχουν περάσει και 14 χρόνια βέβαια από τότε . Το ίδιο πράγμα με το να βάζεις εισαγωγικά δεν είναι ή κάνω λάθος;

Το esos τελικά είναι το καλύτερο φροντιστήριο!!!!

Ψάξε ψάξε δεν θα τη βρεις
|

@Τα είπε όλα 27 Ιαν 2023 09:56
Ενώ με τη ΝΔ η αριστεία είναι σημαία!!! Μήπως ζείτε στο εξωτερικό? Γιατί εδώ, την αναζητούμε 3,5 χρόνια την αριστεία.... με το φακό. Μόνη μας ελπίδα πια, μήπως και τη βρει το predator....

Ο Αλήθειας....
|

@Φοιτητής 27 Ιαν 2023 11:37
Διάβασα το σχόλιό σας.... και νόμιζα ότι είμαστε στο 2015. Γιατί 4 χρόνια τώρα, ΔΕΝ έκαναν αυτά που λέτε? Εκτός κι αν σήμερα, δεν έχουμε καταλήψεις, ανομίες σε πανεπιστήμια, προπηλακισμούς και μπάχαλο.
Όσο για το ότι "Λέει αλήθειες"..... εάν αυτά που είπε σας φαίνονται για αλήθειες, γνώμη μου είναι, να μη παίξετε ποτέ επιτραπέζιο "Αλήθεια ή Ψέματα" με τους συμφοιτητές σας.

Φοιτητής2
|

@Φοιτητής27 Ιαν 2023 11:37
αχαχαχα!!!! ευτυχώς που το καθεστώς σου έφτιαξε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία για να περιπολεί έξω από τα Πανεπιστήμια. Άλλη μια αποτυχία στις τόσες που έγιναν αυτά τα 3 χρόνια.

Giannis
|

Λόγος μεστός, ουσιαστικός. Συγχαρητήρια κα Κεραμεως!!!

Γεράσιμος 2000
|

Η συμφορά ήρθε από την ώρα που κυβερνατε !!!!! Οϊμέ!!!! Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ + Ανδρουλάκη !!!!! Να τελειώνουμε με εσας

Κρεων
|

Οσονούπω ευτυχώς εκλογές!!!!!!

Δισκοβόλος
|

@Φοιτητής γράφει: "Λέει αλήθειες και ενοχλεί κάποιους. Όχι οπισθοδρόμηση. Ας πάμε μπροστά. Όχι άλλες καταλήψεις, ανομίες σε πανεπιστήμια και προπηλακισμούς όχι στο μπάχαλο".
Απόμαχος εκπαιδευτικός - εγώ - τού επισημαίνει:
Δυστυχώς, φοιτητή μου, η υπουργός λέει ψέματα! Σχεδόν κάθε κουβέντα της χτίζεται πάνω στο ψέμα και τη διαστρέβλωση. Επιχειρεί μεταρρυθμίσεις και καταλήγει σε ...κενοτομίες (sic). Γκρεμίζει ό,τι με το φιλότιμο κρατούν ακόμα όρθιο δεκαετίες τώρα οι εκπαιδευτικοί, τη ζωή των οποίων μετατρέπει μεθοδικά σε αβίωτη. Στα σχολεία έχει πετύχει μόνο ένα πράγμα: Να χαθεί το χαμόγελο! Τα σκυθρωπά πρόσωπα αποτελούν πλέον το κυρίαρχο σκηνικό στο σχολικό χώρο. Ο εκπαιδευτικός ψάχνει εναγωνίως να προλάβει να κάνει την πραγματική δουλειά του, δηλαδή το μάθημα, μέσα από ένα κυκεώνα γραφειοκρατικών υποχρεώσεων που ξαφνικά φορτώθηκε!
Κανείς δε θέλει την οπισθοδρόμηση κι ας σταματήσει επιτέλους αυτή η άγευστη καραμελίτσα. Αλλά η συγκεκριμένη υπουργός εμφανέστατα οραματίζεται τον "παλιό καλό καιρό", τις εποχές του μπαμπούλα επιθεωρητή και του δασκαλάκου που καθόταν προσοχή στη γωνία μην τυχόν και δώσει κακή εντύπωση στον πάνσοφο αξιολογητή του! Αυτό λέγεται οπισθοδρόμηση, φοιτητή μου! Όπισθεν ολοταχώς!
Όπως θλιβερή οπισθοδρόμηση αποτελεί και η κατάργηση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας από το λύκειο ως ...κομμουνιστικού μαθήματος!
Οπισθοδρόμηση επίσης είναι να εξαναγκάζεις έναν ολόκληρο κλάδο στις μέρες της πανδημίας να λειτουργήσει ξαφνικά με ψηφιακά μέσα χωρίς την παραμικρή επιμόρφωση και χωρίς την παραμικρή παροχή εξοπλισμού, παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων, για να επαίρεται εκ των υστέρων η υπουργός για την ψηφιακή επανάσταση που έφερε στα σχολεία!
Οπισθοδρόμηση είναι να μην είσαι ικανός επί 3,5 χρόνια να πραγματοποιήσεις κρίσεις στελεχών, για να επιλεγούν νέοι διευθυντές σχολείων, πράγμα που όφειλε να είχε κάνει ήδη το καλοκαίρι του 2020!
Οπισθοδρόμηση τεράστια είναι να συντάσσεις ένα νόμο - τον διαβόητο πλέον "καλυτερότερο ever" - του οποίου οι λαβυρινθώδεις διατάξεις να οδηγούν σε απόλυτη ακινησία κάθε σχετικής διαδικασίας και σε ανεξέλεγκτο αριθμό ενστάσεων!
Και φυσικά οπσιθοδρόμηση είναι και οι ...καταλήψεις! Ποιος λέει το αντίθετο; Αλλά είδες εσύ να τις έχει αντιμετωπίσει η λαλίστατη υπουργός; Τόλμησε ποτέ να επιβάλει με την πυγμή της κραταιάς της εξουσίας τη διάλυση κάποιας κατάληψης; Τι το καινούργιο λοιπόν έπραξε επί του θέματος, ώστε να τη θεωρήσουμε πρωτοπόρο; Ουδέν! Ο λαϊκισμός της εδώ πρυτανεύει απέναντι στις πομπώδεις διακηρύξεις της!
Συμπέρασμα: Λέει ψέματα κι αυτό λογικό είναι να ενοχλεί όχι κάποιους, αλλά πολλούς, την πλειονότητα των εκπαιδευτικών που διαμαρτύρεται συνεχώς για όλη αυτή τη χαώδη κατρακύλα της ελληνικής εκπαίδευσης που προκλήθηκε από μια ανεπαρκέστατη υπουργό...

Πιτσιφλής
|

@ πάντως
Έχετε δίκιο. Η ακραία πόλωση θα έχει ολέθριες επιπτώσεις για το κόμμα της καρδιάς μας. Η ιδέα του μονοψήφιου ποσοστού με τρομάζει.
Ήρθε κι αυτό το Κορωπί...

Φοιτητής
|

Λέει αλήθειες και ενοχλεί κάποιους. Όχι οπισθοδρόμηση. Ας πάμε μπροστά. Όχι άλλες καταλήψεις, ανομίες σε πανεπιστήμια και προπηλακισμούς όχι στο μπάχαλο.

ANDREAS
|

Η πιο αποτυχημένη υπουργός παιδείας for ever ...έσυρε ένα κλάδο στα δικαστήρια την ώρα που το 90% της έχεις γυρίσει την πλάτη...στις εκλογές θα έρθει η ώρα σας

Βαγγέλης
|

Με 30-40€ αύξηση στους συνταξιούχους και τα δωράκια σε αστυνομικούς, δικαστικούς κλπ θα ξαναβγείτε για να ολοκληρώσετε την καταστροφή. Είναι τόσοι πολλοί όλοι αυτοί... Δεν πειράζει όμως. Ούτως ή άλλως όσοι είναι κάτω των 30, δεν σας ψηφίζουν και θέλουν να φύγουν από τη χώρα χάρη στις "μεταρρυθμίσεις σας". Ρημάξτε ελεύθερα.

Πείσατε μόνο τον εαυτό σας.... και αν....
|

@Υπατία
Ευτυχώς που εσείς είστε απρόβλεπτοι(στις συμφορές).... άριστοι(μόνο στις παρακολουθήσεις) και αποτελεσματικοί(στις καταστροφές).
Πόσο μεγαλύτερο κακό δηλαδή να μας έβρισκε στην πανδημία, με "άλλη κυβέρνηση"? Ούτε με κυβέρνηση Μπούγκα Μπούγκα, δεν θα έστελναν στα σχολεία μάσκα αερόστατο και παγουρίνο 200ml (κι εκείνο δωρεά ιδιώτη)....

@Ήταν δίκαιο έγινε πράξη
Μένω άναυδος.... Τόσο καιρό ήμουν σίγουρος, ότι είχαμε βγει από Ευρώπη ήδη από το 2012-2014 επί Σαμαρά-Βενιζέλου..... κι ότι από το 2019, γίναμε και επίσημα Πολιτεία των ΗΠΑ....

@Γιώργος
Ναι βέβαια.... ενώ στους άριστους, μιλάει το "έργο" από μόνο του! Απορώ γιατί χρειάζεται να δώσουν κι εξηγήσεις για το Predator στη Βουλή.... και δεν μιλάνε μόνο για τα "θαύματα" που έκαναν στα 3,5 χρόνια και διόρθωσαν όλα τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ.... με αποτέλεσμα να ζούμε σήμερα στον παράδεισο!

Τα είπε όλα
|

… Με ΣΥΡΙΖΑ: «Η αριστεία είναι ρετσινιά», εξίσωση όλων προς τα κάτω, σχεδόν απόλυτη εξαφάνιση των Προτύπων Σχολείων, καμία αξιολόγηση, υπακοή σε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, εισαγωγή στα ΑΕΙ με 1 και 2 στα 20 με αποτέλεσμα χαμηλό ρυθμό αποφοίτησης, επαγγελματικά αδιέξοδα, απαξιωμένη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, κανένας μόνιμος διορισμός παρά τις εξαγγελίες, ανοχή στη βία και τους μπαχαλάκηδες, εσωστρέφεια, βαριοπούλες.…

ΔΕΠ
|

Εσύ και ο θίασος που κρυφακούν τους πάντες σε λίγο καιρό θα είστε μια δυσάρεστη ανάμνηση. Ετοιμάσου για διακοπές διαρκείας μαζί με τον Κυριάκο σου.

@Όχι άλλη ανάπτυξη
|

Μα τί λέτε... Αφού το predator δεν λέει καθόλου γι' αυτά που αναφέρετε! Που να τα ξέρουν οι άριστοι?

Θα τα πούμε στις εκλογές
|

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχερώνα. Ξένος είναι ο αχυρώνας, μανδάμ.

πάντως
|

με ΠΑΣΟΚ το παλιό το ορθόδοξο ήταν καλύτερα, μην το πάμε διπολικά, please, να σεβεστε

Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...
|

Δεν έχει το Θεό της!! Τολμά και μιλά? αυτή που τα ρίμαξε όλα;;!!

Πω πω συμφορά που θα μας βρει!
|

Πραγματικά χαραμίζεται που δεν έγινε ηθοποιός. Τουλάχιστον τρία Oscars, θα είχε πάρει μέχρι σήμερα.

Γιατί αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν "συμφορά" για την κα Υπουργό?
- Γιατί σεβάστηκε τον κλάδο και δεν τον έσυρε σε δίκες express?
- Γιατί δεν επέβαλε (δήθεν)αξιολογήσεις, μέντορες, επόπτες, ιπτάμενους συμβούλους(ή μήπως επιθεωρητές?) ως φύκια για μεταξωτές κορδέλες?
- Γιατί δεν έβαλε Αγγλικά και ρομποτική στα 4χρονα?
- Γιατί δεν μοίρασε διακοσιοβάουτσερ για το "θαύμα" της τηλεκπαίδευσης?
- Γιατί επανέφερε από τη διαθεσιμότητα 1.500 εκπαιδευτικούς, 1.000 διοικητικούς στα Πανεπιστήμια, κι άλλους τόσους σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες?
- Γιατί δεν έκανε 4 χρόνια για να αλλάξει Διευθυντές, ΔΔΕ-ΔΠΕ και ΠΔΕ?
- Γιατί δεν ψήφισε τον "καλυτερότερο" με τα 250 άρθρα και τις άλλες τόσες τροποποιήσεις?
- Γιατί το "Παρατάσεως" ήταν άγνωστη λέξη?
- Γιατί οι Υπουργοί Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έπαιζαν μηλάκια.... και οι Υφυπουργοί δεν ανέβαιναν σε Απάτσι και Ραφάλ?
- Γιατί τα σχολεία μπορεί να μην είχαν διαδραστικούς(παντεσπάν) αλλά είχαν θέρμανση και δεν πλημύριζαν στην πρώτη βροχή?

Εάν έτσι είναι η "συμφορά" για την κα Υπουργό..... τότε δυστυχώς, ίσως να ζήσει μια πολύ μεγαλύτερη στο μέλλον.

Αριστεία, όχι αστεία
|

Στον εισαγγελέα πήγες; Μηνυση στον Βαξεβανη εκανες;
Για τον συνάδελφό σου αποδειχθηκε πως ηταν αλήθεια. Εσύ πως αισθανεσαι; Υπαρχει τσιπα;

ΧΙΟΥΜΟΡ
|

ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ!!!

Μόνο ντροπή!!!!!!
|

Το θράσος της απίστευτο!!!! Η κα Παρατάσεως που τάχα έκανε μεταρρυθμίσεις!!!!
Η γραφειοκρατία έφτασε στο Θεό με αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία της εκπαίδευσης.Αυτή η κυρία έπρεπε να γνωρίζει ότι ο δάσκαλος είναι πρώτα από όλα παιδαγωγός ,έχει να διαχειριστεί παιδιά και δεν μπορεί να ασφυκτιά από τις απίθανες απαιτήσεις,χωρίς νόημα, να εκβιάζεται , να λοιδορείται..
Τώρα θα πρέπει να πάρει αυτό που της αξίζει!!!! Έχει ο καιρός γυρίσματα!!!!!
Ανυπομονωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!

Υπατία
|

Που να βρεθούν τα επιχειρήματα ενώ οι χαρακτηρισμοί είναι εύκολοι. Μας κούρασαν τα ίδια και τα ίδια. Πάντα προβλέψιμοι. Θα ήμασταν στο μαυροπίνακα. Σκεφτείτε με πανδημία να είχαμε άλλη κυβέρνηση.

Ήταν δίκαιο έγινε πράξη
|

Ζούσαμε με το βγαίνουμε από Ευρώπη και μας λοιδόρησε όλη η Ευρώπη. Το ζήσαμε και δε θελουμε άλλο.

Γιώργος
|

Λασπολογούν γιατί δεν έκαναν έργο. Ούτε ένα διορισμό. Ήταν που θα έσκιζαν τα μνημόνια και Αντ αυτού έκλεισαν τις τράπεζες. Ήταν που θα αύξαναν το βασικό 750 και φυσικά τίποτε. Ο νόμος κατρουγκαλου τίνος ήταν;

Κυρία Κεραμέως...
|

... πώς τα κάνατε και πως τα φέρατε, δεξιοί και ψηφοφόροι σας να σάς απαξιώσουν. Και το χειρότερο, στις ερχόμενες εκλογές να σας μαυρίσουν. Κρίμα!

Ο Δημοκράτης
|

Κυβερνητικό έργο η επιστροφή στο παρελθόν! 41 χρόνια πίσω! Οι επιθεωρητές ξανάρχονται! Έχουν τελειώσει και τη μετεκπαίδευση;

Τάκης
|

Θα φάτε μαύρο κ από τους δικούς σας , αρχίζετε να το νοιωθετε γι αυτό άρχισαν οι δηλώσεις σιγά που σας ένοιαξε πως τα φέρνουμε βόλτα στα σχολεία κ στην οικογένεια πάρτε το δώρο σας σε καλή μεριά κ να μας γράφετε ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ