Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Αγορά ακινήτου

30/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Την Ένταξη της Πράξης «Αγορά ακινήτου για τις ανάγκες του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα»  στο «ΤΟΜΕΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2021-2025» , προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Η  αγορά ακινήτου (κτηρίου) θα γίνει εντός του αστικού ιστού της Κέρκυρας στον χωρικό μέσο όρο ενός δικτύου κτηρίων που ήδη χρησιμοποιείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για εκπαιδευτικούς και διοικητικούς σκοπούς μετά του οικοπέδου, εντός του οποίου βρίσκεται (επιφάνειας 1.554,45τ.μ., επί του Ο.Τ. 158), το οποίο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο με συνολική επιφάνεια ίση προς 1.272,84 τ.μ. Εντός του ανωτέρω οικοπέδου βρίσκεται έτερο ερειπωμένο κτίσμα επιφάνειας 192 τ.μ.

Η αγορά του ακινήτου θα πραγματοποιηθεί με τις διατάξεις του Π.Δ 715/1979, ως παρακείμενο στις εγκαταστάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.400.000,00 € και αφορά το ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ