ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

"Κατόπιν εορτής" έφτασαν στα σχολεία τα μηνύματα της ηγεσίας του υπ. Παιδείας για τους Τρεις Ιεράρχες

Δημοσίευση: 30/01/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα  μηνύματα  της  της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως και της υφυπουργού Ζ Μακρή,  για τους Τρεις Ιεράρχες, εστάλησαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σήμερα στις     09:08' (και 46 δευτερόλεπτα).

Στη συνέχεια οι Διευθύνσεις  τα μηνύματα τα διαβίβασαν στα σχολεία, ενώ η πρωινή συγκέντρωση των σχολείων είχε ήδη τελειώσει προ πολλού, οι δε μαθητές βρίσκονταν πια στους ιερούς ναούς για εκκλησιασμό.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απαιτεί από τους  εκπαιδευτικούς προγραμματισμό, όντας οι ίδιοι  "μη ικανοί" να προγραμματίσουν την έγκαιρη διαβίβαση ενός απλού μηνύματος στα σχολεία.

Προφανώς   αιφνιδιάστηκαν...Δεν ήξεραν ότι σήμερα είναι των 3 Ιεραρχών;

Σχόλια (24)

 
Τα παιδιά στα σχολεία
31 Ιαν 2023 17:09

Τα παιδιά σε πολλά σχολεία ξεσήκωσαν τον κόσμο μετά τη γιορτή! Δεν ήθελαν να κάνουν μάθημα. Και ρωτούσαν "τι γιορτή είναι αυτή με μάθημα μαζί". Προφανώς περιμένουν απαντήσεις αλλά όχι από τους δασκάλους τους..

 
Ο ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ
31 Ιαν 2023 13:57

Οι τρεις Ιεράρχες υπήρξαν υπόδειγμα ορθοδοξίας και ορθοπραξίας . Αυτοκριτική λοιπόν στο πεδίο αυτό, για το Υπουργείο , τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς και τα παιδιά . Οι τρεις Ιεράρχες μίλησαν για το απόθεμα ψυχής που πρέπει να δημιουργήσουμε και να το μοιράσουμε στους συνανθρώπους μας . Ας τους μιμηθούμε . Τα πολλά λόγια περιττεύουν .

 
Άλλα ντ' άλλα.... της Παρασκευής (του 2223) το γάλα
31 Ιαν 2023 11:23

@Κανένα πρόβλημα
Ε τότε και Χριστούγεννα και Πάσχα, άλλοι να κάνουν εκκλησιασμό, άλλοι στις τάξεις γιορτές, άλλοι στο σχολείο (Χριστούγεννα και Πάσχα) συνολικά, άλλοι να κάνουν διακοπές. Ποιο το πρόβλημα;

 
ΜΚ
31 Ιαν 2023 10:18

Γιορτή έγινε σε πολλά σχολεία

 
Κανένα πρόβλημα
31 Ιαν 2023 09:17

Τώρα κόπτονται για τον εκκλησιασμό ορισμένοι που αν το έγραφε θα αντιδρούσαν. Πολλοί πήγαν εκκλησιασμό άλλοι έκαναν στις τάξεις γιορτές άλλοι στο σχολείο συνολικά. Ποιο το πρόβλημα;

 
Σε ποιά χώρα θα ζούσε άραγε σήμερα?
31 Ιαν 2023 08:22

Φαντάζομαι το Φίλη να είχε βάλει μάθημα των Τριών Ιεραρχών και να είχε στείλει το μήνυμα κατόπιν εορτής.... Και στους άριστους, "έπεσε" το φλουρί της Βασιλόπιτας.....

 
Γονιός
31 Ιαν 2023 07:35

Ντροπή στο υπουργείο Παιδείας να μην τιμήσουν καί πάνε τα παιδιά εκκλησία των τριών ιεραρχών καταστρέψατε παιδεία θρησκεία οικογένεια τα. αποτελέσματα τής νεολαίας μα βλέπουμε κάθε μέρα.

 
Απόστολος τέως καθηγητης
31 Ιαν 2023 00:23

Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΡΧΗΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΛΕΓΕ: Προσοχή Στη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ!

 
Ευτυχώς συνταξιουχος
30 Ιαν 2023 22:31

Ευτυχώς συνταξιουχος και δεν βλέπω το χάλι της εκπαίδευσης!!! Αν δεν κάνω λάθος ακόμα ονομάζεται ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΆΤΩΝ!!!! 67 χρόνια από μαθητής και μετά καθηγητής των τριών Ιεραρχών πηγαίναμε στην εκκλησία, μετά στο σχολείο εκδηλώσεις για να τιμήσουμε την μνήμη των τριών Ιεραρχών και μετά φεύγαμε από το σχολείο!!!! Σήμερα έγινε μάθημα!!!! Σιγά μη χάσει η εκπαίδευση τις 3 ώρες που διέταξε η υπουργός!!!! Ντροπή!!!!

 
Φωτοδεκτης
30 Ιαν 2023 22:00

Η (εσκεμμένη) απαξίωση και αποξένωση απ' την πίστη των προγόνων θα μετατρέψει την νέα γενιά σε κοινωνία γυμνή από ιδανικά και ευάλωτη στις απάνθρωπες ορέξεις της παγκοσμιοποίησης.

 
Μήτσος
30 Ιαν 2023 20:46

Θαύμα το mail στάλθηκε από την Πέμπτη αλλά οι τρεις ιεράρχες το εμπόδισαν να φτάσει για να πάνε τα παιδιά εκκλησία.

 
Ανεπαρκής
30 Ιαν 2023 20:45

Τα μηνύματα είναι σαν τα ψάρια, πρέπει να καταναλώνονται φρέσκα.

 
Νυν
30 Ιαν 2023 20:01

Και τι μήνυμα, όλο κι όλο 3 αράδες, αγγαρεία έκαναν οι άνθρωποι! Το ίδιο έγινε και πέρυσι. Πλήρης απαξίωση από μια πολιτική ηγεσία που θεωρεί κουτούς ιθαγενείς τους εκπαιδευτικούς. Τόσο πολύ τους φοβούνται γιατί γνωρίζουν πως οι εκπαιδευτικοί χωρίς υποστήριξη, ενώ βάλλονται πανταχόθεν, αγωνίζονται να ανοίξουν τα μάτια των μαθητών τους ώστε να μην γίνουν εύκολοι πελάτες των οικογενειών που τόσα χρόνια μας κυβερνούν.

 
Χθες ήταν Κυριακή
30 Ιαν 2023 19:43

"Και τώρα δεν μπορούσαν να στείλουν ένα μεηλ εγκαίρως, π.χ ΑΠΟ ΧΤΕΣ βρε παιδάκι μου."
Αλλά να απαιτούν την Δευτέρα απαντήσεις σε εγκύκλιους που στέλνουν Παρασκευή;

 
Τάκης
30 Ιαν 2023 19:24

Η κ.υπουργός κ ο γραμματέας της κάνουν το έξυπνο μονίμως χωρίς να βλέπουν τα χάλια τους μιλάνε για αξιοκρατία χάνει η λέξη το νόημα της ..ούτε ένα μήνυμα δεν μπορούν να στείλουν κ μετά κουνάνε το χέρι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που μέσα στα δύσκολα της όλης κατάστασης προσπαθούν να …τετραγωνίσουν τον κύκλο όπως …λένε οι α επάλληλες εγκύκλιοι κ διορθώσεις των

 
Γονέας
30 Ιαν 2023 18:15

Είμαι άθρησκος, αλλά αυτή η προχειρότητα με ενοχλεί αφάνταστα. Πρέπει να μη σε ενδιαφέρει καθόλου για να γίνονται αυτά τα πράματα. Εδώ η συνηθισμένη εφαρμογή email που όλοι/ες χρησιμοποιούμε, έχει τη δυνατότητα να προγραμματίζεις αποστολή μηνυμάτων εκ των προτέρων, για συγκεκρκιμένη μέρα και ώρα. Ούτε αυτό δε μπορούν να κάνουν.

 
Αριστεία
30 Ιαν 2023 18:13

Ασπάζομαι τις κατά καιρούς δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας περι αριστείας, αξιοκρατίας, κλπ. Αλλά τότε ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ αυτή η ηγεσία του Υπ. Παιδείας; Εδώ και 3-4 χρόνια διαβάζουμε σχεδόν κάθε μέρα για διορθώσεις επί διορθώσεων, λάθη σε προκηρύξεις, αποτελέσματα, λίστες, 150 διορθώσεις στο "μεγάλο" νομοσχέδιο για την παιδεία περσι, έχω χάσει το λογαριασμό.
Και τώρα δεν μπορούσαν να στείλουν ένα μεηλ εγκαίρως, π.χ ΑΠΟ ΧΤΕΣ βρε παιδάκι μου.
Θα ήμασταν τυχεροί αν τα πράματα ήταν στον αυτόματο πιλότο. Ούτε αυτό δεν υπάρχει. Γιόλο.

 
ΕΣΣΔ 3.0
30 Ιαν 2023 18:10

Αν ήταν καμια άλλη γιορτή/επέτειος, ξέρετε τι εννοώ, τότε θα έφταναν εγκαίρως τα μηνύματα και όλοι σουζα.

 
Γιορτή με μάθημα πρωτάκουστο!
30 Ιαν 2023 18:04

Δεν υπάρχει σεβασμός στους 3 Ιεράρχες;
Μήπως το επόμενο βήμα είναι στις 25 Μαρτίου, 28 Οκτωβρίου, του Αγίου Πνεύματος κλπ να γίνονται και μαθήματα;
Η Ελλάδα έχει τις λιγότερες αργίες στην Ευρώπη και κόβουν και τις γιορτές!
Για να μη χαθεί καμμιά ώρα των παιδιών;
Δεν πρέπει να παίρνουν καμμιά ανάσα οι μαθητές; Πρέπει να εξαντλούνται; Και να μην έχουν έτσι καμμιά όρεξη να συμμετέχουν στις γιορτές;
Προφανώς είναι πιο σημαντική η γιορτή της πατάτας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η γιορτή του χιονιού και όχι μόνο, εκεί που γίνεται πραγματική γιορτή, και όχι γιορτομάθημα!

 
Γονιος
30 Ιαν 2023 17:46

Απαράδεκτοι σημερα ήταν μεγάλη γιορτή και κοίταξε τι έκανε. Αυτό θέλουν σιγά σιγά να ξεχάσουμε ότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Αλλά τα Αγγλικά στα νηπιαγωγεία βέβαια είναι απαραίτητα....Λυπάμαι πολύ !!!

 
Γονιός
30 Ιαν 2023 16:51

Γιορτή Τριών Ιεραρχών χωρίς σχολεία στις εκκλησίες είναι σαν Πάσχα χωρίς λαμπάδες.....σιγά σιγά κι αυτό!

 
Εκπαιδευτικός
30 Ιαν 2023 16:04

Παει....χαλασε και η δεξια....πατριδα θρησκεια και οικογένεια σου λεει μετά....

 
μετά τις εκδηλώσεις μάθημα !
30 Ιαν 2023 15:20

όποιος πρόλαβε το διάβασε , οι άλλοι next year με του επόμενου υπουργού το μήνυμα. αυστηρότητα στο πρόγραμμα , μη χάνονται τσάμπα ώρες, pleaseeeeeee

 
Άριστοι
30 Ιαν 2023 15:16

Αυτοί δεν μπορούν να μοιράσουν δύο γαϊδάρων άχυρα...Μόνο για ψεύτικα και υποκριτικά χαμόγελα είναι. Λίγες είναι οι μέρες τους...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ