ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Θετική κυβερνητική κινητικότητα για βελτίωση του μισθολογίου των πανεπιστημιακών

Η Κυβέρνηση,  μετά από συζητήσεις με τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων , φέρεται  αποφασισμένη να προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις των αποδοχών των μελών ΔΕΠ,  εντός   του πλαισίου που επιτρέπει η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας.
Δημοσίευση: 30/01/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θετική κινητικότητα επικρατεί  στην Κυβέρνηση  για βελτίωση των αποδοχών των πανεπιστημιακών δασκάλων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων στην τελευταία συνεδρίαση του Δεκέμβρη, στο Καστρί, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει    από το ΥΠΑΙΘ: 

(α) να προβλέψει τις πιστώσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων από τα Πανεπιστήμια, που αφορούν σε αγωγές που ασκούνται από μέλη ΔΕΠ για την καταβολή μισθολογικών διαφορών, και 

(β) να δρομολογήσει άμεσα τη θέσπιση ενός νέου μισθολογίου για τα μέλη ΔΕΠ σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, για την οριστική επίλυση του προβλήματος, διαφορετικά ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρύνεται σε συνεχή βάση με την καταβολή μισθολογικών διαφορών σε συμμόρφωση δικαστικών αποφάσεων που θα εκδίδονται από εδώ και πέρα.

Επίσης η Σύγκλητος του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, του ΕΚΠΑ, στη συνεδρίαση της  περασμένης Πέμπτης, ομόφωνα, υιοθέτησε την εισήγηση του Πρύτανη  του Ιδρύματος, Θάνου Δημόπουλου, για βελτίωση των αποδοχών των μελών ΔΕΠ.

Ο ουσιαστικός θεσμικός διάλογος μεταξύ των Πρυτάνεων και των αρμόδιων υπουργείων σχετικά με το νέο βελτιωμένο μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ, που διεξάγεται επί αρκετούς μήνες σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και επί πραγματικών στοιχείων, έχει πλέον προχωρήσει. 

Ετσι  η Κυβέρνηση, μετά από  συζητήσεις με τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων και της ακαδημαϊκή κοινότητα, φέρεται  αποφασισμένη να προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις των αποδοχών των μελών ΔΕΠ,  εντός   του πλαισίου που επιτρέπει η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας.

Σχόλια (17)

 
ΔΕΠ
01 Φεβ 2023 10:38

Όπως είπε και άλλος: το Υπουργείο δεν εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ τόσο καιρό, και τώρα την εφαρμογή τους την φέρνει σαν προεκλογικό "καρότο". Χειρότερο είδος λαϊκισμού δεν υπάρχει. Ψηφίστε με μπας και υπακούσω στους νόμους. Ντροπή. Όχι ότι οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι αλλά και αυτή η ηγεσία κολυμπάει στην ίδια "σούπα"...

 
Sos Τιτανικός
31 Ιαν 2023 22:44

"Θετική κυβερνητική κινητικότητα".... προς ιστορικό εκλογικό ναυάγιο.
Γιατί όταν είχες 3,7 χρόνια που δεν έκανες ΤΙΠΟΤΑ.... κι έρχεσαι και μιλάς τώρα για "θετική κινητικότητα".... τότε γελάνε και τα παγόβουνα!

 
Μάλιστα
31 Ιαν 2023 20:21

Η κυβέρνηση και η Παρατάσεως ας δούνε λίγο και το ζήτημα της Κινητικότητας εκπαιδευτικών. Η συμμετοχή τους είναι "λευκή" στο Σύστημα Κινητικότητας Δημοσίου.
Γιατί να βγάζουν προκηρύξεις θέσεων μόνο για τα μάτια; Δεν πρέπει να αποδεσμεύσουν κάποιους για να υπάρχουν κάποιες θέσεις για τις νέες προσλήψεις νεότερων εκπαιδευτικών; Εκτός και αν κατά βάθος δεν έχουν πρόθεση να κάνουν προσλήψεις. Θυμίζω ότι είμαστε και σε προεκλογική περίοδο. Είναι ένα "καλό" που δεν κοστίζει το να αποδεσμεύσει όσους το θέλουν.

 
"Ντροπή"+
31 Ιαν 2023 13:47

"άνθρωποι που έφαγαν τη ζωή τους στη μελέτη, την έρευνα,το πείραμα και στη μεταλαμπάδευση των γνώσεων τους να έχουν μισθούς παλιού επιστάτη υπουργείου "
μακάρι να ήταν έτσι....τελικά όσο πιο πολλά προσόντα τόσο πιο μικρή αμοιβή

 
Πιτσιφλής
31 Ιαν 2023 11:11

@ Ντροπή
Γράψατε για ''τα καλά χρόνια του πασόκ'' και μας συγκινήσατε!...
Αλλά, με μικρά γράμματα το όνομα του κόμματος;
Άδικο δε είναι;

 
καθηγητής Πανεπιστημίου
31 Ιαν 2023 09:29

ΑΙΣΧΟΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ. Μας έχουν καταστρέψει τις ζωές μας και τα πανεπιστήμια μας όλοι ανεξαιρέτως.

 
@ΝΤΡΟΠΗ
31 Ιαν 2023 08:35

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας αλλά κάποιος τους ψηφίζει όλους αυτούς. Οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης αυτών που ψηφίζουν δυστυχώς.
Για αυτό έχουν μεταναστεύσει και συνεχίζουν χιλιάδες νέοι...

 
@ΕΣΣΔ 3.0
31 Ιαν 2023 08:32

Αυτό ακριβώς... Την υποχρεωτική συμμόρφωση στις αποφάσεις των δικαστηρίων την παρουσιάζουμε σαν χάρη...

 
Παλιά κόλπα
30 Ιαν 2023 22:39

θα σας τάξουν, θα σας καθυστερήσουν, θα σας πετάξουν μερικά ψίχουλα και μετά πάλι νέος κύκλος με επόμενη τετραετία μέχρι που θα έχετε πα΄ρε ι σύνταξη ή θα το έχετε ξεχάσει!!!!!
Ξέρουν οι πολιτικοί τα τερτίπια. Μόνο τον κύκλο τους ποτίζουν

 
Πάμε
30 Ιαν 2023 22:34

να θυμηθούμε τον όρο "προσωρινά μέτρα¨περικοπής μισθών και δώρων του μνημονίου του 2012;

Είναι 11 χρόνια;;; Πόσο προσωρινά θα είναι; πόσες ανθρώπινες ζωές θα κρατήσει το προσωρινό;

 
Ντροπή
30 Ιαν 2023 22:31

άνθρωποι που έφαγαν τη ζωή τους στη μελέτη, την έρευνα,το πείραμα και στη μεταλαμπάδευση των γνώσεων τους να έχουν μισθούς παλιού επιστάτη υπουργείου (τα καλά χρόνια του πασόκ) και να είναι και μάνατζερ να φέρνουν χρήματα μέσω μεταπτυχιακών και προγραμμάτων πανεπιστημίων!!!

Και έχουν στα χέρια τους και δικαστικές αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται !! ενώ το κάθε μικρο-μεσαίο κομματικό στέλεχος τρυπώνει σε ένα υπουργείο σαν ειδικός σύμβουλος ή σύμβουλος, γενικός γραμματέας, ιδιαίτερος, μετακλητός κλπ και παίρνει του κόσμου τα επιδόματα!
Το κράτος δικαίου και η ακομμάτιστη διοίκηση σε όλο της το μεγαλείο.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 
ΕΣΣΔ 3.0
30 Ιαν 2023 19:36

Όταν τη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ σου την ¨πλασάρουν¨ως "χάρη" και ¨μεγαλοψυχία" τους.
Ο θρυλικός Μαυρογιαλούρος...παντα επικαιρος.

 
ΠΑΠΑΣ
30 Ιαν 2023 19:01

ΕΕΕΕΕΕ......ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ......ΜΟΡΙΑ......!!!
ΔΩΣΕ ΜΟΡΙΑ......ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ.......!!!

 
Ότι είναι γίνει, να δοθεί πριν τις εκλογές, μετά ...
30 Ιαν 2023 18:59

περίμενε τις εκλογές της επόμενης τετραετίας.
Σημαντικό είναι να εκδίδονται τα ΦΕΚ διορισμού του διδακτικού προσωπικού από εξέλιξη (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ) ανεξάρτητα της προεκλογικής ή μετεκλογικής περιόδου (όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές), εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας της εκλογής από τα πανεπιστήμια και στέλνονται στο υπουργείο.
Οι πρυτανικές αρχές κάθε πανεπιστημίου οφείλουν να φροντίσουν έγκαιρα για την προώθηση αυτών των ΦΕΚ διορισμού στο υπουργείο.

 
Μόρια
30 Ιαν 2023 18:16

Θα δώσουν και στους πανεπιστημιακούς τα μόρια (αντί αυξήσεων) που έταξε η Παρατάσεως;

 
@Ο αποριακιας
30 Ιαν 2023 18:06

Θετική η κυβέρνηση σε απόφαση του ΣΤΕ... Σε οποιαδήποτε άλλη φυσιολογική χώρα θα είχε εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του δικαστηρίου....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ