ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διαδικασία επαναφοίτησης μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023- 24

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 31/01/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που κρίνεται ότι έχουν ανάγκη επαναφοίτησης στο νηπιαγωγείο να καταθέσουν εγκαίρως αίτημα προς το νηπιαγωγείο, προκειμένου να εξεταστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Αυτό αναφέρει εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζ. Μακρή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα (1) ακόμη έτος μπορεί να γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων, όταν βεβαιώνεται με γνωμάτευση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή σχετική βεβαίωση του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης ή του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου νηπιαγωγών ότι ο μαθητής παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει την Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση δεν εγγράφεται ούτε δύναται να επαναφοιτήσει στο νηπιαγωγείο μαθητής που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ή επαναφοίτησης έχει συμπληρώσει την ηλικία των επτά (7) ετών.

Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο εφαρμόζεται και όταν ισχύουν οι προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 13 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109, διορθ. σφ. Α ́ 112), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. ε) του άρθρου 204, του ν. 4610/2019 (Α’ 70), «5. Αν οι απουσίες του μαθητή του νηπιαγωγείου υπερβαίνουν τις εκατό (100) ανά διδακτικό έτος, η βεβαίωση φοίτησης για την εγγραφή στην Α ́ Δημοτικού χορηγείται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών. Σε αντίθετη περίπτωση ο μαθητής επαναλαμβάνει τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο. Παιδιά που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 8 του άρθρου 6 εγγράφονται υποχρεωτικώς στο δημοτικό.»

Σχόλια (1)

 
Λαμπρό
31 Ιαν 2023 20:46

Πολύ ωραία ιδέα το "με την σύμφωνη γνώμη του γονέα". Κρύβει μία μεμψιμοιρία προς τους εκπαιδευτικούς... Μπορεί ρε αδελφέ να ξυπνήσουν στραβά και να ξεκινήσουν να αφήνουν τα νήπια στην ίδια τάξη ! Αναρωτιέμαι, σε ποιόν άλλο τομέα γίνεται αυτό..αν πχ οι μηχανικοί πριν την αυτοψία πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη ή οι γιατροί πριν την διάγνωση....

Και αν ο γονέας απλά διαφωνεί αγαπητέ νομοθέτη ; Γιατί θεωρεί πως με μαγικό τρόπο όλες οι δυσκολίες θα αρθούν και καταδικάσει το παιδί , που μπορεί απλά να ήθελε λίγο παραπάνω χρόνο ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ