ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τα νέα αναθεωρημένα Προγράμματα Σπουδών μετά την πιλοτική εφαρμογή τους στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Συνεχής ενημέρωση
Δημοσίευση: 01/03/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos θα δημοσιεύει στη στη στήλη αυτή τα νέα αναθεωρημένα Προγράμματα Σπουδών Δημοτικού , Γυμνασίου και Λυκείου μετά την πιλοτική εφαρμογή τους στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία , όπως αυτά εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας.

Πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω για να ανοίξετε τα νέα αναθεωρημένα  Προγράμματα Σπουδών  και πατήστε εδώ για να ανοίξετε τα αρχικά Προγράμματα Σπουδών, όπως αυτά  ανακοινώθηκαν πριν δυο χρόνια

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Σχόλια (6)

 
Πρόγραμμα Σπουδών για την Προσχολική Εκπαίδευση
02 Μαρ 2023 01:37

Δ.1.2. Φυσικά δραστήρια ζωή - Να προσδιορίζουν τα βασικά στοιχεία της φυσικής κατάστασης (αερόβια αντοχή, μυϊκή δύναμη, αντοχή και ευκαμψία) και να αναγνωρίζουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να τα βελτιώσουν. Τι εννοείτε αγαπητοί συγγραφείς των νέων αναλυτικών προγραμμάτων; Είστε βέβαιοι ότι αυτά που γράφετε θα βρουν εφαρμογή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας; Έχετε ποτέ διδάξει σε σχολείο-νηπιαγωγείο για να βιώσετε τι μπορείτε να εφαρμόσετε από αυτά που προτείνετε να κάνουμε; Νηπιαγωγοί είμαστε!

 
Απλά Μαθηματικά
01 Μαρ 2023 20:41

Η πιλοτική εφαρμογή δεν έχει ολοκληρωθεί στο πρότυπο που διδάσκω σε κανένα μάθημα. Πώς βγήκαν τα νέα ΦΕΚ;

 
@ Esos
01 Μαρ 2023 19:45

Μήπως μπορείτε να μας πληροφορήσετε ποιες ειδικότητες θα διδάσκουν Τεχνολογία Γυμνασίου με αυτό το πρόγραμμα σπουδών ? Οι Γεωπόνοι, Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχ, έχουν σχέση με το αντικείμενο έτσι όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ ?

 
έχουμε εκθέσεις αξιολογησης
01 Μαρ 2023 19:16

που οδήγησαν στην αναθεώρηση ;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
01 Μαρ 2023 19:14

Με τέτοια προγράμματα σπουδών στα Αρχαία και ιδίως στα Λατινικά οι απόφοιτοι Λυκείου θα λαμβάνουν, αντί απολυτηρίου, προ-πτυχίο κλασικής φιλολογίας. Σε μαθητές απευθύνεστε κύριοι φωστήρες του ΙΕΠ και όχι σε φοιτητές...Και μερικές ερωτήσεις: τι θα απογίνει ο περίφημος φάκελος υλικού των Αρχαίων Ελληνικών της Γ λυκείου, που δε συμπλήρωσε ούτε πενταετία εφαρμογής; Τόσο αποτυχημένο σύγγραμμα θεωρείται; Τσάμπα είναι η εκπόνηση νέων συγγραμμάτων κάθε πέντε χρόνια; Ή τα βιβλία αλλάζουν ανάλογα με την εκάστοτε κυβέρνηση; Σοβαρότης μηδέν, σεβασμός στην επιστήμη μηδενικός...

 
Γιάννης
01 Φεβ 2023 12:14

Το πρόγραμμα σπουδών της οικονομίας της γ Λυκείου είναι αρκετά αναβαθμισμένο και απαιτητικό. Απαραίτητη προϋπόθεση ορθής υλοποίησης του στα πλαίσια του οικονομικού εγγραμματισμου είναι η εισαγωγή οικονομικού μαθήματος και στις άλλες τάξεις του Λυκείου. Η κατεύθυνση οικονομίας είναι πρώτη στις επιλογές των μαθητών! Πώς είναι δυνατόν να μην διδάσκονται οικονομικά μαθήματα πριν την Γ Λυκείου; Το υπουργείο πρέπει να ενεργήσει άμεσα επί του θέματος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ