Εγκύκλιο , με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήματος ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων των Α.Ε.Ι.,σε πρώτη εφαρμογή του ν. 4957/2022 (Α’141), εξέδωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδ. Ζώρας.
- Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο
Ειδικότερα, η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:
Α. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας κατάρτισης του αιτήματος ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του άρθρου 138 του ν. 4957/2022 είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης των μητρώων γνωστικών αντικειμένων κάθε Τμήματος σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 144 του ν. 4957/2022, καθώς για κάθε αιτούμενη νέα θέση μέλους Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) είναι αναγκαίο να καθορίζονται τα ακόλουθα στοιχεία:
α) βαθμίδα, και
β) γνωστικό αντικείμενο κάθε θέσης από το Μητρώο Γνωστικών Αντικειμένων του Τμήματος.
Β. . Δεδομένου ότι ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάρτιση των πρώτων Μητρώων Γνωστικών Αντικειμένων των Τμημάτων έχει οριστεί η 28η.2.2023 σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 463 του ν. 4957/2022, η προθεσμία της παρ. 2 του άρθρου 138 του ν. 4957/2022 και οι διατάξεις της παρ. 4 του ίδιου άρθρου τυγχάνουν εφαρμογής αποκλειστικά μετά την κατάρτιση του Μητρώου Γνωστικών Αντικειμένων κάθε Τμήματος, και ειδικότερα από το επόμενο έτος και εξής.
Γ. Ειδικώς για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, η Συνέλευση κάθε Τμήματος δύναται να εκκινήσει τη διαδικασία κατάρτισης του αιτήματος ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του άρθρου 138 του ν. 4957/2022 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης του Μητρώου Γνωστικών Αντικειμένων του Τμήματος.
Τυχόν αποφάσεις περί αιτημάτων ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων που λαμβάνονται πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης των Μητρώων Γνωστικών Αντικειμένων δεν δύνανται να λαμβάνονται υπόψη.
Ρε Polar_Fish, σωστά αυτά που λες με το νόμο. Αλλά θυμάσαι πόσες φορές έχουν γίνει και ξαναγίνει αυτά τα ρημάδια τα μητρώα; Πόσοι νόμοι τα φτιάχνουν τα χαλάνε και τα αλλάζουν; Είναι δυνατόν αυτή η κατάσταση; Μετά μας λένε "αυτοδιοίκητο" και πράσινα άλογα; Ξέρεις καμια άλλη χώρα με αυτό το χάλι, που ένα ΑΕΙ περιμένει ΦΕΚ και ΜΕΚ και εγκυκλίους και οδηγίες για να προκηρύξει μια ρημάδα θέση; Και το υπουργείο της χώρας να του λέει πως θα φτιάξει αν θα φτιάξει μητρώα;