ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: Στον "αέρα" η μοριοδότηση

Πολλά Τοπικά Συμβούλια Επιλογής , και μάλιστα μεγάλων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης , "πάγωσαν" τη διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων , καθώς διαπίστωσαν ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει πολλά λάθη
Δημοσίευση: 01/02/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Προφητικό" φαίνεται ότι ήταν το λάθος του υπουργείου Παιδείας  ότι η μοριοδότηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων θα ανακοινωθεί το 2223.

Σήμερα  πολλά Τοπικά Συμβούλια Επιλογής , και μάλιστα μεγάλων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ,  "πάγωσαν" τη διαδικασία μοριοδότησης  των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων , καθώς διαπίστωσαν ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει πολλά λάθη, όπως:

  • Εμφανίζεται διαφορετική βαθμολογία του συγγραφικού έργου στην καρτέλα του υποψηφίου και στο  exel.
  • Πιστοποιητικά Β΄Επιπέδου δεν βαθμολογούνται
  • Δεν διαβάζει   δεκαδικούς αριθμούς, με αποτέλεσμα , εάν για  παράδειγμα   κάποιος   δηλώσει 99 ώρες  επιμόρφωση  ή διδασκαλία , του μετράει τις 90 και χάνει τις 9   .  
  • Για την  εμπειρία θέσης  Διευθυντή Σχολείου  η πλατφόρμα έχει ανώτατο όριο τα τέσσερα μόρια , ενώ ο νόμος ορίζει τα 6.
  • Βαθμολογεί σε όλους 2 μόρια για διαδικασία επιμόρφωσης ενώ δεν υπάρχει αυτή η δράση.
  • Εάν κάποιος υποψήφιος έχει δηλώσει  προϋπηρεσία Διευθυντή και   προϋπηρεσία ως μέλος Υπηρεσιακού  Συμβουλίου , τον βαθμολογεί μία φορά και όχι δυο όπως θα έπρεπε.Δεν βαθμολογεί δηλαδή και τις δυο ιδιότητας
  • Εάν ένας υποψήφιος έχει μια βεβαίωση επιμόρφωσης και την δηλώσει εκτός από επιμόρφωση και έρευνα ή και για κάτι άλλο , αυτή τη βεβαίωση η πλατφόρμα τη μοριοδοτεί δυο φορές.

Ήδη πάρα πολλά Τοπικά Συμβούλια Επιλογής, που μόλις διαπίστωσαν τα λάθη ,    "πάγωσαν" τη διαδικασία μοριοδότησης και   απέστειλαν στο υπουργείο Παιδείας σχετικά μηνύματα , προκειμένου να διορθωθούν τα τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας υπάρχει διαβεβαίωση ότι αύριο Πέμπτη θα έχουν  διορθωθεί τα τεχνικά λάθη.

Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής διατύπωσαν την επιφύλαξη εάν θα μπορέσουν να να ανακοινώσουν τη μοριοδότηση των υποψηφίων Διευθυντών  στις 21 Φεβρουρίου, ημερομηνία την οποία όρισε το υπουργείο Παιδείας.

Σχόλια (107)

 
Γιαννης
22 Φεβ 2023 22:24

Τελικά το πτυχίο εξομοίωσης μετράει ή όχι ;

 
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
13 Φεβ 2023 16:25

Ειναι δυνατόν να μετρουν μορια για τουε ΕΔΥ ενώ είναι ηδη Διευθυντές; Εφόσον η προκύρυξη το λέει ξεκάθαρα ότι όταν εισαι διευθυντης δεν μετραει

 
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ
06 Φεβ 2023 00:38

Από την στιγμή που αναφέρει «Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης ή Δεύτερος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών» και να μην εμπίπτει στην υποπερ. αγ). σημαίνει Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών χωρίς συνάφεια. Στο κριτήριο αυτό δεν λαμβάνουν υπόψιν το ΠΥΜ παρά μόνο τι ακριβώς έχει κάποιος υποβάλλει ηλεκτρονικά.

 
@Δ/ντης ΓΕΛ
05 Φεβ 2023 23:28

Τελικά δεν έπρεπε να υποβάλλω την σχετική συνάφεια στο πεδίο «ΔΗΛΩΘΕΝ ΠΡΟΣΟΝ/ΚΡΙΤΗΡΙΟ» της ηλεκτρονικής αίτησης (2) «Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης ή Δεύτερος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών». Η αίτηση είναι δεσμευτική οπότε δεν αλλάζει κάτι. Η συνάφεια υποβάλλεται μόνο στο κριτήριο (1). « Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης». Έπρεπε να υποβάλλω μόνο σκέτο τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών με την επίσημη μετάφραση και την αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ . Έβγαλα από μόνη μου τα μάτια μου.

 
Δ/ντης ΓΕΛ
05 Φεβ 2023 21:39

@Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης ή Δεύτερος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών
Το διαζευκτικό ή σημαίνει ή μόνο το ένα ή μόνο το άλλο ή και τα δύο μαζί. Άρα κακώς σας έκοψαν εξάλου την συνάφεια την ξέραν από το ΠΥΜ και αν κινούσταταν με δικηγόρο και θα είχαν απαντήσει και όλο και κάτι θα παίρνατε.

 
Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής
05 Φεβ 2023 18:43

«Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης ή Δεύτερος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών» είναι το ίδιο , αν επισυνάψεις συνάφεια με το αντικείμενο απασχόλησης σημαίνει το δηλώνεις ως συναφές άρα -3 τι δεν καταλαβαίνετε , σωστά έπραξαν κάποια συμβούλια , κάποια άλλα όμως όχι. Την λύση θα την δώσουν τα διοικητικά δικαστήρια .

 
@ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Δ/ΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
05 Φεβ 2023 05:09

Πρέπει να ζητήσετε διευκρινιστική για το πεδίο «ΔΗΛΩΘΕΝ ΠΡΟΣΟΝ/ΚΡΙΤΗΡΙΟ» της ηλεκτρονικής αίτησης (2) «Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης ή Δεύτερος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών». Τι ακριβώς επισυνάπτεται για τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης και ποιο ακριβώς θεωρείτε 2ος Δεύτερος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι είναι το ίδιο πράγμα, απλά ο Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών στο συγκεκριμένο πεδίο που θα υποβληθεί δεν πρέπει να έχει συνάφεια δηλαδή να μην εμπίπτει στην υποπερ.αγ).

 
Barbara
04 Φεβ 2023 09:47

Πολλά πεδία την επόμενη φορά των κρίσεων πρέπει να αφαιρεθούν απο την πλατφόρμα.
Όπως: παροχή επιμορφωτικου έργου και άσκηση διδακτικου αυτοδυναμου εργου ,γιατί πολλοί στα πλαίσια του διδακτορικού τους ή της απόσπασης τους στο ΙΕΠ ήταν μες στις " υποχρεώσεις " να διδάξουν . Οπότε τα συμβουλια θα πρέπει να τους αφαιρέσουν τις ώρες... ενώ το σύστημα φυσικά τους έχει μοριοδοτησει. Επίσης, το τελευταίο πεδίο περί καινοτόμων προγραμμάτων θα πρέπει να αφαιρεθεί γιατί το σύστημα έδωσε τζάμπα 3 μόρια σε όσους,κατέθεσαν χαρτιά... τα οποία είναι ό,τι να ναι τα περισσότερα. Δεν είναι καινοτόμα

 
@@@αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Δ/ντων
04 Φεβ 2023 00:23

Ίδια περίπτωση με εμένα, υπέβαλα το μεταπτυχιακό μου μαζί με την συνάφεια του ΠΥΣΔΕ που το έγγραφο είχε ως θέμα «Αναγνώριση συνάφειας δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» στο πεδίο «ΔΗΛΩΘΕΝ ΠΡΟΣΟΝ/ΚΡΙΤΗΡΙΟ» της ηλεκτρονικής αίτησης (2) «Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης ή Δεύτερος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών» και δεν μοριοδοτήθηκε. Μετά από ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – Τμήμα Στελεχών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής η απάντηση ήταν αρνητική : λάθος δικαιολογητικό/έγγραφο σε λάθος θέση. Κόλλησαν στην φράση «Αναγνώριση συνάφειας δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» Άρα η επισύναψη της συνάφειας ακυρώνει το αποδεικτικό στοιχείο. Μακάρι να μου περίσσευαν να κινηθώ νομικά αλλά δεν……. Πάντως ο νόμος έχει ασάφειες.

 
Απορία
03 Φεβ 2023 23:07

Για τη μοριοδότηση των τακτικών και αναπληρωματικών αιρετών μελών των συμβουλίων απαιτείται συμμετοχή τους σε δέκα (10) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά έτος. Αυτό αναφέρει ο νόμος...δηλαδή για τα διορισμένα μέλη των ΠΥΣΠΕ δεν απαιτούνται 10 συνεδριάσεις;

 
Κολάμπια καλεί Χιούστον over.... 10-4-6-2-7 ignition
03 Φεβ 2023 20:57

Μετά και τα τελευταία (διαφωτιστικά?) σχόλια που διαβάζουμε..... και επειδή ένας @Πλατάρος δεν φθάνει..... παρακαλώ θερμά να εμφανιστεί ο κος @ΝΟ, για να λύσει όλες μας τις απορίες..... σχετικά με την "πανεύκολη πλατφόρμα" και για το τί δηλώνεται πού (ή και αντίστροφα)....
Ξέρουν άραγε στο Κολάμπια, ότι υπάρχει πολιτική ηγεσία στο πλανήτη..... που χάρη στον καλυτερότερο, χάρη στις διαστημικές πλατφόρμες με τα δια γαλαξιακά κριτήρια και χάρη στα συμβούλια των παραιτήσεων-αντικαταστάσεων.... ΔΕΝ επέλεξε Διευθυντές σχολείων εδώ και 3,7 χρόνια?

 
@αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Δ/ντων
03 Φεβ 2023 20:41

Κινηθείτε νομικά άμεσα η τουλάχιστον ζητήστε νομική συμβουλή. Τα όσα γράφονται ως βοηθεια/ένδειξη σε πεδία της οποιασδήποτε πλατφόρμας δεν μπορούν να υποκαθιστουν η να επεξηγούν το νόμο.

 
@Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής
03 Φεβ 2023 19:02

Δηλαδή αναρωτιέστε αν πρέπει τώρα, τόσους μήνες μετά, να κάνετε μήνυση γιατί δεν σας προσμέτρησαν τα μόρια του δεύτερου μεταπτυχιακού, ενώ ο νόμος είναι σαφέστατος. Trol?

 
@αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Δ/ντων
03 Φεβ 2023 18:54

Διόρθωση: έγραφε μεταπτυχιακός τίτλος μη συναφής ή δεύτερος μεταπτυχιακό τιτλος

 
@αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Δ/ντων
03 Φεβ 2023 16:24

Δεν κάψατε το μεταπτυχιακό επειδή ανεβάσατε τη συνάφεια, γιατί μετράει 3 μονάδες ως δεύτερο μεταπτυχιακό ( είτε με συνάφεια είτε χωρίς συνάφεια),διότι στην πλατφόρμα όταν το ανεβάσατε έγραφε σε κείνο το πεδίο:" δεύτερος μεταπτυχιακό τίτλος μη συναφής ή δεύτερος μεταπτυχιακό τιτλος" . Ασχέτως αν έχει συνάφεια ή όχι το 2ο μεταπτυχιακό...πρέπει να μοριοδοτηθει σαν δεύτερο μεταπτυχιακό ( 3 μοναδες)

 
Γιάννης 44
03 Φεβ 2023 13:02

@ Μάλιστα
Όπως γράφει και λίγο παρακάτω ο συνάδελφος Κωστής, απο τη στιγμή που αναφέρεται σε περίπτωση (και όχι Υποπερίπτωση) θα πρέπει να μετρήσει, αν κάποια απο τα συμβούλια έχουν αμφιβολία ας κάνουν ερώτημα, αλλιώς (αν δεν το μετρήσουν) προβλέπω κύμα ενστάσεων ...

 
@Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Δ/ντων με τον νόμο 4823/2021
03 Φεβ 2023 11:54

Η ηλεκτρονική αίτηση είναι δεσμευτική για την σωστή υποβολή των δικαιολογητικών στα αντίστοιχα πεδία. Αν στο κριτήριο (2). «Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης ή Δεύτερος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών» υποβάλλατε το 2ο Μεταπτυχιακό (2013) μαζί με την συνάφεια που σας αποδόθηκε από το ΠΥΣΠΕ δυστυχώς χάσατε τα (3) μόρια. Περιμένετε ωστόσο να δείτε την μοριοδότηση και από το Συμβούλιο Επιλογής των Διευθυντών Σχολικών μονάδων. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι «κάψατε» το μεταπτυχιακό προσκομίζοντας την συνάφεια ενώ στο κριτήριο ζητούσε ΜΗ συναφής. Ελπίζω να βοήθησα.

 
@αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Δ/ντων
03 Φεβ 2023 11:19

Κακώς δε σας το μέτρησαν. Έπρεπε να πάρετε 7 μόρια... 4+3.
Να κάνετε εγγράφως αίτημα προς το συμβούλιο επιλογής ζητώντας να σας απαντήσουν γιατί δε μοριοδοτηθηκε με 3 μονάδες το 2ο μεταπτυχιακό αλλιώς θα κινηθείτε νομικά.

 
@Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Δ/ντων
03 Φεβ 2023 11:15

Θα έπρεπε να σας το μετρήσουν. 4 μόρια για το 1ο μεταπτυχιακό και 3 μόρια για το 2ο μεταπτυχιακό ( ασχέτως αν το 2ο μεταπτυχιακό έχει συνάφεια ή όχι, πιάνει 3 μόρια ως δεύτερο μεταπτυχιακό). Να κάνετε μήνυση.

 
Μάλιστα
03 Φεβ 2023 03:00

Θα πω ένα υποθετικό παράδειγμα. Διευθυντής από το 2010 έως σήμερα και μέλος στο ΠΥΣΔΕ μια διετία ας πούμε 2016 έως 2017. Παίρνει τα μόρια ως μέλος του ΠΥΣΔΕ;

 
Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Δ/ντων με τον νόμο 4823/20212
03 Φεβ 2023 00:45

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ
Κατέθεσα 2 μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, ο πρώτος αποκτήθηκε το 2005 και ο δεύτερος 2013 , και μου αποδόθηκε συνάφεια με το αντικείμενο απασχόλησης και για τα δύο ξεχωριστά.
Στην ηλεκτρονική αίτηση της πλατφόρμας στη «Λίστα προσόντων υποψηφίου που έχουν δηλωθεί στην αίτηση» στο πεδίο «ΔΗΛΩΘΕΝ ΠΡΟΣΟΝ/ΚΡΙΤΗΡΙΟ» στο κριτήριο (1). « Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης» υπέβαλλα το 1ο Μεταπτυχιακό (2005) μαζί με την συνάφεια από το ΠΥΣΠΕ για το οποίο μου αποδόθηκαν (4) μόρια κανονικά. Στο κριτήριο (2). «Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης ή Δεύτερος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών» υπέβαλλα το 2ο Μεταπτυχιακό (2013) μαζί με την συνάφεια που μου αποδόθηκε από το ΠΥΣΠΕ . Στις επιλογές που τρέχουν των ΣΕ δεν μου αποδόθηκαν τα (3) μόρια όπως ορίζει ο νόμος για αυτό το κριτήριο. ΡΩΤΑΩ: Τι δεν έκανα καλά; Μήπως έκαψα το 2ο Μεταπτυχιακό επειδή επεσύναψα την συνάφεια ενώ αναφέρει «Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης»; Μήπως είναι λάθος του Συμβουλίου; Μετά από την ένσταση που υπέβαλλα δεν μου δόθηκαν τα (3) μόρια αλλά ούτε και αιτιολόγηση, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Θα ισχύσει το ίδιο και για την μοριοδότηση των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων; Ας δώσει κάποιος μια τεκμηριωμένη απάντηση πριν κινηθώ νομικά στο μέλλον.23 Ιαν 2023 01:37
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ
Κατέθεσα 2 μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, ο πρώτος αποκτήθηκε το 2005 και ο δεύτερος 2013 , και μου αποδόθηκε συνάφεια με το αντικείμενο απασχόλησης και για τα δύο ξεχωριστά.
Στην ηλεκτρονική αίτηση της πλατφόρμας στη «Λίστα προσόντων υποψηφίου που έχουν δηλωθεί στην αίτηση» στο πεδίο «ΔΗΛΩΘΕΝ ΠΡΟΣΟΝ/ΚΡΙΤΗΡΙΟ» στο κριτήριο (1). « Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης» υπέβαλλα το 1ο Μεταπτυχιακό (2005) μαζί με την συνάφεια από το ΠΥΣΠΕ για το οποίο μου αποδόθηκαν (4) μόρια κανονικά. Στο κριτήριο (2). «Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης ή Δεύτερος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών» υπέβαλλα το 2ο Μεταπτυχιακό (2013) μαζί με την συνάφεια που μου αποδόθηκε από το ΠΥΣΠΕ . Στις επιλογές που τρέχουν των ΣΕ δεν μου αποδόθηκαν τα (3) μόρια όπως ορίζει ο νόμος για αυτό το κριτήριο. ΡΩΤΑΩ: Τι δεν έκανα καλά; Μήπως έκαψα το 2ο Μεταπτυχιακό επειδή επεσύναψα την συνάφεια ενώ αναφέρει «Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ΜΗ συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης»; Μήπως είναι λάθος του Συμβουλίου; Μετά από την ένσταση που υπέβαλλα δεν μου δόθηκαν τα (3) μόρια αλλά ούτε και αιτιολόγηση, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Θα ισχύσει το ίδιο και για την μοριοδότηση των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων; Ας δώσει κάποιος μια τεκμηριωμένη απάντηση πριν κινηθώ νομικά στο μέλλον.

 
Σωκράτης 1980
02 Φεβ 2023 23:26

Μια πλήρης αποτυχία και η πλατφόρμα. Όπως και τα διευρυμενα ολοήμερα, όπως και η αξιολόγηση, όπως και οι μεντορες/ ενδοσχολικοι συντονιστες .τελικά ένα καλό μπορεί κάποιος να μας πει που έγινε στον τομέα της Εκπ/σης??????

 
Ηλιαννα
02 Φεβ 2023 23:23

Εκλογές στο άμεσο μέλλον . Ευτυχώς.

 
Δέσποινα Κ.
02 Φεβ 2023 23:22

Γιατί να μετράει η εξομοίωση??? Δεν αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο.

 
Ξένια
02 Φεβ 2023 23:04

Η μοριοδοτηση θα καθυστερήσει λόγω υπαιτιοτητας ΥΠΑΙΘ. Κι όχι λόγω των συμβουλιων. Η πλατφόρμα δεν είναι έτοιμη ακόμη προς χρήση. Οι μέρες περνούν.

 
@Μαριναι
02 Φεβ 2023 21:30

Όχι. Η εξομοίωση έγινε για να εξισωθει το πτυχίο των ακαδημιών με αυτό των 4 ετών του παιδαγωγικό τμήματος. Δηλ είναι σαν μα χει τελειώσει πανεπιστήμιο 4 ετών. Άρα γιατί να μοριοδοτηθει??? Με ποιο σκεπτικό??? Για ποιο λόγο???? Εξάλλου στον καλυτεροτερο νόμο όλων των εποχών δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο . Δεν αναγράφεται πουθενά. Δικαίως κάποιοι δεν το κατέθεσαν.

 
@Μαρίναι
02 Φεβ 2023 21:28

Όχι βεβαια...
Αυτό μας έλειπε. Δεν φτάνει που όλοι οι παλιοί παίρνουν 2 μόρια από το Μαρασλειο Διδασκαλειο που τώρα δεν υπάρχει πια ώστε να το παρακολουθούμε οι νεότεροι...θέλετε να μετρήσει και η εξομοίωση...άλλα τόσα και περισσότερα μόρια...
Θα ναι άδικο. Δε μέτρησε ούτε στους σχολικούς συμβούλους ούτε στους διευθυντές εκπ/σης .Φαντάζομαι και ευελπιστω ουτε και τώρα.

 
@ΜΑΡΙΑ Κ.
02 Φεβ 2023 21:18

Το πρώτο μεταπτυχιακό ( με συναφεια) μετράει 4 μονάδες. Αν έχετε και 2ο μεταπτυχιακό με συνάφεια μετράει 3 μονάδες. Δηλ σύνολο 7 μόρια παίρνετε. Αν έχετε ένα μεταπτυχιακό χωρίς συνάφεια παίρνετε 3 μόρια κι όχι 4.
Δεν ξέρω αν βοήθησα

 
Κική
02 Φεβ 2023 19:21

Ε, όχι και "προφητικό" το λάθος του ΥΠΑΙΘ. Μάλλον μόνιμο "ΛΑΘΟΣ" έχει καταντήσει το ίδιο το ΥΠΑΙΘ. Κάνει και τίποτα σωστά;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.