ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εκδικάζεται στις 15 Φεβρουαρίου μήνυση κατά Συμβουλίου Eπιλογής Διευθυντών Σχολείων

Τα δύο από τα έξι μέλη του Συμβουλίου τιμωρήθηκαν σε πρώτο βαθμό με φυλάκιση 8 και 6 μηνών για προσωπικούς συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που ανέγραψαν στα φύλλα αξιολόγησης του μηνυτή
Δημοσίευση: 02/02/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τέσσερις υποψήφιοι διευθυντές σχολείων αμέσως μετά τις κρίσεις του 2017 είχαν καταθέσει μήνυση κατά του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Μετά από έξι  αναβολές, έχει ορισθεί δικάσιμος στο Τριμελές Πρωτοδικείο  για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με κατηγορούμενους τα έξι μέλη του Συμβουλίου Επιλογής (ΠΥΣΔΕ).

Η παραπομπή τους γίνεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος λόγω των καταγγελλομένων περί αυθαιρεσιών που φέρεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες , να συνέβησαν κατά την αξιολόγηση της Συνέντευξης των τεσσάρων αυτών μηνυτών που ήταν υποψήφιοι διευθυντές ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και Γυμνασίου στις κρίσεις του 2017.

Μετά από δεύτερη μήνυση, ενός από τους μηνυτές, για συκοφαντική δυσφήμιση, τα δύο από τα έξι  μέλη αυτού του Συμβουλίου τιμωρήθηκαν σε πρώτο βαθμό με φυλάκιση 8 και 6 μηνών για προσωπικούς συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που ανέγραψαν στα φύλλα αξιολόγησης του μηνυτή προκειμένου να αιτιολογήσουν τον χαμηλό βαθμό που έθεσαν στη Συνέντευξη του.

Η φυλάκιση 6 μηνών, με τριετή αναστολή σε έναν εκ των δύο εκπαιδευτικών  μέλος Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, επιβλήθηκε   μόνο για τη φράση -που φέρεται να είχε διατυπωθεί για υποψήφιο Διευθυντή Σχολείου- "άφηνε απειλές για την κρίση του Συμβουλίου"   που φέρεται να  γράφτηκε  στα φύλλα αξιολόγησης της συνέντευξής του.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις από τους μηνυτές, με αγωγές τις οποίες κατέθεσαν και τις κοινοποίησαν  στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών , ζητούν  από το δημόσιο αποζημίωση , ύψους 50.000 ευρώ έκαστος:

  • 23,345 ευρώ αφορούν  τα επιδόματα θέσης που χάθηκαν τα 5,5 απερχόμενα έτη  και,
  • τα υπόλοιπα  αφορούν    ηθική βλάβη.

Εάν οι τρεις εκπαιδευτικοί δικαιωθούν , το δημόσιο θα καταβάλει το  ποσό στους δικαιωθέντες , αλλά , σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικά, αν κριθεί ότι υπαίτιοι είναι τα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής, η  οικεία ΔΟΥ θα   αναζητήσει στη συνέχεια από αυτούς το επιδικασθέν ποσό.

Σχόλια (6)

 
ΜΙΧΑΛΗΣ
02 Φεβ 2023 16:16

Το οποιο σημαινει τωρα με τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών να προσέχουν τι θα γραφουν Συμβουλοι και Διευθυντές.
Εγώ πάντως ξύνω τα νύχια μου

 
23.345
02 Φεβ 2023 14:52

"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη"

 
Αν τοποθετήθηκαν...
02 Φεβ 2023 12:39

Αν οι 4 μηνυτές αξιολογήθηκαν στη συνέντευξη με ιδιαίτερα χαμηλούς βαθμούς ενώ διέθεταν υψηλά μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια και είχαν υψηλά ποσοστα΄ ψήφων των συλλόγων συνυπηρετούντων και στη θέση τους τοποθετήθηκαν υποψήφιοι που είχαν πολύ χαμηλ΄ά μόρια στα αντικειμενικά, χαμηλά ποσοστά ψήφων ενώ έλαβαν άριστα στη συνέντευξη τότε υπάρχει MEGA ΘΕΜΑ...

 
Καταλογισμός...
02 Φεβ 2023 12:32

Ο όρος είναι καταλογισμός.
"Στην περίπτωση στοιχειοθέτησης δόλου ή βαριάς αμέλειας ζημίας που προκλήθηκε σε τρίτους κ κέρδισαν δικαστικά βγαίνει απόφαση από το υπουργείο Παιδείας κ καταλογίζεται το συνολικό ποσό εξ ίσου κατανεμημένο στα μέλη επιτροπών. Αν πρόκειται για ποσά μεγάλα επιτρέπεται ρύθμιση δόσεων. Κατόπιν αυτών, περιπτώσεις κατά τις οποίες επέρχεται ζημία σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ από δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων των υπαλλήλων, θα πρέπει να αναφέρονται αμελλητί στο Γενικό Επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να κινείται, η διαδικασία αναζήτησης του ποσού που καταβλήθηκε κατά του υπαίτιου ή των υπαιτίων υπαλλήλων αμέσως μετά την πληρωμή εκ μέρους του Δημοσίου, των ν.π.δ.δ., και των ο.τ.α. του ζημιωθέντος τρίτου. Προς τούτο οι αρμόδιες, για την εκκαθάριση και εντολή πληρωμής δημόσιων κ.λπ δαπανών, Υπηρεσίες θα πρέπει, αμέσως μετά την έκδοση των σχετικών Χρηματικών Ενταλμάτων, να ενημερώνουν το Γενικό Επίτροπο για τα περαιτέρω."
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ.

 
Έφη
02 Φεβ 2023 10:15

2017 έως 2023.... Μόνο έξι χρόνια. Έξι αναβολές. Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν;

 
Καθηγητής εργαστηρίων
02 Φεβ 2023 10:01

Μπράβο τους! Αναμένεται αγωγή και σε άλλη πονεμένη διεύθυνση...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ