Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Οι εγκύκλιοι για τον προσδιορισμό των κενών θέσεων

02/02/2023

Άκουσε το άρθρο

Τρεις εγκυκλίους για τον  προσδιορισμό των κενών θέσεων στ σχολεία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης , εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο για την Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση
  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο για τη  Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση
  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο για τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και των Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.)

Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση  

Θα πρέπει , να δηλωθούν με αντικειμενικότητα τα κενά και πλεονάσματα προσωπικού όπως προκύπτουν από τα πραγματικά στοιχεία που έχουν καταχωριστεί και στο ηλεκτρονικό σύστημα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 4 του Π.Δ. 50/1996 και άρθρα 5 και 7 του Ν.3848/2010). Επισημαίνεται ότι ο μη σωστός έλεγχος εμπίπτει στις διατάξεις του εδαφίου β της παρ. 1 του άρθρου 107 του Ν. 3528/2007 (26Α ́), όπως ισχύει.

Έπειτα από τα παραπάνω, με ευθύνη των Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης, πρέπει να συμπληρωθούν από 07-02-2023 έως 14-02-2023 οι στήλες:

  •  «Οργανικές θέσεις»,
  •  «Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί ΜΟΝΙΜΟΙ»,
  • «Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί ΙΔΑΧ»,
  • «Υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί»
  •  «Έλλειμμα(-) / Πλεόνασμα (+) Προσωπικού»

Ακολούθως, με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών/ντριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης πρέπει να συμπληρωθεί μέχρι 16-02-2023 η στήλη «Πρόταση Περιφερειακού Διευθυντή/ντριας ελλείμματα (-) / πλεονάσματα (+)». Κατά τη συμπλήρωση της στήλης αυτής να δηλωθούν κενά/πλεονάσματα σε όλες τις ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει συμπληρωμένη πληροφορία στη στήλη «ΕΛΛΕΙΜΜΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ», ακόμα κι αν η πρόταση του/της Περιφερειακού είναι η ίδια με την καταχώρηση της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση

Με ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης όσον αφορά στην ορθότητα των δηλωθέντων στοιχείων, πρέπει από τις 7 Φεβρουαρίου 2023 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2023, να καταχωρισθεί στο σύστημα e- DataCenter από την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο ο πίνακας Γ ́. Επισημαίνεται ότι ο μη σωστός έλεγχος εμπίπτει στις διατάξεις του εδαφίου β της παρ. 1 του άρθρου 107 του Ν.3528/2007, όπως ισχύει.

Όλοι οι πίνακες θα παραμείνουν στις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης και εφόσον ζητηθούν θα πρέπει να διαβιβαστούν άμεσα στη Διεύθυνση Διοίκησης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε. του ΥΠΑΙΘ για να γίνει αντιπαραβολή και έλεγχος των στοιχείων.

Ταυτόχρονα θα κοινοποιηθούν στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι λαμβάνοντας υπόψη τα δηλωθέντα στοιχεία θα καταχωρίσουν την πρότασή τους, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 7 του Ν.3848/2010, στην αντίστοιχη στήλη [«Πρόταση περιφερειακού διευθυντή ελλείμματα (-) / πλεονάσματα (+)»] στο ηλεκτρονικό σύστημα e-DataCenter, έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023.

ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.- Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

Με ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης πρέπει από τις 7 Φεβρουαρίου 2023 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2023 να καταχωρισθούν στο σύστημα e-DataCenter από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα τελικά οργανικά κενά/πλεονάσματα ανά περιοχή μετάθεσης για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων Eιδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ενώ οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα δηλωθέντα στοιχεία θα καταχωρίσουν τη σχετική πρότασή τους, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 7 του Ν.3848/2010, στην αντίστοιχη στήλη [«Πρόταση Περιφερειακού Διευθυντή Ελλείμματα (-)/Πλεονάσματα (+)»] έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023.

Εντός της ίδιας προθεσμίας οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης θα καταχωρίσουν με ευθύνη τους στο e-DataCenter τα οργανικά κενά/πλεονάσματα των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., αφού ελέγξουν αρμοδίως τα στοιχεία των αντίστοιχων πινάκων.

Σχόλια (1)

Άρης
|

Με όσους παραιτούνται αυτές τις ημέρες τι θα γίνει, θα δηλωθούν ως κενά; Γιατί κενά θα είναι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ