ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Καταργούνται τομείς στο Παν. Πατρών

Δεν έχει καμία επίπτωση στη λειτουργία και εύρυθμη συνέχιση των εργασιών του τμήματος
Δημοσίευση: 03/02/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών προβλέπει την   κατάργηση των Τομέων:

α) Γενικής Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωδυναμικής

β) Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Γεωφυσικής και

γ) Ορυκτών Πρώτων Υλών του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθότι δεν πληρούνται οι κατ’ ελάχιστον προϋποθέσεις της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 4957/2022 για τη συνέχιση λειτουργίας Τομέων στο Τμήμα.

Τα Εργαστήρια, Κλινικές και Μουσεία που τυχόν λειτουργούν στο πλαίσιο των υπό κατάργηση Τομέων εντάσσονται στο Τμήμα, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Τι προβλέπει ο  νόμος 4957/202

Η παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 4957/2022, ορίζει τα εξής:

Τα Τμήματα δύνανται να διαρθρώνονται σε επιμέρους μονάδες, τους Τομείς, οι οποίοι καλύπτουν ένα μέρος του επιστημονικού πεδίου του Τμήματος, που αποτελείται από συγγενή γνωστικά αντικείμενα και έχουν ως σκοπό τον συντονισμό του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου στα αντικείμενά τους. Το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων των Τομέων καλύπτει όλα τα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος.

Για τη διάρθρωση ενός Τμήματος σε Τομείς απαιτούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) να υπηρετούν κατ’ ελάχιστον είκοσι ένα (21) μέλη Δ.Ε.Π. στο Τμήμα και

β) να ιδρύονται κατ’ ελάχιστον τρεις (3) Τομείς.

Σημείωση: Η παραπάνω απόφαση δεν  έχει καμία  επίπτωση στη λειτουργία και εύρυθμη συνέχιση  των εργασιών του τμήματος

Σχόλια (1)

 
Polar_Fish
03 Φεβ 2023 13:07

Η σημείωση σε ποιο πράγμα ειναι σημείωση? Στο νόμο ή στην απόφαση συγκλητου. Η κατάργηση τομέων σημαίνει οτι το τμήμα έχει λιγότερα απο 21 μέλη ΔΕΠ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ