ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: "Γενναιόδωρη" η πλατφόρμα- "Δίνει" μόρια εκεί που δεν πρέπει

Διορθώθηκαν τα λάθη των προηγούμενων ημερών
Δημοσίευση: 03/02/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μόρια διδακτικής εμπειρίας, χωρίς να τα δικαιούνται, χορηγεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα στους υποψήφιους Διευθυντές Σχολείων.

Πρόκειται για την οκταετή  διδακτική εμπειρία, η οποία ενώ θεωρείται ως προαπαιτούμενο προσόν για να είναι κάποιος υποψήφιος, η ηλεκτρονική  πλατφόρμα δεν την αφαιρεί από τη μοριοδότηση, αλλά την μοριοδοτεί κανονικά.

Το λάθος αυτό έχει γνωστοποιηθεί από προέδρους Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής προς το υπουργείο παιδείας και αναμένεται η σχετική τεχνική διόρθωση.

Στο μεταξύ  το υπουργείο Παιδείας ολοκλήρωσε την διόρθωση των λαθών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα οποία διαπιστώθηκαν  τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω αυτών των λαθών πολλά Τοπικά Συμβούλια Επιλογής , και μάλιστα μεγάλων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης , είχαν  "πάγωσει" τη διαδικασία μοριοδότησης  των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων 

Σχόλια (25)

 
@ ανακοινώσεις με πρακτικά σε συνέδρια
05 Φεβ 2023 21:12

Άκουσα ότι θα μοριοδοτηθούν όπως οι εισηγήσεις : τι εννοείς ;;;;;; η ανακοίνωση σε συνέδριο είναι εισήγηση ! σε τι συνέδρια λαμβάνετε μέρος εσείς ; όχι ότι μερικά δεν είναι γελοία ! αλλά ΟΛΑ θα μοριοδοτηθούν με τον καλυτερότερο της τεχνητής ή φυσικής νοημοσύνης ! σανό με το τσουβάλι λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

 
Ερώτημα σε Πλατάρο
05 Φεβ 2023 20:59

Ως μέλος Συμβουλίου που είσαι σε ρωτώ: για τη συμμετοχή σε έργα eTwinning μοριοδοτείτε όσους έχουν ανεβάσει, τί; Το Πιστοποιητικό Εγγραφής σε έργο που έβγαινε από το σύστημα (τώρα δεν βγαίνει με την "ευρωπαϊκή αναβάθμιση" του συστήματος); Πράξη του Συλλόγου διδασκόντων; Τι απορρίπτεται και τι γίνεται δεκτό;
ΥΓ. Καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα του Συμβούλου Εκπαίδευσης που πρόσφατα αναλάβατε.

 
Ερώτημα
05 Φεβ 2023 20:44

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος/α γνωρίζει, εάν θα μοριοδοτηθούν οι ανακοινώσεις με πρακτικά σε συνέδρια. Άκουσα ότι θα μοριοδοτηθούν όπως οι εισηγήσεις. Δηλαδή 2-3 σελίδες θεωρούνται ισάξιες με πλήρη άρθρα!

 
Προς Λέων
05 Φεβ 2023 14:16

Αυτή τη δουλειά κάνουν τα συμβούλια.
Ελέγχουν τις αναρτήσεις κάθε υποψηφίου και κόβουν μόρια σύμφωνα με τον 4823.
Γιατί εκτός των επικαλύψεων πάρα πολλοί υποψήφιοι έχουν ανεβάσει άλλα αντί άλλων...

 
Τον κώνωπα...
05 Φεβ 2023 12:31

Ας υποθεσουμε οτι η πλατφορμα βγαζει μια λιστα μοριων που αντιστοιχουν σε προσοντα εστω και ανυπαρκτα. Η δουλεια των συμβουλειων επιλογης ποια ειναι; Να επιβεβαιωσουν ή να απορριψουν τις εγγραφες μια μια. Τοσο απλο. Εκτος και αν ικανοι για τετοια δουλεια ειναι μονο οι σχολιαστες εδω μεσα.

 
ΑΣ
04 Φεβ 2023 22:48

Νίκος, άσε τα νομίζω και διάβασε το Νόμο. Όχι αυτά που έλεγαν οι προηγούμενοι νόμοι.

 
Στράτος
04 Φεβ 2023 21:00

@Στράτος Αθήνα, 04 Φεβ 2023 10:57
Δεν υπάρχει κανένας διπλός κόπος. Η πλατφόρμα βοηθά τα μέλη των Συμβουλίων να βλέπουν εύκολα τα μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων ώστε να προβούν στον έλεγχο τους. Μετά από τον έλεγχο κάθε εγγράφου επιλέγουν την αποδοχή ή απόρριψή του και εξάγεται εύκολα και γρήγορα η μοριοδότηση. Προφανώς η πλατφόρμα μόνη της δεν μοριοδοτεί ή μάλλον η μοριοδότηση που "αυτόματα" εξάγει η πλατφόρμα πρέπει να συνοδευτεί από τον έλεγχο και την αποδοχή των εγγράφων που περιέχει, έργο που κάνουν τα μέλη των Συμβουλίων.

 
Κ.Α.
04 Φεβ 2023 19:48

Η πλατφόρμα είναι εργαλείο στα χέρια των μελών του Συμβουλίου. Τα Συμβούλια έχουν την ευθύνη ελέγχου του περιεχομένου των αναρτημένων εγγράφων και την τελική επιλογή αποδοχής ή απόρριψης καθεμιάς επιμέρους μοριοδότησης.
Ξέρει κανείς καμία τόσο "σοφή" πλατφόρμα που να κάνει μόνη της τον έλεγχο σκαναρισμένων εγγράφων και να αποδίδει ή να απορρίπτει ανάλογα τη μοριοδότηση; Πολλές ταινίες τεχνητής νοημοσύνης βλέπουν κάποιοι.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
04 Φεβ 2023 19:23

ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΓΊΝΕΙ ΟΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ?
ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΑ ΜΟΡΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΗΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΤΑΒΑΝΙ ΕΧΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΟΙΗΚΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΣΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ.

 
Νικος
04 Φεβ 2023 11:07

Να ρωτήσω θα βγουν πίνακες που θα φαίνετε σε ποιον τύπο σχολείου μπορείς να κάνεις αίτηση? Νομίζω θέλει 4 χρόνια στον τύπο σχολείου ως απαραίτητο . Για παράδειγμα αν έχω 3 χρόνια υπηρεσίας σε ΕΠΑΛ μπορώ να κάνω αίτηση για ΕΠΑΛ ? Η πχ στην ειδική αν έχω 5 χρόνια σε ΕΕΕΕΚ και δύο σε ΕΝΕΕΓΥΛ μπορώ να κάνω σε ΕΝΕΕΓΥΛ αίτηση?

 
Στράτος Αθήνα
04 Φεβ 2023 10:57

Διπλός κόπος για τα συμβούλια. Διότι πρέπει να μοριοδοτησουν παράλληλα ,σε αντιδιαστολή με την πλατφόρμα έναν έναν υποψήφιο. Ενώ θα μπορούσαν να μοριοδοτουν έναν έναν μόνοι τους. Σε έναν πίνακα. Βλέποντας τι ανέβασε ο καθένας.

 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
04 Φεβ 2023 10:44

Εσοφον έχουν παρατηρηθεί/διαπιστωθεί σημαντικά λάθη πώς είμαστε σίγουροι ότι κάποια Συμβούλια Επιλογής δεν υπολόγισαν ήδη τη μοριοδότηση των αιτήσεων με τον εσφαλμένο αλγόριθμο;;; Πλέον η όλη διαδικασία παρουσιάζει εξαιρετικά προβληματικές προεκτάσεις που ενδεχομένως να τινάξουν την όλη επιλογή στον αέρα...

 
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
04 Φεβ 2023 10:25

ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Δ/ΝΤΗΣ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 24)ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΕΔΔΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ,ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Κ.Α. ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ-ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ Δ/ΝΤΗ.ΕΤΣΙ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΗ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ,ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ.

 
Φ.Φ.Φ.
04 Φεβ 2023 10:00

Γι άλλη μια φορά απογοήτευση και θλίψη... υποτίθεται οι κρίσεις άργησαν λόγω κατασκευής της πλατφόρμας. Και η πλατφόρμα μάς έχει ήδη απελπισει.
Πχ μαθαίνω πως οσοι ανέβασαν την εξομοίωση πχ σαν 2ο πτυχίο, το σύστημα την έχει μοριοδοτησει κανονικά και έχει δώσει 3 μόρια!!!!!!! Κάπου ελεος. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ ΕΦΌΣΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙ??????

 
Grade
04 Φεβ 2023 09:56

Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Επομένως, ό,τι δήλωσε/ανέβασε καθένας έχει μοριοδοτηθει από τον καλυτεροτερο νόμο και την καλυτεροτερη πλατφόρμα...πρέπει να γίνουν πολλές διορθώσεις απ τα συμβούλια. Σε έναν έναν. Όχι μέχρι 21 Φεβρουαρίου αλλά ούτε μέχρι 21 Ιουνίου δε θα,ναι έτοιμη η μοριοδοτηση. Κι αν είναι τότε σίγουρα δε θα ναι σωστή. Θα υπάρξουν αδικίες και μάλιστα προς τα πάνω... στα μορια

 
Γεώργιος
04 Φεβ 2023 09:53

Η πλατφόρμα δεν αναγνωρίζει το περιεχόμενο. Πχ πολλοί έβαλαν 100 ώρες στις επιμορφώσεις αλλά έχουν 40 ωρες ... το σύστημα θα τους δώσει μια μονάδα ομως ενώ έπρεπε 0,40. Καταλάβατε ππσπ εύκολο είναι να ξεφύγει οτιδήποτε...και να μοριοδοτηθει κάποιος ψηλά αδίκως...
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κοιτάξουν τα συμβούλια...δεν ξερω αν θα γίνουν σωστά. Αμφιβάλλω.

 
Λέων
04 Φεβ 2023 09:50

Η πλατφόρμα διαβάζει τα πάντα και δίνει μορια αβέρτα. Τα συμβούλια έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους...πρέπει να μπαίνουν σε έναν έναν και ενδελεχώς να ελέγχουν και να αφαιρούν, να διορθώνουν. Σίγουρα θα τους ξεφύγουν πολλά πράγματα και σίγουρα κάποιοι αδίκως και τζάμπα θα πάρουν μόρια...δυστυχώς.

 
Β.Κ.Δ.Κ.
04 Φεβ 2023 09:40

Είτε αναρτήσεις συνταγή για κολοκυθάκια αυγολέμονο είτε το πτυχίο σου το μοριοδοτει το ιδιο. Δε βλέπει το περιεχόμενο..."διαβάζει" μόνο το έγγραφο σε κάθε πεδίο. Και ερωτω: ποιος ο λόγος των 75.000 ευρώ για την κατασκευή της πλατφόρμας αφού τα συμβούλια θα πρέπει ενδελεχώς έναν έναν υποψήφιο να δουν τι ανέβασε και να μοριοδοτησουν????Ποιο το νόημα της πλατφόρμας αφού όλη τη δουλειά πάλι οι διευθύνσεις θα την κάνουν ;;,

 
ΠΥΜ και λάθη
04 Φεβ 2023 08:37

πολλά λάθη και υπέρ και κατά των μοριοδοτούμενων, μπάχαλο παντού

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
04 Φεβ 2023 01:40

ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ;
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ..............ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ

 
Theofilis
03 Φεβ 2023 23:50

Την μοριοδότηση την κάνει το συμβούλιο. Αν η πλατφόρμα δουλεύει έχει καλώς. Αν κάνει λάθη ευθύνη του συμβουλίου επιλογής είναι να υπολογίσει τον σωστό αριθμό μορίων για κάθε υποψήφιο διευθυντή. Κακώς πάγωσαν, αν αυτό αληθεύει, τις διαδικασίες κάποια συμβούλια.

 
θα αυτοδιορθωθεί
03 Φεβ 2023 21:59

μη σκάτε. είναι η καλυτερότερη ΚΑΙ η πλατφόρμα

 
S.P.
03 Φεβ 2023 21:38

Διορθώνω... όπως αυτή ορίζεται (ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ) στο άρθρο 33.3.α και 3.αα και 3.αβ

 
S.P.
03 Φεβ 2023 20:56

Προαπαιτούμενη θεωρείται η οκταετής ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 4.στ , ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ και δεν είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ με τη ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 33.2.α και 2.αα και η οποία ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ.

 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
03 Φεβ 2023 17:56

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΥΜ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ