ΜΑΘΗΤΕΣ

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα λόγω κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»: Σήμερα η απόφαση για την Αττική

Συνεχής ενημέρωση για όλη την Ελλάδα
Δημοσίευση: 05/02/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σήμερα, Κυριακή,  μετά το μεσημέρι, θα αποφασιστεί  εάν τελικά  θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Αττικής  τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω  της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, σχετικά δήλωσε::

«Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από αύριο και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της χώρας. Αν υπάρξει θέμα μεγάλης κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα. Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά μας. Είμαστε έτοιμοι και σε επίπεδο αλατιού και σε μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και μόνο αν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό».  

Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, που λειτουργούν στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση), που θα επικρατήσουν στην περιοχή από 6/02-7/02/2023, αποφάσισε ο Δήμαρχος Αθ. Μπουραντάς.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου 

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, έχοντας ύπ'όψη, την επικράτηση κακοκαιρίας με το όνομα ''ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ'' (''BARBARA'') στη χώρα μας από
την Κυριακή (05/02/2023), με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό
παγετό, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, καθώς και
τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Αποφασίζει την διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού - Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, για την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 και Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών και της επαγόμενης επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

 

Σχόλια (14)

 
τηλεκπαίδευση μόνο αν πάει για πάνω από εβδομάδα
05 Φεβ 2023 15:49

το κλείσιμο. έλεος με τις βλακείες και τις ιδεοληψίες

 
@κάνω καλύτερη δουλειά από τους νέους
05 Φεβ 2023 15:48

από περιέργεια : το λες μόνο εσύ γενικά (όπως εδώ) ή και άλλοι; γιατί μάλλον για φύλλο πορείας με την αυτοδίκαιη για το κτήριο του Ζωρζ σε κόβω

 
ΝΔ δε θέλατε
05 Φεβ 2023 14:08

@φιλελεύθερος

Τόσο φιλελευθερισμό είχαμε να δούμε από τη «φιλελευθεροπ΄΄οηση» του Μαρκεζίνη το 73'

 
Aκης Μπούας
05 Φεβ 2023 13:28

Ευτυχώς που έρχονται εκλογές....θα φάτε καλά!!!

 
Ναι στη τηλεκπαιδευση
05 Φεβ 2023 12:44

...αν κλείσουν τα σχολεία. Είμαστε παντός καιρού, κι εμείς και τα παιδιά. Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες, υπεκφυγές κτλ. κι ας κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε, παντού και πάντα.

 
φιλελεύθερος
05 Φεβ 2023 12:16

Αν κλείσουν τα σχολεία για ποιό λόγο να χαθούν διδακτικές ώρες; Το Webex το χρησιμοποιώ και όταν τα σχολεία είναι ανοικτά στα πλαίσια μιας στρατηγικής "Just in time teaching" . Σωστή η απόφαση για χρήση του Webex τις μέρες τις κακοκαιρίας. Καλά θα κάνει η υπουργός να στείλει μια εγκύκλιο στα σχολεία και να εξηγεί τα πλεονεκτήματα του "Just in time teaching".

φιλελεύθερος, εκπαιδευτικός τάξης ετών 67, με απολύουν αυτοδίκαια, αδικία, κάνω καλύτερη δουλειά από τους νέους.

 
Γεράσιμος 2000
05 Φεβ 2023 10:43

Κλειστά σχολεία χωρίς webex...να θυμηθούμε τα ωραία χρόνια... προ ΝΔ. Τα νοσταλγούμε...μας έχετε τρελάνει. Εκλογές μας καταργησατε, συνελεύσεις επίσης, κακοκαιρία επίσης,3 ιεράρχες επίσης...ε,κάπου ελεος. Μας πάτε...μην πω πως.

 
Παντελής Χαλάνδρι
05 Φεβ 2023 10:41

Κανένας εκπαιδευτικός να μην κάνει τηλεκπαιδευση. Για 2 μέρες δε θα " αποκοπεί η μαθησιακή διαδικασία ". Αυτό το σύνθημα / επιχειρημα ισχυε τότε που ήμασταν κλειστά όλο τον χρόνο λόγω καραντίνας. Τώρα πια...ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!¡!!!!! ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΟΚΟΓΙΣΤΕΣ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΟΙ ΓΟΝΕΊΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ !

 
E.
05 Φεβ 2023 10:29

Επειδή ο κ.Πατουλης είπε ότι θα εκτιμήσουν ότι δεν θα έχει όλη η Αττικη τα ίδια προβλήματα για να κλείσουν όλα τα σχολεία, καλό θα ήταν να του πει καποιος ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν μόνο με τους μαθητές αλλά χρειάζονται κ εκπαιδευτικούς, πολλοί εκ των οποίων θα έχουν πρόβλημα πρόσβασης....αλλά σιγά μη τους νοιάζει η ασφάλεια των εκπαιδευτικών.

 
ΝΔ δε θέλατε
05 Φεβ 2023 10:17

Tα σπίτια μας δεν είναι studio. Είστε η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από αυτό τον τόπο. Τελειώσατε.

 
Γεώργιος
05 Φεβ 2023 09:56

Κλειστά σχολεία. Ναι . Όχι όμως webex. Δηλ κάπου ελεος...
Το χαμε αυτόν τον βραχνά λόγω πολλών ημερών καραντίνας. Όχι και για μια δυο μέρες που θα κλείνουν τα σχολεία...

 
Φανή Αττική
05 Φεβ 2023 09:55

Κλειστά σχολεία σίγουρα αύριο!!!!!!!! Διότι εχει τρελό αέρα και κρύο. Και στα προκάτ. πώς θα ζεστάνουν οι μαθητές που πέφτει και το ρεύμα???
Για μια και δυο μέρες φυσικά όχι τηλεκπαιδευση. Μια παύση, ξεκούραση πρώτον!!!! Και δεύτερον θα πέφτει το ρεύμα!!!

 
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
05 Φεβ 2023 09:29

Κλασικό κόλπλο των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δημιουργείς και μεγαλοποιείς ένα ανύπαρκτο θέμα, για να αποκρύψεις τα πραγματικά προβλήματα.

 
Αποφασεις για Σχολεία
05 Φεβ 2023 08:43

Στις αποφάσεις που παίρνονται, καλό είναι να λαμβάνεται υπόψη, ότι οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα για να πάνε στα σχολεία τους. Αν μείνουν ανοιχτά για παράδειγμα τα σχολεία μιας περιοχής της Αττικής, αλλά κλείσει η υπόλοιπη Αττική, λόγω καιρού, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με πολλά κενά και προβλήματα, καθώς πολλοί συνάδελφοι που μετακινούνται από αυτές τις περιοχές δεν θα μπορούν να μεταβούν στο σχολείο τους .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ