Τηλεκπαίδευση

Υπ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση αύριο σε όλα τα κλειστά σχολεία

"Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα"
Δημοσίευση: 05/02/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, Κυριακή, από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα "έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα".

Εγκύκλιος

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σήμερα προς όλα τα σχολεία  εγκύκλιο, η οποία αναφέρει τα εξής:

Σε συνέχεια της πρωινής επικοινωνίας μας με τους/ τις Περιφερειακούς Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης και Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης Π.Ε.& Δ.Ε, ενημερώνουμε ότι σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω καιρικών συνθηκών, μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση όλων των Διευθυντών/Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων αλλά και των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς σας για τα παρακάτω:

Όλοι οι Διευθυντές/ Προϊστάμενοι σχολείων να ενημερώσουν γονείς και μαθητές ότι για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι Σχολικές Μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών, θα γίνεται κανονικά και υποχρεωτικά τηλεκπαίδευση. Ταυτόχρονα να αποστείλουν άμεσα το πρόγραμμα που θα ακολουθεί κάθε τάξη/τμήμα καθώς και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις - συνδέσμους webex όλων των εκπαιδευτικών, ώστε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 να πραγματοποιηθεί κανονικά η τηλεκπαίδευση.

Οδηγία υπ. Παιδείας στα σχολεία για τηλεκπαίδευση

"Να ζητήσετε από τους εκπαιδευτικούς σήμερα «να δοκιμάσουν την χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουν, νωρίτερα  από την εφαρμογή στην τάξη».

Την οδηγία αυτή έδωσε το υπουργείο Παιδείας , σήμερα Σάββατο, προς  τους Διευθυντές των σχολείων, λόγω  της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

"Αυτό είναι καλό να γίνει, ειδικά για περιπτώσεις εκπαιδευτικών που έχουν πολλούς μήνες να χρησιμοποιήσουν το webex και έχουν την παλαιά έκδοση του λογισμικού", σημειώνει το υπουργείο Παιδείας  και τονίζει:.

  • Οπότε μια δοκιμή την προηγούμενη ημέρα , αύριο Κυριακή, θα τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν τη νέα έκδοση του webex client. 
  • Παρακαλώ να σταλεί σε εκπαιδευτικούς για να είναι έτοιμοι. 
  • Για κάθε οδηγία/υποστήριξη οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στη σελίδα https://webex.sch.gr/

Τι ισχύει για την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κλειστών σχολείων λόγω καιρικών συνθηκών

Όλοι οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων  ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ότι για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιείται κανονικά τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες.

Ταυτόχρονα   αποστέλλουν στους μαθητές από την προηγούμενη ημέρα το πρόγραμμα που θα ακολουθεί κάθε τάξη/τμήμα κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

Οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων  μεριμνούν ώστε να αποστέλλονται σε όλους τους μαθητές οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις – σύνδεσμοι webex όλων των εκπαιδευτικών την προηγούμενη της έναρξης της τηλεκπαίδευσης.

Παράλληλα να φροντίσουν εφεξής να έχουν έτοιμο σχέδιο άμεσης ενημέρωσης εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή πληροφορία πριν την έναρξη της τηλεκπαίδευσης για την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σχόλια (29)

 
Ιός
06 Φεβ 2023 08:55

Ο Η/Υ μου κόλλησε ιό και δεν ανοίγει! Φυσικά δεν έχω τα χρήματα κ. Γενικέ, για να πάω να τον διορθώσω σε κάποιον ειδικό... Μήπως κα Υπουργέ να μου δίνατε εκείνα τα 600 ευρώ, που δώσατε εφάπαξ στα σώματα ασφαλείας ή καλύτερα μια αύξηση μισθού 10%, για να πάρω κι εγώ έναν καινούριο;

 
xa
06 Φεβ 2023 05:37

Η δήθεν τηλεκπαίδευση ΔΕΝ είναι πραγματική εκπαίδευση, και το webex δεν είναι λογισμικό διδασκαλίας αλλά ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ.

 
ERT
06 Φεβ 2023 00:40

Δικηγορικό γραφείο, τον Σεπτέμβριο με τον κηδεμόνα σου.

 
Ευτυχώς συνταξιουχος
06 Φεβ 2023 00:05

Η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης να δούμε τα παιδιά μας τους γονείς μας και όχι να ασχολούνται οι εκπαιδευτικοί με ανοησίες για τα μάτια του κόσμου!!!!! Με δυο παιδιά και δύο γονείς εκπαιδευτικούς γνωρίζει ο γ.γ. εάν υπάρχουν 4 υπολογιστες στο σπίτι!!! Άλλωστε δεν ..... θα μπορούμε να συνδεθούμε όλοι μαζί!!!!!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
06 Φεβ 2023 00:04

Tα ΙΕΚ αυτή την περίοδο έχουν εξετάσεις .Τι θα γίνει αύριο με τα δημόσια ΙΕΚ που σημειοτέον στεγάζονται σε σχολεία απογευματινές ώρες. Δεν έχει δοθεί επίσημη ανακοίνωση για αυτό . Συνήθως συμπαρασύρει η απόφαση για τα σχολεία και τα ΙΕΚ.Η απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα με την νεροποντή ανέφερε κάθε μορφή δομής εκπαίδευσης. Παρακαλούμε να γίνει διευκρίνηση επ αυτού γιατί αρκετοί εκπαιδευτικοί εργάζονται και σε ΙΕΚ.

 
ΚΙΚΗ
05 Φεβ 2023 22:44

Βεβαίως, να μου πληρώνετε ρεύμα, θέρμανση, σύνδεση ιντερνετ, και κάνω όλο το χρόνο από το σπίτι, γουστάρω κιόλας. Όσο για τη διευθύντριά μας που ήθελε να πάμε με παγετό σε ένα κρύο σχολείο όπου το δίκτυο αντέχει 3 υπολογιστές, ή που μας είπε να πάμε σπίτι της...

 
Δικηγορικό Γραφείο
05 Φεβ 2023 20:31

Μια αγωγούλα κατά των προσω΄πων που ζητούν υπηρεσιακές πράξεις Κυριακάτικα και χωρίς επίσημες εγκυκλίους για κατάχρηση εξουσίας θα στεκόταν πολύ ωραία στο Δικαστήριο νομίζω...
Μπορεί να γίνει είτε προσωπικά, είτε από επίσημο φορέα.

 
Δεν έχω καρδιά μου
05 Φεβ 2023 20:05

Για αύριο θα χρειαστώ 4 υπολογιστές στο σπίτι ταυτόχρονα. Δεν έχω καρδιά μου....

 
Μαθητής ιεκ
05 Φεβ 2023 19:25

Καλησπέρα,γνωρίζει κανένας αν θα είναι ανοιχτά τα διεκ; (Μαθητής ιεκ Μαρκοπούλου)

 
Στράτος
05 Φεβ 2023 18:49

Η ανακοίνωση του Υπουργείου για άμεση ενεργοποίηση της τηλεκπαίδευσης είναι "για τα μάτια του κόσμου". Η τηλεκπαίδευση, λύση ανάγκης που περισσότερο λειτούργησε ως απλή απασχόληση μαθητών στον καιρό της πανδημίας, δεν είναι δυνατόν να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και συμμετοχή μέσα σε μια μέρα. Ούτε φυσικά υποχρεωτικότητα. Απλώς για να δείξουμε ότι δήθεν όλα τα καταφέρνει το Υπουργείο, βγάζουμε ανακοινώσεις. Για την ολοκλήρωση του σκηνικού μπορεί να έχουμε και εκ των υστέρων ανακοίνωση με τον αριθμό των ψηφιακών αιθουσών που λειτούργησαν! Η ουσία όμως της εκπαίδευσης δεν κλείνεται σε αριθμούς, ανακοινώσεις Γ.Γραμματέων και βαρύγδουπες υπουργικές δηλώσεις. Αυτά είναι στοιχεία των σύγχρονων πολιτικών μας που σκοτώνονται για αυτοπροβολή (εκλογές έρχονται άλλωστε...) αλλά ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική εκπαιδευτική ζωή των σχολείων.

 
Σακης
05 Φεβ 2023 18:47

Τα σχολεία είναι μόνο για δημοτικά γυμνάσιο και λύκειο η ισχύει και για τα ιεκ κ. Λ.

 
@μιχαλη
05 Φεβ 2023 18:38

Αν δεν έχουν ρεύμα και ζούμε σε τέτοιες συνθήκες τι να το κάνουν το Ίντερνετ;

 
μμ
05 Φεβ 2023 18:15

Άσε μας κυρά μου Κυριακάτικα!Γιατί ειμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους καθηγητές σήμερα;Αύριο το πρωι θα ενημερωθούν για όλα!Άλλωστε αγόρασαν όλοι καινούργια εργαλεία με τα 200 ευρώ που δώσατε!Πάλι πλάτη εμείς;ΌΧΙ φτάνει...

 
ΤΑΝΙΑ
05 Φεβ 2023 17:58

Μα γιατί είμαστε αρνητικοί; Η εκπαίδευση σε ο΄λα τα επίπεδα αναβαθμίστηκε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί ενδυναμωθήκαμε! Μα πού ζει η Κεραμέως; είναι τελείως εκτός ελληνικής πραγματικότητας, βυθισμένη στα όνειρα και τις φιλοδοξίες της...Καλό χιονοπόλεμο!

 
Τι σας φταίνε τα παιδιά
05 Φεβ 2023 17:23

Κα Κεραμέως, κ Πρωθυπουργέ, τα παιδάκια και οι γονείς τους τι σας φταίνε να τα παιδεύετε με την τηλεκπαίδευση;

Αφήστε τα να κοιμηθούν λίγο πιο πολύ το πρωί και να παίξουν χιονοπόλεμο το μεσημέρι, δεν πρόκειται άλλωστε να χαθουν οι εκπαιδευτικοί στόχοι της χρονιάς με μια-δυο μέρες διακοπής.

Αν έχετε προηγούμενα με το εκπαιδευτικό σύστημα βάλτε τιμωρία εμάς τους εκπαιδευτικούς να κάνουμε τηλεργασία το πρωί, να κάνουμε δουλειές γραφείου, π.χ. να σας στείλουμε άχρηστα στατιστικά και χαρτούρα που θέλετε να στοιβάζετε από χόμπυ στο υπουργείο κ.ο.κ.

 
ph
05 Φεβ 2023 17:15

@αλίκη
Αγαπητή Αλίκη, σίγουρα η ΔΟΕ σ αυτό το θέμα έχει δίκιο. Αλλά ας μη σταθούμε μόνο στη τηλ εκπαίδευση και στα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε. Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι πληρώνουμε κάθε χρόνο συνδρομή 30 ευρώ (και καλά κάνουμε). Από αυτό το ποσό, με πολύ λίγα χρήματα, μπορεί ο Σύλλογος να καταθέσει μία Αγωγή κατά του προσώπου, ονομαστικά, που δίνει τέτοιες εντολές, για να υλοποιηθούν Κυριακή.
"Στο νέο Ποινικό Κώδικα, Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019, η κατάχρηση εξουσίας με οποιαδήποτε μορφή τιμωρείται με 2 ως 5 χρόνια φυλάκιση". Θα μου πεις το Δικαστήριο θα γίνει μετά από 3-4 χρόνια. Δεν πειράζει, ας υπάρχει γι αργότερα. Δεν είναι άξιο απορίας? Μόνο εξώδικα στέλνουμε, ενώ εδώ το παράνομο είναι εμφανές (ή όπως λέμε: Βγάζει μάτια.)

 
ΜΙΧΑΛΗΣ
05 Φεβ 2023 16:27

Και οι μαθητές που δεν έχουν ρεύμα η ιντερνετ , παίρνουν απουσία ; απο που προβλέπεται κάτι τέτοιο ;

 
Γονέας
05 Φεβ 2023 16:05

Πως θα γίνει τηλεκπαίδευση; Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν internet στο σπίτι τους; Ο μισθός δεν φτάνει. Ούτε πακέτο δεδομένων internet έχει παράσχει το υπουργείο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να γίνει μάθημα εξ' αποστάσεως. Πρώτα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις και μετά να δίνονται εντολές για τηλεκπαίδευση.

 
ph
05 Φεβ 2023 15:52

Αυτή η ενημέρωση γίνεται σε ώρες εργάσιμες, δηλ. με το άνοιγμα των σχολείων. Πρέπει οι συνάδελφοι να είναι πάνω στο ηλ. ταχ. την Κυριακή? Γιατί? Υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος? Αγαπητό εσος, θα θέλαμε να μας το γνωστοποιήσετε αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Στο δικό μας σχολείο, η ενημέρωση θα γίνει αύριο πρωί.

 
Εύη
05 Φεβ 2023 15:34

Δεν έχω ίντερνετ στο σπίτι, γιατί με τον μισθό που μου δίνεις έχω κόψει τη σταθερή σύνδεση κι έχω μόνον κινητό. Στο κινητό μου πάλι δεν έχω δεδομένα, γιατί το πακέτο που παίρνω μου δίνει μόνο 1 gb . Φυσικά δεν μπορώ να το διαθέσω για την τηλεκπαίδευση, γιατί δε θα μου το πληρώσει το ΥΠΑΙΘ αλλά και να μου το πλήρωνε, η ταχύτητα σύνδεσης είναι πολύ χαμηλή και δεν μπορώ να ανεβάσω τα κατάλληλα αρχεία για το μάθημά μου. Άρα, να φροντίσει η πολιτεία, να έχει ανοιχτούς τους δρόμους, για να πάω στο σχολείο μου, απ' όπου θα μπορέσω να κάνω τηλεκπαίδευση (εάν βέβαια το επιτρέψει η ταχύτητα του διαδικτύου...). Καλό χιονοπόλεμο στα παιδάκια!!!

 
Ηλίας
05 Φεβ 2023 15:26

Έχουμε πιστοποιητικό τπε έχουμε πλατφόρμα δωρεάν όποτε όλα κομπλέ .

 
Αλίκη
05 Φεβ 2023 15:05

Η ΔΟΕ είπε όχι...
Την ακολουθούμε πιστά όπως τόσα και τόσα χρόνια σ ολα.

 
Τάκης Σ
05 Φεβ 2023 14:58

Χα χα χα χα …σου στέλνω το συμβόλαιο για το ιντερνετ στο σπίτι για πληρωμή αφού υπογράψετε πρώτα κύριε υπουργέ

 
Raus!!!
05 Φεβ 2023 14:48

-Κανένα παιδί δε θα παίξει με το χιόνι! Δουλειά!!!!

-Γιαβόλ Φροιλάιν.

 
Δωρεάν είναι
05 Φεβ 2023 13:40

Λογικό. Ζεσταίνετε τις πλατφόρμες. Οποίος έχει τα ψηφιακά εργαλεία τα χρησιμοποιεί κιόλας. Είδατε η ψηφιακή αναβάθμιση τι κάνει ;

 
Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ
05 Φεβ 2023 13:34

Ξέχασαν να πούνε ότι στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι απουσίες από την τηλεκπαίδευση, λόγω ανωτέρας βίας , δεν θα προσμετρηθούν..... άρα.....

 
Μαρία Μάρκου
05 Φεβ 2023 13:26

Αντιμετωπίζω τεχνικά προβλήματα, λυπάμαι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ