Υπ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση σήμερα σε όλα τα κλειστά σχολεία

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

06/02/2023

Ενημερώθηκε: 06/02/2023, 15:15

Άκουσε το άρθρο

Σήμερα , Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. 

Εγκύκλιος

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε προς όλα τα σχολεία  εγκύκλιο, η οποία αναφέρει τα εξής:

"Σε συνέχεια της πρωινής επικοινωνίας μας με τους/ τις Περιφερειακούς Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης και Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης Π.Ε.& Δ.Ε, ενημερώνουμε ότι σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω καιρικών συνθηκών, μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση όλων των Διευθυντών/Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων αλλά και των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς σας για τα παρακάτω:

Όλοι οι Διευθυντές/ Προϊστάμενοι σχολείων να ενημερώσουν γονείς και μαθητές ότι για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι Σχολικές Μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών, θα γίνεται κανονικά και υποχρεωτικά τηλεκπαίδευση. Ταυτόχρονα να αποστείλουν άμεσα το πρόγραμμα που θα ακολουθεί κάθε τάξη/τμήμα καθώς και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις - συνδέσμους webex όλων των εκπαιδευτικών, ώστε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 να πραγματοποιηθεί κανονικά η τηλεκπαίδευση".

Οδηγία υπ. Παιδείας στα σχολεία για τηλεκπαίδευση

"Να ζητήσετε από τους εκπαιδευτικούς σήμερα «να δοκιμάσουν την χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουν, νωρίτερα  από την εφαρμογή στην τάξη».

Την οδηγία αυτή έδωσε το υπουργείο Παιδείας , προχθές Σάββατο, προς  τους Διευθυντές των σχολείων, λόγω  της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

"Αυτό είναι καλό να γίνει, ειδικά για περιπτώσεις εκπαιδευτικών που έχουν πολλούς μήνες να χρησιμοποιήσουν το webex και έχουν την παλαιά έκδοση του λογισμικού", σημειώνει το υπουργείο Παιδείας  και τονίζει:.

  • Οπότε μια δοκιμή την προηγούμενη ημέρα , αύριο Κυριακή, θα τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν τη νέα έκδοση του webex client. 
  • Παρακαλώ να σταλεί σε εκπαιδευτικούς για να είναι έτοιμοι. 
  • Για κάθε οδηγία/υποστήριξη οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στη σελίδα https://webex.sch.gr/

Τι ισχύει για την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κλειστών σχολείων λόγω καιρικών συνθηκών

Όλοι οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων  ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ότι για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιείται κανονικά τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες.

Ταυτόχρονα   αποστέλλουν στους μαθητές από την προηγούμενη ημέρα το πρόγραμμα που θα ακολουθεί κάθε τάξη/τμήμα κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

Οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων  μεριμνούν ώστε να αποστέλλονται σε όλους τους μαθητές οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις – σύνδεσμοι webex όλων των εκπαιδευτικών την προηγούμενη της έναρξης της τηλεκπαίδευσης.

Παράλληλα να φροντίσουν εφεξής να έχουν έτοιμο σχέδιο άμεσης ενημέρωσης εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή πληροφορία πριν την έναρξη της τηλεκπαίδευσης για την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σχόλια (4)

@@Ιδιωτικός
|

Να στείλεις τα παιδιά σου στο ιδιωτικό τότε... Δώσε 5-10 χιλιάρικα τον χρόνο λοιπόν και πλήρωσε και την τηλεκπαίδευσή τους. Κορόιδοοοο!

Κλειστό σημαίνει δεν λειτουργεί
|

Κατά το ΥΠΑΙΘ κλειστό σημαίνει ότι "λειτουργεί ιντερνετικά".

@ιδιωτικός
|

Παντού την δουλεύουν ....οι μαθητές!!!!

Ιδιωτικός
|

Στα ιδιωτικά δουλεύουν κανονικά την τηλεκπαίδευση όλες τις ώρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ