ΜΑΘΗΤΕΣ

Κλειστά σχολεία σήμερα Τρίτη: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Ενημέρωση όλο το 24ωρο
Δημοσίευση: 07/02/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos θα σας παρέχει, καθ΄όλο το 24ωρο, συνεχή  ενημέρωση για το ποιοι Δήμοι και Περιφέρειες θα αποφασίσουν να παραμείνουν κλειστά και σήμερα, Τρίτη,τα σχολεία.

 Ειδικότερα:

ΑΤΤΙΚΗ

 Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στην ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.-

Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.

Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο

Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο

Γυμνάσιο 4ο / 5ο

Στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός

Α) Στο δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

Όλα στην περιοχή του Δάσους
Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
1Ο Λύκειο
1ο Γυμνάσιο

Β) Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο

Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο

Γενικό λύκειο 3Ο

Στο ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

Φθιώτιδα 

Κλειστά θα παραμείνουν   και  την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία της  περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας, με  απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, Ηλία Σανίδα.

Εύβοια 

Κλειστά θα παραμείνουν  και  την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία της  περιφερειακής ενότητας  Εύβοιας με  απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη,  Γιώργου Κελαϊδίτη. 

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου 

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, έχοντας ύπ'όψη, την επικράτηση κακοκαιρίας με το όνομα ''ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ'' (''BARBARA'') στη χώρα μας αποφάσισε τη  διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού - Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου,   και  για την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023.

Σάμος

Οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι ιδιωτικοί και δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Σάμου, δεν θα λειτουργήσουν  και την Τρίτη 07/02/2023, διότι συντρέχουν συνθήκες που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των παιδιών στα σχολεία.

Την Τρίτη θα εκτιμηθεί η κατάσταση και με νέα απόφαση , εάν απαιτηθεί ,θα κλείσουν και την Τετάρτη.

Επίσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και εν όψει της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου καθώς και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά  και την Τρίτη 07.02.2023 με απόφαση Δημάρχου.

Δήμος Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει γονείς – κηδεμόνες, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, ότι και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία θα ανοίξουν στις 9 το πρωί.
Αιτία είναι οι συνεχιζόμενες χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες και ο παγετός που αναμένεται να επικρατήσουν και πάλι στην περιοχή.

Δήμος Βόλου

Μετά την ραγδαία επιδείνωση του καιρού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, την σφοδρή χιονόπτωση και τον παγετό που αναμένεται να επικρατήσει, με απόφασή μου, σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί καθώς και οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Βόλου θα παραμείνουν κλειστά

Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σας ενημερώνουμε ότι για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου μας, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χαμηλές θερμοκρασίες & παγετός) που επικρατούν  σε ολόκληρη της περιοχή του Δήμου, σύμφωνα και με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Τα μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών Αρχών.

Δήμος Νοτίου Πηλίου 

Την αναστολή  λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης , στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αποφάσισε ο Δήμαρχος Μ. Μιτζικος.

Εξαιρούνται το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο των Καλών Νερών, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Ανω Γατζέας και ο παιδικός σταθμός Κορώπης.

Δήμος Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, θα λειτουργήσουν στις 10:00.
Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 19:15.
Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Κοζάνης

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια & Εσπερινά), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω του ολικού παγετού.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Βελβεντού Κοζάνης

Την Τρίτη 7/2/2023 λόγω των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών το Λύκειο, το Γυμνάσιο, το Δημοτικό Σχολείο, τα Νηπιαγωγεία και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου μας.

Δήμος Βοϊου

Και για αύριο Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο Βοΐου θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά

Δήμος Γρεβενών

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 στις 09:15 ενώ μία ώρα νωρίτερα θα λήξουν τα μαθήματα του εσπερινού γυμνασίου και των εσπερινών λυκείων. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Φωκίδα

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Δ.Ε. Λιδορικίου  για την Τρίτη 7/2/2023 και την Τετάρτη 8/2/2023.   

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων της κοινότητας Επταλόφου την Τρίτη 7/2/2023.   

Χανιά

Μέχρι στιγμής λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρας που πλήττει και την Κρήτη αποφασίστηκε από τους Δήμους να μείνουν κλειστά και την Τρίτη τα παρακάτω σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων: Ενότητα Χανίων

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Έλους αναστέλλεται και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν, στην εν λόγω περιοχή, τις επόμενες ώρες.

O δήμος Καντάνου Σελίνου ανακοίνωσε τη συνέχιση αναστολής λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023.

Ο δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι παρατείνεται και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει να επελαύνει στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σχόλια (10)

 
Απορία
07 Φεβ 2023 10:43

Ο Κεντρικός Τομέας περιλαμβάνει πολλούς Δήμους. Και η Αθήνα πολλές γειτονιές. Με ποια λογική, λοιπόν, συγκρότημα δημοτικών σχολείων στο Γουδί ανοίγει και λίγα μέτρα πιο πάνω που αρχίζει ο Δήμος Ζωγράφου είναι όλα κλειστά;

 
Εκπαιδευτικός
07 Φεβ 2023 10:38

Το σχολείο μας είναι στα όρια Δήμου Αθηναίων και Ζωγράφου. Με 2 βαθμούς το πρωί και αίθουσες που με το ζόρι ζεσταίνονται. Το Δημοτικό μας ανοιχτό. Τα αδέρφια των μαθητών μας που πηγαίνουν σε Γυμνάσια στου Ζωγράφου, κάθονται σπίτι. Τα μικρά Σχολείο. Πειράζει να παραμέναμε κλειστά και σήμερα;

 
απορία
07 Φεβ 2023 10:15

Και οι δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την Αττική ανοίγουν στις 10 σήμερα! Με ποια λογική;

 
απορία
07 Φεβ 2023 10:08

Τα δικαστήρια Αθήνας γιατί είναι κλειστά;
Οι δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής ανοίγουν ατις 10!

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
07 Φεβ 2023 08:42

Έστειλαν σήμερα τα παιδιά σχολείο με αυτόν το παλιόκαιρο: παγωμένος αέρας, βρεγμένα/παγωμένα πεζοδρόμια, παγωμένα σχολεία. Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι οι διευθυντές μπόρεσαν να πάνε από τις 7 το πρωί για να ανάψουν τα καλοριφέρ, ώστε στις 8 να έχουν ζεσταθεί κάπως οι αίθουσες!! Η κόρη μου δεν ξέρω αν έφτασε ασφαλής. Άργησε και έτρεχε, γιατί είναι πολύ ευσυνείδητη, παρ' όλο που της είπα να καθίσει σπίτι και να πάει από 3η ώρα! ΔΕν ξέρω αν γλίστρησε πουθενά!
Ας ξεκινούσαν κανονικά στις 10!

 
@@εκπαιδευτικος δημοσίου
06 Φεβ 2023 14:25

Γιατί τόση ειρωνεία;
Έχεις βρεθεί ποτέ με 20 νήπια γύρω από μια ξυλόσομπα, να τουρτουρίζουν;
Έχεις εφημερεύσει ποτέ σε αυλές νηπιαγωγείων με την αγωνία μήπως γλυστρίσει κάποιο από αυτά πάνω σε πάγο;
Έχεις δοκιμάσει ποτέ να απομακρύνεις νήπια που αγκαλιάζονται μεταξύ τους ενώ φταρνίζονται το ένα πάνω στο άλλο;

 
@εκπαιδευτικος δημοσίου
06 Φεβ 2023 13:41

Επειδή στο σπίτι η θέρμανση είναι στο φουλ στο σχολείο είναι ανεπαρκώς . Αν συμπεριλάβουμε ότι όλη τη βδομάδα θα κάνει κρύο καλύτερα στη φουλ θέρμανση του σπιτιού ε; Βρε πως δεν το είχαμε σκεφτεί ;

 
Έλληνας
06 Φεβ 2023 13:26

Αν ανοίξουν αύριο τα σχολεία, καλό θα ήταν η προσέλευση να γίνει μετά τις 9.

 
εκπαιδευτικός δημοσίου
06 Φεβ 2023 12:51

Στην Αττική το κρύο είναι τσουχτερό.
Μου είναι αδιανόητο ότι θα πάω αύριο στο σχολείο να κάνω μάθημα σε αίθουσες που θερμαίνονται ανεπαρκώς, εκτός του ότι είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ανοικτά παράθυρα για αερισμό, λόγω των ιώσεων.
Καλύτερα να περιμένουν άλλη μια μέρα, να ανέβει η θερμοκρασία.

 
Χιόνι
06 Φεβ 2023 09:30

Στην Αττική το λιώνει . Οι δρόμοι είναι καθαροί. Δε ξέρω για βόρειες περιοχές.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.