Τηλεκπαίδευση

Γονείς αντίθετοι με την τηλεκπαίδευση στα σχολεία σήμερα Δευτέρα

Δημοσίευση: 06/02/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων  εκφράζει την έντονη αντίθεσή της ως προς την απόφαση του ΥΠΑΙΘ για τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στις 6-2-23.

Είναι γενικότερα απαράδεκτο με κάθε ευκαιρία το ΥΠΑΙΘ να εργαλειοποιεί την για οποιοδήποτε λόγο μη προσέλευση των μαθητών -είτε λόγω καιρικών συνθηκών, είτε λόγω κατάληψης- προκειμένου να επιβάλλει την τηλεκπαίδευση ως εκπαιδευτική διαδικασία.

Καταγγέλουμε και θα συνεχίσουμε να καταγγέλουμε με κάθε τρόπο αυτές τις προσπάθειες του Υπουργείου όπως και όποτε επιχειρούνται.

Για το ΔΣ της ΠΕΓΜΚΣ
Αντώνης Μπενέτος (Πρόεδρος)
Κατερίνα Στούπα (Γ. Γραμματέας)

Σχόλια (15)

 
Δημητρα
06 Φεβ 2023 16:56

Αφηστε τα παιδια να ειναι παιδια......ποσοι απο εμας των τοτε χρονων μας περιμεναν να μην παμε σχολειο; η κεραμεως μονο τρικλοποδιες ξερει να βαζει χωρις να υπαρχουν υποστηριγματα....βλεπει το δεντρο και οχι το δασος

 
Σονια
06 Φεβ 2023 16:33

Όλη τους η έννοια είναι να ρίξουν στάχτη στα μάτια ενόψει εκλογών.
Τάχα πως νοιάζονται για τα μαθήματα που θα χαθούν και για τα παιδιά.
Δήθεν πάντα δήθεν ...

 
@Ακης
06 Φεβ 2023 15:53

Όχι αγαπητέ! Τηλεκπαίδευση των μαθητών θα κάνω, αλλά από τον χώρο εργασίας μου, δηλ. από το σχολείο μου. Εάν κι εφόσον μπορώ να μεταβώ εκεί, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα της πολιτικής προστασίας. Θα μεταβώ λοιπόν εκεί ως οφείλω, θα μου παρέχεις ως κράτος τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας (θέρμανση, δωρεάν εξοπλισμό και διαδίκτυο) και ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ θέλεις. Άνοιξε λοιπόν τα καλοριφέρ του σχολείου, να ξοδέψεις 200-300 ευρώ, συν φωτισμό κλπ. και ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ. Τόπος εργασίας των εκπαιδευτικών είναι το σχολείο, όπως και κάθε εργαζόμενου είναι ο τόπος που αναφέρεται στη σύμβασή του και με τα μέσα που του παρέχει η επιχείρισή του. ΟΧΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ!!! Το κατάλαβες κ. Άκη. Ο τσάμπας πέθανε!!! Δεν είμαστε ούτε δούλοι ούτε κορόιδα ούτε τα "παιδιά για όλες τις δουλειές". Η υπουργάρα μας, μας έδωσε 200 ευρώ να αγοράσουμε λέει ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που ούτε καραμέλες δεν παίρνεις με αυτά τα χρήματα. Ένας Η/Υ κοστίζει 400-500 ευρώ το λιγότερο... Ενώ στα σώματα ασφαλείας έδωσε (και καλώς έπραξε) 600 ευρώ εφάπαξ, πριν από λίγες ημέρες ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. Και θα κάνω εγώ από το σπίτι μου τηλεκπαίδευση τσάμπα; Δεν καταλάβατε κ. Άκη και κυρία Υπουργέ. Θα είμαι στο σχολείο μου και από εκεί ΘΑ τηλεκπαιδευτείτε, εάν είναι εφικτή με τις συνθήκες και τα μέσα του σχολείου...!!! Καλό χιονοπόλεμο... και ραντεβού στις κάλπες.

 
GM
06 Φεβ 2023 15:38

Πόση υποκρισία πια;! Το παιδί μου ακόμη δεν έχει καθηγητή σε βασικό μάθημα. Υπάρχουν ακόμη κενά καθηγητών στα σχολεία και τους "κάηκε " αν χαθούν μαθήματα με το χιόνι;! Η τηλεκπαιδευση δεν πρέπει να θεωρείται κανονική εκπαιδευτική διαδικασία. Τα αρνητικά αποτελέσματά της φάνηκαν τόσο σε μαθητές όσο και στους φοιτητές. Δεν το λέω εγώ. Το λένε οι έρευνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερθεί καμία κυβέρνηση για τα παιδιά μας;! Γι αυτό έχουν διαλύσει με κάθε τρόπο την δημόσια παιδεία. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να φροντίσουν την ομαλή προσαρμογή των μαθητών στην κανονικότατα μετά την πανδημία και την τόση τηλεκπαιδευση. Ούτε να καλύψουν τα μαθησιακα κενά τους. Θεωρήθηκε η τηλεκπαιδευση κανονικό μάθημα και τους "πεταξαν" και μία τράπεζα θεμάτων. Σήμερα είμαστε όλοι σπίτι. Σε ένα κανονικό σπίτι για μία τετραμελή οικογένεια. Εγώ έχω τηλε-εργασια (διαθέτουμε ένα λαπτοπ), τα δύο παιδιά μου συνδεδεμένα από τα κινητά τους ("βγάζουν " τα μάτια του να δουν τι έχει κάνει διαμοιρασμό ο δάσκαλος) , ο σύζυγος δεν ξέρει σε ποιο σημείο του σπιτιού να κάτσει για να μην ενοχλεί και ο ένας φωνάζουμε στον άλλο "πιο σιγά ". Να μην πούμε τι συμβαίνει σε οικογένειες που ζουν σε 50 τετραγωνικά, δεν έχουν καλό εξοπλισμό, θέρμανση κλπ.
Αν κάποια στιγμή δούμε σχολεία χωρίς κτίρια και εργασίες χωρίς εργασιακους χώρους να μην μας κάνει εντύπωση. Θα είμαστε "συνένοχοι στο φόνο"

 
ΣΙΠΤΣ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.
06 Φεβ 2023 14:53

Μελετήθηκε η παιδαγωγική διάσταση της τηλεκπαίδευσης; Ποιες επιδράσεις ασκούνται στη ψυχολογία του παιδιού;

 
Mama
06 Φεβ 2023 14:52

Πόσο γρήγορα ξεχνάτε ότι ήσασταν νέοι!!

 
Τα κόμματα κι εδώ;
06 Φεβ 2023 14:31

Από τα σχόλια καταλαβαίνει κανείς ότι ακόμα και η τηλεκπαιδευση γίνεται ευκαιρία κομματικών αντιπαραθεσεων (όποιος είναι υπέρ είναι με την Κεραμεως, όποιος είναι κατά θέλει τον Φίλη). Δε σώζεται με τίποτα αυτή η χώρα.

 
Βασιλης
06 Φεβ 2023 14:07

Για να δούμε αν συνεχιστεί η παραμονή στο σπίτι κι άλλες μέρες λόγω χιονιού τι Θα λενε αυτοί που για μια μερα αντιδρούν στο διαδικτυακό μάθημα. Από αντίδραση χορτάσαμε.

 
@nikos
06 Φεβ 2023 13:22

Νίκο, πάρε καινούργιο πορτοφόλι, δεν θα χωράει σ'αυτό που έχεις τώρα η αύξηση που θα σου δώσει η Κεραμέως την επόμενη τετραετία...

 
ΑΣΕΠΙΤΗΣ
06 Φεβ 2023 13:21

@Βασιλική
αν όλα λειτουργούσαν καλά πες μας αλήθεια τι θα έλεγες ώστε να μην γίνει η τηλεκπαίδευση; αλήθεια όμως!!!
@Φανή Αττική
αν είναι παραπάνω οι μέρες ποια είναι η πρότασή σου; δε χάθηκε ο κόσμος για τα χαμένα μαθήματα;

 
nikos
06 Φεβ 2023 12:52

έλεος με τη δημαγωγία.
Μπράβο στο Υπουργείο που επιμένει

 
Φανή Αττική
06 Φεβ 2023 11:22

Όχι στην τηλεκπαιδευση για μια και δυο μέρες. Δε χάλασε κι ο κόσμος να μην κάνουν γλώσσα και μαθηματικά 2 μέρες. Δεν αποκοπτεται η μαθησιακή διαδικασία.

 
Βασιλική
06 Φεβ 2023 11:21

Για τα παιδιά μιας οικογένειας που δεν έχουν όλα υπολογιστή και δεν θα μπορέσει κάποιο παιδί να κάνει τηλεκπαιδευση ή γιατί δεν έχει καλό δίκτυο ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο δεν θα πρέπει να ξαναγίνει το μάθημα διαζωσης;;;Πολύς κόπος για το τίποτα... Όλοι αντίθετοι είναι με την τηλεκπαιδευση γιατί ακόμα δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά.

 
Ακης
06 Φεβ 2023 10:08

Είναι φοβερό, αν το σκεφτεί κανείς: μας δίνεται ένα εργαλείο, όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες, για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά και οι μεγάλοι, και εμείς το ρίχνουμε στην πυρά των μαγισσών.
Εντάξει, για μια μέρα τα παιδιά θα μπορούσαν να μείνουν σπίτι και να παίξουν με το χιόνι...
Αλλά όλη αυτή η αντίδραση για κάτι που μας διευκολύνει;;!
Αφήστε λοιπόν τα παιδιά στα κινητά και στα tablet, να περάσουν την ώρα τους...

 
Γονιός
06 Φεβ 2023 09:24

Οι άλλοι γονείς εκτός καλλιτεχνικών όμως; Την θέλουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ