Τηλεκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση: Λειτούργησαν 36.500 ψηφιακές τάξεις στα σχολεία που σήμερα έμειναν κλειστά, λόγω κακοκαιρίας

Κατ' εκτίμηση του υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν περισσότεροι από 650.000 μαθητές
Δημοσίευση: 06/02/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μάθημα διαδικτυακό "στήθηκε" σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας ,που λόγω της κακαιρίας, ανέστειλαν τη δια ζώσης λειτουργία, με αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας:

  • Σήμερα λειτούργησαν 33.000 ψηφιακές τάξεις στα δημόσια σχολεία και 3.700 στα ιδιωτικά 
  • Εκτιμάται ότι συμμετείχαν περισσότεροι από  650.000 μαθητές.

Η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη για τα σχολεία, τα οποία θα αναστείλουν τη δια ζώσης λειτουργία.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης δήλωσε στο esos: "Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υιοθετήθηκε η φιλοσοφία της τηλεκπαίδευσης. Είμαστε πανέτοιμοι, και αυτό αποδείχθηκε από το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες προετοιμασίας, λειτούργησε σε όλα τα σχολεία η τηλεκπαίδευση και αυτό δείχνει σεβασμό προς τους μαθητές και το μορφωτικό αγαθό".

Εγκύκλιος

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σήμερα προς όλα τα σχολεία  εγκύκλιο, η οποία αναφέρει τα εξής:

"Σε συνέχεια της πρωινής επικοινωνίας μας με τους/ τις Περιφερειακούς Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης και Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης Π.Ε.& Δ.Ε, ενημερώνουμε ότι σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω καιρικών συνθηκών, μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση όλων των Διευθυντών/Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων αλλά και των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς σας για τα παρακάτω:

Όλοι οι Διευθυντές/ Προϊστάμενοι σχολείων να ενημερώσουν γονείς και μαθητές ότι για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι Σχολικές Μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών, θα γίνεται κανονικά και υποχρεωτικά τηλεκπαίδευση. Ταυτόχρονα να αποστείλουν άμεσα το πρόγραμμα που θα ακολουθεί κάθε τάξη/τμήμα καθώς και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις - συνδέσμους webex όλων των εκπαιδευτικών, ώστε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 να πραγματοποιηθεί κανονικά η τηλεκπαίδευση".

Σχόλια (15)

 
Σκεφτείτε
06 Φεβ 2023 23:37

Πρέπει στα παιδιά να κόβεται και η παραμικρή χαρά; Να κόβονται γιορτές, παιχνίδια με χιόνι; Έγιναν πιο σοφά τη σημερινή μέρα; Τι νόημα έχει μια μέρα; Μια αναπάντεχη χαρά έχει όμως πολύ μεγάλο. Είναι ανανέωση και φτερούγισμα. Είναι ελπίδα.. Και τα έχουν στο pressing συνεχώς. Να μην απολαύσουν κάτι ανέμελα και ξέγνοιαστα.. Μην παραπονιέται κανείς γιατί γκρινιάζουν και δεν έχουν όρεξη. Δεν τ'αφήνουν να πάρουν μια ανάσα. Στην πίεση συνεχώς. Σε καλό δεν θα βγει.

 
Εκπαιδευτικός
06 Φεβ 2023 20:00

Μπράβοοοοοοοο!!!!!!!!
Ποιος κοροϊδεύει ποιον;;;;;;;;

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
06 Φεβ 2023 18:16

Τηλεκπαίδευση με έλεγχο τού ποιος μπαίνει, αφού έχει ήδη μπει (δεν έχουμε δυνατότητα ταυτοποίησης εκ των προτέρων, τουλάχιστον, αφού ο καθένας πληκτρολογεί ό,τι όνομα θέλει).

Επιτέλους, πόσο δύσκολο είναι να παγιώνεται το όνομα εισόδου κάθε χρήστη του Π.Σ.Δ. (ονοματεπώνυμο-σχολείο) από ένα λογισμικό, κατόπιν συννενόησης μεταξύ του υπουργείου και της εταιρείας;

Π.χ. ΤΑΔΕΤΑΔΟΠΟΥΛΟΣ34ΓΣΘΕΣ

 
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
06 Φεβ 2023 16:59

Η αξιοπιστία των εκτιμήσεων του Υπουργείου συνάδει με αυτή των δημοσκοπήσεων.

 
@@ναι_στο_μάθημα...
06 Φεβ 2023 16:53

Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί διαμαρτύρονται κάποιοι(κυρίως συνδικαλιστικές οργανώσεις καθηγητών) για την τηλεκπαίδευση.
Εμένα και τα δύο παιδιά μου σήμερα(ένα γυμνάσιο/ένα λύκειο) έκαναν κανονικά μάθημα κατά το 80% του προγράμματος τους.
Δηλαδή θα ήταν καλύτερο να μην κάνουν καθόλου μάθημα σήμερα...

Δεν περίμενα να κάνουν πλήρη το πρόγραμμα, αφού α) το κλείσιμο των σχολείων αποφασίστηκε Κυριακή βράδυ και β) είναι αναμενόμενο ένας αριθμός καθηγητών να αντιμετώπισαν τεχνικά πρόβλημα είτε με την σύνδεση τους στο internet είτε με τον τεχνικό εξοπλισμό τους στο σπιτι.

 
Νίκος
06 Φεβ 2023 16:52

27 από τους 174 μαθητές μας μπήκαν σήμερα.... Ας κάνει τον λογαριασμό η υπουργός.

 
Γφ
06 Φεβ 2023 16:52

Πω πω ένα μεγάααααλο νούμερο.....τόσες και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν. ....είμαστε για κλάματα!

 
Αγάθη-Βασιλεία
06 Φεβ 2023 16:44

Είμαι εκπαιδευτικός της Αττικής. Το χιόνι έφθασε μπροστά στην πόρτα χιλιάδων μαθητών μας και αντί να τους δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουν ανέξοδα την χαρά του χιονοπόλεμου, υποχρεώθηκαν από τη Διοίκηση να κοιτάζουν οθόνες... Μια ημέρα χωρίς μαθήματα, λόγω χιονοπτώσεων, είναι σεβασμός προς τους μαθητές και την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν! Δεν έχουν όλες οι οικογένειες την οικονομική δυνατότητα να περάσουν weekends σε χειμερινούς χιονισμένους προορισμούς. Δείξτε τον σεβασμό σας με καλύτερους τρόπους... στο σχολείο μας ο καθηγητής Τεχνολογίας τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα (δηλ. 4,5 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς) και κάθε φορά που βρέχει μπαίνει νερό στις αίθουσες διδασκαλίας από την οροφή...

Για να μην παρερμηνευτούν τα παραπάνω, να διευκρινίσω ότι κάνω τηλεκπαίδευση από την πρώτη στιγμή που δόθηκε η δυνατότητα αυτή και αναγνωρίζω την σπουδαιότητά της σε ειδικές περιπτώσεις.

 
Πολύ δούλεμα πέφτει, πωω πω
06 Φεβ 2023 16:21

δεν ξέρουμε ποιος δουλεύει ποιον πλέον. Κάντε της ψηφιοθεραπεία, μείνετε ήρεμοι και να χαμογελάτε.

 
@dimitris
06 Φεβ 2023 16:11

Όλα καλά εκεί; Το mall άνοιξε;

 
Στράτος
06 Φεβ 2023 16:05

Σε χθεσινό μου σχόλιο για την τηλεκπαίδευση λόγω χιονιά έγραφα: "Για την ολοκλήρωση του σκηνικού μπορεί να έχουμε και εκ των υστέρων ανακοίνωση με τον αριθμό των ψηφιακών αιθουσών που λειτούργησαν!"
Πόσο προβλέψιμοι πιά;

 
Στ. Π.
06 Φεβ 2023 15:54

Όποιος/α πιστεύει ότι σήμερα μπήκαν 650.000 μαθητές/τριες σε ψηφιακές τάξεις είναι μακριά νυχτωμένος/η ή μας κοροϊδεύει ασύστολα...

 
Μπράβο!
06 Φεβ 2023 15:52

Πόσες όμως ΔΕΝ λειτούργησαν;

 
P
06 Φεβ 2023 15:50

Μήπως γνωρίζετε ότι υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία; Φεβρουάριο μήνα! Εκεί το μορφωτικό αγαθό πάει περίπατο;!

 
dimitris
06 Φεβ 2023 15:36

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι υπεύθυνοι της υλοποίησης του προγράμματος και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που συνέβαλαν με την προσπάθεια τους. Ήταν μια δημιουργική ηλεκτρονική και παιδαγωγική μέρα μάθησης και εκπαίδευσης. Οι μαθητές χαρούμενοι από την παιδαγωγική και ηλεκτρονικοί τάξη έγιναν πιο σοφοί. Νέα γνώση πιο πολύτιμη, από το να απολαύσουν την χαρά του χιονιού, που ειναι μια ιδιαίτερη μέρα για τα παιδιά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.