Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του καθηγητή μουσικής Ανδρέα Γλυνιά

06/02/2023

Ενημερώθηκε: 06/02/2023, 20:48

Άκουσε το άρθρο

Τομέας Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον καθηγητή Μουσικής Ανδρέα Γλυνιά, ο οποίος αγωνίστηκε και προσέφερε πολύτιμο και καινοτόμο έργο στη δημόσια μουσική εκπαίδευση, και τη μουσική και αισθητική παιδεία γενικότερα. 

Υπηρέτησε ως μάχιμος εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής και δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα και το Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Υπήρξε θεμελιώδης εισηγητής και επισπεύδων στο μεταρρυθμιστικό έργο εκπαιδευτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 1980 και μετά, μέσα από θεσμικές θέσεις ευθύνης.

Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας και επιτροπές του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και υπήρξε συγγραφέας σχολικών βιβλίων Μουσικής Β΄/θμιας εκπ/σης και Προγραμμάτων Σπουδών Μουσικής για την Α’/θμια και Β΄/θμια εκπ/ση.   Αφήνει ανεκτίμητη παρακαταθήκη το τεράστιο και καινοτόμο έργο για τη δημιουργία, ανάπτυξη και εποπτεία των Μουσικών Σχολείων, αρχικά ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής Μουσικής (1988) του αρθ. 55 του Ν. 1566/1985 επί υπουργίας του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση που εισηγήθηκε το θεσμό, και στη συνέχεια ως γραμματέας (1988-91) και μέλος (1994-2004) της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Μουσικών Σχολείων του ΥΠΑΙΘ.

Συνέβαλε στη λειτουργία των Τμημάτων Μουσικής Παιδείας των Μουσικών Σχολείων σε Δημοτικά Σχολεία (2000-2004), στη μισθολογική αναβάθμιση του κλάδου των Μουσικών (1988) και στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση πολιτικών για την πρόσληψή τους στην εκπαίδευση, ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων ΥΠΑΙΘ (1995-2000), οργανωτής-εισηγητής-επιμορφωτής συνεδρίων/ημερίδων μουσικής εκπαίδευσης κ.ά. Επίσης, για πολλά έτη διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Μουσικής. 

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ