Τηλεκπαίδευση

Πρωθυπουργός: ΟΙ μαθητές Θα μπορούν να κάνουν και τηλεκπαίδευση και να παίξουν στα χιόνια

Δημοσίευση: 06/02/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Καλό είναι ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση. Θα μπορούν να κάνουν και τηλεκπαίδευση και να παίξουν στα χιόνια. Μπορούν να κάνουν και τα δύο. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο".

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης , κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τα αρμόδια υπουργεία για την ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», και τόνισε:

  • Να πω, επίσης, ότι φαίνεται ότι πια μαθαίνουμε ως χώρα ότι πρέπει να ζούμε με την πρόληψη και ότι οι πολίτες ακούν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας.
  • Θεωρώ ότι και αυτή είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση για το μέλλον και βέβαια να επαναλάβω ότι το γεγονός ότι έχουμε πια στη διάθεσή μας τα εργαλεία της τηλεκπαίδευσης, αλλά και της τηλεργασίας. Σίγουρα μας δίνουν την δυνατότητα να μπορούμε να καλύψουμε ώρες οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα ήταν χαμένες.
  • Πάντως σε σχέση με το που βρισκόμασταν πριν από κάποια χρόνια, νομίζω ότι στον τομέα αυτόν έχει επιτελεστεί σημαντική πρόοδος».
     

Σχόλια (13)

 
Παναγιώτης
08 Φεβ 2023 05:31

Δεν είδα ανακοινώσεις κατά της απόφασης για τηλε-εκπαίδευση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άρα συμφωνούν. Γιατί οι σχολιαστές δεν γράφουν κάτι και για αυτό;

 
Rip
08 Φεβ 2023 00:59

Μα να παίξει ωτο παιδί του νηπιαγωγειου του δημοτικού και να μη σηκωθεί το πρωί τι λέτε τώρα? Άκου παιδί και παιχνίδι άκου παιδί και παίζω άκου παιδί και χαμόγελο...

 
ΓΙΟΚ
07 Φεβ 2023 22:46

Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν! Από το σπίτι μας, με δική μας θερμανση, δικό μας ρεύμα, δικό μας διαδίκτυο και δικούς μας υπολογιστές, δεν έχει τηλεκπαίδευση... ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΟΚ. Ο τσάμπας και τα κορόιδα πέθαναν. Άμα θέλεις κύριεε Μητσοτάκη, θα πάω στο σχολείο (όπως οφείλω), θα ανάψεις τα καλοριφέρ, θα κάψεις ρεύμα, θα μου δώσεις υπολογιστές και πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα κάνω και κωλοτούμπες άμα θες...! Τσάμπα όμως ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Αλλιώς να μου τα πληρώσεις όλα αυτά... Μη δίνετε 600ευρα μόνο στα σώματα ασφαλείας (που καλώς δίνονται). Αλλά εμένα θα με πληρώσεις, για να σου δουλέψω στον ΧΩΡΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ μου. Κι αν είσαι ανίκανος να ανοίξεις τους δρόμους, για να κάνω εκεί διά ζώσης ή τηλεκπαίδευση, δικό σου πρόβλημα και δική σου η ανικανότητα. Το σπίτι μου και τον οικογενειακό μου χώρο δεν τον μετατρέπω σε "αίθουσα διδασκαλίας". Εμένα και την οικογένειά μου τη ρώτησες, εάν θέλω και μπορώ να επιβάλω σιγή ασυρμα΄του σ' όλο το σπίτι για να μην κάνουν φασαρία, να προσέχουν μην κυκλοφορούν απρεπώς μες στο σπίτι, να απαγορεύσω τις επισκέψεις συγγενών κλπ. στο σπίτι μου, όταν εγώ κάνω μάθημα τηλεκπαίδευσης το πρωί. Στο σπίτι ξέρεις δε ζω μόνος μου... ΔΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (τάχα διδασκαλίας εξ αποστάσεως...) Τελεία και παύλα!

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
07 Φεβ 2023 13:27

Ο Λουδοβικισμός στα καλύτερά του.

 
Μαγδαληνή
07 Φεβ 2023 11:51

Με το επίδομα των 200 € δεν αγοράζεις εξοπλισμό κατάλληλο να ανταποκριθεί στην τηλεκπαίδευση.
Στο σχολείο τόσοι δάσκαλοι μπορούμε να συνδεθούμε την ίδια ώρα στην πλατφόρμα χωρίς προβλήματα;
Που είναι το γρήγορο ίντερνετ - οπτική ίνα; Αγνοείται η τύχη του....
Και σιγά τον εξοπλισμό που έδωσαν στο σχολείο μου. Τρία laptops και ένα αρχαίο εκτυπωτή! Φοβερό....
Να σταματήσουν λοιπόν Κεραμέως ,Κόπτσης και Μητσοτάκης να δίνουν κατευθύνσεις και εντολές .Κι εσύ επίσης @Μαγδαληνή. Δε σας παίρνει άλλο!
Υ.Γ στον τόπο μου δε χιονίζει σχεδόν ποτέ.Ακόμα κι αν χιονίσει όμως θα δηλώσουμε αδυναμία πρόσβασης στη σχολική μονάδα .

 
Νικη
07 Φεβ 2023 11:30

Για δεύτερη φορά, είχε ξαναγίνει και το διόρθωσαν, το webex καταναλώνει δεδομένα. Τότε είχαν πει ότι κάπως ξεχάστηκε να μπει στην σύμβαση....ας το δουν παλι

 
Πιτσιφλής
07 Φεβ 2023 10:35

Αν καταργήσει και τη γραβάτα θα έχουμε πρόβλημα...

 
@Μαγδαληνή
07 Φεβ 2023 10:34

Το επίδομα για αγορά εξοπλισμού το οποίο πήραν όλοι οι "μαχόμενοι" εκπαιδευτικοί το πήρατε; Στο σχολείο σας δεν χορηγήθηκε κανένας εξοπλισμός; Η χρήση δεδομένων χρεώνεται όταν εργάζεται κανείς στη Webex;

 
Δισκοβόλος
07 Φεβ 2023 10:32

"Να πω, επίσης, ότι φαίνεται ότι πια μαθαίνουμε ως χώρα ότι πρέπει να ζούμε με την πρόληψη και ότι οι πολίτες ακούν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας...". Τάδε έφη πρωθυπουργός.
Να πω κι εγώ τώρα ότι το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί μνημείο κακοποίησης της ελληνικής γλώσσας και μάλιστα από τον πρώτο πολίτη αυτής της χώρας, ο οποίος ορίζει και τον υπουργό παιδείας, τον υπουργό δηλαδή που έχει την ευθύνη για τα "γράμματα" που μαθαίνουν τα παιδιά των Ελλήνων! Το παραπάνω απόσπασμα σε μαθητική έκθεση (ανάπτυξη κειμένου) θα είχε υπογραμμιστεί ολόκληρο με τη σημείωση ότι αποτελεί κάκιστο τρόπο εκφοράς του ελληνικού λόγου: Κάθε 2-3 λέξεις κι ένα "ότι" σε μιαν επίδειξη γλωσσικής πενίας και αδεξιότητας!

 
Αξύριστος
07 Φεβ 2023 10:25

Ο θλιβερός λαϊκιστής βγήκε στο γυαλί αξύριστος και με ζιβάγκο για να μας δείξει πόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί από την κακοκαιρία. Πραγματικά αυτά που ζούμε με τούτους εδώ δεν τα ζουν ούτε οι βορειοκορεάτες με τον Κιμ.

 
Μαγδαληνή
07 Φεβ 2023 10:12

Κεραμέως και Μητσοτάκης μιλάνε δύο ημέρες τώρα για διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης στις περιοχές που κλείνουν τα σχολεία μεταθέτοντας την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς.
Προφανώς θεωρούν ότι έχουν απέναντι τους φαντάρους,έτοιμους να ακολουθήσουν εντολές.
Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται εφόσον καθίσταται δυνατή από τις σχολικές μονάδες. Δεν έχουμε όμως καμία υποστήριξη από την κυβέρνηση. Το αντίθετο. Οι εκπαιδευτικοί δεχόμαστε σφοδρή επιθετική πολιτική από τη ΝΔ.
Πολύ καλύτερα ήταν με ΣΥΡΙΖΑ

 
Θωμάς
07 Φεβ 2023 09:50

Είπε το αυτονόητο. Μερικοί ήθελαν να παίξουν χιονοπολεμο τα παιδιά την ώρα της τηλεκπαίδευσης. Ήμαρτον.

 
Το παιδί τρώει και παίζει
07 Φεβ 2023 09:21

Εκεί από το Παιδείας θα γίνει ... μεγάλη μείωση στα ποσοστά σας, που δεν αντισταθμίζεται από συνταξιούχους

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.