Το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος της Λογοτεχνίας των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίου

10/02/2023

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το αναθεωρημένο  Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος της Λογοτεχνίας των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίου.

Το παρόν Πρόγραμμα Σπουδών θα εφαρμοστεί πιλοτικά - σε συνδυασμό με τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών - σε όλα τα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια της χώρας κατά το σχολικό έτος 2022-2023. Η περαιτέρω εφαρμογή του θα ορισθεί με νέα υπουργική απόφαση.

Σχόλια (5)

Πιτσιφλής
|

"γκράφικ νόβελ"...
Αυτά βλέπουν οι ''ψιλές και οι δασείες'' και τρελαίνονται κι ακούγονται τότε όλα τα φωνήεντα τα υπογεγραμμένα...

Πάλι τα ίδια...
|

Βλέπεις τι κάνουν σε άλλες χώρες. Σε μια ακαδημαϊκή χρονιά διαβάζουν 4-5 βιβλία. Μικρά, αλλά ολόκληρα. Και την άλλη χρονιά μερικά άλλα. Και γράφουν και συζητάνε 5 πράματα γι'αυτά. Εδώ...50 χρόνια αποσπάσματα απο΄ δω, από κει...κανένα ενιαίο "σώμα", κανένα ολοκληρωμένο έργο. Και φυσικά, τεράστιο ποσοστό των μαθητών (μπορεί και παραπάνω) στο τέλος δεν έχουν ιδέα από λογοτεχνία και δεν ξέρουν να γράφουν. Αλλά εμείς εκεί...στην ίδια συνταγή.

Έλλειψη φαντασίας
|

ΦΕΚ επίσημο του κράτους και σου λεει μέσα "γκράφικ νόβελ". Πατριώτες, Ελληνικά μιλάμε στην Ελλάδα, ή κάτι μας ξέφυγε;...

να κοιτάξουν λίγο τον στείρο
|

ακαδημαϊσμό, τα σεμινάρια σε ιδιωτικά σχολεία και άλλες παθογένειες . ας γίνουν τα βασικά και θεμελιώδη και ας χτίζει ο εκπαιδευτικός ανάλογα με την τάξη του. ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ , όχι χαμάλης ο εκπαιδευτικός. Επικάθηνται όλο και περισσότερες στρεβλώσεις

εμμονή σε ενιαία έργα
|

πέρα από προτάσεις φιλαναγνωσίας αλλά με επιβολή. δεν μπορούν όλοι. να είναι επιλογή. θεωρείται σύγχρονη τάση καινοτομία και επιχαίρουν ακαδημαϊκά αλλά δεν ισχύει στην πράξη, καλύτερα αποσπάσματα μεγάλα για να έρχονται σε επαφή με "μεγάλα κείμενα" και βασικά που απουσιαζουν τα τελευταία χρόνια στον βωμό των σύγχρονωνν μηνυμάτων .και αυτά αλλά όχι μόνο αυτά. ας μπουν πολλά ωραία κείμενα (τα κάνουν οι εκπαιδευτικοί από μόνοι τους ενίοτε) ώστε να δουν τι θα επιλέξουν ίσως και αργότερα τα παιδιά. αλλά να έρθουν ΣΕ ΕΠΑΦΗ !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ