Οι Προκηρύξεις 2ΓΕ/2023, 1ΓΕ/2023 για την κατάταξη υποψήφιων εκπαιδευτικών

Υποβολή αιτήσεων από 7 έως 31 Μαρτίου

21/02/2023

Ενημερώθηκε: 21/02/2023, 07:38

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκαν  σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι Προκηρύξεις, του ΑΣΕΠ,

A. Για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε. (2ΓΕ/2023)

Β.  Για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και κλάδου ΠΕ79 (ειδικότητες ΠΕ 79.01 και ΠΕ 79.02) πρωτοβάθμιας και δευτερο- βάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορίας Π.Ε.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 7 Μαρτίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08.00 και λήγει στις 31 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

ΣΜ
|

Άλλη μια επιτυχία της αρίστης υπουργού...
Δεν άλλαξε και εδώ τίποτε.
Μόνο λόγια, φαίνεσθαι και από ουσία ΜΗΔΕΝ.
Τέσσερα χρόνια κοροϊδία: αξιολόγηση στα χαρτιά, ολοήμερο εικονικό, νέοι ρόλοι εκπαιδευτικών (μέντορες κλπ) χωρίς αμοιβή, άνιση τηλεκπαίδευση δαπάναις εκπαιδευτικών και γονιών, ανομία στα ΑΕΙ (βλ. προχθεσινή ομηρία καθηγήτριας), πρότυπα-πειραματικά κατ' όνομα χωρίς κίνητρα, παλαιά βιβλία και προγράμματα σπουδών, καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων και σχολών ΑΕΙ χωρίς αντικείμενο, κατάργηση 2ου μηχανογραφικού, πρωτοφανείς παρατάσεις στις κρίσεις στελεχών και τόσα άλλα.
Κούφια λόγια, κούφια η ώρα που σας ψήφισα.
Είναι προφανές ότι οι υπεύθυνοι του ΥΠΑΙΘ ζούνε σε παράλληλο σύμπαν και θεωρούν ότι η κοινή γνώμη είναι με το μέρος τους, γι' αυτό και η ολομέτωπη επίθεση στους εκπαιδευτικούς.
Θα εισπράξουν σύντομα τα επίχειρα από εκεί που δεν το περιμένουν.

Μαράκι@ ΑΝΝΑ [ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ]
|

Με καμία λογική ! Σε αυτό το θέμα υπάρχει αντισυνταγματικότητα στο νόμο προφανώς και απαιτεί διόρθωση!
Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία διορισμού οι εκπαιδευτικοί με ίδιο αριθμό τέκνων και θα πρέπει να λαμβάνουν τα ίδια μόρια όσον αφορά τα κοινωνικά κριτήρια για τα τέκνα τους , άλλωστε αυτό που έχει σημασία είναι η άσκηση της γονικής μέριμνας στα τέκνα και όχι η επιμέλεια. Επίσης αυτή η αναχρονιστική άδικη και απαράδεκτη διάταξη του Νόμου Γαβρόγλου είναι σε αντίθεση όχι μόνο με το Σύνταγμα για τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία αλλά επιπρόσθετα και με το ν. 4800/2021 και το νέο οικογενειακό δίκαιο.
Απορώ πως δεν το έχει αλλάξει η Κεραμέως ως Νομικός η ίδια.

ΑΝΝΑ [ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ]
|

Με ποια λογική άραγε εξηγείται ο εκπαιδευτικός και γονιός, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα στα παιδιά του αλλά δεν έχει την επιμέλεια να εξισώνεται στα κοινωνικά κριτήρια με τον εκπαιδευτικό άτεκνο γονέα;
Είναι λογικό γονιός με τρία παιδιά προερχόμενα από νόμιμο γάμο να μην λαμβάνει ουδένα μόριο αναφορικά με τα κοινωνικά κριτήρια; Ποιος οφείλεται και ποιος αδικείται άραγε;
Είναι δυνατόν να υπάρχουν στην Ελλάδα του 2023 παιδιά και γονείς δύο ταχυτήτων; Παιδιά που ο γονιός λαμβάνει μόρια και παιδιά που ο γονιός δεν λαμβάνει μόρια!!!!!!!
Αυτές είναι οι διατάξεις του νόμου Γαβρόγλου και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις οποίες η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφαρμόζει!!!!!!

pakis
|

Μη λέμε χαζομάρες, ΔΕΝ μπορεί να αλλάζει το "σύστημα" ανάλογα με τις ορέξεις του καθενός ΔΕΝ είμαστε ρομπότ, ΜΗΝ παίζετε με τις ζωές μας!

Με το σύστημα το οποίο δεν καταργήθηκε...
|

Και πολύ καλά έκανε που δεν άλλαζε το σύστημα προσλήψεων με γραπτό διαγωνισμό, δεν γίνεται ο κάτοχος του κάθε πτυχίου να επανεξετάζεται κάθε 2-3 χρόνια.

Λάθη που αποκλείουν αποφοίτους της πρώην ΕΣΔΥ
|

Η Προκήρυξη εξακολουθεί να έχει πρόβλημα στο πεδίο 132, ΠΕ87 ΥΓΕΙΑΣ -
ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΥΕΞΙΑΣ/
ΠΕ87.02 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, το οποίο ομαδοποιούνται ανέκαθεν οι Νοσηλευτές, οι Μαιευτές και οι Επισκέπτες Υγείας οι οποίοι τώρα στο κλαδολόγιο προσονοντολόγιο έχουν την ονομασία ΠΕ Κοινοτικής Υγείας και αποφοιτούν από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας και το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, προχωρημένο εξάμηνο Κοινοτικής Υγείας!
Αυτό αφήνει τους αποφοίτους χωρίς τα δικαιώματα διορισμού και είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο.
Πρέπει να διορθώσετε άμεσα το λάθος!

Με το σύστημα το οποίο θα καταργούσε...
|

4 χρόνια η Κεραμέως έλεγε πως θα άλλαζε το σύστημα προσλήψεων και θα επανέφερε τις γραπτές εξετάσεις, δηλαδή το μόνο πραγματικά αξιοκρατικό τρόπο πρόσληψης. Και τελικά βγάζει για δεύτερη (!) φορά προκήρυξη βάσει του νόμου Γαβρόγλου, τον οποίο θα καταργούσε...

Τι υποκρισία! Τι γιαλαντζί αριστεία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ