Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η διαμαρτυρία μιας υποψήφιας

05/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Θα ήθελα να καταγγείλω τη διαδικασία που τηρήθηκε στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έλαβε χώρα Σάββατο 4/3/20023.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν κανονικά με μία μικρή καθυστέρηση στις 9:15 και ο χρόνος λήξης ήταν στις 12.

Στις 12 παρά δέκα και ενώ αρχίσαμε  να συμπληρώνουμε στην τύχη τις απαντήσεις μας αφού ο χρόνος για τις 100 ερωτήσεις ήταν λίγος έρχεται διευκρίνιση ότι δίνεται παράταση μισής ώρας .

Καταλαβαίνετε τι έγινε...10 λεπτά πριν τη λήξη.

Υπάρχει και συνέχεια.

Στις 12:30 και αφού έχουν αδειάσει τα εξεταστικά κέντρα έρχεται και δεύτερη διευκρίνιση .

Θα ήθελα όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί συνυποψήφιοί μου να αναδείξετε το θέμα. 108000 χιλιάδες ήταν οι συμμετέχοντες και δεν διαγωνιστήκαμε επί ίσοις όροις γιατί σε κάποια εξεταστικά κέντρα που ξεκίνησαν αργότερα οι υποψήφιοι εκμεταλλεύτηκαν το μισάωρο που ήταν πολύ σημαντικό.

Δεν διαγωνιστήκαμε επί ίσοις όροις και η ελληνική κοινωνία πρέπει να το γνωρίζει.

Άλλωστε και αυτός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ να αναδεικνύουν την αλήθεια.

Σε όλο αυτό υπάρχει και συνέχεια.

Το απόγευμα υπήρξε καθυστέρηση μίας ώρας και τα θέματα ήταν 80 και όχι 100 όπως περιμέναμε.

Μήπως τελικά προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις πρωινές εντυπώσεις;

Τα όσα ισχυρίζομαι μπορούν να σας τα βεβαιώσουν όσοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ως επιτηρητές και κυρίως οι διευθυντές των σχολείων.

Εγώ προσωπικά και αρκετοί άλλοι κάναμε μία έγγραφη καταγγελία η οποία συμπεριλήφθηκε στο φάκελο με τα γραπτά μας.

Είναι απίστευτο πως ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ διεξάγεται με τόση ανευθυνότητα.

Με εκτίμηση

Ευθ. Μαρία

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (23)

Δικαιοσύνη
|

Να πάρουν πίσω την αρνητική βαθμολογία και να θεωρήσουν σωστές όλες τις λάθος ή διφορούμενες ερωτήσεις. Και να το κάνουν άμεσα εάν θέλουν να μιλάνε για ίση αντιμετώπιση των υποψηφίων.
Αλλιώς ας τον ακυρώσουν .
Μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη αυτό που θα έπρεπε να διδαχθούμε είναι ότι ο δημόσιος υπάλληλος εκτός του βασικού πτυχίου θα πρέπει να διακρίνεται και από οξυδέρκεια , παρατηρητικότητα και ταχύτητα στις αποφάσεις του όταν βρίσκεται υπό πίεση . Αυτά τα προσόντα τα θεώρησαν δεδομένα αφού χάρισαν απλόχερα τις 17 ερωτήσεις σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Θοδωρης
|

Διαγωνισμός-παρωδία. Όλη τους η έγνοια ήταν να προλάβουν τις εκλογές. Οπότε όλα έγιναν με προχειροτητα. Τώρα λένε οι 17 απαντήσεις για όλους σωστές. Ναι, μόνο που κάποιοι έδωσαν χρόνο για αυτές τις απαντήσεις, αφήνοντας άλλες, που στο τέλος τις απάντησαν στην τύχη γιατί δεν έφτανε ο χρόνος. Ντροπή να παίζεις με την αγωνία τόσων ανθρώπων!

LKa
|

Δεν καταλαβαίνω με πιο σκεπτικό ισχύει αρνητική βαθμολογία στο δεύτερο μάθημα και όχι στο πρωτο. Αυτό από μόνο είναι άδικο και άνισο, διότι προκρίνει αυτούς που έχουν τη γνώση, που ούτως ή άλλως είναι επίκτητη, και όχι την αντίληψη.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ
|

Να ξαναγίνει ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ? Με τι θέματα? Να αλλαχθεί όλη η ύλη? Αυτή τη φορά μπορεί να μας βάλλουν εντελώς άσχετα θέματα. Από που να το πιάσουμε και που να το αφήσουμε, Από παντού πονάει. Ακόμα και οι "τυχεροί" που ΄έμειναν γιατί δεν τους έφτανε ο χρόνος για να απαντήσουν στα ερωτήματα στην παράταση που δόθηκε... δεν επωφελήθηκαν από τη συγκεκριμένη παράταση γιατί ήδη είχαν περάσει τις απαντήσεις τους στο απαντητικό φύλλο. Και ναι ήρθε έντυπο για να ενημερώσει ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες απαντήσεις μας στον αριθμητικό συλλογισμό χωρίς όμως να να δηλώνει κάτι διαφορετικό για τις αντίστοιχες σκιάσεις. Η προχειρότητα στο μεγαλείο της. Ελλάδα συγνώμη αν θες να αλλάξω γνώμη πρέπει κι εσύ να μάθεις να αγαπάς. Πάψε να με παιδεύεις και να με κοροϊδεύεις και τα όνειρά μου Ελλάδα μη σκορπάς......................... Δυστυχώς όσα χρόνια και να περάσουν το τραγούδι αυτό πάντα είναι επίκαιρο.................

Α.Μ.
|

1 Όλες οι εξετάσεις, διαγωνισμοί, έχουν χρόνο δυνατής αποχώρησης. Από τη στιγμή που θα παρέλθει, δεν δίνουμε διευκρινισεις! Πόσο μάλλον πέντε λεπτά πριν τη λήξη της εξέτασης! Αυτό συνιστά άνιση μεταχείριση των εξεταζομένων...
2. Η διάρκεια της εξέτασης είναι προκαθορισμένη!!!! Ποτέ, ούτε καν σε ενδοσχολικές εξετάσεις, δεν δίνουμε παράταση. Αυτό παραβιάζει τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού! Ένας άρτια οργανωμένος διαγωνισμός προβλέπει τον απαιτούμενο χρόνο επίλυσης των θεμάτων. Επιβάλλεται να υπάρχουν λύτες που υπολογίζουν τον χρόνο που απαιτείται για τη λύση τους. Αν προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε αυτήν την επιλογή της παράτασης του χρόνου, τότε αυτό θα πρεπε να γίνει από την αρχή, από τη στιγμή που έδωσαν τα θέματα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτό γίνεται 15 λεπτά πριν τη λήξη του διαγωνισμού. Ποιους εξυπηρετεί;;;; Δεν υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης!
Να σημειώσω ότι δεν ήμουν υποψήφια. Ήταν όμως φίλοι υποψήφιοι και άλλοι επιτηρητές. Και δυστυχώς όλοι επιβεβαιώνουν ότι έτσι διεξήχθη ο διαγωνισμός.
Τι να πούμε; Καμία εκτίμηση στον κόπο όλων αυτών των υποψηφίων!

ΚΡΙΜΑ !
|

Στο δεύτερο μάθημα ξεκινήσαμε 17:45 , με το μυαλό μας να έχει γίνει κουρκούτι , την ταλαιπωρία και την αγωνία από το πρωϊ να έχει χτυπήσει κόκκινο , τα θέματα δύσκολα και μάλιστα με αρνητική βαθμολόγηση.
Είναι κρίμα ρε παιδιά σε μια ευρωπαϊκή χώρα το 2023 να γίνονται τόσο σημαντικοί διαγωνισμοί με αυτό τον τρόπο.
Μας αδικεί όλους και δεν το λέω για γκρίνια και μιζέρια .
Τουλάχιστον ας κατεβάσουν τις βάσεις ιδίως στο δεύτερο μάθημα που όλοι μας είχαμε φτάσει και ξεπεράσει τα όριά μας ...
Καλή επιτυχία σε όλους !

. Κώστας
|

Ήμουν υπεύθυνος αίθουσας στο εξεταστικό κέντρο....ένιωσα ντροπή για τον εξευτελισμό των υποψηφίων που μοχθούν για το δικαίωμά τους για μια θέση εργασίας!
Απλά ανηθικότητα...

Κύριε Ελέησον (και Άγιο Πνεύμα)
|

@Ρίτα 06 Μαρ 2023 14:01
Γράφουν πχ 100 υποψήφιοι από τις 9 το πρωί.....
οι 98 τελειώνουν-παραδίδουν-αποχωρούν 15' πριν τη λήξη.....
έρχεται διευκρίνηση 14' πριν τη λήξη.....
φταίνε οι 99 που δεν έμειναν να περιμένουν την "επιφοίτηση" των υπευθύνων....

δσ
|

ολα στο ποδι , με μηδεν λεφτα τιποτα σωστο δεν γινεται, κουραστηκαμε με τις προσφυγες και τις ενστασεις , μονο οι δικηγοροι χαιρονται και εχουν θησαυρισει...

ΔΕΠ
|

Για ένα έχουν δικιο οι υποψήφιοι: σε διαγωνισμό τύπου ΑΣΕΠ δε γίνεται να δίνεις παράταση χρόνου. Αυτά είναι μικυ-μάους. Και μάλιστα όχι στην αρχή, αλλά 10 λεπτά πριν τη λήξη. Έλεος παιδιά, δεν είναι σχολικό διαγώνισμα....

@Ρίτα
|

Caveat emptor. Οι διευκρινίσεις δίνονται όταν προκύψει κάποιο ζήτημα και πρέπει να δοθούν. Αν εγώ αποχωρήσω σε 10 λεπτά ή μισή ώρα και το ζήτημα εντοπιστεί μετά, δε φταίει κανένας.

Μαίρη Π.
|

Συμφωνώ με όλα τα ανωτέρω, χρόνος παράτασης δόθηκε λίγο πριν τη λήξη της ώρας, στα κέντρα που ξεκίνησαν κανονικά. Σε μας λήξη 12:05 και εγώ παρά δέκα παρέδωσα και παρά πέντε δώσανε παράταση. Άδικο δεν είναι; Επίσης δεν άφησαν υποψηφίους να περάσουν μετά τις8:30. Κρίμα και άδικο, μπορεί να ήταν από άλλη πόλη, περιοχή και να δυσκολεύτηκαν αφού και καιρός χάλια, βροχερός. 12 ώρες σε σχολείο χωρίς θέρμανση εν έτει 2023 με βροχή και υγρασία αλλά τα κινητά απενεργοποίηση και στο πάτωμα.. Λες και από την τσάντα θα μας μιλούσαν. Θεωρώ προχειρότητα και ότι ναι όλα για το φαίνεσθαι προ εκλογών.

Ρίτα
|

Το βασικό θέμα προς ένσταση ήταν ότι δόθηκαν επιπλέον οδηγίες, ενώ είχαν αποχωρήσει αρκετοί υποψήφιοι.

GM
|

Το πρόβλημα εξαρχής ήταν ότι τα θέματα δημιουργήθηκαν έγχρωμα και όχι ασπρόμαυρα. Έτσι στην οθόνη του υπολογιστή που τα έβλεπαν τα εξεταστικά κέντρα ήταν έγχρωμα. Είχαν οδηγία να τα τυπώσουν και να τα αναπαράγουν ασπρόμαυρα και αυτό έγινε. Όμως ο εκτυπωτής του συστήματος λήψης που είναι έγχρωμος και ίδιος σε όλα τα κέντρα όταν επιλέξεις ασπρόμαυρη εκτύπωση δεν τυπώνει χρησιμοποιώντας μόνο τη μαύρη μελάνι αλλά και τα υπόλοιπα χρώματα. Αυτό δε φαίνεται με γυμνό μάτι - εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι τύπωσες ασπρόμαυρα. Κατά την αναπαραγωγή στα φωτοτυπικά ιδίως παλαιότερου τύπου το φόντο στον τίτλο (της ασπρόμαυρης εκτύπωσης) χάθηκε παντελώς (στην οθόνη φαινόταν μπλε), επίσης στο τμήμα "δοκιμασία αριθμητικού λογισμού" του πρώτου μαθήματος, σελίδες 5-9, ερωτήσεις 35-73 που είχε πολλά κουτάκια που είχαν φαινομενικά γκρι σκίαση στην εκτύπωση (γκρι-μπλε σκούρο και μερικά πιο ανοικτό στην οθόνη) σε άλλα φωτοτυπικά τυπώνοντας με αχνό γκρί και σε άλλα πολλές ερωτήσεις (όχι όλες) δεν είχαν γκρι σκίαση. Αν δε, χρησιμοποιούσες έγχρωμη εκτύπωση από τον εκτυπωτή και αναπαραγωγή σε ασπρόμαυρο στο φωτοτυπικό χάνονταν όλες οι γκρι σκιάσεις στα θέματα δεξιά της σελίδας. Αλαλούμ δηλαδή...Σημειώνεται ότι σε πολλά θέματα χωρίς να ξέρεις πιο κουτάκι είχε γκρι σκίαση τα θέματα δε λύνονταν. Σε άλλα κέντρα το εντόπισαν, σε άλλα όχι, άλλοι υποψήφιοι το κατάλαβαν και διαμαρτυρήθηκαν (μετά από αρκετή ώρα) και έτσι το Υπουργείο αναγκάστηκε στη διευκρίνηση-που δυναμιτίζει το διαγωνισμό και άλλοι υποψήφιοι νόμισαν ότι απλά δε μπορούν να λύσουν τα θέματα και απλά δεν τα απάντησαν. Δε θα πω τίποτα για τις συνέπειες ....καταλαβαίνετε

Χρήστος
|

Όλη η αντίδραση είναι υπερβολική.
Τα θέματα στάλθηκαν κανονικά στις 08:30. Το πρόβλημα ήταν ότι τα περισσότερα σχολεία είχαν ένα ή δύο φωτοτυπικα και πήρε πολύ χρόνο η αναπαραγωγή τους. Δόθηκε μισή ώρα παράταση γιατί σε κάποια εξεταστικά η ποιότητα εκτύπωσης των μαθηματικών ασκήσεων δεν ήταν καλή και τα πλαίσια που είχαν γκρι μπακγκραουντ δεν ήταν πολύ ξεκάθαρα. Στο δικό μου κέντρο ήταν απόλυτα καθαρό όπως φαντάζομαι και στα περισσότερα. Δεν θα έπρεπε να σταλεί καμιά διευκρίνιση γενικά παρά μόνο στα εξεταστικά που θα έκριναν ότι η εκτύπωση ήταν καλή. Τα υπόλοιπα είναι απλά ελληνική κουλτούρα γκρινιάζω για όλα.

Σιδηροπ.Σοφία
|

Έχει απόλυτο δίκαιο στην καταγγελία της . Ακριβώς έτσι έγινε ο διαγωνισμός κ στα εξεταστικα κέντρα της Λάρισας.Ειναι άνισο για όσους έχουν φύγει να δίνεται προτεραιότητα στους εναπομείναντες κ οι υπόλοιποι να μην γνωρίζουν τίποτα.

Μαρία Ρ.
|

Είμαστε στην θέση μας στις 8:00 όπως μας είχε ζητηθεί ώστε να ξεκινήσουμε στις 9:00. Περιμένανε 2 ώρες. Ήρθαν τα θέματα στις 10:00. Μέχρι να μοιραστούν, να φυλλομετρηθούν και να ξεκινήσουμε πήγε 10:20. Στον πίνακα έγραψαν ώρα έναρξης 10:00 και ώρα λήξης 12:45. Δεν μας είπαν τίποτα για παράταση, μόνο 5 λεπτά πριν την λήξη της εξέτασης όταν είχαμε παραμείνει 3 άτομα στην αίθουσα ήρθε μια άνευ ουσίας διευκρίνιση για κάποιες ερωτήσεις. Αν μας είχαν ανακοινώσει την παράταση, εγώ θα είχα μεγαλύτερη απόδοση. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο δεύτερο μέρος.
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι αποχώρησαν από τις αίθουσες απογοητευμένοι από τον τρόπο αντιμετώπισης αλλά και προβληματισμένοι από τον βαθμό δυσκολίας του δεύτερου μέρους της εξέτασης που ερχόταν σε αντίθεση με τα αναμενόμενα για έναν πανελλήνιο διαγωνισμό του πρώτου μέρους. Αυτός ο διαγωνισμός πρέπει να επαναληφθεί.

υποψήφια υποψήφια
|

Επίσης, σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα δεν επέτρεψαν την είσοδο σε πολλούς υποψηφίους, στις 08:30, λέγοντάς τους ότι είχε παρέλθει ο χρόνος της προσέλευσης! Στις διαμαρτυρίες των υποψηφίων η πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου δεν εμφανίστηκε ποτέ λόγω ... φόρτου εργασίας, ενώ η υπεύθυνη ορόφου που παρουσιάστηκε, απέπεμπε τους υποψήφιους και συγκέντρωνε τα ονόματα όσων ήθελαν για να καταρτίσουν πρακτικό.

ΓΜ(2)
|

το μπαλάκι ευθυνών μετά από έκτακτη οδηγία αποστολής μιας ενδεικτικής φωτοτυπίας των θεμάτων που μοιράστηκαν στους υποψήφιους μαζί με τα πρακτικά θα πέσει στις επιτροπές των εξεταστικών κέντρων (των σχολείων δηλαδή) που 15 ώρες ημέρα Σάββατο προσπαθούσαν να λύσουν το γρίφο με τις λανθασμένες εκτυπώσεις των θεμάτων που οδήγησαν στην τελευταία οδηγία που επέτρεπε να αλλαχθούν απαντήσεις που όσοι είχαν φύγει δεν μπορούσαν να τις αλλάξουν. Σε πολλά κέντρα επίσης οι υποψήφιοι δεν κατάλαβαν τις λάθος εκτυπώσεις νομίζοντας ότι απλά δεν μπορούν να λύσουν τα θέματα!!!!

Μαρία Ο
|

Εμείς ξεκινήσαμε 11 παρά καθώς δεν υπήρχε μελάνι να εκτυπωθούν τα θέματα. Κατά τις 12 μας ήρθε μια διευκρίνιση, ενώ είχαν φύγει αρκετοί, κ κατά τις 12.30 μας είπαν για παράταση μισή ώρα. Εντωμεταξύ με το που τελείωσε το πρώτο μάθημα περάσαμε με ελάχιστη διαφορά στο χρόνο στο δεύτερο.

ΝΔ δε θέλατε;
|

Όσο πλησιάζει η κατάρρευση τόσο μεγαλύτερη η αποδιοργάνωση

απίστευτο;
|

συνεπές. τίποτα δεν πάει καλά

Επιτηρήτρια
|

Έχει δίκιο η υποψήφια. Άλλα εξεταστικά κέντρα ξεκίνησαν στις 9:10 και άλλα στις 9:50. Λόγω λαθών στα θέματα μας ήρθε οδηγία να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να φυγει και να περιμένουν διευκρινήσεις. Ο κόσμος εξοργίστηκε γιατί ενώ μπορούσαν να αποχωρήσουν στις 10:50 τους κρατήσαμε με το ζόρι μέχρι τις 12:20 οπότε και τους δόθηκε η παράταση μισής ώρας. Το δεύτερο μάθημα εξετάστηκε 16:00 με 19:00 Απαράδεκτο για το έτος 2023.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ