ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

ΑΣΕΠ – Γιατί ο διαγωνισμός πρέπει να επαναληφθεί – Οι ευθύνες του υπουργείου Παιδείας.

Όσοι εμπλέκονται στις εξετάσεις γνωρίζουν ότι ΠΟΤΕ δε δίνουμε διευκρινήσεις μετά την ώρα δυνατής αποχώρησης, αυτό από μόνο του ΑΚΥΡΩΝΕΙ τις εξετάσεις.
Δημοσίευση: 06/03/2023
Εξετάσεις
Alt Text: 
Εξετάσεις
Title Text: 
Εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γεωργία Μενούνου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ86)

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (110.000 υποψήφιοι για θέσεις στο δημόσιο) το Σάββατο 4-3-2023 οδήγησαν την Κεντρική Επιτροπή του Διαγωνισμού να στείλει διευκρίνιση, ενώ είχε παρέλθει η ώρα δυνατής αποχώρησης και 30%-40% των υποψηφίων είχαν αποχωρήσει. Αυτό δημιούργησε ανισότητα μεταξύ των υποψηφίων με μοναδική λύση την επανάληψη του διαγωνισμού.

Το πρόβλημα εξαρχής ήταν ότι τα θέματα που στάλθηκαν μέσω του συστήματος ΣΑΜ (σύστημα που χρησιμοποιείται στις πανελλήνιες εξετάσεις) του Υπουργείου Παιδείας δημιουργήθηκαν έγχρωμα και όχι ασπρόμαυρα. Έτσι στην οθόνη του υπολογιστή που τα έβλεπαν τα εξεταστικά κέντρα ήταν έγχρωμα. Είχαν οδηγία να τα τυπώσουν και να τα αναπαράγουν ασπρόμαυρα και αυτό έγινε.

 Όμως ο εκτυπωτής του συστήματος λήψης που είναι έγχρωμος και ίδιος σε όλα τα κέντρα όταν επιλέξεις ασπρόμαυρη εκτύπωση δεν τυπώνει χρησιμοποιώντας μόνο τη μαύρη μελάνι αλλά και τα υπόλοιπα χρώματα, τυπώνει δηλαδή με τεχνικούς όρους σύνθετο μαύρο. Αυτό δε φαίνεται με γυμνό μάτι - εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι τύπωσες ασπρόμαυρα. Κατά την αναπαραγωγή στα φωτοτυπικά ιδίως παλαιότερου τύπου ή με πιο χαμηλή στάθμη τόνερ, το φόντο στον τίτλο (της ασπρόμαυρης εκτύπωσης) χάθηκε παντελώς (στην οθόνη φαινόταν μπλε), επίσης στο τμήμα των θεμάτων "Δοκιμασία αριθμητικού λογισμού" του πρώτου μαθήματος, σελίδες 5-9, ερωτήσεις 35-73 που είχε πολλά κουτάκια που είχαν φαινομενικά γκρι σκίαση στην εκτύπωση (γκρι-μπλε σκούρο και μερικά πιο ανοικτό στην οθόνη) σε άλλα φωτοτυπικά τυπώνονταν με αχνό γκρι και σε άλλα δεν είχαν γκρι σκίαση. Αν δε, χρησιμοποιούσες έγχρωμη εκτύπωση από τον εκτυπωτή και αναπαραγωγή σε ασπρόμαυρο στο φωτοτυπικό χάνονταν όλες οι γκρι σκιάσεις στα θέματα δεξιά της σελίδας. Αλαλούμ δηλαδή...Σημειώνεται ότι σε πολλά θέματα χωρίς να ξέρεις πιο κουτάκι είχε γκρι σκίαση τα θέματα δε λύνονταν.

Σε άλλα κέντρα το εντόπισαν (και τύπωσαν μόνοι τους ή με προτροπή του Υπουργείου ξανά τις σελίδες 5-9), σε άλλα όχι, άλλοι υποψήφιοι το κατάλαβαν και διαμαρτυρήθηκαν (μετά από αρκετή ώρα) και έτσι το Υπουργείο αναγκάστηκε στη διευκρίνηση-που δυναμιτίζει το διαγωνισμό και άλλοι υποψήφιοι νόμισαν ότι απλά δε μπορούν να λύσουν τα θέματα και απλά δεν τα απάντησαν. Δε θα πω τίποτα για τις συνέπειες ....καταλαβαίνετε

Το γνωστό μπαλάκι ευθυνών μετά από έκτακτη οδηγία του Υπουργείου, αποστολής μιας ενδεικτικής φωτοτυπίας των θεμάτων που μοιράστηκαν στους υποψήφιους μαζί με τα πρακτικά θα πέσει στις επιτροπές των εξεταστικών κέντρων (των σχολείων δηλαδή) που 15 ώρες ημέρα Σάββατο προσπαθούσαν να λύσουν το γρίφο με τις λανθασμένες εκτυπώσεις των θεμάτων που οδήγησαν στην τελευταία οδηγία που επέτρεπε να αλλαχθούν απαντήσεις που όσοι είχαν φύγει δεν μπορούσαν να τις αλλάξουν.

Μπορούσε να προβλεφθεί το πρόβλημα;

Τεχνικά είναι δύσκολο να φανταστείς ότι μια εκτύπωση που φαίνεται ορθή και συμφωνεί με όσα βλέπεις στην οθόνη του υπολογιστή μπορεί να αναπαραχθεί λανθασμένα στο φωτοτυπικό. Τι μπορούσε να γίνει;

  • Δε χρειαζόταν εξ αρχής να δημιουργηθούν τα θέματα έγχρωμα ενώ θα μπορούσε η αρχική ρύθμιση του εκτυπωτή να χρησιμοποιεί μόνο μαύρο μελάνι όταν επιλέγεται ασπρόμαυρη εκτύπωση.
  • Το Υπουργείο που ενημερώθηκε για το πρόβλημα στο πρώτο δεκάλεπτο από τη διανομή των θεμάτων, έπρεπε άμεσα να δώσει οδηγία σε όλα τα κέντρα για έλεγχο των εκτυπώσεων που μοιράστηκαν και επίλυση ανά περίπτωση(μάλλον φοβήθηκαν το ανά περίπτωση).
  • Δεν έπρεπε εξ αρχής το σύστημα μετάδοσης ΣΑΜ να έχει έγχρωμο εκτυπωτή – σημειώνεται ότι κάθε μελάνι κοστίζει 118€ άρα τέσσερα μελάνια κοστίζουν 472 € (ο εκτυπωτής σήμερα έχει τιμή 289 €). Ποιος έδωσε τις προδιαγραφές του συστήματος όταν έγινε η προμήθεια, ποια εταιρεία πήρε το έργο;
  • Και τέλος όλοι όσοι εμπλέκονται στις εξετάσεις γνωρίζουν ότι ΠΟΤΕ δε δίνουμε διευκρινήσεις μετά την ώρα δυνατής αποχώρησης, αυτό από μόνο του ΑΚΥΡΩΝΕΙ τις εξετάσεις.
Ετικέτες: 
ΑΣΕΠ

Σχόλια (54)

 
Randomas
14 Μαρ 2023 08:23

Έλα μωρέ δε βαριέστε στην Ελλάδα είμαστε!

 
αγανακτηση
13 Μαρ 2023 23:24

Δεν βλέπω να αναφέρει κανένας την ταλαιπωρία της μετακίνησης σε άλλη πόλη ή σε άλλον νησί για τις εξετάσεις χωρίς λόγο. Κύριοι του Ασεπ γιατί δεν λάβατε υπόψη την διεύθυνση κατοικίας των υποψηφίων και τους στέλνατε σε άλλες πόλεις 120 χλμ μακρυά να εξεταστούν, τη στιγμή που στην πόλη τους υπήρχαν 4 εξεταστικά κέντρα? χωρίς λόγο ταλαιπωρία, σωματική κόπωση, έξτρα στρεσάρισμα, έξοδα μετακίνησης με κίνδυνο να μην φτάσουν στον προορισμό και τελικά άνιση μεταχείριση των υποψηφίων. Με ποια κριτήρια επιλέξατε ποιοι θα δώσουν στην πόλη τους και ποιοι θα μετακινηθούν? Γιατί στις τηλεφωνικές διαμαρτυρίες υποψηφίων κλείνατε τα τηλέφωνα χωρίς εξηγήσεις λέγοντας ότι δεν αλλάξουν τα εξεταστικά κέντρα, ευχόμενοι ειρωνικά καλή επιτυχία? Από την αρχή ξεκινήσατε στραβά, και αν δεν σας έφτανε ο χρόνος να προετοιμαστείτε σωστά γιατί δεν τον αναβάλλατε? γιατί θεωρήσατε σωστές για όλους 17 ερωτήσεις? μήπως αδικούνται όσοι τις έλυσαν σωστά?

 
Ανισότητα
12 Μαρ 2023 19:47

Άνιση συμπεριφορά μεταξύ των δύο μαθημάτων ήταν από την αρχή η αρνητική βαθμολογία. Δηλαδή δόθηκε μπόνους στους θεωρητικούς υποψηφίους και όχι στους πρακτικούς-θετικών σπουδών υποψηφίους.
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την χαρισματική διάταξη των 17 απαντήσεων και ολοκλήρωσε την συμπεριφορά αυτή αποκλείοντας ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων που σκέφτονται γρήγορα σωστά και πρακτικά όπως ακριβώς είναι και το ζητούμενο του διαγωνισμού.
Σίγουρα θα υπάρξει και νομικό θέμα.

 
Jella
12 Μαρ 2023 18:58

Όταν δίνεται παράταση, διορθώσεις και διευκρινίσεις όχι μόνο απλα μετά την παρέλευση της 1 ωρας από την έναρξη, αλλά και λίγο πριν τη λήξη του χρόνου εξέτασης (προφανώς σε όσους πρόλαβαν να ακούσουν τα παραπάνω).
Όταν ειδικά στο πρώτο μέρος της εξέτασης οι μόνες ερωτήσεις που ήσουν σίγουρος αν απάντησες σωστά ή λάθος φεύγοντας από την αίθουσα ήταν τα μαθηματικά.
Όταν φροντιστήρια ανακοινώνουν δημόσια λύσεις μόνο για τα μαθηματικά (ακόμα και σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας) ή στην καλυτερη περίπτωση και επιλεγμένες γλωσσικές ασκήσεις....
Όταν γίνονται όλα αυτά, και θεωρούμε ότι υπάρχει ισοτιμία και αξιοκρατία και μεταξύ μας ώστε να επιλεχθεί ο καλύτερος....
Καλησπέρα σας.

 
Απογοήτευση
12 Μαρ 2023 17:11

Θεωρώντας το ΑΣΕΠ σωστές και τις 17 απαντήσεις διαπράττει κατάφορη αδικία σε όλους που τις απάντησαν σωστά και είχαν έφεση στα μαθηματικά.
Αν θέλουν πραγματικά την ίση αντιμετώπιση των διαγωνιζομένων ας καταργήσουν την αρνητική βαθμολογία και στην εξέταση των γενικών γνώσεων ή ας χαμηλώσουν την βάση .
Ραντεβού στα δικαστήρια αφού εκεί θα καταλήξουμε σίγουρα !

 
Master chef
10 Μαρ 2023 11:49

@Πολίτης
Εάν πχ συνέβαινε το ίδιο στις Πανελλαδικές, θα ακυρώναμε "τα επίμαχα θέματα"? Σε ένα διαγωνισμό τέτοιας σημασίας και εμβέλειας, που αφορά 100χιλ. πτυχιούχους και το επαγγελματικό μέλλον τους..... οι άριστοι τα έκαναν (και πάλι) σαλάτα..... και τώρα θα κάνουμε ΚΑΙ αλχημείες με το ποια θέματα θα μετρήσουν και ποια όχι?
Και τι είναι οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ? Διαγωνισμοί μαγειρικής να πει πχ ο Κοντιζάς..... "οκ ας μην μετρήσουμε ποιος δεν έβαλε αλάτι και πιπέρι στο παστίτσιο, γιατί δεν τους το γράψαμε καθαρά στη συνταγή ή γιατί τους δώσαμε το αλατοπίπερο 15 λεπτά πριν το τέλος"?
Δυστυχώς το φαγάκι έγινε χάλια με ευθύνη του αφεντικού και όχι των μαγείρων..... και δεν τρώγεται τώρα.

 
Πολίτης
09 Μαρ 2023 22:50

Ας ακυρώσουν μόνο τα επίμαχα θέματα.

 
Μαρινα
09 Μαρ 2023 08:28

Εγραψα στο Λυκειο ...ρωτησα γιατι δεν ειναι πιο τονισμενα οπως λεει εκφωνηση κ φωναξαν τον προεδρο της επιτροπης.εναν κυριο ευγενεστατο αλλα δεν ηξερε να απαντησει.ειπε οπως ειναι τα θεματα τα λυνεται.οι επιτηρητες δεν ηξεραν τπτ.απαραδεκτο.να ακυρωθει κ να ξαναγραψουμε εκ νεου

 
σοβαρά τα σχόλιά σας όμως
08 Μαρ 2023 13:07

μιλάμε για δίδυμο υπαιθ-εσωτερικων , κεραμέως-βορίδη. τι περιμένατε μετά από 4 χρόνια;

 
ΣΤ
08 Μαρ 2023 03:24

Αποχώρησα απ'την 1η εξέταση στις 12 κ δεν είχε γίνει καμία ενημέρωση μέχρι τότε.Οταν επέστρεψα στις 14.30 για την 2η εξέταση μ ενημέρωσαν για το τι είχε. Εκνευρίστηκα όταν μου το'παν γιατί ήταν άδικο, βιαζόμουν να λύσω τα θέματα για να προλάβω τον χρόνο κ άτομα που δεν προλάβαιναν να τα απαντήσουν τους δόθηκε χρόνος.
Σε πολλά σημεία δεν φαινόταν κάτι σκιαγραφημμένο στα θέματα. Όλοι αυτοί οι "γρίφοι"θεωρούνται γλωσσικές δεξιότητες ή μήπως όλοι αυτοί στις δουλειές τους κάθε μέρα ασχολούνται με την λύση τέτοιων θεμάτων.
Όλες αυτές τις "εξυπνάδες"τις σκέφτηκαν, καθώς κ την αρνητική βαθμολογία.Δεν μπορούσαν να σκεφτούν κ τη σωστή οργάνωση αυτών?
Μια απογοήτευση.
Οταν δεν έχεις προετοιμαστεί για κάτι δεν βιάζεται να το κάνεις.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να επαναλάβω το ίδιο σκηνικό.
Στις επόμενες εξετάσεις ΑΣΕΠ αν είναι πάλι η ίδια κυβέρνηση ελπίζω να τα κάνει σωστά τα πράγματα.

 
λακ
08 Μαρ 2023 01:50

ρε παιδια ποιες ερωτησεις επηρεαστηκαν; στην διευκρινηση δυο ερωτησεις εχουν σκιαγραφημενα
ε σε αυτες ας μετρα και η αλλη απαντηση! σε ΟΣΟΥΣ(οντως υπηρχε θεμα,ας δουν τα ερωτηματολογια να βρουν ποιοι) δεν επελεξαν τις τελειως ασχετες φυσικα.

τι επαναληψη και διαγραφες λετε;

 
Βόλος
08 Μαρ 2023 01:48

Δεν επαναλαμβάνω τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν. Θα πω μόνο αυτό. 2ο λύκειο Βόλου. Παραλάβαμε τα θέματα 12.20 μμ. Του 2ου μαθήματος 5.45μμ. Έφυγα 6.45μμ. Από 8πμ... Α! Μη για να μη ξεχνιόμαστε. Και τον Κούγια να έβαζες το 55/100 δύσκολα θα το έπιανε. Αν αυτά που ζητούσαν έβρισκαν εφαρμογή στην πραγματικότητα, η Ελλάδα διοικητικά δεν θα είχε τα χάλια που έχει.

 
Γιωργος
08 Μαρ 2023 00:26

Για τα τεχνικα προβληματα του διαγωνισμου δεν θα μιλησω ομως για το γνωστικο αντικειμενο εχω να πω οτι εφόσον οι θέσεις αφορούν δημοσιους υπαλληλους είναι λογικό να πρέπει να ξέρει κάποιος το Σύνταγμα, τον κώδικα διοικητικης διαδικασίας,τον κώδικα δημοσιων υπαλλήλων ,λίγα οικονομικά και δημόσια πολιτική. Όσον αφορά το σχόλιο ότι πρέπει να γίνουμε πρώτα δημόσιοι υπάλληλοι και να τα μάθουμε μετά, έχω να πω ότι πρώτα μαθαίνουμε μαθηματικά και μετα γινόμαστε μαθηματικοί.

 
Κάλλια
07 Μαρ 2023 20:43

Στη δική μου περίπτωση δε δόθηκε ΠΟΤΕ η πολυσυζητημενη παράταση και έκατσα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο! Ο διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί στο Α ΜΕΡΟΣ , να βγουν τα αποτελέσματα στο Β που έχει κοπεί το 50% και να επαναληφθούν οι δεξιότητες μόνο για όσους πέρασαν. Δεν το δέχομαι απλά να το κάνουμε γαργάρα, μιλάμε για τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ και θα το κυνηγήσω μέχρι τέλους.

 
Κ.Μ
07 Μαρ 2023 19:10

Μόνο αυτό είναι το θέμα; Το ότι η ύλη ήταν για τελειόφοιτους της νομικής δηλ. δεν σημαίνει τίποτα; Εγώ που είμαι μαθηματικός γιατί θα πρέπει να μάθω όλο το σύνταγμα του κράτους, τον κώδικα ηθικής των δημοσίων υπαλλήλων και ένα σωρό άκυρα πράγματα; Αφήστε ρε παιδιά πρώτα να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι και ύστερα μαθαίνουμε και τον κώδικα δεοντολογίας των δημ. Υπαλλήλων

 
BeeGee
07 Μαρ 2023 17:24

Κανένα προβλημα δεν είχε ο διαγωνισμός. Πάψτε να ψάχνετε προβληματα εκεί που δεν υπάρχουν

 
Γιώργος
07 Μαρ 2023 13:13

Σε εξεταστικά κέντρα της Ρόδου εξετάστηκαν υποψήφιοι από την Κω, την Πάτμο και άλλα νησιά. Αν ματαιωθεί και επαναληφθεί ο διαγωνισμός, σκεφτείτε τι ταλαιπωρία θα περάσουν αυτοί οι άνθρωποι. ΜΗΝ τολμήσετε να κάνετε κάτι τέτοιο! Δεν είμαστε σκουπίδια! Είμαστε άνθρωποι! Αν επαναληφθεί ο διαγωνισμός, εγώ θα κινηθώ νομικά εναντίον του ΑΣΕΠ.

 
Βάσω
07 Μαρ 2023 12:25

Να επιβεβαιώσω και εγώ με την σειρά μου ότι δεν υπήρχε καμία σκίαση στις εκτυπώσεις που λάβαμε. Έθεσα προσωπικά ερώτημα στον Δ/ντή και δεν έλαβα καμία απάντηση, πέρα από το σήκωμα των ώμων του και την επίπληξη της επιτηρήτριας ΄΄πως ενοχλώ τους υπόλοιπους. Περιμένω να δω τα θέματα από τον ΑΣΕΠ για να μάθω επιτέλους τι ισχύει.

 
Πάτε καλά;
07 Μαρ 2023 10:17

Όσοι ζητάτε ακύρωση του διαγωνισμού, προτείνετε σοβαρά να πάμε όλοι να χάσουμε άλλο ένα Σάββατο; Γράψαμε, θα καταρτιστεί πίνακας και σε 2 χρόνια τα ξαναλέμε.

 
Κρις
07 Μαρ 2023 09:45

Το δημόσιο σημαίνει τήρηση χρονοδιαγράμματος. Έτσι διαβάσαμε στην ύλη που μας δώσανε. Όταν δεν μπορείς να τηρήσεις το χρόνο που σου δίνουν στις εξετάσεις, πως θα μάθεις να διαχειρίζεσαι το χρονοδιάγραμμα στη δουλειά σου.

 
Α.Π.
07 Μαρ 2023 05:03

Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους σχολιαστές.....παρωδία...σε εξεταστικό στην Πάτρα, υποψήφιοι που περίμεναν από τις 8:10 έως τις δέκα παρά για τα θέματα και υποψήφιοι που ήρθαν στις εννιά παρά, παράταση και διευκρινίσεις που δόθηκαν και που ενημερωθήκαμε το μεσημέρι όταν επιστρέψαμε για τη δεύτερη εξέταση, δίχως να έχουμε τη δυνατότητα διόρθωσης ή ακόμη και αλλαγής κάποιας απάντησης, σπατάλη χαρτιού και ατελείωτου χρόνου σε μια μόνο ημέρα .... εύγε στο επιτελικό κράτος και καλά αποτελέσματα σε όλους όσους έλαβαν μέρος....

 
Αλλο
07 Μαρ 2023 01:49

Μπορουσε κανεις να ολοκληρωσει 23 σελιδες θεματα μια ωρα πριν την ληξη ;

 
Λακης
07 Μαρ 2023 01:42

Το σκεπτικο καποιου κατω για αφαιρεση ερωτησεων εκ των υστερων ομως παραγει αδικια για οσους τις ελυσαν και ευνοια για οσους δεν θα ελυναν καποιες απο αυτες.επισης αν τις αφαιρεσουν μονο για οσους υπηρχε θεμα(δεν γνωριζουμε την εκταση του φαινομενου)θα αδικουνταν οσοι δεν τις ελυσαν.

 
Απογοητευμένη Υποψήφια
07 Μαρ 2023 00:10

Έχοντας χρυσοπληρώσει φροντιστήριο για προετοιμασία...
Έχοντας διαβάσει ξημερώματα και μεσάνυχτα εδώ κ μήνες, λόγω του ότι έχω μωρό και καμιά βοήθεια πλην του συζύγου που πολλές φορές λείπει και νύχτες λόγω δουλειάς από το σπίτι...
Έχοντας πτυχίο, μεταπτυχιακό, γλώσσες, επιμορφώσεις, σεμινάρια, και δεν ξέρω κ εγώ τι άλλο...
Έχοντας εξαντλήσει την υπομονή μου ψάχνοντας δουλειά και όχι εκμετάλλευση σε αυτή την χώρα...

Προσήλθα στο εξεταστικό μου κέντρο.. Όπου πήραμε τα θέματα στις 11:15... Και στο δεύτερο μάθημα στις 5!
Στη μέση του δεύτερου μαθήματος, ενώ είχα φτάσει στη ερώτηση 67, δεν άντεξα. Ζήτησα να βγω έξω. Να πάρω λίγο αέρα, πνιγομουν, είχα ημικρανία και ένιωθα τρέμουλο. Βγήκα και άρχισα να κλαίω ασυγκράτητα. Μαζί με δύο επιτηρητές κατευθυνθηκα προς τα έξω και αμέσως μόλις άνοιξε η πόρτα έτρεξα και έκανα εμετό στην αυλή.
Γιατί αυτό μου προκάλεσε όλο αυτό: Ε Μ Ε Τ Ο.
Πόση κοροϊδία, πόση ξεφτίλα, πόση αδιαφορία... Και οι έρμοι οι επιτηρητές να αγχώνονται πιο πολύ από εμάς...

Ντρέπομαι που είμαι πολίτης ΑΥΤΗΣ της χώρας.

Μα πιο πολύ ντρέπομαι, που θεώρησα ότι θα βρω μια ευκαιρία για εργασία μέσα από αυτή την παρωδία.

ΑΙΣΧΟΣ!!!

 
Η.Θ.
06 Μαρ 2023 23:00

Στο εξεταστικό κέντρο του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης δεν ήρθαν ΠΟΤΕ διευκρινίσεις για τα λανθασμένως τυπωμένα θέματα .
Μόνο δέκα λεπτά πριν λήξει ο αρχικός χρόνος, που σου όριζε να απαντήσεις μέσα σε 1.5 λεπτά κάθε ερώτηση , ότι μας δίνουν μισή ώρα παράταση ! Τότε κατάλαβαν ότι δεν βγαίνει ο χρόνος !
Πόση προχειρότητα!
Πόση ανοργανωσια !
Τα θέματα δόθηκαν στα περισσότερα εξεταστικής δύο ώρες μετά την προσέλευση με αποτέλεσμα να τελειώσουμε από τις 8 που πήγαμε στο 7 το απόγευμα ! Εντεκάωρη εξέταση με μιάμιση ώρα διάλειμμα!

 
Εκπαιδευτικός
06 Μαρ 2023 22:36

Που να το πιάσεις και που να τ' αφήσεις.
23 σελίδες θέματα !!!! για κάθε υποψήφιο. Σε ΚΑΘΕ σχολείο 120 (τουλάχιστον) υποψήφιοι =2760 σελίδες !!!!!!!!
Ρε άριστοι πολλαπλασιασμό δεν ξέρετε ????
Ενα μέσο Φ/Α βγάζει 30 σελίδες το λεπτό δηλαδή αν έχεις 2 Φ/Α θα χρειαστείς περίπου 45 λεπτά ΜΟΝΟ για να βγάλεις φωτοτυπία τα θέματα.
Φανταστείτε 3 τέταρτα ΜΟΝΟ για φωτοτυπία Πάτε καλά ρε άριστοι !!!!
Και καλά ρε άριστοι πόσο μυαλό θέλει να σκεφτείς ότι η φωτοτυπίες είναι ασπρόμαυρες και όχι έγχρωμες ?????
Ποιος θα σας κάνει αξιολόγηση ????
4 χρόνια ύπνο βαθύ και σε 2 μήνες να βγάλουμε επιθεωρητές, να κάνουμε ΑΣΕΠ να πετάξουμε pass (ξεροκόματα δηλαδή) μπας και πάρουμε κανένα ψήφο. Ποιο ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ πεθαίνεις !!!!!

 
Βάσω
06 Μαρ 2023 22:33

Μάλλον, χάνουμε την ουσία.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ορίζεται "ελάχιστος χρόνος αποχώρησης" στις εξετάσεις γιατί ο νομοθέτης προέβλεψε για την πιθανότητα διευκρινίσεων, που πρέπει να τις ακούσουν ΟΛΟΙ, πριν φύγουν. Έστω σε ένα εξεταστικό να μην τηρήθηκε η διαδικασία,η δημόσια διοίκηση πρέπει να διορθώσει το λάθος της. Βέβαια, χρειάζεται ήθος για να αναλαμβάνεις την ευθύνη...κι εμείς το ψάχνουμε σ' αυτή τη χώρα ...
Μπράβο, στην κα Μενούνου.

 
pakis
06 Μαρ 2023 21:37

Δεν το λέει κανένας εδώ μέσα, δλδ ήταν απαραίτητο να γίνει τέτοιος διαγωνισμός ; Οι υποψήφιοι δεν έχουν κάποιον πτυχίο ; μεταπτυχιακό; τα πήραν έτσι ; Όλοι συμφωνείτε με τον νόμο της άριστης κυβέρνησης που έβγαλε αυτό το εξευτελιστικό πράγμα για γραπτό διαγωνισμό για δεξαμενή ατόμων για μελλοντικές (?!) προσλήψεις ; Θυμάται κάποιος τι απέγιναν οι επιτυχώντες του τεστ δεξιοτήτων (νομίζω το 2008) του ΑΣΕΠ? Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοι ;
Γιατί ο κόσμος τρέχει αμέσως με αυτές τις διαδικασίες, για να λένε οι τύποι που μας κυβερνούν να πουν ότι η συμμετοχή ήταν τόσο της %;

 
ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ
06 Μαρ 2023 21:31

@ΓΕΝΙΚΑ
δηλαδη στη δικη μου αιθουσα που απο πολυ νωρις καποιος εξεταζομενος (προφανως καλα διαβασμενος) επεμενε οτι επρεπε να φαινονται σκιασεις και δεν φαινοταν απολυτως τιποτα (φωναξαμε την επιτροπη και αυτοι δεν ειδαν τιποτα, αναγκαστηκαν να φερουν την πρωτη εκτυπωση που φαινοταν οι σκιασεις),-και ολα αυτα ψιθυριστα γιατι δεν μπορουμε να δωσουμε διευκρινισεις- να ακουγονται γκρινιες απο αυτους (επισης διαβασμενους) που εχασαν πολυ χρονο προσπαθωντας να λυσουν τα αλυτα, ειμαστε μιζεροι και παρανοϊκοι? και οι επιτηρητες και οι εξεταζομενοι? ευχαριστουμε . εσεις πως ακριβως συμμετειχατε?

 
Αριστεία μόνο
06 Μαρ 2023 20:53

...και μια που θίξαμε το θέμα του εκτυπωτή που συνδέεται με το ΣΑΜ και υποθέτω ότι είναι σεταρισμένος από την εταιρία για να εξυπηρετεί το εν λόγω σύστημα. Παραδόθηκε με άδεια φυσίγγια. Η μόνη χρήση που έγινε ήταν στις προσφατες πανελλαδικές και κατόπιν έβγαλε μήνυμα αντικατάστασης. Η τιμή της αναγόμωσης; 153 ευρώ (!) μόνο για το μαύρο μελάνι σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικού υλικού. Και αναρρωτιέμαι. Ένας υποψιασμένος δεν βρέθηκε στην επιτροπή έγκρισης της δαπάνης για να ρωτήσει την τιμή των αναλώσιμων πριν κλείσει η συμφωνία με την εταιρία;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.