Κατανομή 3 εκ. ευρώ στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

08/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Την κατανομή ποσού , ύψους 3.075.000,00 ευρώ, ως   επιχορήγηση  των σχολικών επιτροπών των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, προβλέπει απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα, το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής:

Η ανωτέρω επιχορήγηση προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων των σχολείων και τμημάτων μητρικής γλώσσας, όπως αυτά καθορίζονται στην παρ. Α1 της αρ. Φ.400/11/140041/ΙΒ/7- 2-2003 ΚΥΑ (ΦΕΚ B ́ 189). Προϋπόθεση για τη διάθεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού είναι η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών πραγματοποίησής τους και η ύπαρξη των νόμιμων παραστατικών (αποφάσεις, συμβάσεις, αποδείξεις κ.λπ.).

Σε περίπτωση που το ποσό των συνολικών επιχορηγήσεων από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υπερβεί τις τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ συνολικά ετησίως, οι επιχορηγούμενοι φορείς οφείλουν να αναρτούν στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων του Προγράμματος Διαύγεια τα στοιχεία των δαπανών, οι οποίες αφορούν τα ποσά των επιχορηγήσεων, σύμφωνα με το 83 του ν. 4727/2020.

Σχόλια (3)

@Εκπαιδευτικός
|

Μήπως γιατί πχ σε χώρες όπως η Γαλλία, η ζωή δεν είναι μπανανία?

Εκπαιδευτικός
|

@Αποσπασμενος σε ΤΕΓ στην Γαλλια 09 Μαρ 2023 21:35

Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι το επιμίσθιο είναι λίγο. Απο την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί οι συνάδελφοι ""σκοτώνονται"" για να υπηρετήσουν στο εξωτερικό.

Αποσπασμενος σε ΤΕΓ στην Γαλλια
|

Αύξηση επιμισθιου προβλέπει το υπουργείο ? Εάν αφαιρέσεις τον πληθωρισμό και την ακρίβεια τα τελευταία χρόνια το επιμισθιο φθάνει στα 1000 ευρώ!Ελεος σταματήστε να μας κοροϊδεύετε ! Οι ανακλήσεις εφέτος θα είναι οι υψηλότερες όλων των εποχών !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ