Ν. Κεραμέως προς Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: ...Γι’ αυτό σας πληρώνει ο ελληνικός λαός

Πάνος Σκουρλέτης: Να ανακαλέσεις. Ντροπή!

08/03/2023

Άκουσε το άρθρο

"Βολές" κατά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή   απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, στη δευτερολογία της , λίγα λεπτά πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη Σχολκή Βία.

Ακολουθεί ο διάλογος της Ν. Κεραμέως με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Κεραμέως: Εγώ σας ρωτώ, λοιπόν, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ: Είστε Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πληρώνεστε κάθε μήνα. Κάθε μήνα πληρώνεστε ο καθένας από εσάς από τους Έλληνες φορολογούμενους. Έχετε προνόμια. Έχετε ασφάλεια, αστυνομικούς, έχετε συνεργάτες. Γιατί τους έχετε όλους αυτούς; Για να κάνετε μία δουλειά. Μην κοιτάτε κάτω, κυρία Τζούφη. Για μία δουλειά τους έχετε. Τους έχετε για να παίρνετε θέση.

Μερόπη Τζούφη: Προσέξτε πού αναφέρεστε!

Ν. Κεραμέως: Τους έχετε για να κάνετε μία δουλειά: Να παίρνετε θέση στα ζητήματα που φτάνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Να διαφωνείτε, να συμφωνείτε, να λέτε «παρών», αλλά τους έχετε!

Μερόπη Τζούφη: Παίρνουμε θέση σε όλα τα θέματα!

Ν. Κεραμέως: Έχετε όλα αυτά τα προνόμια, αλλά έχετε μια δουλειά να κάνετε. Γι’ αυτό σας πληρώνει ο ελληνικός λαός. ΓΙ’ αυτό σας έστειλαν εδώ οι Έλληνες πολίτες.

Πάνος Σκουρλέτης: Να ανακαλέσει, κύριε Πρόεδρε. Ντροπή!

Ν. Κεραμέως: Η ντροπή, κύριε Σκουρλέτη, είναι όλη δική σας!  

Πάνος Σκουρλέτης: Να ανακαλέσετε!

Προεδρεύων (Αθανάσιος Μπούρας): Σας παρακαλώ, ηρεμία!

Πάνος Σκουρλέτης: Η κυρία Υπουργός προσβάλλει…

Ν. Κεραμέως: Κύριε Μπούρα, δεν διέκοψα κανέναν. Εγώ προσβάλλω εσάς, που στηλιτεύω το γεγονός…

Προεδρεύων (Αθανάσιος Μπούρας): Όλους γι’ αυτό μας πληρώνει. Κι εμένα…
 
Πάνος Σκουρλέτης: Να ανακαλέσει, κύριε Πρόεδρε.

Προεδρεύων  (Αθανάσιος Μπούρας): Σας παρακαλώ. Δεν πληρώνει μόνο κάποιους. Κύριε Σκουρλέτη, θα το διορθώσω εγώ. Όλους γι’ αυτό μας πληρώνει, εάν είστε ικανοποιημένος.

Πάνος Σκουρλέτης: Ακριβώς! Να ανακαλέσει, λοιπόν.

Προεδρεύων  (Αθανάσιος Μπούρας): Δεν είναι θέμα να ανακαλέσει. Δεν πληρώνει μόνο μερικούς.

Ν. Κεραμέως: Όλους! Βεβαίως. Όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Βεβαίως!

Προεδρεύων  (Αθανάσιος Μπούρας): Κάντε αυτή την διόρθωση.

Ν. Κεραμέως: Βεβαίως. Εμείς όμως ασκούμε αυτό το δικαίωμα. Κύριε Σκουρλέτη, έχετε πάρει μια απόφαση ως κόμμα, η οποία είναι δική σας. Εγώ έχω δικαίωμα, εάν μου επιτρέπετε, κύριε Σκουρλέτη, να ομιλώ στην Ελληνική Βουλή, να λέω την άποψή μου. Η άποψή μου, λοιπόν, είναι η εξής.

Πάνος Σκουρλέτης: Δεν είναι άποψη οι προσβολές. Να κρατάτε το επίπεδο!

Ν. Κεραμέως:Κύριε Σκουρλέτη, θα μου κάνετε λογοκρισία;
 
Προεδρεύων (Αθανάσιος Μπούρας): Παρακαλώ!

Ν. Κεραμέως: Θέλετε να μου υπαγορεύσετε τι θα πω, κύριε Σκουρλέτη;

Προεδρεύων (Αθανάσιος Μπούρας): Ηρεμία, παρακαλώ. Τέτοια ώρα που τελειώνουμε χρειάζεται ηρεμία.

Ν. Κεραμέως: Εγώ, λοιπόν, λέω το εξής: Καταλαβαίνω ότι σας ενοχλεί αυτό το θέμα και σας ενοχλεί εσωτερικά η απόφασή σας, γιατί μιλάμε για το bullying, γιατί μιλάμε για την αγωνία κάθε ψηφοφόρου σας, του κάθε πολίτη της χώρας, γυρίζοντας στο σπίτι εάν θα έχει την αγωνία «το παιδί μου θα είναι ασφαλές;».
Εγώ, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κύριοι συνάδελφοι -γιατί Βουλευτές είμαστε όλοι εκλεγμένοι-, σας καλώ να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πάρετε θέση: Διαφωνείτε; Συμφωνείτε; Παρών; Πάρτε θέση! Γι' αυτό είστε Βουλευτές εκλεγμένοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Σας ευχαριστώ.

Ν. Φίλης: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο επί προσωπικού;

Σχόλια (38)

Νίκος
|

Μια χαρά τα λέει η υπουργός. Αλλά ποιος ακούει; Αφού οι μισθοί οι γαλαντόμοι δίνονται κανονικά.

Πιτσιφλής
|

@ Φεύγει
Με κρότο ή φεύγει μετά κρότου ή φεύγει μετά κρότου και λάμψεως.

Για το βιβλίο Γκίνες
|

Άριστα! Τέσσερα χρόνια αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ, στο Φίλη και στην ΟΛΜΕ. Με τόση προπόνηση, νομίζω ότι είναι πανέτοιμη για τα νέα της καθήκοντα.

Ηταν κακια η (Χ) ωρα
|

Όλα στο βωμό της επίδειξης με φιέστα μέσω παραπληφορησης. Βρήκε μέρα να δείξει οτι υποστηρίζει την αγωνία ολων των γονιών για το αν «το παιδί μου θα είναι ασφαλές;» Όταν συζητούσαν για την ασφάλεια στα τρένα που ήταν? Τι θέση πήρε? Τι ψήφισε?

Κρότος
|

Δεν αντέχω άλλο!
Να ακουστώ αλλά για ποιους;

Φεύγει
|

Διά κρότου

@ Η παραπληροφόρηση
|

Εγώ θεωρώ σημαντικό το ότι δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους. Οι βουλευτές. Ο λαός σε εκλέγει και σε ΠΛΗ-ΡΩ-ΝΕΙ για να είσαι εκεί, πάντα, και να ψηφίζεις. Ξέρετε τι σημαίνει κοινοβουλευτική δημοκρατία; Με την αποχή από την ψηφοφορία ακυρώνουν το τμήμα του λαού που τους ψήφισε. Μεγαλύτερο "φτύσιμο" δεν μπορώ να φανταστώ στο θεσμό της Δημοκρατίας. Φυσικά το κάνουν εκ του ασφαλούς. Θα έπρεπε να τους κοπούν οι αποδοχές - τότε θα ψήφιζαν ολοι και όλες, να είστε βέβαιοι.

Τζάμπα παράσταση
|

Τέτοια δωρεάν παράσταση δεν ξανάγινε. Χρόνια τώρα βλέπουμε να λειτουργεί η Βουλή, με "αντιπροσωπίες" 1-2 Βουλευτών από το κάθε κόμμα.... όταν οι καρέκλες είναι (και τις πληρώνουμε) για 300.... Αλλά εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ε? Ο λαϊκισμός και η υποκρισία τελικά..... ΔΕΝ έχουν όριο.

@ Πολίτης Ν
|

Ξεπεράστε αυτή την καραμέλα με την αξιολόγηση. Οι κυβερνήσεις αξιολογούνται στις εκλογές, έτσι είναι η Δημοκρατία. Δεν αξιολογούνται στα σχόλια ουτε στο φβ.

η καλύτερη δουλειά
|

μια χαρά, συμμετέχεις στην κουβέντα αλλά θέση δεν παίρνεις, δεν ψηφίζεις δηλ, απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών, έτσι, και τα μισθάκια μισθάκια μην ξεχνιόμαστε,
πάρτε εσείς κορόιδα τα φτωχοεπιδόματα και μη μιλάτε.

@Η παραπληροφόρηση σπάει τα ρεκόρ...
|

Στου κουφού την πόρτα (και σε όσους έχουν εμμονικές παρωπίδες για το κόμμα που αγαπούν χωρίς να σκέφτονται λογικά), οσο θες βρόντα. Αυτοί θα συνεχίζουν να λένε: Μπράβο στην υπουργό.... Αυτός ο τόπος δεν έχει σωτηρία

@Η παραπληροφόρηση σπάει τα ρεκόρ.... 09 Μαρ 2023 08:42
|

Έχω μπλεχτεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνηση 4.5 χρόνια; Και όταν ήταν κυβέρνηση φώναζε για την ανεπάρκεια του σιδηροδρομικού δικτύου; Αν ναι, παρακαλώ να μας δώσετε την πηγή, αλλιώς ίσως κατηγορηθείτε κι εσείς για παραπληροφόρηση....

Πιτσιφλής
|

Άλλο το είναι και άλλο το φαίνεται. Κακή πολιτική αντίδραση στην πλέον ακατάλληλη πολιτική στιγμή. Μόνο η κυρία Τζούφη προσπάθησε να εξηγήσει αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι δεν έχει πλέον νόημα...

Παραπληροφόριση αριστερόκρατούμενη
|

Φίλε υποστηρικτή του Σύριζα όσα επιχειρήματα και να γρα΄ψεις δεν πείθεις,,, Κατέβα για βουλευτής καλύτερα

Η παραπληροφόρηση σπάει τα ρεκόρ....
|

Τα ξαναγράφουμε για να τα βλέπουν όλοι:

- Οι βουλευτές δεν απέχουν από τη συζήτηση. Απέχουν από την ψηφοφορία.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τη νομοθετική επεξεργασία στη βουλή, εκεί που διαφοροποιείται είναι ότι απέχει "από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή". ΜΟΝΟ από τις ψηφοφορίες.

Να μη ξεχάσουμε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι αυτοί που φώναζαν τόσα χρόνια για την ανεπάρκεια του σιδηροδρομικού δικτύου. Κανείς δεν τους άκουγε.

Αυτά τα γνωρίζετε; Αυτά σας ενδιαφέρουν; Τα θεωρείτε σημαντικά;

Γιατί δεν θα πάρουν τον μισθό τους;
|

αυτόν τον μήνα; Αφού απεργούν πρέπει να τους κοπεί ο μισθός! Δεν κάνεις την δουλειά σου δεν πληρώνεσαι.

Πολίτης Ν
|

Ποιός την όρισε εθνική παιδονόμο;
Να κουνάει το δάχτυλο σε όλους.
Η υπουργός ενός υπουργείου που δεν έχει αξιολογηθεί ποτέ για όλα όσα κάνει (και για όσα δεν κάνει).

Ο θιγμένος
|

Επιτέλους το αυτονόητο. Αυτό που σκεπτόμαστε όλοι. Θίχτηκαν λέει. Εμείς να δεις που σας πληρώνουμε!

Νίκος
|

Εσένα γιατί σε πληρώνουν δεν ξέρω... Για να παρατείνεις τις παρατάσεις; Για να δίνεις 200 ψωροευρώ για αγορά tablet και να λες ότι με αυτά δήθεν θα κάνουμε τηλεκπαίδευση, όταν κι άμα χρειαστεί; Για να κάνεις έγκαιρα τις κρίσεις στελεχών μετά από 4 χρόνια; Για να βγάζεις έγκαιρα τα νέα πολλαπλά βιβλία (το 2026!!!); Για να διαλύσεις κάθε έννοια του δημοκρατικού σχολείου; Γιατί; Γιατί; Γιατί;

@Μπράβο
|

Οι βουλευτές δεν απέχουν από τη συζήτηση. Απέχουν από την ψηφοφορία. Και η κυρία υπουργός ενοχλήθηκε σφόδρα! Διότι, νιώθει ταπεινωμένη που δεν στέκονται προσοχή μπροστά της τα "μαθητούδια". Το πιο τραγικό όμως είναι, ότι το νομοσχέδιο (αλήθεια, πόσοι από μας διαβάσαμε το προσχέδιο του νόμου???) έχει μια σειρά από άρθρα που πραγματικά είναι ντροπή και μόνο που τα ψηφίζουν κάποιοι. Καμία μα καμία νομοτεχνική τροποποίηση δεν έκανε η κυρία Υπουργός σε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανα μια εκτεταμένη κατάθεση σκέψεων και απόψεων στη διαβούλευση. Και κατάλαβα ακόμα μια φορά, πόσο προσχηματική είναι η κυρία Υπουργός. Σύντομα το καταστροφικό της έργο θα λήξει, όμως η Παιδεία μας, θα έχει λαβωθεί ανείπωτα.

Η επιτομή της επίφασης
|

Η φαινομενικότητα της αλήθειας είναι ουσιώδες γνώρισμα της λογικής πλάνης! Θα προσθέσω, επίσης, ότι είναι και καίριο χαρακτηριστικό του ηθικολόγου πολιτικού. Του πολιτικού της εικόνας, της επίδειξης και της επικοινωνιακής αλαζονείας. Η αποκάλυψη του ψεύδους, των κενών λόγων και η διάλυση της ψευδεπίγραφης αριστείας πλησιάζει προς το τέλος...

Μπράβο
|

Μπράβο στην υπουργό, διαφωνώ σε πολλά αλλά πολύ σωστή η παρέμβαση τους. Αν απέχουν από τις ουσιαστικές υποχρεώσεις τους να μην πληρώνονται

Επι προσωπικού
|

Μας κοροϊδεύουν ή μου φαίνεται; Πάει και το μεροκάματο σήμερα.

Εδώ πάει γάντι
|

Μηνας μπαίνει
Μηνας βγαίνει
Η τσεπούλα μου γεμίζει
Και το χρήμα αυγατίζει !

1+1
|

Επειδή προφανώς δεν έχουμε πλήρη εικόνα και οδηγούμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα. Χωρίς καμία διάθεση υποστήριξης κομματικών μηχανισμών θα πρέπει να επισημάνουμε ότι:
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τη νομοθετική επεξεργασία στη βουλή, εκεί που διαφοροποιείται είναι ότι απέχει "από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή". ΜΟΝΟ από τις ψηφοφορίες.
Αυτό είναι ξεκάθαρο και από τη συμμετοχή των βουλευτών του κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου και την αντιπαράθεση στην Ολομέλεια.

Επικοινωνιακά τεχνάσματα
|

Το κυβερνητικό τρένο... γέρνει επικίνδυνα! Μετά τις πολύ υψηλές ταχύτητες του πρόσφατου παρελθόντος έρχεται σύντομα και η απότομη εκλογική κατακρήμνιση! Μέτρο, μέτρο, μέτρο... κυρία Κεραμέως, χάσατε το μέτρο!

Σύμβουλος-Επόπτης-Αξιολογητής (προσοντούχος λέμε...)
|

"Αξιολόγηση Κεραμέως" σε Βουλευτές και Υπουργούς τώρα.... με περικοπή μισθού(μη τιμωρητικού χαρακτήρα)....

Κοπανατζής Φωτης
|

Ντροπή είναι να παίρνεις 8.000 ευρώ και να μην παρουσιάζεσαι . Να καμώνεσαι ότι δουλεύεις και να προσβάλλεται για το αυτονόητο ! Που φτάσαμε !!!

Μάλιστα...
|

Ίσως το μόνο σωστό που έχει πει 4 χρόνια τώρα, αλλά ίσως και το πιο σημαντικό!

Φιλελεύθερος πολίτης
|

@Πολίτες08 Μαρ 2023 20:38
Πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ ασχολείστε τη στιγμή που η κ. Παρατασέως έχει διαλύσει τα πάντα. Αυτή η εμμονή καταδεικνύει και τα πραγματικά κίνητρά σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ