ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το υπ. Παιδείας διόρθωσε τα γραμματικά λάθη στο νομοσχέδιο για τη σχολική βία, μετά τιςσυστάσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής

Το υπουργείο Παιδείας στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου προχώρησε και σε μια ακόμη διόρθωση, στο σημείο που διατυπώνει ότι "Οι Διευθυντές ΙΕΚ ασκούν ένσταση"
Δημοσίευση: 10/03/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε διόρθωση των γραμματικών  λαθών   στο νομοσχέδιο για τη σχολική βία προχώρησε το υπουργείο παιδείας, μετά τις συστάσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη Σχολική Βία παρατηρεί, ότι στο νομοσχέδιο γίνεται χρήση του όρου «αξιολογούμενου», αντί του ορθού «αξιολογουμένου», καθώς και του αντίστοιχου τύπου στον πληθυντικό αριθμό («αξιολογούμενων» αντί «αξιολογουμένων»).

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλή έκανε σύσταση  στο υπουργείο Παιδείας να κάνει τις  σχετικές διορθώσεις στο νομοσχέδιο , δεδομένου , όπως επισημαίνει,
πρόκειται περί Επιθέτου, που επέχει θέση Ουσιαστικού, και ο τόνος να καταβιβασθεί στην Παραλήγουσα.

Ακολουθούν οι διορθώσεις του υπουργείου  Παιδείας στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου


Το υπουργείο Παιδείας στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου  προχώρησε και σε μια ακόμη διόρθωση,  στο σημείο που διατυπώνει ότι  "Οι Διευθυντές ΙΕΚ ασκούν ένσταση", καθώς οι Διευθυντές ασκούν το δικαίωμα της ένστασης ή υποβάλλουν ένσταση . Το ρήμα "ασκούν" αντικαταστάθηκε  με το "υποβάλλουν ".

Οπως φαίνεται παρακάτω και η λέξη "υποβάλλουν" ήταν λάθος , καθώς αρχικά γράφτηκε με ένα "λ".

Σχόλια (4)

 
Έλεν ##
11 Μαρ 2023 17:02

« Το 1979 ,ο Κρίστοφερ Λανς ένα από τα οξύτερα πνεύματα του αιώνα μας περιέγραφε ως εξής την παρακμή του εκπαιδευτικού συστήματος : Η μαζική εκπαίδευση υποσχόμενη να εκδημοκρατίσει την κουλτούρα που παλιότερα επιχωρίαζε στις προνομιούχες τάξεις , κατέληξε να αποβλακώνει τους ίδιους τους προνομιούχους .Η σύγχρονη
κοινωνία, αν και κατάφερε να δημιουργήσει ένα χωρίς προηγούμενο επίπεδο τυπικής εκπαίδευσης , παρήγαγε ταυτόχρονα νέες μορφές αμάθειας. Ολοένα και πιο δύσκολα οι άνθρωποι χειρίζονται τη γλώσσα τους με άνεση και ακρίβεια, ολοένα και λιγότερο θυμούνται τα βασικά γεγονότα της ιστορίας της χώρας τους, ολοένα και πιο δύσκολα είναι σε θέση να κάνουν λογικές αφαιρέσεις ή να κατανοούν γραπτά κείμενα εκτός από τα υποτυπώδη»

Η εκπαίδευση της αμάθειας
Ζαν Κλώντ Μισέα

 
@pakis
10 Μαρ 2023 21:34

Μανία με την αξιολόγηση των άλλων.... για τον εαυτό τους αξιολογούνται μόνοι τους και βάζουν σε όλα άριστα.... Θα πέσουν από τα σύννεφα στις Πανελλαδικές των εκλογών, με τους βαθμούς που θα πάρουν.....

 
pakis
10 Μαρ 2023 14:08

Οι άριστοι έχουν μανία με την αξιολόγηση αλλά τα κάνουν σαν τα μούτρα τους, είναι άριστοι στην προχειρότητα και στην αναξιοπιστία.

 
Πιτσιφλής
10 Μαρ 2023 11:16

Άριστοι, πολύ άριστοι, οι πιο άριστοι που υπάρχουν!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ