ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΑΣΕΠ έδωσε λάθος απάντηση σε θέμα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν 76.799 υποψήφιοι

Προηγήθηκαν τα προβλήματα την ημέρα τωνεξετάσεων
Δημοσίευση: 12/03/2023
Εξετάσεις
Alt Text: 
Εξετάσεις
Title Text: 
Εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Λανθασμένη απάντηση   στην "εξέταση γνώσεων", όπου εξετάστηκαν  76.799 υποψήφιοι του Πανελλήνιου διαγωνισμού στις 4  Μαρτίου, έδωσε το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα το ΑΣΕΠ ζήτησε από τους υποψηφίους να απαντήσουν στο ερώτημα:

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:
α. είναι υποχρεωτικά ένας από τους αρχηγούς των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης β. είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
γ. εκλέγεται από τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
δ. εκλέγεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατόπιν πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το ΑΣΕΠ στις απαντήσεις που έδωσε στη συνέχεια έκρινε   ως σωστή το  "δ." , δηλαδή ότι  "εκλέγεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατόπιν πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής"   ενώ το σωστό είναι το "γ."ότι "εκλέγεται από τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο".

Η λανθασμένη απάντηση προκάλεσε τη διαμαρτυρία υποψηφίων , πολλοί εκ των οποίων, ως απόδειξη της σωστής , απέστειλαν αντίγραφο του σχετικού κειμένου από την  ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΑΣΕΠ όταν διαπίστωσε ότι οι υποψήφιοι είχαν δίκαιο  ανάρτησε στην ιστοσλίδα του  νέα απαντητικό δελτίο με τη διορθωμένη την απάντηση.

Προηγήθηκαν τα προβλήματα την ημέρα των εξετάσεων

Το ΑΣΕΠ απέστειλε οδηγία στο μάθημα "Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας",   στα Εξεταστικά Κέντρα, το Σάββατο 4 Μαρτίου,στις 12.27 μ.μ. περίπου, ημέρα διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, τον υποψηφίων για την πρόσληψη στο δημόσιο.

Η έκτακτη οδηγία δόθηκε , αφού πλέον πολλοί υποψήφιοι, είχαν παραδώσει τα γραπτά τους, και  ήδη είχαν  αποχωρήσει από τα Εξεταστικά Κέντρα.

Η παράταση διεξαγωγής του διαγωνισμού, κατά 30 λεπτά, στάλθηκε στα Εξεταστικά Κέντρα στις 11.47 π.μ. περίπου.

Την  έκτακτη οδηγία το ΑΣΕΠ την αιτιολήγησε  ως εξής: "Λόγω μεμονωμένων αρχικών δυσχερειών που εμφανίστηκαν στην ποιότητα της αναπαραγωγής θεμάτων , δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους, εφόσον επιθυμούν, να μεταβάλουν την αρχική τους απάντηση και να συμπληρώσουν τη νέα τους επιλογή στο αντίστοιχο κουτάκι του απαντητικού φύλλου".

Ετικέτες: 
ΑΣΕΠΛάθη

Σχόλια (20)

 
Γιωργος
14 Μαρ 2023 10:29

Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα .μόνο το γεγονός ότι ο διαγωνισμός διήρκεσε ουσιαστικα 12ωρες εφόσον έμπαινες 8πμ και εβγαινες8μ.μ.πραγμα που σημαίνει ότι τις τελευταίες ώρες δεν είχες νηφάλια σκέψη .παραβλέπω το γεγονός της ανυπαρξιας θέρμανσης, τουαλετών κλπ.ας μας πει κάποιος από τους λαλιστατους ασχολούμενους με τα ψυχολογικά κλπ που βγαίνουν στις τηλεοράσεις αν κάποιος εξεταζόμενος θα μπορούσε να σκεφτεί και να γράψει στην απογευματινή εξεταση.
Στις πανελλήνιες εισαγωγικές μια βάρδια εξετάσεων έχουμε πρωινή .εδώ όλα στο βωμό του μικρότερου κόστους.τωρα που αρχίζουν να βλέπουν τα άπανωτα λαθη τους αρχίζουν τα καλοπιασματα πάρτε μερικές δωρεάν ερωτησεις
μην λάβετε αυτό σωστό κλπ.Προταση: οι υποψήφιοι στις βουλευτικές να βγάζουν λόγο 8πμ με 8μ.μ

 
Χρήστος
14 Μαρ 2023 00:59

Είναι δυνατόν να υπάρχει αρνητική βαθμολογία σε ανθρώπους που προσπαθούν να δώσουν ξανά εξετάσεις μετά από τόσα χρόνια με πτυχία που έχουν παλέψει ήδη τόσα χρόνια, με πανελλαδικές και τόσες δυσκολίες που παλεύουν για ένα μεροκάματο μήπως και εξασφαλίσουν στην οικογένειά τους τα αυτονόητα; το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν, θα ήταν να κάνουν στο σύνολο τη βαθμολογία και να παραμείνει στοις 50 μονάδες για να γίνει έστω πιο δίκαιο όλο αυτό.

 
Μάνος
13 Μαρ 2023 17:59

Σύμφωνα με τη σελίδα για τη Νομοθετική Εξουσία στον επίσημο ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

«Διαδικασία πρωτοβουλίας

Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην Επιτροπή. Ωστόσο, η Συνθήκη του Μάαστριχτ και ακόμη περισσότερο η Συνθήκη της Λισαβόνας χορηγούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαίωμα νομοθετικής πρωτοβουλίας που του επιτρέπει να ζητήσει από την Επιτροπή να του υποβάλει προτάσεις νόμου.»

Δηλαδή το Κοινοβούλιο έχει δυνατότητα Νομοθετικής πρωτοβουλίας έστω και έμμεσα. Συνεπώς, η απάντηση δ στην ερώτηση 35 είναι εσφαλμένη και μόνο η γ είναι σωστή.

 
Δικαιοσύνη
13 Μαρ 2023 17:35

Ούτε η γ ούτε η δ είναι σωστές απαντήσεις αγαπητοί μου φίλοι.
Να πάρουν πίσω την αρνητική βαθμολογία και να θεωρήσουν σωστές όλες τις λάθος ή διφορούμενες ερωτήσεις. Και να το κάνουν άμεσα εάν θέλουν να μιλάνε για ίση αντιμετώπιση των υποψηφίων.
Αλλιώς ας τον ακυρώσουν .
Μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη αυτό που θα έπρεπε να διδαχθούμε είναι ότι ο δημόσιος υπάλληλος εκτός του βασικού πτυχίου θα πρέπει να διακρίνεται και από οξυδέρκεια , παρατηρητικότητα και ταχύτητα στις αποφάσεις του όταν βρίσκεται υπό πίεση . Αυτά τα προσόντα τα θεώρησαν δεδομένα αφού χάρισαν απλόχερα τις 17 ερωτήσεις σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

 
Μάνος
13 Μαρ 2023 16:47

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη νομοθετική εξουσία :
«Διαδικασία πρωτοβουλίας
Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην Επιτροπή. Ωστόσο, η Συνθήκη του Μάαστριχτ και ακόμη περισσότερο η Συνθήκη της Λισαβόνας χορηγούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαίωμα νομοθετικής πρωτοβουλίας που του επιτρέπει να ζητήσει από την Επιτροπή να του υποβάλει προτάσεις νόμου.»

Συνεπώς η απάντηση δ στην ερώτηση 35 είναι εσφαλμένη και η μόνη ορθή είναι η γ.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
13 Μαρ 2023 15:41

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΝΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΗ.

 
Σπυριδούλα Ζαρρα.
13 Μαρ 2023 14:43

Έχω δει πολλές λανθασμένες απαντήσεις. Και αναρωτιομουν αλήθεια μέχρι που σήμερα διάβασα τα σχόλια. Είναι δυνατόν. Μας κοροϊδεύουν με τα πτυχία στην τσέπη μας;. Τί γίνεται; Κάναμε τόσο κόπο, γερασαμε να δίνουμε εξετάσεις και πάλι σαμποτάζ;. Θέλετε και ψήφο; Να έχουμε πτυχία και να πεινάμε; Έλεος.

 
Μη χειρότερα...
13 Μαρ 2023 14:31

Συγνώμη αλλά τι ερωτήσεις και τι διαγωνισμός είναι αυτός; Ποιός υπάλληλος που προσλαμβάνεται στο Δημόσιο πρέπει να ξέρει πως εκλέγεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου; Θα μας τρελάνετε; Για τι είδους θέσεις προσλαμβάνετε δηλαδή; Έλεος, φτιάξτε έναν σωστό διαγωνισμό, ή αν είναι γενικών γνώσεων βάλτε ερωτήσεις που να μετράνε την ικανότητα του υποψήφιου να λειτουργεί σε μια ιεραρχία, να αντιλαμβάνεται, να κατανοεί κείμενο, να διατυπώνει σωστά ένα συμπέρασμα, ένα ζητούμενο. ΑΥΤΑ λείπουν από τον *μέσο* Δημόσιο υπάλληλο, όχι το πως λειτουργεί το ευρωπαϊκό συμβούλιο!

 
δεν κάνουν λάθη είπαμε
13 Μαρ 2023 10:54

οι άριστοι και οι ανεξάρτητες αρχές

 
Geor
13 Μαρ 2023 10:20

Υπάρχει και άλλη λάθος απάντηση.
ΕΡΩΤ. 20 Είναι δυνατόν στην ερώτηση 20 να είναι σωστή η απάντηση Β; Η σωστή απάντηση είναι προφανώς το Α. Η τροφή για το φυτό είναι το λίπασμα. Και το νερό στο φυτό έχει ακριβώς την ίδια δράση που έχει και στον άνθρωπο.

 
ome
13 Μαρ 2023 09:04

@Georgios
άλλοι όμως είχαν τα γκρι και άλλοι όχι, οπότε δεν μπορείς να ξερεις ποιος τα ελυσε χωρις και ποιος με. Σφάλμα του ασεπ ειναι αυτο.

 
Georgios
13 Μαρ 2023 07:59

Αυτό με τις 17 ερωτήσεις δώρο δεν θα περάσει...
Αντί να υπάρχει κάποια επιβράβευση για όσους τα έλυσαν χωρίς σκιάσεις (που σύμφωνα με τα όσα λέγονται τα καθιστά ως θέματα αυξημένης δυσκολίας) επέλεξαν την εξίσωση .

 
Ριτσα
12 Μαρ 2023 22:56

Το ΑΣΕΠ έχει δώσει λάθος απάντηση στην ερώτηση 29 ( δίνει ως ορθή απάντηση τη β , δηλ ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ασκεί νομοθετική εξουσία). Η νομοθετική εξουσία ασκείται από το Συμβούλιο της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η μόνη αρμόδια για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας. Άρα ως ορθή μπορεί να θεωρηθεί η απάντηση γ.
Επίσης στην ερώτηση 35 δίνεται ως ορθή η απάντηση δ, ενώ ως ορθή μπορεί να θεωρηθεί ΚΑΙ η απάντηση γ αφού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει στην εκλογή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

 
Ανωνυμος
12 Μαρ 2023 20:31

Αυτά συμβαίνουν όταν την ειδικότητα των πολιτικών επιστημόνων την έχουν εξαφανίσει από παντού, ακόμα και από τις εξετάσεις της Ιθαγένειας. Επίσης μαθήματα για την ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχουν πλέον σε κανένα μάθημα του Λυκείου. (εκτός ύλης η ΕΕ στο μάθημα της πολιτικής παιδείας)

 
Ισμήνη
12 Μαρ 2023 20:02

Είναι και η απάντηση στην ερώτηση 29 των γενικών γνώσεων λάθος. Έπρεπε να λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Συμβούλιο/Συμβούλιο της ΕΕ/Συμβούλιο των Υπουργών.. όχι με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αυτό είναι άλλο θεσμικό όργανο.

 
Προκληση
12 Μαρ 2023 17:45

Έχουν βαρέσει διάλυση τα πάντα. Ούτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που οι ίδιοι έβαλαν δεν ξέρουν.

 
Αδικία
12 Μαρ 2023 17:19

Κατάφορη αδικία οι 17 σωστές απαντήσεις για όλους σε όσους τις απάντησαν σωστά και είχαν έφεση στα μαθηματικά.
Εδώ την ώρα που για μία απάντηση μπορεί κάποιος να κοπεί ή να προηγηθεί από κάποιον άλλο δίνουν απλόχερα 17 ερωτήσεις σε όλους.
Ας καταργήσουν την αρνητική βαθμολογία και στην εξέταση των γενικών γνώσεων με την ίδια λογική αφού ωφελημένοι είναι οι θεωρητικής κατεύθυνσης υποψήφιοι.
Ραντεβού στα δικαστήρια .

 
Θανάσης
12 Μαρ 2023 16:19

Ετσι εχουμε λαθος και στην ερωτηση 35 που εχει 2 σωστες απαντησειε

 
Πιτσιφλής
12 Μαρ 2023 15:08

Εε... μπροστά στα ορθογραφικά του Υπουργείου, δεν...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.